Jump to content

Σκέψη Για Αλλαγή Σε Θαλλασινό

George81

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Διαβάζοντας όλα αυτά τα άρθρα και βλέποντας φωτογραφίες από θαλασσινά ενυδρεία σκέφτομαι τον Σεπτέμβρη να ψάξω μήπως γυρίσω και το δικό μου ( είναι γλυκού νερού τώρα ) σε θάλασσα light reef + fish. Κοιτάξτε πως έχει το θέμα.

Έχω στην κατοχή μου μια γυάλα 40x40x120 με εσωτερικό sump 3 χώρων, Θερμοστάτη 300W, αντλία στο sump 1150lt/hour και μια μικρή 150lt/hour. Καπάκι και υποδοχή για 2 λάμπες.

Τώρα οι ερωτήσεις:

1.Το εσωτερικό sump θα το χρειαστώ; θα πρέπει να γίνει κατασκευή για εξωτερικό; αν ναι ο μοναδικός χώρος κάτω από το ενυδρείο είναι σε διαστάσεις 20 cm ύψος 30 cm πλάτος και 100 cm μήκος. Ιδέες;

2. Skimmer. Σκέφτομαι για το Sera Protein Skimmer 400HO.

3. Κυκλοφορητής. Sicce Voyager 2. ( Ένας είναι καλά πιστεύω )

4. Αντίστροφη όσμωση. Aquili Reverse Osmosis Kit RO Classic ( Απαραίτητο;; )

5. Λάμπες θα δούμε στην πορεία.

Σε σχέση με τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό τι άλλο ξέχασα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γιώργος

Καλημέρα φίλε μου...έχεις ξεχάσει αυτοματη αναπλήρωση....

Θα σου έλεγα πάντως να κανείς εξωτερικο σαμπ για να κερδίσεις χώρο στο μαιν τανκ....

Σκιμμερ εγω θα έψαχνα για κάτι καλύτερο δες τις αγγελιες σίγουρα θα βρεις κάποιο...

Απο κυκλοφορία έχεις τεράστια επιλογή ανάλογα τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις αλλα αυτο θα το δεις κιόλας στην πράξη....επισης RO ειναι απαραίτητη......

Καλημέρα φίλε μου...έχεις ξεχάσει αυτοματη αναπλήρωση....

Θα σου έλεγα πάντως να κανείς εξωτερικο σαμπ για να κερδίσεις χώρο στο μαιν τανκ....

Σκιμμερ εγω θα έψαχνα για κάτι καλύτερο δες τις αγγελιες σίγουρα θα βρεις κάποιο...

Απο κυκλοφορία έχεις τεράστια επιλογή ανάλογα τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις αλλα αυτο θα το δεις κιόλας στην πράξη....επισης RO ειναι απαραίτητη......

Καλημέρα!

Με το ύψος που έχω κάτω από το ενυδρείο μπορεί να γίνει sump? μου φαίνεται πολύ χαμηλό!

Προσπάθησε να το κανείς στο πλάι! Έχεις χώρο εκτός επιπλο;;;;

Προσπάθησε να το κανείς στο πλάι! Έχεις χώρο εκτός επιπλο;;;;

Η κατάσταση είναι κάπως έτσι :

https://www.dropbox.com/s/2830askvc3vrn9n/2013-08-11%2011.07.15.jpg

Περιορισμένος χώρος όπως καταλαβαίνεις...Δεξιά και αριστερά τοίχος και απόσταση 40-50 εκατοστά από τις άκρες του ενυδρείου

Δεν θέλω να σε απογοήτευση αλλα ειναι λίγο δύσκολο να το φτιάξεις εκει.....θέλει μελέτη κ υπολογισμούς....φυσικα τιποτα δεν ειναι ακατόρθωτο....

Αν το κάνεις εκεί το reef ξέχνα την τηλεόραση από την αλμύρα, επίσης το θαλασσινό δεν μπορεί να το έχεις σκεπασμένο όπως το γλυκό. τα 20 εκατοστά που έχεις κάτω από το ενυδρείο είναι μόνο ο χώρος που θα άφηνες για να μπορείς να δουλεύεις στο σαμπ και να βγάζεις ή βάζεις τα μηχανήματα οπότε το ξεχνάς το από κάτω γιατί απλά δεν έχεις χώρο και έτσι όπως έχεις την βάση αν βγάλεις το κομμάτι ξύλου που στηρίζει την βάση αυτή θα κάνει κοιλιά και πιθανόν να έχει αρνητικά αποτελέσματα για το ενυδρείο σου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για εξωτερικό σαμπ είναι να κάνεις ένα ενυδρείο ακόμα από δίπλα στο ίδιο ύψος με το κανονικό και να το χρησιμοποιήσεις ως σαμπ, αλλιώς χρησιμοποιείς το εσωτερικό

με κρεμαστό skimmer και χρήση του εσωτερικού sump θα έχουμε πρόβλημα; το εσωτερικό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε πλάτος. γύρω στα 10 εκατοστά.

δεν θα έχεις πρόβλημα! θα το χρησιμοποιήσεις μόνο για χημικό φιλτράρισμα(άνθρακα και αντιφόσφωρο) και να κρύψεις τους θερμοστάτες ακόμα και για την είσοδο και έξοδο του σκίμμερ. μην το γεμίσεις με υλικά βιολογία τύπου siporax. θα μπορούσε επίσης να το χρησιμοποιήσεις και σαν refugium.

Αν το κάνεις εκεί το reef ξέχνα την τηλεόραση από την αλμύρα, επίσης το θαλασσινό δεν μπορεί να το έχεις σκεπασμένο όπως το γλυκό. τα 20 εκατοστά που έχεις κάτω από το ενυδρείο είναι μόνο ο χώρος που θα άφηνες για να μπορείς να δουλεύεις στο σαμπ και να βγάζεις ή βάζεις τα μηχανήματα οπότε το ξεχνάς το από κάτω γιατί απλά δεν έχεις χώρο και έτσι όπως έχεις την βάση αν βγάλεις το κομμάτι ξύλου που στηρίζει την βάση αυτή θα κάνει κοιλιά και πιθανόν να έχει αρνητικά αποτελέσματα για το ενυδρείο σου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για εξωτερικό σαμπ είναι να κάνεις ένα ενυδρείο ακόμα από δίπλα στο ίδιο ύψος με το κανονικό και να το χρησιμοποιήσεις ως σαμπ, αλλιώς χρησιμοποιείς το εσωτερικό

Δηλαδή όλα τα θαλασσινά ενυδρεία είναι ανοικτά από πάνω;

αν όχι όλα τα περισσότερα ναι! και ο λόγος είναι για καλύτερη οξυγόνωση και πιο σταθερό ph.

χμμμμμ...αυτό με το καπάκι είναι λίγο πρόβλημα αλλά δεν νομίζω να δημιουργήσει τόσο μεγάλο θέμα . Σωστά;

Έγινε επεξεργασία - Giwrgakis1981

Θα έχει πρόβλημα και με τις θερμοκρασίες το καλοκαίρι ή εκτός και αν αγοράσεις και ένα ψυκτικό ή ανοίγεις το air condition σε μόνιμη βάση.

α! και όσον αφορά ηλεκτρονικά και αλμύρα, δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάνε καλά και εννοώ την τηλεόραση από πάνω. Εγώ δεν θα έβαζα σε καμία περίπτωση την τηλεόραση πάνω από το θαλασσινό ενυδρείο έστω και αν αυτό ήταν κλεισμένο με καπάκι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...