Jump to content

Φυτα Και Ενυδρειακο Ξυλο .

Jin Kazama

Recommended Posts

Θελω να ρωτησω δυο πραγματα οσον αφορα τα φυτα και το ξυλο .

Πρωτον : Τα φυτα χρειαζονται προσθηκη co2 ; Δεν αναφερομαι σε ολα τα φυτα αλλα σε αυτα που σκεφτομαι να βαλω εγω ( ανουμπιες και τζαβα μος ) .

Δευτερον : Το ξυλο απο οσο ξερω επιπλεει στο νερο . Πρεπει λοιπον να γινει καποια προετοιμασια ; Το ξεπλενω αρκετες φορες με νερο βρυσης χωρις αντιχλωριο και το αφηνω σε κουβα ;

αν το ξύλο είναι ενυδρειακό μπορείς να το αφήσεις σε έναν κουβά να μουλιάσει έτσι ώστε να μπορεί να κάτσει στο βυθό και μετά το βάζεις στο ενυδρείο, θα βγάλει αρκετό χρώμα αλλά μην προσπαθήσεις να το κάνεις να μην βγάζει άλλο χρώμα, δεν υπάρχει λόγος μιας και δεν είναι κακό για το ενυδρείο σου. Οι ανούμπιες και το javamoss δεν χρειάζονται co2

αν το ξύλο είναι ενυδρειακό μπορείς να το αφήσεις σε έναν κουβά να μουλιάσει έτσι ώστε να μπορεί να κάτσει στο βυθό και μετά το βάζεις στο ενυδρείο, θα βγάλει αρκετό χρώμα αλλά μην προσπαθήσεις να το κάνεις να μην βγάζει άλλο χρώμα, δεν υπάρχει λόγος μιας και δεν είναι κακό για το ενυδρείο σου. Οι ανούμπιες και το javamoss δεν χρειάζονται co2

Αυτη την διαδικασια με το ξυλο , ποσες μερες χρειαζεται ; Μια εβδομαδα ας πουμε ;

Αυτη την διαδικασια με το ξυλο , ποσες μερες χρειαζεται ; Μια εβδομαδα ας πουμε ;

και παραπανω...να ειναι ολη η ριζα μεσα αλλιως πετρα απο πανω μεχρι να αποροφησει εντελως

ανάλογα το ξύλο θα το επιβλέπεις

νομίζω με το κομμάτι είναι σε κάποια και σε άλλα με το κιλό

έχει πολλά!

να σου πω...! δεν ξέρω δηλαδή...! mopani, cedar, manzanita, red moor.... για δες και εδώ!

http://www.aquahobby.com/articles/e_driftwood.php

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76947&hl=&fromsearch=1

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=38680

Εγώ πήρα πρώτη φορά ξύλο πριν μία εβδομάδα. Πήγα στο κατάστημα, γιατί ήθελα να τα δω από κοντά και να διαλέξω. Με είχαν προειδοποιήσει ότι στην αρχή θα επιπλέει, οπότε το ήξερα. Επίσης το χρώμα του ήταν ανοιχτό και μου είπαν ότι μέσα στο νερό θα σκουρύνει. Και έτσι έγινε. Το ξέπλυνα και το έβαλα μέσα στο ενυδρείο. Ζορίστηκα και γέμισα νερά γιατί προσπαθούσα να το τοποθετήσω και δεν καθόταν όπως ήθελα. Έτσι το άφησα να επιπλέει, αλλά δεν με πείραξε, έμοιαζε με ρίζα δέντρου μέσα στο νερό:

post-55442-0-75380900-1375738591_thumb.jpg
Μετά από μία εβδομάδα, ακόμα δεν έχει βυθιστεί τελείως, αλλά έκανε πρόοδο, κάθισε λίγο καλύτερα:
post-55442-0-42986100-1376256922_thumb.jpg
Κάνω υπομονή για να μπορέσω να το τοποθετήσω όπως θέλω.
Υ.Γ. Εγώ το πήρα με το κιλό, και το ξύλο και την πέτρα.

Εννοείς βράσιμο; :shifty:

Οχι βρασιμο , ξεβγαλμα με αφθονο νερο σε καθημερινη βαση και μουλιασμα του ξυλου σε κουβα . Αυτο για 10 - 15 μερες και μετα στο ενυδρειο :)

Οι πέτρες είναι που θέλουν βράσιμο; :poster_oops:

Αυτή την διαδικασία που λες δεν τη γνώριζα. Μήπως είναι για να βγάλει ό,τι είναι να βγάλει και για να καθίσει;

Για τις πετρες δεν γνωριζω να σου πω , αλλα για τα διακοσμητικα ισχυει αυτο .

Για το ξυλο ναι , για αυτο κανεις αυτη την διαδικασια , ωστε να βγαλει οτι ειναι να βγαλει ( χρωμα ) και επειτα για να σου καθισει και να μην επιπλεει :)

Εγω προσωπικα δεν βραζω τιποτα.Ξυλα και πετρες απλα τα ξεπλενω πολυ καλα με αφθονο νερο και μετα μπλουμ μεσα στο ενυδρειο,τα ξυλα θελουν υπομονη μεχρι να βουλιαξουν αλλα θελουν 1 εβδομαδα και αλλα 1 μηνα.Το χρωμα που βγαζουν ειναι ταννινες και χουμικα οξεα τα οποια δεν κανουν κακο στα ψαρια,ειδικα αν ειναι Αμαζονιου.Το χρωμα με τις αλλαγες νερου σιγα σιγα θα φευγει.Αν δεν θελετε να βγαζει χρωμα απλα βαζετε το ξυλο μεσα σε ενα κουβα με νερο για καμια εβδομαδα αλλαζοντας το νερο τακτικα,βεβαια ακομα και αυτο να κανετε υπαρχει πιθανοτητα να βγαζει ακομα λιγο χρωμα και μεσα στο ενυδρειο.

• Like 1

Ε ναι , θα βγαλει και μετα αλλα καποια στιγμη λογικα δεν θα βγαζει χρωμα .

εγώ έχω την εντύπωση πως τα ξύλα δεν θα σταματήσουν να βγάζουν χρώμα ποτέ απλά δεν θα βγάζουν τόσο πολύ όπως στην αρχή. Αν και ένα ξύλο που έχω 16 χρόνια σταμάτησε να βγάζει :bigemo_harabe_net-134:

Ε μετα απο 16 ολοκληρα χρονια σταματησε , λογικο ακουγεται , χαχαχαχαχαχα .

Σε μένα το ξύλο δεν έβγαλε χρώμα. Εκτός αν έβγαλε και δεν το παρατήρησα και το ρούφηξε ο υαλοβάμβακας. :bigemo_harabe_net-88:

Καλλιροη , οπως καταλαβαινεις εκεινο το ματσουκι θα επιπλεει για αρκετες μερες ακομα :bigemo_harabe_net-74:

Σε μένα το ξύλο δεν έβγαλε χρώμα. Εκτός αν έβγαλε και δεν το παρατήρησα και το ρούφηξε ο υαλοβάμβακας. :bigemo_harabe_net-88:

το χρώμα δεν είναι στερεό Καλλιρόη! αν δεν κιτρίνισε το νερό δεν θα είχε πολλούς χυμούς το ξύλου ή έχεις ενεργό άνθρακα στο ενυδρείο ο οποίος δεσμεύει τις χρωστικές στο νερό

Το δεύτερο, έχω άνθρακα στο ένα φίλτρο και αμέλησα να βάλω βιολογικό υλικό. Το κάνω τώρα αμέσως! :w00t:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...