Jump to content

Οικονομικά Τεστ

Recommended Posts

Καλημέρα!

Θέλω να μου προτείνετε ποιά τεστ να προτιμήσω από τα οικονομικά που κυκλοφορούν. Έχω μόνο 20λίτρα, τώρα ξεκινάω και δε μπορώ να διαθέσω πολλά χρήματα. Άν πάνε όλα καλά και καταφέρω να διατηρήσω ψαράκι, μετά βλέπουμε και για πιο μεγάλο. Προς το παρόν όμως θέλω κάτι οικονομικό και αν είναι δυνατόν όλα σε ένα πακέτο με τεστ.

Τι προτείνετε;

Τα πιο οικονομικα ειναι σε καρτελακια ,αλλα 1)δεν ειναι και τοσο αξιοπιστα.2)δεν μετραει αμμωνια

Να μη πάρεις τέστ !!!

Να ακολουθήσεις τους κανόνες για το ενυδρείο σου .

Να μη πάρεις τέστ !!!

Να ακολουθήσεις τους κανόνες για το ενυδρείο σου .

Σταμάτη είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που γράφεις, διάβαζα το θέμα που έχεις στην υπογραφή σου. Όμως δεν έχω γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, θα με βοηθούσε να με διαφωτίσεις, ποιούς κανόνες εννοείς;

Έχω ένα 20λιτρο το οποίο προορίζω για μονομάχο ή 2-3 μονομαχίνες και στο οποίο αφού έριξα αντιχλώριο και βακτήρια, ρίχνω 1-2 φυλλαράκια τριμμένης τροφής καθημερινά. Ποιά είναι η γνώμη σου;

Πουθενά δεν γράφω για καθημερινή χρήση τροφής .

Απο τη στιγμή που κατέληξες στο Μονομάχο , θα βάλεις το νεράκι σου στο ενυδρείο με το αντιχλώριο , θα βάλεις και το φίλτρο σε λειτουργία με τα βακτήρια και θα βάλεις και το Μονομάχο .

Ταΐζεις κάθε τρείς ημέρες το ψαράκι για αρχή , μετα κάθε μέρα και είσαι έτοιμος .δες και το θέμα των φυτών , θα πήγαινε σε ένα τέτοιο ενυδρείο .

Δεν έχεις κάτι άλλο να προσέξεις , εφ όσον η τροφή που βάζεις καταναλώνετε όλη και δεν μένει παραπάνω απο πέντε λεπτά .

Δεν είπα ότι ακολούθησα αυτά που προτείνεις, ακόμα διαβάζω και διάβασα και το θέμα στην υπογραφή σου.

Ξεκίνησα με σκοπό να το στρώσω σε 40 μέρες με τροφή και απλά έριξα και τα τελευταία βακτήρια της σερα που είχα στο ψυγείο από το μάρτιο που έχασα δυο χρυσόψαρα. Έκτοτε είπα ότι δε θα ξαναρισκάρω να χάσω ψάρι και θα κάνω όση υπομονή χρειαστεί.

Στη φάση που βρίσκομαι τώρα (στην πρώτη εβδομάδα στρωσίματος) και δεδομένου ότι έχω σίγουρα άλιωτη τροφή στο ενυδρείο, τι προτείνεις να κάνω;

Να αφαιρέσεις ότι σάπια τροφή έχει μεσα το ενυδρείο και ακολούθησε τις οδηγίες σαν να έχεις ξεκινήσει σήμερα .

Κατάλαβες τώρα γιατι δεν γίνετε στρώσιμο με τροφή ;

Δεν θέλουμε σαπρομύκητες στα ενυδρεία μας .

Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα γιατί δε γίνεται στρώσιμο με τροφή. Πως γίνεται να αφαιρεθεί όλη η πλεονάζουσα τροφή; Θα υπάρχει φαντάζομαι παντού και δε θα φαίνεται κιόλας αν είναι σε αποσύνθεση.

Διάλεξα αυτή τη μέθοδο με βάση τα όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα, σαν την πιο "λογική" για μένα και φυσική μέθοδο. Τι πιο φυσιολογικό απ' το να δημιουργηθεί η βιολογία με την τροφή και τον φυσικό κύκλο που ξεκινά;

Από την άλλη είμαι επιφυλακτική γιατί βακτήρια έβαλα και την άνοιξη και τα έχασα τα χρυσόψαρα που υποτίθεται ότι είναι και ανθεκτικά. Βέβαια ίσως έφταιγε ότι ήταν πολλά τα δυο χρυσόψαρα για τα λίτρα μου.

Εντωμεταξύ έχω και σαλιγκάρια μέσα (τους λαθρεπιβάτες) αλλά δεν ξέρω αν επηρεάζουν στον τρόπο αυτό στρωσίματος που προτείνεις, θέλω να πω δεν είναι "καθαρό" το ενυδρείο μου, τρέχει εδώ και μήνες.

Όπως και να χει, φοβάμαι να το ριψοκινδυνέψω με άλλο ψαράκι. Θα περιμένω, θα πάω να μου κάνουν μια μέτρηση στο κατάστημα αφού περάσει ο μήνας (αν δεν αγοράσω τεστ στο μεταξύ) και αν είναι όλα οκ, μετά θα βάλω το ψάρι...

Να διευκρινίσω ότι δεν αμφισβητώ την άποψή σου, απλά δεν έχω τις γνώσεις να την αξιολογήσω.

Να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο αν δε σε κουράζω; Αλλαγές νερού προτείνεις; Υπάρχει κάπου ολοκληρωμένο το σκεπτικό σου σε κάποιο θέμα με αναλυτικές οδηγίες για το στρώσιμο;

Η άποψή μου λέει οτι με τροφή δεν στρώνει ενα ενυδρείο και θα σου εξηγήσω γιατί .

Η τροφή των ψαριών δεν είναι τροφή για βακτήρια .

Εαν βάλεις τροφή σε ενα στρωμένο ενυδρείο θα δείς οτι η τροφή δεν θα καταναλωθεί απο τα βακτήρια που υπάρχουν στο ενυδρείο , θα πρέπει πρώτα να σαπίσει και αρκετοί απο τους οργανισμούς που λαμβάνουν μερος σε αυτη τη διαδικασία είναι παθογόνοι και εγω τουλάχιστον δεν τους θέλω στο ενυδρείο μου διότι ορισμένοι απο αυτούς επιτίθονται και ζωντανούς ιστούς . Θεωρώ κακή την επιλογή αυτη .

Ξέρουμε οτι εάν αφήσουμε ενα ενυδρείο να δουλέψει με το φίλτρο του και χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα εμείς , σε 40 μέρες περίπου θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου .

Δεν καταλαβαίνω τι προσφέρει η τροφή , πέρα απο τα αρνητικά που ανέφερα .

Πάρε νερό απο τη βρύση και βάλε τροφή , πάρε και νερό απο ενα στρωμένο ενυδρείο και βαλε τροφή , θα έχει καμία διαφορά στο χρόνο αποσύνθεσης ;

Αν προσφέρει κάτι στα βακτήρια του ενυδρείου θα πρέπει να δούμε σαφή διαφορά απ το νεκρό νερό της βρύσης και να μην αναπτυχθούν σαπρομύκητες .

Η μέθοδος που προτείνω δεν είναι δικιά μου ούτε ανακάλυψα το τροχό , στη πράξη έχω δεί τα αποτελέσματα και γι αυτό επιμένω .

Όπου δεν έχει πετύχει , κάτι άλλο έχει φταίξει και όχι η μέθοδος .

Σαφώς και κορυφή είναι το μπόλι αν όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα θα πάμε στα σκευάσματα και θα δώσουμε μια προσοχή στο τάισμα .

Και δεν απορρίπτω και τη παλιά μέθοδο με ψαράκια μόνο και χωρίς τέστ ( αλλά θα σηκώσω θύελλες εδώ μέσα αν τη γράψω ) ...........

Αλλιώς ...... 40 μέρες και να μην είσαι και τόσο σίγουρος για το αποτέλεσμα αν δεν προσέξεις το ψάρι που θα βάλεις στην αρχή , όπως και στις άλλες μεθόδους ...!!!

Αυτό δεν καταλάβα μόνο, άδειο χωρίς ψάρια, χωρίς τροφή, χωρίς βακτήρια και στρώνει μόνο του;

Ξέρουμε οτι εάν αφήσουμε ενα ενυδρείο να δουλέψει με το φίλτρο του και χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα εμείς , σε 40 μέρες περίπου θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου .

Φυσικά !!!

Το ενυδρείο δεν είναι σε αποστειρωμένο περιβάλλον .

Βρε συ, είχα μήνες το ενυδρείο με φυτά και σαλιγκάρια μικρά από τα φυτά και όταν έβαλα τα χρυσόψαρα τα έχασα σε λίγες μέρες. Άν είχε στρώσει δε θα έπρεπε να ζήσουν; Ή είναι αυτό που σκέφτομαι ότι παράγουν πολλούς ρύπους για τα λίτρα μου;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι ..... !!!

Γι αυτό υπάρχουν τα φόρουμ , για να διαβάζουμε και να μάθουμε να αναγνωρίζουμε το κάθε πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει στο ενυδρείο μας .

Και να έρθεις σε καμιά συνάντηση να τα πούμε και απο κοντά .

Δεν είπα ότι ακολούθησα αυτά που προτείνεις, ακόμα διαβάζω και διάβασα και το θέμα στην υπογραφή σου.

Ξεκίνησα με σκοπό να το στρώσω σε 40 μέρες με τροφή και απλά έριξα και τα τελευταία βακτήρια της σερα που είχα στο ψυγείο από το μάρτιο που έχασα δυο χρυσόψαρα. Έκτοτε είπα ότι δε θα ξαναρισκάρω να χάσω ψάρι και θα κάνω όση υπομονή χρειαστεί.

Στη φάση που βρίσκομαι τώρα (στην πρώτη εβδομάδα στρωσίματος) και δεδομένου ότι έχω σίγουρα άλιωτη τροφή στο ενυδρείο, τι προτείνεις να κάνω;

ως εντελως αρχαρια αγαπητε μου θα σου πω οτι ακολουθησα την διαδικασια που προτεινει ο Σταματης κ δεν αντμετωπησα προβλημα!εφτιαξα την διακοσμηση του ενυδρειου μου,νερακι,αντιχλωριο,βακτηρια(μπορω να σου πω ποια χρισιμοποιησα αμα θελεις)τον μονομαχουλη μου μετα κ ολα κομπλε!ομως δεν ταισα καθολου τις 3 πρωτες μερες κ μετα λιγο για καμια δεκαπενταρια μερες.παρακολουθουσα την πορεια με τεστακια.τωρα παει για μηνα το ενυδρειο.παντως ως αρχαρια με τρομαζε κ με προβληματζε πολυ πως θα καταφερω να στρωσω το ενυδρειο με τις περιπλοκες μεθοδους που διαβαζα...ετσι παντα ανεβαλα να παρω ενυδρειο αν κ μου αρεσε πολυ η ιδεα.κριμα καποιοι να ταλαιπωρουνται αδικα,ενω μπορουν να απολαμβανουν το ενυδρειο τους με τον ευκολο τροπο!οσο για τα χρυσοψαρα,πιστευω φτιανε τα λιτρα σου που δεν τα καταφεραν.ενα χρυσοψαρο θελει τουλαχιστον 30 λιτρα κ παλι λιγα ειναι..ειναι ψαρια για λιμνες κανονικα..

• 2 weeks later...

Λεπτομέρειες για το ενυδρείο έχω γράψει εδώ:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=87709&page=2

Χρειάζομαι βοήθεια με τις κινήσεις που κάνω από εδώ και πέρα. Το ψάρι μπήκε στην 20η μέρα (μετά από αλλαγή νερού 50%, αντιχλώριο και βακτήρια-μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει αλλαγή), πιστεύω και βάση των μετρήσεων στη φάση που άρχισαν να πέφτουν τα νιτρώδη και θα αρχίσουν να δημιουργούνται νιτρικά. Στη φάση που είμαι τώρα ταίζω την 4η μέρα; Και μετά; Καθημερινά και λίγο; Ή ανά 3 μέρες; Και το πιο σημαντικό: πότε ξανακάνω αλλαγή και πόσο;

Υποθέτω πως ναι, δεν έχω τεστ, στο πετ σοπ που μου έκαναν μέτρηση δεν είχαν τα συγκεκριμένα. Μου έκαναν μόνο ph=7,5, αμμωνία και νιτρικά που ήταν μηδέν. Οπότε επειδή έτρεχε ήδη 18 μέρες τότε το ενυδρείο με βακτήρια και αρκετή τροφή καθημερινά υπέθεσα ότι βρίσκεται στη φάση που έχει νιτρώδη, λίγο πριν αρχίσουν τα νιτρικά. Τώρα είναι στην 21η μέρα, από χθες με το ψάρι.

Έγινε επεξεργασία - xaos

Κάθε δύο μήνες θα κάνεις αλλαγή νερού το 1/3 εφ όσον δεν θα έχεις άλλα ζωντανά μέσα στο ενυδρείο σου .

Διχως μετρηση,κανεις δεν μπορει να σου πει κατι,για το τι πρεπει να κανεις.Γιατι το λιγο και το πολυ φαγητο,ειναι σχετικο,Το οτι δεν εχεις αμμωνια παντος ειναι θετικο.Η γνωμη μου ειναι,σταματα για μερικες μερες το φαγητο, κανε και αλλη αλλαγη μετα απο 2 μερες απο αυτην που εκανες.Επισης παρε τεστακια,γιατι ειναι σαν να παιζεις ρωσικη ρουλετα στο ενυδρειο σου.

Εσυ αποφασιζεις τωρα,γιατι μαλλον σε μπερδεψαμε λιγο :D Εγω λεω σε δυο μερες παντος και οχι σε δυο μηνες.

kixlidatos έχεις κρατήσει Μονομάχο σε 20 λίτρα με φίτρο ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...