niknik 20 Αυγούστου 2013 #26 Share 20 Αυγούστου 2013 Το σαββατοκύριακο θα λείπω και λόγω της απειρίας μου σε τέτοια θέματα, θα αφήσω τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Ότι ειναι να γίνει, θα γίνει. Σημασία έχει ότι το ζευγάρι έκανε μωράκια που σημαίνει ότι ειναι δυνατό και στο μέλλον θα έχω κι άλλη γέννα. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Σα παιδί έκανα, πήρα τηλέφωνο τη γυναίκα μου στη δουλειά και φυσικά τ' άκουσα και μου έκλεισε το τηλέφωνο αφου προηγουμένως με ειρωνεύτηκε λέγοντάς μου "ωραία, πήγαινε στα Jumbo για τα πρώτα ψώνια". Ο πατέρας ειναι σκύλος και φυλάει μαμά και μωρά σα κερβερος κοιτώντας συνεχώς να κρατά μακριά τα αλλα ψάρια. Η μαμά πάντα πανω απο τα μικρά, να τα φέρνει κοντά οταν απομακρύνονται. Ωραία εικόνα και ωραία αίσθηση! Κάποια στιγμή μπορεί να ανεβάσω και φωτο....μια memory card γέμισα, να μη σας βάλω μια-δυο; Κατ αρχην συγχαρητηρια! Κατα δευτερον ρε συ Πανο σε τετοιες περιπτωσεις δεν παιρνεις την γυναικα σου, παιρνεις εναν απο εμας γιατι μονο εμεις σε καταλαβαινουμε!!!!!! Λοιπον ριξε μια ματια εδω να παρεις μια ιδεα! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79764&p=784211 +1000 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 20 Αυγούστου 2013 #27 Share 20 Αυγούστου 2013 Το σαββατοκύριακο θα λείπω και λόγω της απειρίας μου σε τέτοια θέματα, θα αφήσω τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Ότι ειναι να γίνει, θα γίνει. Σημασία έχει ότι το ζευγάρι έκανε μωράκια που σημαίνει ότι ειναι δυνατό και στο μέλλον θα έχω κι άλλη γέννα. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Σα παιδί έκανα, πήρα τηλέφωνο τη γυναίκα μου στη δουλειά και φυσικά τ' άκουσα και μου έκλεισε το τηλέφωνο αφου προηγουμένως με ειρωνεύτηκε λέγοντάς μου "ωραία, πήγαινε στα Jumbo για τα πρώτα ψώνια". Ο πατέρας ειναι σκύλος και φυλάει μαμά και μωρά σα κερβερος κοιτώντας συνεχώς να κρατά μακριά τα αλλα ψάρια. Η μαμά πάντα πανω απο τα μικρά, να τα φέρνει κοντά οταν απομακρύνονται. Ωραία εικόνα και ωραία αίσθηση! Κάποια στιγμή μπορεί να ανεβάσω και φωτο....μια memory card γέμισα, να μη σας βάλω μια-δυο;καταρχην πολλα μπραβο και απο μενα Πανο,φαινετε το καταλαβαινουν οτι θα φυγεις και το. Κανουν επιτηδες για να μην πας,χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Αυγούστου 2013 Author #28 Share 20 Αυγούστου 2013 Ολα καλά πανε μέχρι στιγμής φτου φτου φτου. Τα μικρα έχουν πάρει τα πανω τους και κολυμπάνε άνετα. Βάζω βιντεάκι στο οποίο φαίνονται κανά δυο να περνάνε σφαίρα απο μπροστά. Αντε να δούμε, θα μεγαλώσουμε κανένα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 20 Αυγούστου 2013 #29 Share 20 Αυγούστου 2013 Να σου ζήσουν. Από τα 30 της γέννας πόσα μετράς σήμερα? Αφού έχουν περάσει και τρεις εβδομάδες, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να ζήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Αυγούστου 2013 Author #30 Share 20 Αυγούστου 2013 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 20 Αυγούστου 2013 #31 Share 20 Αυγούστου 2013 Μπράβο φίλε μου, μια χαρά τα έχεις καταφέρει! Αυτές είναι οι ωραίες στιγμές του χόμπυ μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Αυγούστου 2013 Author #32 Share 20 Αυγούστου 2013 Μπράβο φίλε μου, μια χαρά τα έχεις καταφέρει! Αυτές είναι οι ωραίες στιγμές του χόμπυ μας! Είναι μικρούλια ακόμα και τα φοβάμαι. Κάθε μέρα τα κοιτάω να τω δώ όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Αυγούστου 2013 #33 Share 23 Αυγούστου 2013 Λοιπον λοιπον τι κανουμε, κανενα νεο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Αυγούστου 2013 Author #34 Share 23 Αυγούστου 2013 Λοιπον λοιπον τι κανουμε, κανενα νεο;Θέλω να πιστεύω ότι πανε καλα. Αν τα μετράω σωστά πρέπει να ειναι καμία δεκαριά άντε κανά δυο παραπάνω. Δυο τρία έχουν μείνει λίγο μικρότερα απο τα υπόλοιπα σε μέγεθος. Τώρα πρέπει να ειναι περίπου στο μισό εκατοστό. Μάθανε και κρύβονται μέσα στη moss που έχω και όλο εκει γυροφέρνουν. Απο τάισμα τους ρίχνω κάθε απόγευμα με σύριγγα τριμμένη τροφή (2-3 διαφορετικές με λίγη αποξηραμενη αρτέμια) μαζί με λίγες σταγόνες βιταμίνες. Τα χαζεύω πολυ συχνά. Εύχομαι να συνεχίσω έτσι και να τα μεγαλώσω......και μετα να τα χαρίσω γιατι που να μείνουν στο δικό μου ενυδρειο! Αλήθεια, ενα τουλάχιστον θα μπορούσα να κρατήσω ή θα πέφτουν φάπες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Σεπτεμβρίου 2013 Author #35 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Εχω τρεις μέρες να δώ τα μικρα. Την τελευταία φορα είδα 3-4 κρυμμένα μαζί με τη μαμά σε κάποιο σημείο ανάμεσα στα φυτα. Τις τελευταίες τρεις ημέρες δε τα έχω δει και η μαμά ειναι σχεδόν όλη μέρα κρυμμένη σε μια κρυψωνα που της έχω φτιάξει, εξακολουθεί να μην αφήνει άλλο ψάρι να πλησιάσει και βγαίνει μονο για φαγητό και καμία μικρή βόλτα μπροστά απο τη κρυψωνα. Ο μπαμπάς ειναι πιο απομακρυσμένος, στον κόσμο του, αν είχα καφενείο μέσα στο ενυδρειο όλη μέρα εκει θα ήταν. Πολυ φοβάμαι ότι δυστυχώς τα έχασα τα μικρά. Κρίμα και τα δυο είχαν μεγαλώσει κοντά στον πόντο ρε γαμώτο. Απογοητεύτηκα πολυ, παρα πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Σεπτεμβρίου 2013 #36 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Κοιτα,αφου λες οτι η κυρια ειναι κρυμενη μεσα στη φωλια και δεν αφηνει κανενα να πλησιασει ισως να εχεις παλι γεννητουρια και τα πρωτα να τα εχει αφησει και απλα να τα δεις ξαφνικα μπροστα σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Σεπτεμβρίου 2013 Author #37 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Για γεννητούρια το φαντάστηκα κι εγώ αλλα τόσο νωρίς μετα την πρώτη γέννα; Η συμπεριφορά της πάντως αυτο δείχνει και εδώ που τα λέμε κάποια στιγμη πριν καμία 5-6 μέρες την είδα με το αρσενικό σε περίεργα παιχνίδια. Τα αλλα μπορεί πράγματι να ζουν γιατι εκει που έβλεπα μονο ενα, μετα απο 1-2 μέρες έβλεπα 4-5. Παίζει να κρύβονται μέσα στη moss. Ο θάμνος ειναι αρκετα μεγάλος και μπορεί να ειναι εκει μέσα (εκει κρυβόταν πάντα) μιας και η μάνα τους τα άφησε και εκει μπορει να νιώθουν πιο ασφαλή. Μπορει, μακάρι τουλάχιστον να ειναι έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Σεπτεμβρίου 2013 #38 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω πιστευω οτι κατι τετοιο γινετε,περιμενε μεερικες μερες ακομα να δεις,μην απογοητευεσαι τοσο γρηγορα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Σεπτεμβρίου 2013 Author #39 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω πιστευω οτι κατι τετοιο γινετε,περιμενε μεερικες μερες ακομα να δεις,μην απογοητευεσαι τοσο γρηγορα!Ρε μαν, άμα ζήσει μωρό, θα του δώκω τ' όνομά σου! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Σεπτεμβρίου 2013 #40 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 αχαχαχαχαχα θα ζησει...θα το δεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 1 Σεπτεμβρίου 2013 #41 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε Πανο σου ευχωμαι να ειναι κρυμενα. Οταν καποτε ειχα κρυμπενσις και ειχα γεννα μου ειχαν αναφερει οτι μπορει ο ιδιος ο αρσενικος να τα φαει για να ξανα ζευγαρωσει. Εβελπιστω αυτο να μην γινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 1 Σεπτεμβρίου 2013 #42 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Και εγω το ιδιο προβλημα ειχα...γεννησανε εβλεπα για καποιο καιρο τα μωρα και μετα τα εχασα...μετα απο λιγο καιρο τα ξαναειδα και ηταν και πολυ πιο μεγαλα..και εγω ειχα μονο μια μεγαλη ανουμπια και βαλισνεριες φαντασου σε εσενα!υπομονη! μακαρι να ειναι κρυμμένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Σεπτεμβρίου 2013 Author #43 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε Πανο σου ευχωμαι να ειναι κρυμενα. Οταν καποτε ειχα κρυμπενσις και ειχα γεννα μου ειχαν αναφερει οτι μπορει ο ιδιος ο αρσενικος να τα φαει για να ξανα ζευγαρωσει. Εβελπιστω αυτο να μην γινει. Ελα που έγινε......η φωλιά ειναι τίγκα στα αυγά. Είδα μέσα με φακό. Μπορεί να έχει και καμιά 60αριά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Σεπτεμβρίου 2013 Author #44 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Να πάρω τη φωλιά όπως ειναι με τα αυγά μέσα (γλαστράκι ειναι) και τη μαμά και να τα βάλω στη γεννήστρα; Θα βάλω και χαλικάκι κάτω και κανά φυτάκι. Θα γεννηθούν εκει μέσα και θα έχουν και τη μαμά να τα φροντίζει. Αυτο που με ανησυχεί ειναι αν η μαμά θα ειναι άνετα εκει μέσα μιας και ο χώρος της γεννήστρας ειναι περιορισμένος. Δε θα έχουν φόβο εκεί και δε θα τα πειράζει κανένα ψάρι και ίσως γίνει κάτι καλό. Ειναι σωστη μια τέτοια επιλογή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 1 Σεπτεμβρίου 2013 #45 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Τι αλλα ψαρια εχεις στο ενυδρειο?(δεν θυμαμαι )απο την στιγμη που ειναι τοσο πολλα οσα λες σιγουρα θα ζησουν πολλα απο αυτα και με φυτεμενο ενυδρειο!η γεννηστρα ενυδρειο ειναι ή απο αυτες τις πλαστικες-με τουλι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Σεπτεμβρίου 2013 Author #46 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Συγνώμη που γράφω μηνύματα συνέχεια αλλα μόλις έκανα τα κακάκια μου πανω μου καθόσον είδα κρυμμένα μέσα στη moss τουλάχιστον δυο απο τα πρώτα μωρα ..... τον Rastafarian και ενα ακόμα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 1 Σεπτεμβρίου 2013 #47 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 χαχαχα είδες που τα λεγαμε το αλλο πως θα το ονομασεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
john99 1 Σεπτεμβρίου 2013 #48 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Άντε ωραία Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Σεπτεμβρίου 2013 #49 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε αφου σου λεω,θα εχεις και μωρα και νεα γεννα...να με ακους εμενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Σεπτεμβρίου 2013 Author #50 Share 3 Σεπτεμβρίου 2013 Ενας μήνας δε πέρασε απο την πρώτη γέννα και σήμερα είδα ουρίτσες για μια ακόμα φορα. Πολυ καρπερός ο κύριος Απίστος. Τα μικρούλα έχουν κολλήσει το ενα με το άλλο μέσα στη φωλιά σχηματίζοντας μια μικρή λευκή μπαλίτσα που απο τις ουρίτσες φαίνεται να κυματίζει. Απο την πρώτη γέννα που και που βλέπω δυο - τρία που σκάνε μύτη κάποιες φορές απο την κρυψώνα τους κοντά στο ενα εκατοστό έχουν φτάσει. Σήμερα είδα τη μαμά να επιτίθεται στο ενα και έκανε ενα σάλτο το κακόμοιρο και έφτασε στην άλλη πλευρα της γυάλας....σα χαζός κάνω ρε παίδες, τι ειν' αυτο το πράμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος