xams 6 Αυγούστου 2013 #1 Share 6 Αυγούστου 2013 Κάνω εδώ την ερώτηση για να μη χαθεί στο θέμα μου με τις γενικές ερωτήσεις στα γενικά του γλυκού νερού. Ξεκινάω από την αρχή το 20λιτρο ενυδρείο μου και αγόρασα το eheim pickup 45. Καταρχήν το θεωρείτε καλή επιλογή για τα λίτρα μου; Μήπως έπρεπε να πάρω για περισσότερα λίτρα; Στην αρχή συμπίεσα το σφουγγάρι του μέχρι τη μέση και γέμισα με eheim substract pro το υπόλοιπο μισό. Μετά από συμβουλή σας για να μη ζορίζεται, έκοψα το σφουγγάρι του στη μέση και το έβαλα κάτω-κάτω, πρώτο δηλ όπως περνάει το νερό (και μετά το βιολογικό). Το ερώτημα είναι το εξής. Κάθε πότε θα το καθαρίζω σαν ρουτίνα μετά το στρώσιμο του ενυδρείου; Και όταν θα χρειαστεί να το κάνω, δε θα χαθεί η βιολογία αν βγουν όλα τα μπιλάκια του βιολογικού έξω προκειμένου να φτάσω να καθαρίσω το σφουγγάρι που είναι κάτω-κάτω; Πως πρέπει να γίνει σωστά από την αρχή για να μην έχω πρόβλημα μετά που θα έχω το ψάρι μέσα; Και τέλος όποιος έχει το χρόνο, ας μου πει ποιό φίλτρο θεωρεί καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λίτρα (άσχετα με αυτό που αγόρασα), για να μαθαίνουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 6 Αυγούστου 2013 #2 Share 6 Αυγούστου 2013 Ειναι καλη επιλογη κατ εμε καθοτι ειναι σχεδον για διπλασια λιτρα . Η δυσαρεσκεια μου στο συγκεκριμενο ειναι οτι δεν μπορεις να βαλεις siporax , εκτος και αν κοψεις το σφουγγαρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 6 Αυγούστου 2013 #3 Share 6 Αυγούστου 2013 Ειναι καλη επιλογη κατ εμε καθοτι ειναι σχεδον για διπλασια λιτρα . Η δυσαρεσκεια μου στο συγκεκριμενο ειναι οτι δεν μπορεις να βαλεις siporax , εκτος και αν κοψεις το σφουγγαρι συνφωνω με τα παραπανω συν οτι ειναι υπερεκτιμημενο για αυτα που προσφερει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 6 Αυγούστου 2013 #4 Share 6 Αυγούστου 2013 συνφωνω με τα παραπανω συν οτι ειναι υπερεκτιμημενο για αυτα που προσφερει! Εheim ειναι αυτη φιλε μου . Για τα εξωτερικα παντως εχω ακουσει πολλα παραπονα , κυριως για διαρροες στα σωληνακια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 6 Αυγούστου 2013 #5 Share 6 Αυγούστου 2013 ολες οι εταιριες εχουν τα καλα και τα κακα τους ειναι νομος!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 6 Αυγούστου 2013 #6 Share 6 Αυγούστου 2013 Νομιζω οτι το βιολογικο σου υλικο πρεπει να το βαλεις κατω κατω....διοτι τα συγκεκριμενα φιλτρα το περισσοτερο νερο το φιλτραρουν απο την πισω μερια στην μεση του καδου μπορεις να το τσεκαρεις...εγω χρησιποποιω το pick up 2012 ειναι το αμεσως μεγαλυτερο απο το δικο σου και στην αρχη εβαλα τα υλικα με την εξης διαταξη:σφουγγαρι(κομμενο),βιολογικο υλικο κ πανω πανω υαλοβαμβακα και δεν ειχα τα καλυτερα αποτελεσματα ως προς την καθαροτητα του νερου και τελικα τα εβαλα:βιολογικο υλικο,σφουγγαρι και υαλοβαμαβακα οπως τα εχω τωρα δηλαδη και εχω νερο ''κρυσταλλο''...εγω προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και θεωρω την επιλογη σου σωστη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 6 Αυγούστου 2013 Author #7 Share 6 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Πιστεύετε ότι θα χρειαστώ και υαλοβάμβακα; Δε νομίζω ότι θα χωρέσει. Εκτός αν κόψω κι άλλο το σφουγγάρι που δεν ξέρω αν είναι σωστό... Με την καθαριότητα του φίλτρου τι θα κάνω; Αυτό με απασχολεί για να μην χάνω κάθε φορά την περισσότερη βιολογία αναταρράσοντας, βγάζοντας-βάζοντας τα μπιλάκια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος