xams 5 Αυγούστου 2013 #1 Share 5 Αυγούστου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=84131&page=4 Καλησπέρα! Αυτό ήταν το πρώτο θέμα μου στο φόρουμ σας. Έκτοτε δε μπόρεσα να ασχοληθώ, είχα αφήσει το στρώσιμο κάπου στη μέση. Το ξανάπιασα πριν λίγες μέρες αλλά επειδή με κούρασε ο θόρυβος του φίλτρου είπα να κάνω σωστή δουλειά απ' την αρχή και πήρα σήμερα το eheim pick up 45. Η απορία μου είναι η εξής: συμπίεσα το σφουγγάρι που είχε μέσα και έβαλα από πάνω eheim substrat pro. Χώρεσε με τη συμπίεση του σφουγγαριού λίγο περισσότερο από το μισό. Έριξα βακτήρια και τροφή και ουσιαστικά ξεκινάω από σήμερα το στρώσιμο. Το θέμα είναι ότι φοβάμαι μη ζορίσω το μοτερ και μου χαλάσει, δείχνει να δουλεύει μια χαρά, το έχω ρυθμίσει στο πιο δυνατό και δημιουργεί ρεύμα στο ενυδρείο. Ποιά είναι η γνώμη σας; Στόχος είναι να βάλω σε κανένα μήνα και βάλε έναν αρσενικό μονομάχο ή λίγες θηλυκές. Δεν ξέρω πόσες αντέχουν τα 20 λίτρα, θα ήθελα και μια πρόταση ως προς αυτό... Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια, αυτή τη φορά εύχομαι να πάνε όλα καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 #2 Share 5 Αυγούστου 2013 Το eheim pick up 45 το ειχα και δεν μπορω να πω οτι εμεινα και απολυτα ευχαριστημενος . Τροφη για ποιο λογο εριξες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Αυγούστου 2013 #3 Share 5 Αυγούστου 2013 Εγω προσωπικα δεν θα προτεινα να βαλεις πανω απο 1 ψαρι σ αυτα τα λιτρα,διαλεξε η μονομαχο η μονομαχινα. Τα υλικα του φιλτρου δεν πρεπει να τα συμπιεζουμε πολυ γιατι πρεπει να περναει το νερο ανετα απο μεσα τους αλλιως δεν θα γινετε σωστο φιλτραρισμα. Να σου υπενθυμισω οτι οι μονομαχοι δεν αγαπουν την μεγαλη ροη,οπωτε οταν εισαι ετοιμη για ψαρακι χαμηλωσε την ροη του φιλτρου σου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 5 Αυγούστου 2013 Author #4 Share 5 Αυγούστου 2013 Το eheim pick up 45 το ειχα και δεν μπορω να πω οτι εμεινα και απολυτα ευχαριστημενος . Τροφη για ποιο λογο εριξες ; Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο; Στην έρευνα που έκανα σε διάφορες σελίδες, η συντριπτική πλειοψηφία προτείνει eheim. Τι ακριβώς δε σε κάλυψε; Τροφή έριξα και θα ρίχνω κάθε μέρα για το στρώσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 5 Αυγούστου 2013 Author #5 Share 5 Αυγούστου 2013 Εγω προσωπικα δεν θα προτεινα να βαλεις πανω απο 1 ψαρι σ αυτα τα λιτρα,διαλεξε η μονομαχο η μονομαχινα. Τα υλικα του φιλτρου δεν πρεπει να τα συμπιεζουμε πολυ γιατι πρεπει να περναει το νερο ανετα απο μεσα τους αλλιως δεν θα γινετε σωστο φιλτραρισμα. Να σου υπενθυμισω οτι οι μονομαχοι δεν αγαπουν την μεγαλη ροη,οπωτε οταν εισαι ετοιμη για ψαρακι χαμηλωσε την ροη του φιλτρου σου. Λες να το κόψω τότε το σφουγγάρι για να είναι άνετα τα υλικά μέσα; Και αν ναι, στη μέση περίπου; Αυτό για τη ροή το έχω υπόψιν αλλά και τώρα (ίσως επειδή είναι μπουκωμένο) δεν είναι και πλυντήριο, έχει νορμαλ ροή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Αυγούστου 2013 #6 Share 5 Αυγούστου 2013 Ναι κοψε το σφουγγαρι και ασε το μισο μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 7 Αυγούστου 2013 #7 Share 7 Αυγούστου 2013 Αν σε αυτά τα λίτρα βάλεις μόνιμα 1 αρσενικό και 1 θηλυκό μονομάχο θα έχεις με βεβαιότητα απώλεια του ενός ψαριού. Θηλυκά μόνα τους χωρίς παρουσία αρσενικού μπορούν να συνυπάρξουν, αλλά σε περισσότερα λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 7 Αυγούστου 2013 #8 Share 7 Αυγούστου 2013 Α! Ξέχασα να σου ευχηθώ καλή συνέχεια για την επιστροφή σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 8 Αυγούστου 2013 Author #9 Share 8 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 22 Αυγούστου 2013 Author #10 Share 22 Αυγούστου 2013 Καλημέρα! Σήμερα πήγα για μέτρηση και είχαν μόνο αμμωνία και NO3. 18 μέρες μετά είναι και τα δυο μηδέν. ph έχω 7,5 αλλά χωρίς αλλαγή νερού μετά τις πέτρες τις ασβεστολιθικές που είχα. Τώρα έχω μόνο άμμο και ένα ξύλο μέσα, όχι φυτά ακόμα. Τα σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες που είχα από παλιά έχουν οργιάσει, γεννάνε παντού μέσα, οπότε υποθέτω ότι πάμε καλά. Ποιά είναι η γνώμη σας; Πως πάμε; Μπορούμε να πούμε ότι έστρωσε ή πρέπει να δώ και τα νιτρώδη σε τι επίπεδο βρίσκονται; Να θυμίσω ότι ξεκίνησα με βακτήρια και λίγη τροφή κάθε μέρα. Αλλαγή δεν έχω κάνει. Να βάλω το ψαράκι τώρα ή να περιμένω κι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 22 Αυγούστου 2013 #11 Share 22 Αυγούστου 2013 Μηδενικά ΝΟ3 σημαίνει οτι δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου. Το ενυδρείο δεν έχει στρώσει ακόμα. Αν θέλεις να βάλεις ψάρι πρεπει, αφού μπει να συνεχίσεις με τα βακτηρία και να ταιζεις με φειδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #12 Share 22 Αυγούστου 2013 Θελουμε μετρηση και νο2 ομως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 22 Αυγούστου 2013 Author #13 Share 22 Αυγούστου 2013 Θα επανέλθω με καινούριες μετρήσεις την άλλη εβδομάδα και στα τρία, αμμωνία-νιτρώδη-νιτρικά και βλέπουμε. Ενθουσιάστηκα και είπα να τον βάλω τον μονομάχο αλλά θα περιμένω κι άλλο να είμαι σίγουρη ότι μηδένισαν και τα νιτρώδη. Πάντως καλό δεν είναι που δεν έχω αμμωνία, έτσι; Υποτίθεται ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, ο μηδενισμός της αμμωνίας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 22 Αυγούστου 2013 #14 Share 22 Αυγούστου 2013 Αν μετρήσεις ΝΟ2 σημαίνει πως έχει ξεκινήσει ο κύκλος. Θέλεις όμως μερτρηση ΝΟ3 πανω απο το μηδέν για να πεις οτι είσαι σε σωστο δρόμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 22 Αυγούστου 2013 Author #15 Share 22 Αυγούστου 2013 Τόσες μέρες με τροφή και να βακτήρια και να μην έχει ξεκινήσει; Είναι πιθανό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 22 Αυγούστου 2013 #16 Share 22 Αυγούστου 2013 Ποιας εταιρείας έχεις ; Ναι είναι δυνατόν αν δεν υπάρχει τροφή για τις αποικίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 23 Αυγούστου 2013 Author #17 Share 23 Αυγούστου 2013 Της sera το bionitrivec έβαλα αλλά βάζω και τροφή κάθε μέρα. Η τροφή αυτό δεν υποτίθεται πως κάνει; Πως τρέφει τις αποικίες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Αυγούστου 2013 #18 Share 23 Αυγούστου 2013 Μπορεί να μην ηταν ικανή η ποσότητα. Το συγκεκριμένο προϊον λέει προσθήκη ψαριού μέσα σε 24 ώρες. Βαλέ ψαράκι και τάισμα με φειδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 23 Αυγούστου 2013 Author #19 Share 23 Αυγούστου 2013 Οκ, ευχαριστώ! Θα σας ενημερώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 24 Αυγούστου 2013 Author #20 Share 24 Αυγούστου 2013 Λοιπόν σήμερα τελικά αποφάσισα να βάλω τον μονομάχο (20 μέρες μετά την λειτουργία εκ νέου του ενυδρείου). Το πρωί φύτεψα μια βαλισνερια και έβαλα και java moss. Έκανα αλλαγή περίπου 10 λίτρα, το 50% του ενυδρείου. Έριξα αντιχλώριο, μετά από λίγο βακτήρια της sera bio nitrivec και λίγο αργότερα, μετά την προσαρμογή του, βάλαμε το μονομάχο. Θα ανεβάσω φωτο να μου πείτε γενικά μια γνώμη... Για τρεις μέρες δεν ταίζω και μετά με φειδώ καθημερινά, έτσι; Προς το παρόν έχω δυο θέματα. 1) η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από 30 με κλειστό θερμοστάτη εννοείται. Σήμερα πήρα θερμόμετρο και το διαπίστωσα. Τι κάνω; 2) φαίνεται να είναι μεγάλη η ροή του νερού, αν σταματήσει να κουνά τα πτερύγια, τον πέρνει το ρεύμα. Δε θέλω όμως να χαμηλώσω τη ροή του φίλτρου (είναι στο δυνατό 180λίτρα ανά ώρα) γιατί ανησυχώ μήπως δεν φιλτράρει καλά τα 20 λίτρα. Η χαμηλότερη ροή είναι στα 50 λίτρα την ώρα. Εσείς πόσο θα το βάζατε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Αυγούστου 2013 #21 Share 24 Αυγούστου 2013 1 Ανοιγεις το καπάκι αλλά εχεις κίνδυνο να πηδήξει το ψάρι. 2. Χαμήλωσε το στα 50, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #22 Share 24 Αυγούστου 2013 Βαλτε χαμηλα την ροη του φιλτρου,οι μονομαχοι θελουν χαμηλη ροη,το φιλτραρισμα θα μια χαρα θα ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 24 Αυγούστου 2013 Author #23 Share 24 Αυγούστου 2013 Εδώ μερικές φωτό. Πως το βλέπετε οι έμπειροι; Το ψάρι φαίνεται υγιές; Θα με βοηθούσε η άποψή σας.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 24 Αυγούστου 2013 Author #24 Share 24 Αυγούστου 2013 Οι φωτο είναι με τη μεγάλη ροή, τώρα τη χαμήλωσα στα 50 λίτρα/ώρα, ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Αυγούστου 2013 #25 Share 24 Αυγούστου 2013 Μια χαρά φαίνεται το ψαράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος