Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 #1 Share 11 Αυγούστου 2013 Μεγα το της θαλλασης κρατος . Μια φραση γεματη νοημα , ιδεες απο τον Ναυαρχο Π. Κουντουριωτη ( Κυβερνητη του Θ/Κ Αβερωφ ) ο οποιος στους Βαλκανικους πολεμους , κατατροπωσε και εσπρωξε πισω στα στενα τον Τουρκικο στολο . Ως γνωστον η κυρια αποστολη του Ναυτικου ειναι η συνεχης παρουσια στον Ελλαδικο χωρο ( Αιγαιο - Ιονιο ) , η συνεχης διατηρηση της μη παραβιασης αυτου απο τους Τουρκους και η συμμετοχη πλοιων σε αποστολες του ΝΑΤΟ ( Unifil Marops - Stanavformed - Active endeavour κτλ ) . Εκτος ομως απο αυτα συμμετεχει και σε αποστολες διασωσης - περισυλεξης ναυαγων - μεταφορα τροφιμων - φαρμακων σε ακρητικα νησια καθως και μεταφορα ιατρων βασικων ειδικοτητων ( παθολογοι , καρδιολογοι , παιδιατροι , ορθοπεδικοι ) σε απομακρυσμενα νησια για την εξεταση αλλα και την υγειονομικη περιθαλψη των κατοικων . Ειναι λοιπον ενα σωμα το οποιο εκτος απο τον πρωταρχικο - βασικο του ρολο υπαρξης ( φυλαξη θαλλασιων συνορων ) , προσφερει και στον ανθρωπο . Συγκεκριμενα τον τελευταιο καιρο ( οικονομικη κριση ) το ΓΕΝ καθως και αλλες υπηρεσιες ξηρας διαθετουν το φαγητο που περισσευει σε απορες οικογενειες . Ειμαστε βαθμοφοροι , μα πανω απο ολα ειμαστε ανθρωποι . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 Author #2 Share 11 Αυγούστου 2013 Η ανταρσια του Α/Τ ΒΕΛΟΥΣ . http://youtu.be/eX6T5JNKMAk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 11 Αυγούστου 2013 #3 Share 11 Αυγούστου 2013 Εγω δεν είμαι και τόσο περήφανος για την ηγεσία του σήμερα !!! Μη ξεχνάς και οτι έχασε και νησί πρίν λίγο καιρό .......... τα Ίμια !!! Και κάθε τόσο ακούμε για τούρκικες φρεγάτες να κόβουν βόλτες στο Σούνιο ....... Θα μου πείς φταίει η πολιτική ηγεσία .......... σαφώς και φταίει .... αλλα δεν είναι αυτοί που ορκίστηκαν να φυλάνε Θερμοπύλες !!! Γενικά με όλο το στράτευμα είμαι απογοητευμένος . Δεν είμαι απο αυτούς που πιστεύουν στα στρατιωτικά καθεστώτα , ίσα ίσα το τελείως αντίθετο πιστεύω . Εδω όμως έχουμε να κάνουμε με εθνική προδοσία , με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας . Να μη συνεχίσω όμως διότι έτσι κι αλλιώς δεν βγάζει κάπου και στενοχωριόμαστε τσάμπα , ας ζήσουμε αυτο που μας επιτρέπουν να ζήσουμε ..... στα όνειρά μας !!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 Author #4 Share 11 Αυγούστου 2013 Οσον αφορα τα Ιμια που λες ηταν ενα καθαρα πολιτικο παιχνιδι και παρεμεινε εκει . Μην ξεχνας ομως αυτους που επεσαν με το ελικοπτερο τοτε και σκοτωθηκαν . Τοτε βεβαια εγω ημουν ακομα μαθητης καθως εισηχθα στις ταξεις του Πολεμικου Ναυτικου το 2000 . Οσον αφορα το Σουνιο ηταν ενα συμβαν καθαρης προκλησης απο μερια Τουρκιας οπως και οι καθημερινες εναεριες παραβιασεις . Ειναι κατι που γινοταν , γινεται και θα γινεται . Μη στεκεσαι σε αυτα , μα σκεψου το παρελθον οπου και με την συμβολη του Ναυτικου , εξακολουθουμε να λεγομαστε και να ειμαστε Ελληνες . Η σημερινη ηγεσια κανει οτι ειναι δυνατον , οτι μπορει δλδ μια και η οικονομικη κριση εχει οδηγησει αναγκαστικα στην μειωση των αποστολων . Προσωπικα ειμαι σε πλοιο το οποιο περιπολει το Β. Αιγαιο ( Λημνο - Σαμοθρακη - Αλεξανδρουπολη ) και σου λεω ειλικρινα και χωρις να θελω ουτε να κρυψω , μα ουτε και να δικαιολογησω καταστασεις οτι κανουμε την δουλεια μας οπως πρεπει και ειμαστε σε ημιωρη ετοιμοτητα με τις μηχανες ζεστες , οτι γινει να φυγουμε , να βγουμε εξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 Author #5 Share 11 Αυγούστου 2013 Επισης , η σημερινη οικονομικη κατασταση μα και οι μειωσεις στους μισθους μας , δεν μας εχουν επηρεασει καθολου . Μπορει να δυσκολευομαστε να τα φερουμε βολτα , οπως ολος ο κοσμος βεβαια , μα επιδεικνυουμε την ιδια εργατικοτητα , τον ιδιο ζηλο , το ιδιο ενδιαφερον και ειμαστε ετοιμοι να επεμβουμε οπου χρειαστει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 Author #6 Share 11 Αυγούστου 2013 Για οσους ενδιαφερονται το Α/Τ ΒΕΛΟΣ αναπαυεται πλεον στην Μαρινα Φλοισβου , λιγο πιο περα απο το Θ/Κ Αβερωφ . Εχει επισκεπτηριο , μπορειτε να πατε αλλα δεν ξερω να σας πω ημερες και ωρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 Author #7 Share 11 Αυγούστου 2013 http://www.google.gr/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&docid=AI4IYn1GlMXgbM&tbnid=v8ZR200Dz7dtqM:&ved=0CAgQjRwwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.flickr.com%2Fphotos%2F7364400%40N04%2F6986104488%2F&ei=sLQHUrnELcL_Od-bgPAK&psig=AFQjCNFPxDPwej5wZBvqL0yCGegGYHoM-Q&ust=1376323120811504 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 11 Αυγούστου 2013 #8 Share 11 Αυγούστου 2013 Σε ποια χώρα αναφέρεσαι για το πολεμικό ναυτικό ; Γιατί αν λες για την Ελλάδα άστα να πάνε. Εκεί υπηρέτησα και τα είδα τα πράγματα από την καλή. Α/Τ ΚΙΜΩΝ , 12 μήνες άχρηστης θητείας. Σημειωτέων πως είμαι μηχανικός του εμπορικού ναυτικού. Όσο αναφορά την πρόσφορα των στρατευμάτων στη χώρα, δεν την έχω δει πουθενά 40 χρόνια τώρα. Η μοναδική ελπίδα που είχα για την προσφορά τους, ήταν αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε, θα μπορούσαν να αναστρέψουν πολλά από τα στραβά που γίνονται από πουλημένους- προδότες πολιτικούς. Αλλά δεν βλέπω φως. Θα πει κάποιος πώς να περιμένεις κάτι από των στρατό, αφού όλη η ηγεσία του είναι πολιτικοποιημένοι. Όσο για το περίσσεμα τις τροφοδοσίας, δεν νομίζω να αρέσει σε κανένα να τρώει κοτόπουλο του 1980 και στην περισυλλογή ναυαγών αν δεν ήταν το λιμενικό θα είχε πνιγεί πολύς κοσμάκης. Δεν θέλω να το συνεχίσω γιατί δεν θα βγει πουθενά. Καλό θα ήταν να φιλτράρετε πολύ καλά, αυτά που σας λένε. Η ποιο εύκολη προπαγάνδα γίνετε στον στρατό με Τούρκους Ασιάτες εξωγήινους κτλ. Πάντα με φιλική διάθεση και χωρίς να θέλω να σε θίξω προσωπικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 Author #9 Share 11 Αυγούστου 2013 O καθε ενας εχει τις αποψεις , τις εμπειριες και σαφως τα δικα του κριτηρια . Οσον αφορα τα Adams περασα ενα τετραημερο στον Νεαρχο και μπορω να σου πω οτι ηταν απο τα χειροτερα πλοια απο θεμα διαβιωσης και δουλειας , ποσο μαλλον για σενα που ησουν μηχανικος ( καζανια ) . Η τροφοδοσια πλεον εχει σαφως καλυτερευσει και τα κρεατα δεν ειναι πλεον του 80 καθως εχουν ανεβασει τον πηχη ψηλα πλεον οι Διοικησεις . Ξερω τι σου λεω , ΔΜ ειμαι . Μη τα βλεπεις ολα μαυρα ομως , οι εποχες εχουν αλλαξει και τα πραγματα εχουν καλυτερευσει κατα πολυ . Σαφως και καποιοι ειναι και θα παραμεινουν πολιτικοποιημενοι , οπως πολυ καλα ξερεις μεχρι τον βαθμο του πλοιαρχου φτανουν με την αξια τους . Απο κει και περα ειναι με τα κομματα , δεν αντιλεγω σε αυτο . Μην κρινεις ομως ολο το συστημα απο τους 12 μηνες που περασες στον Κιμωνα . Εγω ειμαι 13 χρονια και παλι δεν κρινω , αλλα και αν κρινω , εχω πολλα καλα να πω και αλλα τοσα καλα θυμαμαι . Οποτε δεν παρεξηγουμαι , μην αγχωνεσαι . Αποψεις ειναι αυτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 Author #10 Share 11 Αυγούστου 2013 Απο τα 13 χρονια , τα 12 ειναι στολο και ο 1 χρονος στερια . Εμεις ειμαστε τα πλοια , τα πληρωματα , εμεις κανουμε τα πλοια , οχι τα πλοια εμας , μην το ξεχνας αυτο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 Author #11 Share 11 Αυγούστου 2013 Ειναι λαμαρινες , εμεις ειμαστε η ψυχη των πλοιων , εμεις τα παμε φιλε . Εχω πεσει και γω σε κατι στριμαδια αυτα τα χρονια , αστα να πανε . Υπηρχαν και υπαρχουν ακομα απο αυτους αρκετοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 Author #12 Share 11 Αυγούστου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 11 Αυγούστου 2013 #13 Share 11 Αυγούστου 2013 Απο τα 13 χρονια , τα 12 ειναι στολο και ο 1 χρονος στερια . Εμεις ειμαστε τα πλοια , τα πληρωματα , εμεις κανουμε τα πλοια , οχι τα πλοια εμας , μην το ξεχνας αυτο Γειά σου ωρε καπετάνιοοοοοοοο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 Author #14 Share 11 Αυγούστου 2013 Σαφαρ , χαχαχαχαχαχαχαχα , οχι και καπετανιος , υπαξιωματικος ειμαι ρε . Τα ψαρακια σου ( νεογεννητα ) καλα ειναι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 Author #15 Share 11 Αυγούστου 2013 P67 ειναι το Ρουσσεν , P68 ο Δανιολος και ο Στοχος ειναι το Α/Τ Νεαρχος . Οι βολες ελαβαν χωρα στο πεδιο βολων Κρητης . Ο λογος των βολων ηταν η δοκιμη των συστηματων του ΚΠΜ Tacticos καθως και η ορθη λειτουργια του πυραυλικου συστηματος . Τοτε υπηρετουσα στο Ρουσσεν , ημουν πληρωμα παραλαβης και στο συγκεκριμενο αντικειμενο ημουν παρων , ημουν εκει . http://youtu.be/TBT9JU1EVJI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 11 Αυγούστου 2013 #16 Share 11 Αυγούστου 2013 Σαφαρ , χαχαχαχαχαχαχαχα , οχι και καπετανιος , υπαξιωματικος ειμαι ρε . Τα ψαρακια σου ( νεογεννητα ) καλα ειναι ; Καλά είναι προς το παρόν Καπετάνιο (εγώ έτσι θα σε λέω!), ο χρόνος θα δείξει αλλά τα βλέπω κόβουν βολτες άνετα και ξεφεύγουν λίγο από τους γονείς και εκείνοι τα αρπάζουν στο στομα και τα γυρίζουν πίσω....ωραια εικόνα φίλε....η φύση, το ένστικτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 11 Αυγούστου 2013 Author #17 Share 11 Αυγούστου 2013 Καλά είναι προς το παρόν Καπετάνιο (εγώ έτσι θα σε λέω!), ο χρόνος θα δείξει αλλά τα βλέπω κόβουν βολτες άνετα και ξεφεύγουν λίγο από τους γονείς και εκείνοι τα αρπάζουν στο στομα και τα γυρίζουν πίσω....ωραια εικόνα φίλε....η φύση, το ένστικτο! Μπραβο φιλε μου , χαιρομαι ειλικρινα . Η φυση ειναι αλανθαστη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 11 Αυγούστου 2013 #18 Share 11 Αυγούστου 2013 Οσον αφορα τα Ιμια που λες ηταν ενα καθαρα πολιτικο παιχνιδι και παρεμεινε εκει . Μην ξεχνας ομως αυτους που επεσαν με το ελικοπτερο τοτε και σκοτωθηκαν . Τοτε βεβαια εγω ημουν ακομα μαθητης καθως εισηχθα στις ταξεις του Πολεμικου Ναυτικου το 2000 . Οσον αφορα το Σουνιο ηταν ενα συμβαν καθαρης προκλησης απο μερια Τουρκιας οπως και οι καθημερινες εναεριες παραβιασεις . Ειναι κατι που γινοταν , γινεται και θα γινεται . Μη στεκεσαι σε αυτα , μα σκεψου το παρελθον οπου και με την συμβολη του Ναυτικου , εξακολουθουμε να λεγομαστε και να ειμαστε Ελληνες . Η σημερινη ηγεσια κανει οτι ειναι δυνατον , οτι μπορει δλδ μια και η οικονομικη κριση εχει οδηγησει αναγκαστικα στην μειωση των αποστολων . Προσωπικα ειμαι σε πλοιο το οποιο περιπολει το Β. Αιγαιο ( Λημνο - Σαμοθρακη - Αλεξανδρουπολη ) και σου λεω ειλικρινα και χωρις να θελω ουτε να κρυψω , μα ουτε και να δικαιολογησω καταστασεις οτι κανουμε την δουλεια μας οπως πρεπει και ειμαστε σε ημιωρη ετοιμοτητα με τις μηχανες ζεστες , οτι γινει να φυγουμε , να βγουμε εξω Συγνώμη αγαπητέ υπόλογε αλλά δεν με βρήσκεις καθόλου σύμφωνο μέ την γενική υπερεκτίμηση σου γιά το Ναυτικό πού υπηρετείς .. Από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι γινόντουσαν παραβιάσεις των ελληνικών συνόρων ??? τόσα χρόνια πού κάναμε ''ΞΙΦΙΑ'' οι τούρκοι δέν τολμούσαν να κάνουν κάποια παραβίαση ...!!!! Γιατί θεωρείς φυσιολογική και αποδεχτή αυτή την κατάσταση και μάλιστα ότι θα εξακολουθήσει να γίνεται στο μέλλον ..??? Θεωρείς τόσο ασήμαντο και χωρίς σπουδαιότητα το γεγονός πού ζητάς να μη στεκόμαστε σε αυτό ??? ειλικρινά λυπάμαι για την άποψη σου αυτή .. Η ΄θέση του πλοίου πού κάνει επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων μας πρέπει να είναι εν πλώ καί πάνω στην γραμμή των συνόρων και όχι σε ημιώρη ετοιμότητα στο λιμάνι ... Η σημερινή ηγεσία είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων και δέν κάνει καθόλου καλά τη δουλειά της ..... Εγινε αποδέκτης των τόσων προσβλητικών εκφράσεων και μάλιστα από τον ίδιο τον υπουργό εθνικής άμυνας ( ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ - ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ - ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ) και δέν σήκωσε κανείς το στρατιωτικο του ανάστημα ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 12 Αυγούστου 2013 Author #19 Share 12 Αυγούστου 2013 (edited) Και μεις Ξιφια κανουμε Navy αλλα λογω κρισης δεν ειμαστε συνεχως εν πλω . Αυτο που λες συνεβαινε προ κρισης , τοτε το πλοιο εβγαινε συνεχως και εκανε περιπολιες . Απο την στιγμη ομως που δεν υπαρχει πετρελαιο , δεν μπορει να σε εχει συνεχως εξω . Σε στελνει ταξιδι αλλα προσπαθει οσο το δυνατον να ξοδεψει λιγοτερα . Οι μηχανες ειναι παντα σε οικονομικη ταχυτητα . Οσον αφορα την ηγεσια , θα συμφωνησω μαζι σου και αυτο ξερεις πολυ καλα γιατι συμβαινει ( Κομματα ) . Ειδα προσφατα την συνεντευξη του κυριου Αποστολακη ο οποιος οχι μονο ειλικρινης δεν ηταν αλλα ηταν και φανερος ο φοβος και η αμηχανια στα λογια που ελεγε . Οποτε τι περιμενεις ; Τι μπορει να περιμενεις απο αυτον ; Οι παραβιασεις δεν ειναι αποδεκτες ουτε φυσιολογικες , αλλα ειναι μερος του παιχνιδιου καθως η Τουρκια γνωριζει την κατασταση της χωρας και αυτος ειναι ενας λογος ακομα παραπανω που θα συνεχισει αυτα τα παιχνιδια . Για αυτο λοιπον που συμβαινει , εσυ και εγω δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα . Στο παρελθον βρεθηκαμε με μια Τουρκικη Φ/Γ διπλα διπλα επι τρεις μερες νοτια του Καστελοριζου . Έγινε επεξεργασία 12 Αυγούστου 2013 - Juwell - Guppy 60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 12 Αυγούστου 2013 Author #20 Share 12 Αυγούστου 2013 Σιγουρα δεν λεω οτι η διοικηση ειναι αλανθαστη και εχει παντα δικιο . Αλανθαστος δεν ειναι κανεις , μονο ο Θεος . Επισης δεν λεω οτι ο Ναυσταθμος ειναι στα καλυτερα του και δεν εχει προβληματα . Καποτε ενας Αντ/χος ( ο ) μου μιλησε περι ΔΜ και του ανταπαντησα με τα τοσα προβληματα που υπαρχουν στον Ναυσταθμο , του ειπα για τα απαρχαιωμενα και προβληματικα πλεον ΒΒ που χρησιμοποιουνται για την μεταφορα του προσωπικου ( τα οποια ειναι σε χρηση απο το 1974 οταν ο πατερας μου δοκιμος κελευστης μηχανικος , περνουσε απεναντι για να παει στο Α/Τ Ιεραξ ) , τα οποια συνεχως μενουν στον διαυλο και αλλα πολλα . Του ειπα παρα πολλα και σου λεω οτι δεν ειχε απαντηση να μου δωσει , απλα με κοιτουσε . Αλλα ολα αυτα για να διορθωθουν χρειαζονται κονδυλια . Να σου πω και το αλλο ; Τα πλοια ταξιδευουν με μαυρα , αν περιμεναμε τις προεγκρισεις , δεν θα πηγαιναμε πουθενα ! Οποτε ; Που καταληγουμε ; Στο χρημα ; Υπαρχει χρημα ; Οχι δεν υπαρχει χρημα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 20 Σεπτεμβρίου 2013 Author #21 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 22 Σεπτεμβρίου 2013 #22 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 ΔΙΑΣΩΣΗ ΝΑΥΑΓΩΝ ΑΠΟ Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ http://www.dailymotion.com/video/xn7tqm_%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BD-f-460_people Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 22 Σεπτεμβρίου 2013 Author #23 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 Το βλεπω τωρα Αποστολη . Ποτε εγινε αυτο ; Το 2000 ημουν σε αυτο το καραβι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Σεπτεμβρίου 2013 #24 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 Συγκλονιστικές εικόνες !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 22 Σεπτεμβρίου 2013 Author #25 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 Χαρακτηριστικο το σφυριγμα των Όλυμπων ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts