Jump to content

40 Lt Ιδεεσ

Recommended Posts

Ενυδρειοφιλοι και ενυδριοφιλες πολύ καλησπέρα σας.

Είμαι αρχάριος και καινούριος στην παρέα σας.Απέκτησα ένα ενυδρειάκι και εγώ 40 lt με εσωτερικό φίλτρο 200 lt/hour και χαλίκι φυσικό και θερμοστάτη.Το νερό είναι μπολι και αυτήν την στιγμή φιλοξενεί 2 χρυσόψαρα και έναν πλακό ενός φίλου.Σκέφτηκα λοιπόν , μετά και από διάβασμα που έριξα στα topics να δω τι καλό θα του βάλω μέσα,να έβαζα 6 γκάμπι αρσενικά (ζυγός πάντα ο αριθμός τους νομίζω) και ανούμπιες. Αφού βέβαια φύγουν οι φιλοξενούμενοι.

Τι λέτε?

Γεια σου φιλαρακι και καλως ηρθες.

Καλυτερα προσανατολισου σε ενα μονομαχο ή γαριδουλες! 40 λιτρα ειναι λιγα για 6 γκαπυ και εννοειται ειναι πολυ λιγα για τα ψαρια που ηδη εχεις μεσα!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

καλώς ήρθες για αρχη πες μας ειναι στρωμένο το ενυδρειο σου τι μετρήσεις έχεις και στο φίλτρο μέσα τι υλικά έχεις! επισης τα ψαρια σου θέλουν περισσότερα λίτρα!

καλως ηρθες φιλε μου!σε αυτα τα λιτρα μπορεις να βαλεις ενα μονομαχο αφου εχεις στρωσει το φιλτρο σου η ακομα και να το κανεις γαριδαδικο,εδω θα χρειαστει να περιμενεις για να στρωσει και ο βυθος σου!και οτι ειπωθηκε παραπανω απο τα παιδια!

Ενυδρειοφιλοι και ενυδριοφιλες πολύ καλησπέρα σας.

Το νερό είναι μπολι .

Με σκετο νερο μπολιασμα δεν γινεται,χρειαζεται βιολογικο υλικο απο στρωμενο φιλτρο.Διαβασε

την διαδικασια στρωσιματος του φιλτρου.

Το νεράκι είναι στρωμένο από άλλο ενυδρείο.το φίλτρο έχει μέσα ένα σφουγγάρι μόνο. έχει γίνει η διαδικασία στρωσίματος του φίλτρου.τα ψάρια που έχω μέσα τα φιλοξενώ απλά μέχρι το Σαββάτο αυτό. Ξέρω ότι είναι λίγα τα λίτρα. τις μετρήσεις τις έκανε ο φίλος μου πριν μου αφήσει τα ψάρια και μου είπε ότι είναι οκ.

Ίσως ξεκίνησα λάθος μάλλον.

Θέλω να βάλω γκάμπι.

1) ποιος θα πρέπει να είναι ο αριθμός τους?

2)Αρσενικά η θηλυκά?

3)τι υλικά θα πρέπει να έχει το φίλτρο μου?

4)εσωτερικό φίλτρο η εξωτερικό?

5)πόσα λίτρα θα πρέπει να είναι το ενυδρείο μου?

6) θα μπορούσα να βάλω ανούμπιες?

7)Τι μετράω στο νερό και ποιες είναι οι ιδανικές μετρήσεις που θα πρέπει να έχει το νερό μου?

Αν είναι και κάτι άλλο επιπρόσθετο που θα πρέπει να ξέρω θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε?

Ευχαριστώ πολύ

Αν δεν εχεις μετρησεις πως ξερεις οτι ειναι στρωμενο το ενυδρειο σου?

Με το νερο απο αλλο ενυδρειο δεν κανεις τιποτα,δεν ειναι μπολι,μπολι ειναι οταν παιρνουμε βιολογικο υλικο απο στρωμενο φιλτρο και το βαζουμε στο δικο μας φιλτρο.Οπωτε κατα πασα πιθανοτητα το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο.Το φιλτρο σου με σφουγγαρι μονο δεν κραταει βιολογια,χρειαζεται και βιολογικο υλικο.

Το νεράκι είναι στρωμένο από άλλο ενυδρείο.το φίλτρο έχει μέσα ένα σφουγγάρι μόνο. έχει γίνει η διαδικασία στρωσίματος του φίλτρου.τα ψάρια που έχω μέσα τα φιλοξενώ απλά μέχρι το Σαββάτο αυτό. Ξέρω ότι είναι λίγα τα λίτρα. τις μετρήσεις τις έκανε ο φίλος μου πριν μου αφήσει τα ψάρια και μου είπε ότι είναι οκ.

Ίσως ξεκίνησα λάθος μάλλον.

Θέλω να βάλω γκάμπι.

1) ποιος θα πρέπει να είναι ο αριθμός τους?

2)Αρσενικά η θηλυκά?

3)τι υλικά θα πρέπει να έχει το φίλτρο μου?

4)εσωτερικό φίλτρο η εξωτερικό?

5)πόσα λίτρα θα πρέπει να είναι το ενυδρείο μου?

6) θα μπορούσα να βάλω ανούμπιες?

7)Τι μετράω στο νερό και ποιες είναι οι ιδανικές μετρήσεις που θα πρέπει να έχει το νερό μου?

Αν είναι και κάτι άλλο επιπρόσθετο που θα πρέπει να ξέρω θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε?

Ευχαριστώ πολύ

Καλημερα φιλε Πανο . Οπως ειπε και ενας αλλος εδω ( συμφωνω με αυτο ) το ενυδρειο θελει υπομονη και επιμονη . Τωρα , οσον αφορα τις ερωτησεις σου θα σου πω τα εξης :

1)Οσον αφορα τα guppy , η αναλογια ειναι ενα αρσενικο και τρια θυληκα σε 60 λιτρα .

2)Νομιζω πως μπορεις να βαλεις μονο αρσενικα αλλα δεν ξερω ποσα σε αριθμο . ( Εγω πριν το αδειασω ειχα δεκα αρσενικα σε 60 λιτρα )

3) Το φιλτρο σου για να αναπτυξει βιολογια ( για να εγκατασταθουν βακτηρια δλδ ) και να μην σου ανεβαινει η αμμωνια και τα σχετικα , θες siporax .

4) Εγω θα ελεγα εσωτερικο φιλτρο , ειναι μικρο το ενυδρειο σου για εξωτερικο , βεβαια καποιοι σε 60 λιτρα βαζουν εξωτερικο . Στο δικο μου εχω δυο εσωτερικα συνολικης αποδοσης για 240 λιτρα .

5) Τα λιτρα εξαρτωνται παντα απο το τι θες να βαλεις μεσα εσυ . Τα παιδια εδω εχουν φτιαξει καποια προφιλ με πληροφοριες . Οποτε αν θες guppy , πηγαινε στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΖΩΟΤΟΚΑ και θα βρεις πληρες προφιλ - πληροφοριες για αυτα τα ψαρια .

6) Ανουμπιες θα βαλω και γω στην νεα μου συνθεση καθοτι ειναι φυτα ευκολα .

7) Οι βασικες μετρησεις σου ειναι αμμωνια , νιτριτης , νιτρωδη και σκληροτητα . Ο ελεγχος αυτος επιτυγχανεται με υγρα τεστ που κυκλοφορουν στο εμποριο . Μια πολυ καλη προταση αλλα και αξιοπιστη ειναι τα τεστ της API . ( Eιχα της Sera εγω αλλα στην νεο μου ενυδρειο θα παρω και γω της API ) .

Οπως και να εχει παντως , ΜΗΝ βιαστεις , αποφασισε πρωτα τι θες , διαβασε και εδω ( οι περισοτεροι εδω - σχεδον ολοι ειναι εμπειροι και γνωστες με μεγαλυτερα ενυδρεια ) , ρωτησε οτι θες και να ξερεις οτι αν ΔΕΝ βιαστεις και ξεκινησεις σωστα , θα χαιρεσαι το ενυδρειο σου χωρις προβληματα .

Στο παρελθον βιαστηκα και ΔΕΝ καταφερα τιποτα :)

Αν δεν εχεις μετρησεις πως ξερεις οτι ειναι στρωμενο το ενυδρειο σου?

Με το νερο απο αλλο ενυδρειο δεν κανεις τιποτα,δεν ειναι μπολι,μπολι ειναι οταν παιρνουμε βιολογικο υλικο απο στρωμενο φιλτρο και το βαζουμε στο δικο μας φιλτρο.Οπωτε κατα πασα πιθανοτητα το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο.Το φιλτρο σου με σφουγγαρι μονο δεν κραταει βιολογια,χρειαζεται και βιολογικο υλικο.

μετρηση μου εκανε ο φιλος μου πριν μου φερει τα ψαρια του για φιλοξενια και μου ειπε οτι ειναι οκ

Όταν σου είπε οκ τι εννοούσε; χωρίς βιολογικό υλικό πως θα υποστήριξης την βιολογία; ο φίλος σου οταν είδε το φίλτρο σου ότι έχει μόνο σφουγγάρι τι σου ειπε;

Έγινε επεξεργασία - lykourgos

φίλε juwell ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. θα τις χρησιμοποιήσω στο έπακρο και θα επανέλθω σίγουρα με νέες.

Φιλε ppaannoosss αυτο που προσπαθουμε να σου πουμε ειναι οτι το φιλτρο σου δεν εχει την δυνατοτητα να διασπασει τους ρυπους που παραγωνται στο ενυδρειο σου διοτι δεν εχει την αναλογη βιολογια δηλαδη ειναι αστρωτο.

Το νερο δεν περιεχει βιολογια. Το μονο ωφελιμο που ειχε το νερο ειναι οτι δεν περιειχε χλωριο.

Τωρα λοιπον που εχεις ψαρια μεσα και παραγουν ρυπους το νερο απλα δεν προσφερει τιποτα. Μπορει οταν κανατε τις μετρησει με τον φιλο σου το νερο να ηταν καθαρο αλλα μερα με την μερα βρωμιζει χωρις να υπαρχει η δυνατοτητα να καθαριστει!

Αληθεια ο φιλος σου με τι τεστ μετραγε και αν υπαρχει η δυνατοτητα να μοιραστεις μαζι μας τις τιμες αμμωνιας, νιτρωδων ιοντων και νιτρικων;

Όταν σου είπε οκ τι εννοούσε; χωρίς βιολογικό υλικό πως θα υποστήριξης την βιολογία; ο φίλος σου οταν είδε το φίλτρο σου ότι έχει μόνο σφουγγάρι τι σου ειπ

οτι οι μετρήσεις ειναι οκ. τα νερο ειναι απο ενυδρείο που δυλευει εδς και εναν χρονο. επαγγελματικο ενυδρειο.

οταν λες βιολογικο υλικο?

Κάνε μια αναζήτηση για siporax και substrat pro στο google. Είναι υλικό επανω στο οποίο αναπτύσσονται οι αποικίες των βακτηρίων που διασπούν την αμμωνία και τα νιτρώδη. Χωρίς αυτές δεν υπάρχει το ενυδρείο. :)

Ηρθε και τα πηρες τα ψαρακια του.οποτε ξεκιναω απο το μηδεν συμφωνα με τισ οδηγιες σας.για οτι νεότερο θα ενημερωσω.

Ευχαριστω παρα πολυ

Να πεις του φιλου σου οτι τα χρυσοψαρα δεν πανε με τον πλεκο,ειναι λαθος να τα εχει μαζι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...