Jump to content

Γεννήσαμε!!!!

Recommended Posts

Μόλις είδα το θυληκό Apistogramma να κόβει βόλτες μπροστά στο τζάμι και μου έκανε εντύπωση γιατι τόσες μέρες ήταν κρυμμένο. Κοιτάξω καλά και τι να δώ;;; Γύρω της δεκάδες πιτσιρίκια να κολυμπούν. Τα υπόλοιπα ψάρια βρίσκονται στο πανω μέρος του ενυδρειου γιατι τρωνε κυνηγητό απο τα απιστο......Οκ τα έχω κάνει πανω μου αλλα επειδη δε ξέρω τι να κάνω μάλλον σύντομα θα τα χάσω όλα. Τι να κάνω;;; Να τα βάλω με τη μαμά στη γεννήστρα;

Το σαββατοκύριακο θα λείπω και λόγω της απειρίας μου σε τέτοια θέματα, θα αφήσω τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Ότι ειναι να γίνει, θα γίνει. Σημασία έχει ότι το ζευγάρι έκανε μωράκια που σημαίνει ότι ειναι δυνατό και στο μέλλον θα έχω κι άλλη γέννα. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Σα παιδί έκανα, πήρα τηλέφωνο τη γυναίκα μου στη δουλειά και φυσικά τ' άκουσα και μου έκλεισε το τηλέφωνο αφου προηγουμένως με ειρωνεύτηκε λέγοντάς μου "ωραία, πήγαινε στα Jumbo για τα πρώτα ψώνια". Ο πατέρας ειναι σκύλος και φυλάει μαμά και μωρά σα κερβερος κοιτώντας συνεχώς να κρατά μακριά τα αλλα ψάρια. Η μαμά πάντα πανω απο τα μικρά, να τα φέρνει κοντά οταν απομακρύνονται. Ωραία εικόνα και ωραία αίσθηση! Κάποια στιγμή μπορεί να ανεβάσω και φωτο....μια memory card γέμισα, να μη σας βάλω μια-δυο;

• Like 1

Κατ αρχην συγχαρητηρια! Κατα δευτερον ρε συ Πανο σε τετοιες περιπτωσεις δεν παιρνεις την γυναικα σου, παιρνεις εναν απο εμας γιατι μονο εμεις σε καταλαβαινουμε!!!!!! :bigemo_harabe_net-81:

Λοιπον ριξε μια ματια εδω να παρεις μια ιδεα! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79764&p=784211

Ουοου! Πολυ ωραια ψαρια φιλαρακι! Οπως ειπα και πριν συγχαρητηρια!

Ευχαριστω. Αν επιβιώσουν και τα τριάντα, θέλω να το ονομάσεις όλα εσυ χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!

Μπράβο ! Να σου ζήσουν ! Οι όμορφες στιγμές του χόμπι. :)

"ωραία, πήγαινε στα Jumbo για τα πρώτα ψώνια". Xαχαχαχαχαχαχαχαχ , γυναικες . Μπραβο φιλε , συγχαρητηρια :bigemo_harabe_net-122:

Εγω παντως θα πηγαινα! Ετσι κι αλλιως χρειαζεσαι τροφουλα και τα σχετικα! :P

Άσε ρε φίλε, σήμερα έτυχε που φεύγω για διήμερο. Φυσικά και δε περιμένω να δω ούτε ένα μωρό μόλις επιστρέψω αλλα τουλάχιστον επιβεβαιώθηκε οτι το ζευγάρι μπορέι να κανει γέννες. Ευελπιστώ σε μια δεύτερη κάποια στιγμή και τότε θα είμαι σίγουρα πιο προετοιμασμένος :) . Οσο για τις τροφούλες που λές δε προλάβαινα να κάνω και πολλά πράγματα μιας και πρέπει να παραγγείλω από διαδίκτυο να μου στείλουν διότι εδώ που μενω δε βρίσκεις αρτέμια κ.τ.λ.

Οκ! Βαλε εσυ ενα φωτακι με χρονοδιακοπτη να δουλευει οταν κλεινουν τα φωτα και μην ανυσηχεις για τα υπολοιπα!

....πριν από 15-20 μέρες που έφυγα για διακοπές, την προηγούμενη μέρα είχαν γεννήσει και τα γκουράμι μου αλλα πάπαλα φυσικά....τι διάολο, βλέπουν πότε παίρνω ρεπό και άδεια και τότε γεννάνε τα παλιόπαιδα;

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Οκ! Βαλε εσυ ενα φωτακι με χρονοδιακοπτη να δουλευει οταν κλεινουν τα φωτα και μην ανυσηχεις για τα υπολοιπα!

έχω μια λεντοταινία για moonlight. Θα κάνει τίποτα ή το φωτάκι πρέπει να είναι πιο δυνατό;

....πριν από 15-20 μέρες που έφυγα για διακοπές, την προηγούμενη μέρα είχαν γεννήσει και τα γκουράμι μου αλλα πάπαλα φυσικά....τι διάολο, βλέπουν πότε πέρνω ρεπό και άδεια και τότε γεννάνε τα παλιόπαιδα;

Περιμενουν να την κοπανισεις πρωτα και μετα γεννανε , χαχαχαχαχαχαχαχαχ

Περιμενουν να την κοπανισεις πρωτα και μετα γεννανε , χαχαχαχαχαχαχαχαχ

....για να μη παίρνω μάτι :bigemo_harabe_net-74:

έχω μια λεντοταινία για moonlight. Θα κάνει τίποτα ή το φωτάκι πρέπει να είναι πιο δυνατό;

Ναι αν φεγγει αρκετα ετσι ωστε το ζευγος να βλεπει τα μικρα του! Και μια μικρη λαμπα καλη ειναι! Τα υπολοιπα αστα στην φυση!

....για να μη παίρνω μάτι :bigemo_harabe_net-74:

Ε ναι , ειναι ντροπαλα , χαχαχαχαχαχαχαχαχα .

Η φωλιά τους είναι στη βάση της ρίζας και η λεντοταινία δε ξέρω αν θα κάνει δουλειά. Αν βάλω ενα φωτιστικό δαπέδου μπροστά από το ενυδρείο θα είναι καλύτερα;

Το θέμα ήταν οτι είχα κολλήσει τη λεντοταινία εσωτερικά του πίσω ανακλαστήρα και φώτιζε από πάνω και πίσω.....απλά λοιπόν άλλαξα τους ανακλαστήρες και τώρα φωτίζει πάνω από τη φωλιά....τρόπο θέλει, οχι κόπο!

Εγω ετσι εκανα. Εβαζα ενα φωτιστικο που εχω στο σαλονι να αναβει ακριβως εκει που ειναι το ζευγος. Αν νομιζεις οτι ειναι πολυ δυνατη καλυψε την με κατι αλλα προσεχε μην παρεις καμια φωτια. Τον χρονο που θα αναβει θα τον φτιαξεις εσυ απλα φροντισε οταν εχει πληρως σκοταδι να αναβει!

Καλησπερα. Τα μωρα πανε καλα. Κολυμπουν κοντά στουσ γονείς και εκείνοι με το σειρά τους ειναι άγρυπνοι φρουροί τους. Το βράδυ υπάρχει ικανός φωτισμός για να τους βοηθάει στο έργο τους. Σε πόσες μέρες η ανάπτυξη των μικρών θα ειναι αυτή που δε θα επιτρέπει να φαγωθούν απο τα αλλα ψάρια (Καρδινάλιους, γκουράμι); Ποτε δηλαδή θα σταματήσω να αγχώνομαι κι εγω και οι γονείς τους; Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν; (Να το πω μπακάλικα).

• Like 1

Απο τροφη τι κανεις?Ρε παιδια κανενα σετ αρτεμιας,οχι μονο αυγα,κομπλε μπουκαλι και διχτακι που εχει?

Απο τροφη τι κανεις?Ρε παιδια κανενα σετ αρτεμιας,οχι μονο αυγα,κομπλε μπουκαλι και διχτακι που εχει?

Απο τροφή τρίβω flakes ή αποξηραμενη αρτέμια και με σύριγγα τη ρίχνω στη φωλιά. Ασχετος είμαι, δε ξέρω τι άλλο να κάνω ο καψερός!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...