Jump to content

Chelmon Και Aiptasia

ΜΑΝΤΑΛ

Recommended Posts

1) Το ενυδρείο μου , από αμέλεια, είχε κατακλυστεί από aiptasia, κάποιες αρκετα μεγάλες, άλλες μικρές . Μία αντιμετώπιση ήταν με το 12V ρεύμα , το οποίο όμως δεν τις εξαφάνισε και το πρόβλημα συνεχίστηκε.

Πριν 20 ημέρες πήρα ένα chelmon rostratus να δοκιμάσω την τύχη μου. Το ψάρι το είχα δει live να τρώει αιπτάσια, από το μαγαζί που το αγόρασα. Μέχρι πριν 3 ημέρες ......αιπτάσια δεν είχε αγγίξει. Μόνο τον βράχο τσίμπαγε όλη την ώρα και από άλλο είδος φαγητού .... τίποτα.

Πριν 3 ημέρες αγόρασα και έριξα, με συμβουλή καλού φίλου, το joes juice. Κατ' αρχην ...........τις τσάκισα . Σε δύο ημέρες '' έφαγα '' τις πιο μεγάλες και άφησα καμιά 15 ρια μικρές για μία άλλη ημέρα. Σήμερα, όπως κοίταγα το ενυδρείο, βλέπω τον chelmon να κάνει επίθεση σε μια αιπτάσια και να την τρώει. Χάρηκα , αρχικά, και κοιτάζοντας να δω τις άλλες αιπτάσιες .............. δεν υπήρχε καμία....!!!!!!!!

2) Πριν, καιρό είχα άλγη πράσινη σαν κοντη τρίχα και αρκετός βράχος ήταν χάλια.

Αγόρασα ένα strigosus και άρχισε να τη τρώει δειλά δειλά. Ο blue tang , που τον έχω δύο χρόνια, μόλις είδε τον strigosus να τσιμπάει άλγη , άρχισε να την τρώει με τόση μανία που δεν άφησε τίποτα σε 10 ημέρες ενώ πριν ούτε την πλησιάζε. Το αστείο είναι ότι όπου τσίμπαγε άλγη ο strigosus , πήγαινε διπλα ο blue tang , τον έδιωχνε και την έτρωγε αυτός.....!!!!

Και στις δύο περιπτώσεις άραγε, να ήταν σύμπτωση αυτή η συμπεριφορά των ψαριών? Αναρωτιέμαι μόνος μου.

Καταθέτω την εμπειρία μου ( ελπίζω στην σωστή κατηγορία ) για να την θυμάμε αργότερα , να τα διαβάζω και να γελάω, αν παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες βγάλω όλο το 2013.

Παναγιώτης

Εχει παρατηρηθεί αρκετές φορές κάποια ψάρια ειδικά όταν αναφερόμαστε σε αλγοφαγα είδη χαμηλής αποδοτικότητας να χρειάζονται ενα αλγοφαγο ψάρι οδηγό που με την στάση του να τα παρασύρει στο να γίνουν πιο ενεργά..Αυτή η περίεργη συμπεριφορά παρατηρείται ειδικά σε είδη που στην φύση σχηματίζουν πολυάριθμα κοπάδια αλλά και σε αυτά που οι συνθετικες τροφές του εμπορίου που τα ταιζουμε παρέχουν όλα αυτά που πιθανόν να χρειάζονται.Επισης από άποψη εδαφικοτητας και μονο για να διαφυλάξουν την ιεραρχία τους στο ενυδρειο μπορεί να οδηγηθούν στο να τσιμπολογανε ακατάπαυστα τα βραχια και τα τζάμια αν δούνε κάποιο νεο κάτοικο του ενυδρειου μας να το κάνει.....

Στην περίπτωση του chelmon σου μπορεί η απότομη μείωση στις aiptasia στο ενυδρειο σου να το οδήγησε στο να ξεκανει τις λιγοστές που έμειναν φοβούμενο μην δεν βρει καμία στις επόμενες μέρες.

Λογικά πρέπει να έχεις πλούσιο βράχο σε πόρους για αυτό το ζωντανό και αφηνε τις aiptasia για πιο δύσκολες μέρες όταν οι πόροι αυτοί θα έπαβαν να βρίσκονται σε αφθονία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...