xams 12 Αυγούστου 2013 #1 Share 12 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα! Ποιό ξύλο μου προτείνετε να βάλω στο 20λιτρο με μονομάχο; Και από τη στιγμή που αποκλείουμε τις ασβεστολιθικές πέτρες, ποιές είναι κατάλληλες γι αυτά τα ψάρια και που μπορώ να τις βρω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 12 Αυγούστου 2013 Author #2 Share 12 Αυγούστου 2013 Και ποιά η προετοιμασία που κάνουμε σε ξύλο αγορασμένο από πετ σοπ; Βράσιμο ή απλό μούλιασμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 12 Αυγούστου 2013 #3 Share 12 Αυγούστου 2013 Ξέπλυμα και μπλουμ. Κάποια στιγμη υα βουλιάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 12 Αυγούστου 2013 #4 Share 12 Αυγούστου 2013 ολα τα πετ σοπ εχουν διαφορα και πολλα ξυλα μπορεις να διαλεξεις οποιο θελεις για πετρες οποιες θελεις επισης εκτος τις ασβεστ/κες Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 12 Αυγούστου 2013 Author #5 Share 12 Αυγούστου 2013 Α δηλ σου λένε αυτές είναι ασβεστολιθικές, αυτές πχ δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 12 Αυγούστου 2013 #6 Share 12 Αυγούστου 2013 Δεν ξερω κατα ποσο στο λενε , αλλα μπορεις εσυ να πεις τι θες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 12 Αυγούστου 2013 #7 Share 12 Αυγούστου 2013 να ρωτησεις φυσικα και οι ασβεστολ/κες εχουν συνηθος χρωμα ασπρο με μπεζ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Αυγούστου 2013 #8 Share 12 Αυγούστου 2013 να ρωτησεις φυσικα και οι ασβεστολ/κες εχουν συνηθος χρωμα ασπρο με μπεζ Αυτο δεν ειναι στανταρ. Οι περισσοτερες πετρες που εχουν τα πετσοπ ειναι ασβεστολυθικες δυστοιχος.Σε καμια μαντρα με οικοδομικα υλικα θα βρεις μη ασβεστολυθικες η σε μαγαζια με ειδη κηπου.Παρε μαζι σου και ακουαφορτε και βουρ για τεστ,αν αφρισουν τοτε δεν σου κανουν. Οι ξυλοπετρες δεν ειναι ασβεστολυθικες παντως. Ξυλο οποιο σου αρεσει παρε αλλα απο πετσοπ για να εισαι καλυμενη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 12 Αυγούστου 2013 #9 Share 12 Αυγούστου 2013 Γιατί δεν κάνει να είναι ασβεστολιθικές; Τί κάνουν οι ασβεστολιθικές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 12 Αυγούστου 2013 #10 Share 12 Αυγούστου 2013 Γιατί δεν κάνει να είναι ασβεστολιθικές; Τί κάνουν οι ασβεστολιθικές; Ανεβάζουν τις σκληρότητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 12 Αυγούστου 2013 #11 Share 12 Αυγούστου 2013 Στην πέτρα που έβαλα πριν μια εβδομαδα δεν έκανα τεστ. Σήμερα που έκανα μετρήσεις είχα GH >14 και ΚΗ 6-10 όταν σχεδόν πάντα είχα >7 και 3-6 αντίστοιχα. Σύμφωνα με το άρθρο για τα χρυσόψαρα αυτές οι τιμές είναι φυσιολογικές. Θα έχω το νου μου πάντως. Μήπως να έκανα τεστ στην πέτρα έστω και τώρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 19 Αυγούστου 2013 Author #12 Share 19 Αυγούστου 2013 Πήρα την προηγούμενη εβδομάδα ένα μοπανι από jbl, το ξέπλυνα και το έβαλα. Του πήρε κάποιες μέρες να βυθιστεί, το νερό χρωματίστηκε πολύ αλλά είχα διαβάσει ότι είναι καλό για τους μονομάχους, οπότε δε με πειράζει. Τώρα που βυθίστηκε, πειράζει να ακουμπάει σε ένα σημείο στο τζάμι αν δεν ασκεί πίεση; Δε στέκεται εντελώς στη μέση του ενυδρείου... Εσείς πως τα στερεώνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 19 Αυγούστου 2013 #13 Share 19 Αυγούστου 2013 Εγώ το δικό μου ξύλο το έχω νομίζω 3 εβδομάδες και ακόμα να βουλιάξει. Μου είπαν ότι μπορεί να στερεωθεί με κάποια πέτρα. Δοκίμασα να το κάνω αλλά το ξύλο είναι τεράστιο και η πέτρα μικρή. Σε μία απόπειρά μου να το βυθίσω την προηγούμενη εβδομάδα είδα ότι στερεώνεται ακουμπώντας στα 2 τζάμια αλλά φοβήθηκα μην ασκεί πίεση και το έχω ανάποδα να ψιλο-επιπλέει. Αν έχεις κάποια πέτρα να το στερεώσεις, αλλιώς υπομονή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Αυγούστου 2013 #14 Share 19 Αυγούστου 2013 Αφου εχει βυθιστει ακουμπα το οπου θελεις,δεν θα παθει κατι το τζαμι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 19 Αυγούστου 2013 #15 Share 19 Αυγούστου 2013 Για καλύτερο οπτικό (και μόνο) αποτέλεσμα, εγώ βυθίζω λίγο τα ξύλα μου στον βυθό, 2 με 3 εκατοστά, και έτσι "δένει" περισσότερο το σκηνικό χωρίς να φαίνεται απλά ένα ξύλο αφημένο στο βυθό. Επίσης καλό είναι τα ξύλα που βάζουμε στο ενυδρείο μας να μην είναι μυτερά. Τα mopani γενικά δεν έχουν αιχμές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 19 Αυγούστου 2013 Author #16 Share 19 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ! Ακόμα πειραματίζομαι στο πως να φτιάξω το τοπίο, ενώ στρώνω το νερό... Θα σας το δείξω όταν ολοκληρωθεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος