kixlidatos 25 Αυγούστου 2013 #26 Share 25 Αυγούστου 2013 ΣΤΑΜΑΤΗΣ οχι αλλα η αντιμετωπιση των ΝΟ2 και τις αμμωνιας,ειναι ενας,και αυτο το εμαθα εδω μεσα,η συχνες αλλαγες νερου.Βεβαια στην προκειμενη περιπτωση,δεν ξερουμε και τι και εαν εχει,οποτε ας κανει και σε 4 μηνες,και θα δειξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 25 Αυγούστου 2013 #27 Share 25 Αυγούστου 2013 Οχι δεν είναι ενας ο τρόπος αντιμετώπισης της αμμωνίας και του ΝΟ2 . Ανάλογα τα αίτια και τα επιπεδα που έχουμε , μπορούμε να δώσουμε και διαφορετικές λύσεις . Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας λέει ότι έκανε μετρήσεις ( που δεν χρειάζονται κατα τη γνώμη μου ) και τα βρίσκει μετα απο 18 ημέρες 0 . Το ΝΟ3 με τους ρύπους που βγάζει ένας Μονομάχος σε 20 λίτρα ενυδρείο με φίλτρο , θα αργήσει να ανέβει . Δεν βλέπω το λόγο να τη ταλαιπωρούμε τη φίλη μας με τέστ και με τακτικές αλλαγές νερού . έχουμε εμπειρία και ξέρουμε πλέον εμείς οι παλιοί να καθοδηγήσουμε ενα νέο στο χόμπι με απλό τρόπο και ανέξοδο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 25 Αυγούστου 2013 Author #28 Share 25 Αυγούστου 2013 Σταμάτη θέλω κάποιες τελευταίες συμβουλές: Κάθε πότε θα ταίζω; Όπως λες και στο θέμα που έχεις στην υπογραφή σου, καθόλου τις 3 πρώτες μέρες και μετά για 10-15 μέρες με φειδώ; Τη μος που έχω μέσα (δεν το είχα ξανά ποτέ αυτό το φυτό και δεν το "ξέρω"), πιστεύεις ότι πρέπει να τη βγάλω από το ξύλο μήπως σαπίσει (δες φωτο στο θέμα μου "come back" το ξύλο τη συγκρατεί ακουμπώντας στο τζάμι); Δεν πειράζω τίποτα αλλά μόνο γι αυτό ανησυχώ μη σαπίσει. Και το τελευταίο που θέλω να ρωτήσω, καλώς έκανα την αλλαγή πριν βάλω το ψάρι χθες ή μήπως έπρεπε να αφήσω το νερό που ήταν μέσα τόσες μέρες; Ευχαριστώ και με συγχωρείς αν σε κούρασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 25 Αυγούστου 2013 #29 Share 25 Αυγούστου 2013 Σταμάτη θέλω κάποιες τελευταίες συμβουλές: Κάθε πότε θα ταίζω; Όπως λες και στο θέμα που έχεις στην υπογραφή σου, καθόλου τις 3 πρώτες μέρες και μετά για 10-15 μέρες με φειδώ; Οπως μας έγραψες , έχουν περάσει 18 ημέρες , άρα δεν ισχύει αυτό που γράφω , ταΐζεις κανονικά κάθε μέρα με τόση ποσότητα όση θα καταναλωθεί σε πέντε λεπτά . Τη μος που έχω μέσα (δεν το είχα ξανά ποτέ αυτό το φυτό και δεν το "ξέρω"), πιστεύεις ότι πρέπει να τη βγάλω από το ξύλο μήπως σαπίσει (δες φωτο στο θέμα μου "come back" το ξύλο τη συγκρατεί ακουμπώντας στο τζάμι); Δεν πειράζω τίποτα αλλά μόνο γι αυτό ανησυχώ μη σαπίσει. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε άλλους που γνωρίζουν καλύτερα το θέμα , εγω δεν γνωρίζω . Και το τελευταίο που θέλω να ρωτήσω, καλώς έκανα την αλλαγή πριν βάλω το ψάρι χθες ή μήπως έπρεπε να αφήσω το νερό που ήταν μέσα τόσες μέρες; Δεν σου πρόσφερε κάτι πέρα απο ταλαιπωρία . Ευχαριστώ και με συγχωρείς αν σε κούρασα. Εσυ δεν με κούρασες , άλλοι με κουράζουν που νομίζουν οτι τα ξέρουν όλα και απαντάνε σε όλα . Μην αγχώνεσαι όλα θα πάνε καλά και απροβλημάτιστα αν εσύ αφήνεις το ψαράκι στην ησυχία του και απλά το απολαμβάνεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 25 Αυγούστου 2013 Author #30 Share 25 Αυγούστου 2013 Οκ ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Αυγούστου 2013 #31 Share 25 Αυγούστου 2013 Εσυ δεν με κούρασες , άλλοι με κουράζουν που νομίζουν οτι τα ξέρουν όλα και απαντάνε σε όλα . ΅λυπαμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Αυγούστου 2013 #32 Share 25 Αυγούστου 2013 Η μοςς αν εχει αυτα που χρειαζεται δεν θα παθει τιποτα,δεν ειναι δυσκολο φυτο,απλα οπως σπυ εγραψα και στο αλλο θεμα σου,καλυτερα ειναι να την δεσεις πανω στο ξυλο για να μπορεσει να γατζωθει και να στερεωθει μονη της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 25 Αυγούστου 2013 #33 Share 25 Αυγούστου 2013 (edited) Κι εγώ λυπάμαι που έτυχε να το γράψω σε μια κουβέντα που έγινε μεταξύ μας , αλλα δεν το έγραψα μόνο για σένα . Όλοι μας θα πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε ( δεν εξαιρώ τον εαυτό μου ) . Υπάρχει αρκετή φλυαρία στο φόρουμ σε θέματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει . Συγγνώμη που πήρε η μπάλα κι εσένα , αλλά μου έδωσες αφορμή . Πως βγαίνεις και λές για τη περίπτωση , απο τη στιγμή που δέν είχες ποτέ κάτι παρόμοιο . Και ώς προς το γενικό μέρος μεταχείρισης των νέων ενυδρείων έχεις δίκιο σε αυτά που έγραψες , στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση θέλουμε και την οικονομία να προσθέσουμε στης παραμέτρους μας . Έγινε επεξεργασία 25 Αυγούστου 2013 - ΣΤΑΜΑΤΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 25 Αυγούστου 2013 Author #34 Share 25 Αυγούστου 2013 Δεν είναι κακό να εκφράζονται όλες οι διαφορετικές απόψεις, το αντίθετο. Δε θα ήθελα το θέμα να καταλήξει σε παρεξήγηση, όλοι με βοηθάτε με τον τρόπο σας και σας ευχαριστώ! Ραστα, το είδα αυτό που μου είπες και στο άλλο θέμα, θα το αφήσω δε θα το σκαλίσω και βλέπουμε. Τι στο καλό, εξάλλου και στο ξύλο όταν είναι δεμένο πάλι κάποια σημεία του φυτού "πιέζονται". Δεν το δένω καν, αφού έχει στερεωθεί έτσι μια χαρά... Μάλλον με ξενίζει που μου είπαν να το βάλω σαν μπάλα και που το είδα έτσι στο κατάστημα που το πήρα. Εδώ σε άλλα ενυδρεία το είδα απλωμένο δεμένο στα ξύλα, πέτρες κλπ και νομίζω είναι πιο ωραίο. Αλλά οι πειραματισμοί θα μείνουν γι αργότερα, προς το παρόν θέλω σταθερές συνθήκες για τον ψαρή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Αυγούστου 2013 #35 Share 25 Αυγούστου 2013 Με ολη αυτη τη μοςς που εχεις εκει μπορεις να ντυσεις ολο το ξυλο.Καλυτερα να ειναι απλωμενει και για θεμα ομορφιας αλλα και για θεμα αναπτυξης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 25 Αυγούστου 2013 Author #36 Share 25 Αυγούστου 2013 Ναι ωραία θα είναι απλωμένη επάνω στο ξύλο... Όπως τα λες Σταμάτη, οικονομία γιατί σε ένα δίμηνο-τρίμηνο περιμένουμε το 4ο τέκνο! Όταν με το καλό περάσει λίγο ο καιρός και όλα πάνε καλά με αυτό το ενυδρείο, θα πάρω ένα μεγαλύτερο και εκεί θα γίνουν όλα πιο "σωστά" από την αρχή με τεστ κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 27 Αυγούστου 2013 Author #37 Share 27 Αυγούστου 2013 Γεια σε όλους! Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί ο μονομάχος μας τα πάει πολύ καλά, δείχνει υγιέστατος! Σήμερα έφαγε για πρώτη φορά ένα σκουλικάκι (bloodworm) και σιγά-σιγά δείχνει να εξοικειώνεται, έρχεται όλο και πιο συχνά στο μπροστινό τζάμι (την πρώτη μέρα κρυβόταν στη βαλισνέρια) και δείχνει να του αρέσει το περιβάλλον του! Γύρισα και τη ροή του φίλτρου 45 μοίρες να χτυπάει προς το πίσω τζάμι και με τη χαμηλή ροή δεν τον ενοχλεί καθόλου. Ίσα-ίσα που κάποιες φορές πάει αντίθετα στο ρεύμα (μακριά από το φίλτρο) και κάθεται εκεί κολυμπώντας ανάποδα στη ροή για λίγο. Γενικά παρόλο που δεν ξέρω πως πρέπει να συμπεριφέρεται αυτό το είδος ψαριού, μου δίνει την εντύπωση ότι όλα πάνε καλά και χαίρομαι πολύ γι αυτό. Βέβαια δεν έχει την αεικίνητη συμπεριφορά των χρυσόψαρων πχ. Ή μήπως θα έπρεπε να κινείται συνέχεια; Αυτός κινείται, κόβει βόλτες σε όλα τα σημεία του ενυδρείου, μετά ξεκουράζεται στη βαλισνέρια πχ, ή ξανακινείται και μετά πάει πίσω απ' το ξύλο κλπ.. Το πτερύγιο το πάνω πάντως το έχει σηκωμένο, αν δεν κάνω λάθος αυτό δεν είναι καλό; Την πρώτη μέρα "τσακωνόταν" με την αντανάκλασή του στο τζάμι αλλά το σταμάτησε ευτυχώς γιατί διάβασα ότι στρεσάρονται αν το κάνουν συχνά. Αυτά τα νέα μας! Μακάρι να συνεχίσει έτσι χωρίς προβλήματα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 4 Σεπτεμβρίου 2013 Author #38 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Να επαναφέρω το θέμα στο αρχικό ερώτημα. Δουλειά χωρίς τεστ δεν γίνεται, εκεί καταλήγω. Άν πάρω τα στικ της σερα, αυτά, http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/grigora-test-2520/product/sera-quick-test.html θα γίνει δουλειά ή θα είναι λάθος τα αποτελέσματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Σεπτεμβρίου 2013 #39 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ έχω πάρει το σετ υγρών της API και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Σεπτεμβρίου 2013 #40 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Αν ειναι να παρεις τεστ,τοτε να παρεις υγρα και οχι στικ τα οποια δεν ειναι και αξιοπιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 4 Σεπτεμβρίου 2013 #41 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Αν ειναι να παρεις τεστ,τοτε να παρεις υγρα και οχι στικ τα οποια δεν ειναι και αξιοπιστα. Συμφωνώ. Κι εγώ στην αρχή είχα πάρει σε στικ για οικονομικούς λόγους. Τώρα που μου τελειώνουν τα στικάκια πήρα υγρά τεστ γιατί είναι όντως πιο αξιόπιστα και μετράνε με μεγαλύτερη ακρίβεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 4 Σεπτεμβρίου 2013 Author #42 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Οκ, θα πάρω υγρά τότε. Βρήκα τα μεμονωμένα της σερα σε χαμηλή τιμή, βγαίνουν και 10 ευρώ φθηνότερα από τα απι μαζί με τις βιταμίνες. Θέλω μόνο να ρωτήσω όποιον έχει αυτά της σερα, τα ξεχωριστά, έχουν μέσα "σωλήνα" για να κάνω τη μέτρηση; Ή έχουν μόνο τα υγρά; Στο σαιτ της σερα δε διευκρινίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Σεπτεμβρίου 2013 #43 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Ολα τα τεστ εχουν σωληνα,γιατι μπορει να εχεις τεστ απο διαφορετικες μαρκες και οχι ολα απο μια.Επισης να σου πω οτι τα Απι ειναι τα πιο αξιοπιστα τεστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 4 Σεπτεμβρίου 2013 #44 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 παρε μια συριγγα να μετρας το νερο που βαζεις στο δοκιμαστικο σωλημα οτι τεστ και να εχεις!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 4 Σεπτεμβρίου 2013 #45 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μπορείς να δεις και στο ebay τετρα και τετοια ειναι καλης ποιότητας και εύκολα, τα εχω ενα και χρονο, αναλογα ληγουν και ξαναπαιρνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 4 Σεπτεμβρίου 2013 Author #46 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Πήρα αμμωνία και νιτρώδη σε υγρά της σερα τελικά. Τα βρήκα πολύ οικονομικά σε ένα κατάστημα, όποιος θέλει πληροφορίες να του πω σε πμ. Της απι το σετ ήθελα αλλά ακόμη και ξεχωριστά μαζί με τα μεταφορικά μου έβγαιναν πιο ακριβά. Νομίζω στη φάση που είμαι με καλύπτουν αυτά που πήρα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Σεπτεμβρίου 2013 #47 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Σου λειπει τεστ για νιτρικα ομως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 5 Σεπτεμβρίου 2013 Author #48 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Μωρέ πολλά μου λείπουν και θέλω αλλά ένα ένα, τον άλλο μήνα αυτά, έχουμε κι άλλα έξοδα εκτός απ' το ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος