giorgosmarios 24 Αυγούστου 2013 #26 Share 24 Αυγούστου 2013 Φιλη μου καλη! Κατ αρχας σου ευχωμαι καλη επανοδο. Τωρα οσο για το φιλτρο σου, το ειχα και εγω σε ενα 60 με φυτα 20 εντλερ και 5 γαριδες. Για 6 μηνες που δουλευε το ενυδρειο ανταποκριθηκε πολυ καλα, ποσο μαλον οταν εχεις μονο το μονομαχο. Συνεχισε ακαθεκτη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 24 Αυγούστου 2013 Author #27 Share 24 Αυγούστου 2013 Σας ευχαριστώ! Μακάρι να πάει καλά! Τώρα αλλαγή πότε να κάνω; Να κάνω σε μια εβδομάδα ή να το αφήσω για 15 μέρες, τι λέτε; Θα ταίζω πολύ λίγο μετά τις πρώτες 3 μέρες. Κάτι δε μου κάθεται καλά με τη μος, θα το αφήσω όμως τώρα δεν το σκαλίζω άλλο, αργότερα θα τη δέσω μάλλον όλη πάνω στο ξύλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 25 Αυγούστου 2013 Author #28 Share 25 Αυγούστου 2013 Χρειάζομαι βοήθεια με τις κινήσεις που κάνω από εδώ και πέρα. Το ψάρι μπήκε στην 20η μέρα (μετά από αλλαγή νερού 50%, αντιχλώριο και βακτήρια-μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει αλλαγή), πιστεύω και βάση των μετρήσεων στη φάση που άρχισαν να πέφτουν τα νιτρώδη και θα αρχίσουν να δημιουργούνται νιτρικά. Στη φάση που είμαι τώρα ταίζω την 4η μέρα; Και μετά; Καθημερινά και λίγο; Ή ανά 3 μέρες; Και το πιο σημαντικό: πότε ξανακάνω αλλαγή και πόσο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 25 Αυγούστου 2013 #29 Share 25 Αυγούστου 2013 Χρειάζομαι βοήθεια με τις κινήσεις που κάνω από εδώ και πέρα. Το ψάρι μπήκε στην 20η μέρα (μετά από αλλαγή νερού 50%, αντιχλώριο και βακτήρια-μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει αλλαγή), πιστεύω και βάση των μετρήσεων στη φάση που άρχισαν να πέφτουν τα νιτρώδη και θα αρχίσουν να δημιουργούνται νιτρικά. Στη φάση που είμαι τώρα ταίζω την 4η μέρα; Και μετά; Καθημερινά και λίγο; Ή ανά 3 μέρες; Και το πιο σημαντικό: πότε ξανακάνω αλλαγή και πόσο; 1. Ναι, τάισε την τέταρτη μέρα. 2. Μετά ταΐζεις λίγο κάθε 2 ημέρες. 3. Εγώ θα έκανα αλλαγή μετά από μια εβδομάδα και θα έριχνα και μια δόση βακτηρίων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 2 Σεπτεμβρίου 2013 Author #30 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστώ για την απάντησή σου dpap, είχα ξεχάσει να απαντήσω. Σήμερα, μετά από 10 μέρες, έκανα αλλαγή γιατί είδα το ψάρι νωχελικό, μέχρι χθες δεν ήταν έτσι. Άλλαξα το 20%, 4 λίτρα στα 20 με αντιχώριο εννοείται και βακτήρια. Πόσο νερό αλλάζετε εσείς κάθε εβδομάδα στα ενυδρεία σας; Είδα και στα βακτήρια που λέει να βάζουμε μια δόση κάθε εβδομάδα, οπότε θα τις καθιερώσω τις εβδομαδιαίες αλλαγές και ελπίζω να το σώσω το ψαράκι... Εντωμεταξύ ταίζω ελάχιστα και το τρώει όλο. Τις Κυριακές θα του κάνω νηστεία. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω σε αυτή τη φάση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 2 Σεπτεμβρίου 2013 #31 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ αλλαζω 30% κάθε εβδομαδα. Υπομονή να κανεις και όλα θα πάνε καλά με το ψαράκι. Βακτηρία να ρίχνεις μέχρι να σταθεροποιηθεί το συστημα, μετα δεν χρειαζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 19 Σεπτεμβρίου 2013 Author #32 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 Καλημέρα! Ήθελα να πω σε όλους σας ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια. Εδώ και καιρό απολαμβάνουμε το ψαράκι μας το οποίο δείχνει πολύ υγιές και χαρούμενο! Είναι μαγικός ο κόσμος του ενυδρείου, το μόνο "κακό" είναι ότι ήδη θέλω μεγαλύτερο.. Καλή συνέχεια εύχομαι σε όλους, ελπίζω να προλάβω πριν γεννήσω να πάρω και το τεστ των νιτρικών και να βάλω κάποια φυτά ακόμα. Όταν γίνει αυτό θα κάνω και την παρουσίαση. Ευχαριστώ και πάλι για όλα! Νιώθω πολύ ωραία που επιτέλους άρχισα σιγά-σιγά να καταλαβαίνω πως λειτουργούν τα υπέροχα ενυδρεία! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Σεπτεμβρίου 2013 #33 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 Αντε με το καλο να γεννησεις,να ειναι γερο και να απολαμβανει μαζι με εσας το ενυδρειο σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 19 Σεπτεμβρίου 2013 #34 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 Αντε με το καλο να γεννησεις,να ειναι γερο και να απολαμβανει μαζι με εσας το ενυδρειο σας! Τις καλυτερες ευχες μου με ενα ενα γερο παιδακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 19 Σεπτεμβρίου 2013 Author #35 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 Να είστε καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 19 Σεπτεμβρίου 2013 #36 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 Να είναι γερό!!! Το πρώτο σας είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 20 Σεπτεμβρίου 2013 #37 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 Καλημέρα! Ήθελα να πω σε όλους σας ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια. Εδώ και καιρό απολαμβάνουμε το ψαράκι μας το οποίο δείχνει πολύ υγιές και χαρούμενο! Είναι μαγικός ο κόσμος του ενυδρείου, το μόνο "κακό" είναι ότι ήδη θέλω μεγαλύτερο.. Καλή συνέχεια εύχομαι σε όλους, ελπίζω να προλάβω πριν γεννήσω να πάρω και το τεστ των νιτρικών και να βάλω κάποια φυτά ακόμα. Όταν γίνει αυτό θα κάνω και την παρουσίαση. Ευχαριστώ και πάλι για όλα! Νιώθω πολύ ωραία που επιτέλους άρχισα σιγά-σιγά να καταλαβαίνω πως λειτουργούν τα υπέροχα ενυδρεία! Με το καλο και με ενα πονο! Γερο και δυνατο! Ετσι ξεκινανε ολα! Γερη να σαι να παρεις! Και που σαι ακομη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 21 Σεπτεμβρίου 2013 Author #38 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Έχουμε ήδη τρεις γιους και πάμε για την κόρη! Να είστε καλά παιδιά! Και στα δικά σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Σεπτεμβρίου 2013 #39 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Πω πω ενισχυετε τον Ε.Σ. εσεις!!! Τεσσερα παιδια; χαρα στο κουραγιο σας! Εγω με ενα παλιο θηλυκο που εχω και δεν τα βγαζω περα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 21 Σεπτεμβρίου 2013 Author #40 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Όλα γίνονται με υπομονή. Όπως και στα ενυδρεία άλλωστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Σεπτεμβρίου 2013 #41 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτο ξαναπεστο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 14 Απριλίου 2014 Author #42 Share 14 Απριλίου 2014 Καλησπέρα! Ο μονομάχος μας έφυγε στις 8/11. Δε γνωρίζω τι έφταιξε τελικά, έζησε σε μας 2,5 μήνες. Δεν είχα τότε τεστ νιτρικών, αλλά η αμμωνία και τα νιτρώδη ήταν 0. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες δεν του είχα αλλάξει νερό, δε γνωρίζω αν έφταιγε αυτό. Μετά γέννησα και το ενυδρείο έμεινε έτσι χωρίς αλλαγές, μόνο συμπλήρωνα λίγο το νερό που εξατμιζόταν. Κι ερχόμαστε στο σήμερα! Την Παρασκευή έκανα μέτρηση νιτρικών (πήρα επιτέλους και αυτά τα τεστ!) και ήταν 0. Μετά έκανα μεγάλη αλλαγή νερού με αντιχλώριο, βακτήρια και μετά από λίγες ώρες ένα νέο μονομάχο μετά από προσαρμογή. Δεν έχω ταίσει ακόμα, σήμερα είναι τρίτη μέρα. Σήμερα μέτρησα αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά, όλα 0. Τι κάνω από εδώ και πέρα; Είναι πιθανό να είναι άστρωτο το ενυδρείο; Να σας πω ότι τα φυτά έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ, θα σας βάλω φωτο λίγο αργότερα. Ταίζω αύριο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Απριλίου 2014 #43 Share 14 Απριλίου 2014 Μισο! Καταρχην καλως ηρθες παλι και να σου ζησει το παιδακι! Και παμε στο ενυδρειο σου! Απο τις 8/11 τι ειχε μεσα και τι ρουτινες ειχες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 14 Απριλίου 2014 Author #44 Share 14 Απριλίου 2014 Έχω και αυτές τις άλγες, θα μου δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 14 Απριλίου 2014 Author #45 Share 14 Απριλίου 2014 Σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες και δεν έκανα τίποτα καμία αλλαγή τόσο καιρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 14 Απριλίου 2014 Author #46 Share 14 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ για τις ευχές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Απριλίου 2014 #47 Share 14 Απριλίου 2014 Το ενυδρειο δουλευε; Το φιλτρο δουλευε; Τα φυτα βγαλτα κι απολυμανε τα και μετα ξαναφυτεψε τα για να μην γεμισεις αλγες! Αλλα γενικα δεν σου δημιουργουν θεμα ως προς το ψαρι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 14 Απριλίου 2014 Author #48 Share 14 Απριλίου 2014 Ναι ναι δούλευε κανονικά, μόνο το θερμοστάτη είχα χαμηλώσει για τα φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Απριλίου 2014 #49 Share 14 Απριλίου 2014 Κοιτα αν ειχε στρωσει τοτε κατι θα εχει μεινει και τωρα! Απλα επειδη ειναι ακομη ασταθες θα ελεγα αστον αταιστο 2-3 μερες να δουμε τι γινεται κανοντας καθημερινα τεστ! Την τριτη μερα ριξε και βακτηρια και απο κει και περα πολυ προσεκτικο ταισμα! Τα παραπανω αν ολα πανε κατ ευχην! Αν σηκωσει αμμωνια θα ακολουθησουμε αλλη οδο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 14 Απριλίου 2014 Author #50 Share 14 Απριλίου 2014 Σήμερα ήταν η τρίτη μέρα. Μου τελείωσαν και τα βακτήρια, τα είχα στο ψυγείο τόσο καιρό και την Παρασκευή έριξα την τελευταία δόση. Να πάρω κι άλλα λες ε; Ή να περιμένω να δω αν ανεβάσω αμμωνία; Δε θα έπρεπε να έχω νιτρικά αν ήταν στρωμένο; Βασικά μου κάνει εντύπωση που δεν έχω αμμωνία, δε θα έπρεπε να ανεβάσει τρεις μέρες με το ψάρι μέσα; Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί το ενυδρείο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος