Sturm 14 Απριλίου 2014 #51 Share 14 Απριλίου 2014 Πιθανον τα νιτρικα σου να ηταν ελαχιστα και να καταναλωνονται απο τα φυτα! Παντως το κερατοφυλλο το βλεπω μια χαρα! Ξεκινα να ταιζεις ελαχιστα απο αυριο. 2 φορες την ημερα απο ενα φυλλαρακι! Και καθημερινες μετρησεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 15 Απριλίου 2014 #52 Share 15 Απριλίου 2014 Να σου ζήσει η κορούλα!!! Πάρε καινούργια βακτήρια, θα σου χρειαστούν. Ποιό αντιχλώριο χρησιμοποιείς? Πολύ καλό είναι το prime της seachem το οποίο σε περιπτωσεις έκτακτης ανάγκης μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δεσμεύσεις αμμωνία και νιτρώδη και να μην δηλητηριαστεί το ψαράκι (σύμφωνα με την εταιρεία δεν εμποδίζει την ολοκλήρωση του κύκλου του αζώτου). Νομίζω την ίδια δουλεια κάνει και το toxivec της sera (δεν το έχω δοκιμάσει όμως). Εφ' όσον είχες τους λαθρεπιβάτες δεν πρέπει να έχασες τα βακτήρια απλά επέζησαν τόσα βακτήρια όσα χρειάζονταν για να διασπάσουν τα απόβλητα των σαλιγκαριών. Τώρα που έβαλες το μονομάχο θα αυξηθούν τα απόβλητα και θα αναπτυχθούν σιγά σιγά τα βακτήρια που απαιτεί το οικοσύστημά σου για να γίνεται η διάσπαση των αποβλήτων. Θα πρέπει να κάνεις αυτά που σου είπε ο Θοδωρής και σε περίπτωση που ανέβει η αμμωνία ή τα νιτρώδη κάνεις αλλαγή νερού για να τα ρίξεις και συμπληρώνεις βακτήρια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 15 Απριλίου 2014 Author #53 Share 15 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ! Σήμερα τάισα ελάχιστα, αύριο θα μετρήσω και θα σας γράψω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 17 Απριλίου 2014 Author #54 Share 17 Απριλίου 2014 Τάισα προχθές και σήμερα. Σήμερα πάλι αμμωνία νιτρώδη και νιτρικά όλα μηδέν. Το ψάρι όμως δεν φαίνεται καθόλου καλά, είναι στην επιφάνεια και δεν κινείται. Γιατί;;; Να ήταν ταλαιπωρημένο από το πετ σοπ; Δυστυχώς αυτόν τον πήραμε από ποτήρι... Ουφ πολύ στενοχωριέμαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Απριλίου 2014 #55 Share 17 Απριλίου 2014 Τις πρωτες μερες θελει κλειστα φωτα να συνελθει. Κανε μετρησεις καθημερινες και βλεπουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 19 Απριλίου 2014 Author #56 Share 19 Απριλίου 2014 Καλή Ανάσταση! Θα κάνω μέτρηση αύριο, σήμερα δεν πρόλαβα. Όμως θέλω να ρωτήσω, υπάρχει θέμα για μονομάχο που κάνει απότομα τινάγματα; Είναι κάποια αρρώστια; Διαβάζω και δε βρίσκω κάποιο θέμα ούτε στην αναζήτηση. Κάτι έχει το ψάρι και κάνει μικρές σπαστικές απότομες κινήσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 19 Απριλίου 2014 Author #57 Share 19 Απριλίου 2014 Τελικά μέτρησα τώρα και είναι πάλι όλα μηδέν (αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά). Άρα το νερό είναι εντάξει, το ενυδρείο είναι στρωμένο, έτσι δεν είναι; Του ρίχνω και fishtamin sera αυτές τις μέρες που δείχνει χάλια, ταίζω μέρα παρά μέρα ελάχιστα, ελπίζω να τον σώσω. Έχετε κάποια συμβουλή; Αύριο που έλεγα να κάνω εβδομαδιαία αλλαγή νερού να την κάνω ή να την αφήσω μέχρι να δείξει καλύτερα ο μονομάχος μήπως στεσαριστεί τώρα στην κατάσταση που είναι; Τέτοιες μέρες όποιος μπορεί και όταν μπορεί ας δώσει μια συμβουλή μπας και το αναστήσουμε το ψαράκι! Χριστός Ανέστη, καλό Πάσχα να περάσετε όλοι αύριο με υγεία και πολλή αγάπη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 19 Απριλίου 2014 #58 Share 19 Απριλίου 2014 0 σε όλες τις τιμες σημαίνει άστρωτο ενυδρείο. Για να πεις οτι ειναι στρωμένο, πρεπει να εχεις μηδενική αμμωνία και νιτρώδη και πανω απο 5 νιτρικά. Να μην κανεις αλλαγή. Ρίξε βακτήρια και προσοχή με το τάισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 24 Απριλίου 2014 Author #59 Share 24 Απριλίου 2014 Δύο εβδομάδες με ψάρι μέσα και όλα είναι ακόμα μηδέν. Είναι δυνατόν; Πιστεύω ότι είναι στρωμένο το ενυδρείο, το ψάρι αναστήθηκε κυριολεκτικά. Το μόνο που εμφάνισε σήμερα είναι το ένα του βράγχιο να ανοίγει όπως όταν κάνει flaring (το έγραψα σωστά αλλά μόνιμα και μόνο από τη μια πλευρά. Τώρα αυτό που οφείλεται; Πιστεύω καθαρά από ένστικτο και από την παρακολούθηση του ψαριού, χωρίς να έχω γνώσεις και εμπειρία, ότι το ψάρι ήταν άρρωστο και καλυτέρευσε κατά πολύ τις τελευταίες μέρες. Έχω την εντύπωση ότι τα νιτρικά τα διασπούν οι άλγες, έχω μπόλικες και ίσως γι αυτό μετράω μηδέν. Ποιά είναι η γνώμη σας και τι κάνω από εδώ και πέρα; Να του κάνω μερική αλλαγή να ανανεωθεί το νερό ή δε χρειάζεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Απριλίου 2014 #60 Share 24 Απριλίου 2014 Aν μετρας 0 ( κατι δεν παει καλα εδω, με τι μετρας σε ολα εγω θα ελεγα να κανεις κανονικα τις αλλαγες σου! Το βραγχιο παρατηρησε το λιγο καλα μηπως δεις τιποτα σκουληκια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 25 Απριλίου 2014 Author #61 Share 25 Απριλίου 2014 Μετράω καλά πιστεύω με υγρά της σερα. Και μάλιστα τα νιτρικά κάποιες φορές μου φάνηκε ότι ήταν ελάχιστα πιο χρωματισμένο το υγρό από το 0 αλλά σε καμία περίπτωση όσο το επόμενο χρώμα που είναι για μέτρηση νιτρικών 10. Θα το παρατηρήσω, ευχαριστώ για τη βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Απριλίου 2014 #62 Share 25 Απριλίου 2014 Το μπουκαλακι το κουνας καλα πριν μετρηση?Το χτυπας σε ενα τραπεζακι?Στο λεω αυτο γιατι σε μερικες μαρκες οταν τα τεστ μενουν για καιρο αχρησιμοποιητα κολλαει στον πατο του μπουκαλιου και δε δειχνουν σωστες μετρησεις.Ποτε λειγουν τα τεστ σου?Τι φυτα εχεις στο ενυδρειο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 25 Απριλίου 2014 Author #63 Share 25 Απριλίου 2014 Ναι τα κουνάω πολύ καλά. Λήγουν το 2018, τα έχω κοιτάξει αυτά. Για τα φυτά έχω φωτο πιο πάνω, βαλισνέρια, java moss και κερατόφυλλο (το οποίο έχει οργιάσει από τότε που το πήρα, δυο εβδομάδες τώρα, μαζί με το ψάρι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Απριλίου 2014 #64 Share 25 Απριλίου 2014 Ναι τα κουνάω πολύ καλά. Λήγουν το 2018, τα έχω κοιτάξει αυτά. Για τα φυτά έχω φωτο πιο πάνω, βαλισνέρια, java moss και κερατόφυλλο (το οποίο έχει οργιάσει από τότε που το πήρα, δυο εβδομάδες τώρα, μαζί με το ψάρι). Γι αυτο μαλλον δεν μετρας νιτρικα.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 25 Απριλίου 2014 Author #65 Share 25 Απριλίου 2014 Κι εγώ αυτό σκέφτηκα... Υπάρχει κάποια ασθένεια να ψάξω για το "ανοιχτό" του βράγχιο; Δεν έχω πολύ χρόνο για ψάξιμο. Λίγη βοήθεια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Απριλίου 2014 #66 Share 25 Απριλίου 2014 Κι εγώ αυτό σκέφτηκα... Υπάρχει κάποια ασθένεια να ψάξω για το "ανοιχτό" του βράγχιο; Δεν έχω πολύ χρόνο για ψάξιμο. Λίγη βοήθεια; Προσωπικα δεν ξερω να σε βοηθησω σ αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 25 Απριλίου 2014 #67 Share 25 Απριλίου 2014 Παιδιά γίνεστε υπερβολικοί . Σε 20 λίτρα ενυδρείο φυτεμένο που δουλεύει μήνες χωρίς ψάρια πως θέλετε εσείς να δείτε νιτρικά ; Ούτε ζωντανά βκτήρια θέλει ούτε αντιχλώρια θέλει ούτε αλλαγές νερού ούτε τίποτα !!! Θα ξεχάσουμε και αυτα που ξέρουμε με αυτα που γράφετε . xams , τα φυτά σου θα φροντίζεις θα ταίζεις το Μονομάχο σου και αλλαγή νερού μια φορά στους 6 μήνες για τα φυτά περισσότερο ( επειδή θα καταναλώνουν τα ιχνοστοιχεία ) και χωρίς να ενοχλείς το ψαράκι όσο μπορείς . Δεν γνωρίζω τι εννοείς με το "ανοιχτό του βράγχιο " μια καθαρή φωτογραφία θα βοηθούσε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Απριλίου 2014 #68 Share 25 Απριλίου 2014 Παιδιά γίνεστε υπερβολικοί . Σε 20 λίτρα ενυδρείο φυτεμένο που δουλεύει μήνες χωρίς ψάρια πως θέλετε εσείς να δείτε νιτρικά ; Ούτε ζωντανά βκτήρια θέλει ούτε αντιχλώρια θέλει ούτε αλλαγές νερού ούτε τίποτα !!! Θα ξεχάσουμε και αυτα που ξέρουμε με αυτα που γράφετε . xams , τα φυτά σου θα φροντίζεις θα ταίζεις το Μονομάχο σου και αλλαγή νερού μια φορά στους 6 μήνες για τα φυτά περισσότερο ( επειδή θα καταναλώνουν τα ιχνοστοιχεία ) και χωρίς να ενοχλείς το ψαράκι όσο μπορείς . Δεν γνωρίζω τι εννοείς με το "ανοιχτό του βράγχιο " μια καθαρή φωτογραφία θα βοηθούσε . Σταματη,αν κανει καθε 6 μηνες αλλαγη νερου το λιγοτερο που θα παθει ειναι να πνιγει στις αλγες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 25 Απριλίου 2014 Author #69 Share 25 Απριλίου 2014 Σταμάτη όταν λες να φροντίζω τα φυτά μου τι εννοείς; Να κλαδεύω; Μέχρι στιγμής τα έχω αφήσει στη μοίρα τους όπως φαίνεται και από τις φωτο... Τώρα που το καλοσκέφτομαι ο προηγούμενος μονομάχος μας πέθανε όταν έβγαλα το ξύλο για να δέσω τη μος και σκάλισα το ενυδρείο. Για δυο μήνες που δεν έκανα αλλαγές ήταν οκ. Όμως φαίνεται "βρώμικο" το ενυδρείο χωρίς αλλαγές, δεν επηρεάζει αυτό τα ψάρια; Φωτο θα προσπαθήσω και θα βάλω αργότερα. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 25 Απριλίου 2014 #70 Share 25 Απριλίου 2014 Σταματη,αν κανει καθε 6 μηνες αλλαγη νερου το λιγοτερο που θα παθει ειναι να πνιγει στις αλγες.. Εδω έχεις δίκιο και θα πρέπει να απευθηνθεί στους φυτεμένους . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Απριλίου 2014 #71 Share 25 Απριλίου 2014 Γι αυτο και λεμε οτι οταν υπαρχουν φυτα πρεπει να γινονται τακτικες αλλαγες νερου,αλλιως και τα φυτα χαλανε και δεν μπορεις να ριχνεις λιπασμα και εχεις και αλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 25 Απριλίου 2014 #72 Share 25 Απριλίου 2014 Συμφωνώ . Εγω όμως και το ψαράκι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις άλγες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 25 Απριλίου 2014 Author #73 Share 25 Απριλίου 2014 Χα χα!!! Με συμφέρει η άποψή σου Σταμάτη, που χρόνος για αλλαγές!!! Να είστε καλά παιδιά! Ελπίζω να ανακάμψει πλήρως ο μικρούλης και να τον έχουμε για πολύ καιρό μαζί μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 29 Απριλίου 2014 Author #74 Share 29 Απριλίου 2014 Μπορείτε να διακρίνετε το βράγχιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Απριλίου 2014 #75 Share 29 Απριλίου 2014 Εγω δυστυχως οχι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος