Jump to content

Αστεριες Απο Θαλσασσα ?

Recommended Posts

Βρηκα στη θαλασσα μερικους απο τους πιο κατω αστεριες (φωτο )

ειναι σαν αυτους :

Aν τους κανω τρομερη προσαρμογη , μπορω να τους βαλω σε reef ?

Πειραζουν τιποτα ?

post-6379-0-33285000-1376176214_thumb.jpg

Είναι οφιουροι έχω και εγω χρονια μέσα στο Ρειφ μου δε πειράζουν τίποτα ίσα ίσα που έχω δει να καθαρίζουν και τον αραγωνιτη απο διαφορα υπολείμματα τροφής κλπ

Καλημερα....και εγω εχω 2 απο αυτους στο reef μου!Κανουν δουλεια στο να τρωνε υπολειμματα τροφης....η αν ψοφησει κανενα μικρο ψαρο...το κανουν γευμα!!!

Οι οφιουροι αν ειναι ειδος που μεγαλωνει πολυ,καποια στιγμη θα αποτελεσουν σοβαρο προβλημα για τα ψαρια στο ενυδρειο!

μέχρι που μπορούν να πιάσουν και μικρά ζωντανά και υγιέστατα ψάρια μιας και βγαίνουν το βράδυ που όλα κοιμούνται αλλά αυτό αν ζήσουν για να μεγαλώσουν τόσο. Πάντως αν θέλεις να τους βάλεις μέσα δεν χρειάζονται καμιά τρομερή προσαρμογή, κάνα 10 λεπτο και βουρ μέσα

Καποιοι μεγαλωνουν αρκετα γρηγορα,και πιανουν ψαρια με καρτερι ακομα και μερα...

Μμμμμμμμμμ θα είμαι τυχερός ίσως

Μη χαίρεσαι δεν είναι λαμπραντόρ :bigemo_harabe_net-134:

κριμα να παρεις τον αστερια απο τη θαλασσα για να τον βαλεις στο ενυδρειο σου..............

το ίδιο κρίμα είναι και τα περισσότερα ψάρια εφόσον δεν είναι αναπαραγωγής :bigemo_harabe_net-55: αλλά δυστυχώς τα βάζουμε! :bigemo_harabe_net-134:

για αυτο πρεπει πρωτα εμεις που ξερουμε τι παιζει και αγαπαμε το χομπι να μην επιδοτούμαι τετοιες πραξεις εγω που εχω αγρια πιαστα(ελαγα ενταξει και τι εγινε που ειναι αγρια ΣΙΓΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟς) αν ειχα την δυνατότητα να τα στειλω στο φυσικο τους περιβαλον θα τα έδινα χτες οσο μεγαλο ενυδρειο και να εχεις και σταθερες συνθηκες σαν το φυσικο περιβαλλον δεν εχει.........και πιστευω οτι στο φορουμ πρεπει να καλιεργειτεαυτη η αποψη συνεχεια , χωρια που η χλωριδα και η πανιδα της Ελλαδος προστατευεται απο τη νομοθεσια , και οι αναφορες για αρπαγη ζωων απο την ελληνική φυση τιμορουνται απο το νομο και μπορει και το φορουμ να εχει προβλημα

• Like 1

για αυτο πρεπει πρωτα εμεις που ξερουμε τι παιζει και αγαπαμε το χομπι να μην επιδοτούμαι τετοιες πραξεις εγω που εχω αγρια πιαστα(ελαγα ενταξει και τι εγινε που ειναι αγρια ΣΙΓΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟς) αν ειχα την δυνατότητα να τα στειλω στο φυσικο τους περιβαλον θα τα έδινα χτες οσο μεγαλο ενυδρειο και να εχεις και σταθερες συνθηκες σαν το φυσικο περιβαλλον δεν εχει.........και πιστευω οτι στο φορουμ πρεπει να καλιεργειτεαυτη η αποψη συνεχεια , χωρια που η χλωριδα και η πανιδα της Ελλαδος προστατευεται απο τη νομοθεσια , και οι αναφορες για αρπαγη ζωων απο την ελληνική φυση τιμορουνται απο το νομο και μπορει και το φορουμ να εχει προβλημα

Συμφωνώ! όμως η απάντησή μου είναι στο γεγονός ότι τα περισσότερα θαλασσινά είναι άγρια και πολύ λίγα είναι αναπαραγωγής όπως είναι στο γλυκό νερό και αν ήταν έτσι θα πρεπε όλοι να τα πετάξουμε πίσω στην θάλασσα(ούτως ή άλλως περνάνε μόνα τους πλέον στην μεσόγειο, από παρεμβάσεις ανθρώπων στο φυσικό περιβάλλον) ή να μην τα αγοράζουμε και κοινώς να μην στήνουμε θαλασσινά ενυδρεία. Αν ηθικολογήσουμε θα πρέπει να καταλάβουμε πως κανένας ζωντανός οργανισμός δεν δημιουργήθηκε για να είναι σκλαβωμένος σε "τετράγωνα κουτιά". :bigemo_harabe_net-55:

OK :lol2: , απλα μην ξεφευγουμε απο το θεμα , νταξει δικιο εχετε αλλα λιγο πολυ ολοι μας εχουμε μαζεψει κατιτις και το εχουμε βαλει στα ενυδρεια μας.

τελος παντων , στο θεμα μας .... μεχρι στιγμης δεν εχω δει κατι περιεργο αλλα ουτε τους αστεριες εχω δει , οταν τους εβαλα χωθηκαν μεσα σε τρυπες στους βραχους και απο τοτε ουτε ιχνος τους , δεν ειναι σαν της αμμου που ειχα παλια εναν (οχι απο θαλασσα , απο pet :lol2: ) και εκανε και βολτες στο τζαμι.

OK :lol2: , απλα μην ξεφευγουμε απο το θεμα , νταξει δικιο εχετε αλλα λιγο πολυ ολοι μας εχουμε μαζεψει κατιτις και το εχουμε βαλει στα ενυδρεια μας.

τελος παντων , στο θεμα μας .... μεχρι στιγμης δεν εχω δει κατι περιεργο αλλα ουτε τους αστεριες εχω δει , οταν τους εβαλα χωθηκαν μεσα σε τρυπες στους βραχους και απο τοτε ουτε ιχνος τους , δεν ειναι σαν της αμμου που ειχα παλια εναν (οχι απο θαλασσα , απο pet :lol2: ) και εκανε και βολτες στο τζαμι.

το θεμα μας ειναι οτι δεν ειναι σωστο και απαγορεύεται να παίρνεις απο τη φυση ζωντανούς οργανισμούς , απο εκει και περα μπορεις να κανεις οτι θελεις αλλα το να μιραζεσαι στο φορρουμ νομιζω οτι δεν ειναι σωστο , γιατι πολύ κύριός αρχάριοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου και να ταλαιπωρηθούν ακομα ποιο πολυ οργανισμοί , να εισαι σιγουρος οτι καλυτερα απο το φυσικο του περιβαλλον δεν θαα ειναι ποτε μεσα στο ενυδρειο σου.....

το λεω φιλικα δεν το λεω για να μαλωσουμαι η να φανώ και τα σχετικα

Έγινε επεξεργασία - piranhas2

το θεμα μας ειναι οτι δεν ειναι σωστο και απαγορεύεται να παίρνεις απο τη φυση ζωντανούς οργανισμούς , απο εκει και περα μπορεις να κανεις οτι θελεις αλλα το να μιραζεσαι στο φορρουμ νομιζω οτι δεν ειναι σωστο , γιατι πολύ κύριός αρχάριοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου και να ταλαιπωρηθούν ακομα ποιο πολυ οργανισμοί , να εισαι σιγουρος οτι καλυτερα απο το φυσικο του περιβαλλον δεν θαα ειναι ποτε μεσα στο ενυδρειο σου.....

το λεω φιλικα δεν το λεω για να μαλωσουμαι η να φανώ και τα σχετικα

εγω συμφωνω μαζι σου αλλα οπως ειπε και ο φιλος sammy και ισως δεν καταλαβες αν οχι ολοι οι περισωτεροι θαλασιοι οργανισμοι που εχουμε στα reef προερχονται απο την φυση....

Συμφωνώ! όμως η απάντησή μου είναι στο γεγονός ότι τα περισσότερα θαλασσινά είναι άγρια και πολύ λίγα είναι αναπαραγωγής όπως είναι στο γλυκό νερό και αν ήταν έτσι θα πρεπε όλοι να τα πετάξουμε πίσω στην θάλασσα(ούτως ή άλλως περνάνε μόνα τους πλέον στην μεσόγειο, από παρεμβάσεις ανθρώπων στο φυσικό περιβάλλον) ή να μην τα αγοράζουμε και κοινώς να μην στήνουμε θαλασσινά ενυδρεία. Αν ηθικολογήσουμε θα πρέπει να καταλάβουμε πως κανένας ζωντανός οργανισμός δεν δημιουργήθηκε για να είναι σκλαβωμένος σε "τετράγωνα κουτιά". :bigemo_harabe_net-55:

+1

εγω συμφωνω μαζι σου αλλα οπως ειπε και ο φιλος sammy και ισως δεν καταλαβες αν οχι ολοι οι περισωτεροι θαλασιοι οργανισμοι που εχουμε στα reef προερχονται απο την φυση...ς

το θεμα ειναι καθαρα ηθικό ο καθενας κανει αυτο που νομιζει σωστο

ναι! αλλά το έχεις μπερδέψει λίγο! :bigemo_harabe_net-134:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...