Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 #1 Share 5 Αυγούστου 2013 Καλημερα σε ολους . Αποφασισα επειτα απο λανθασμενες ενεργειες αλλα και απο προσωπικη απειρια να αδειασω το ενυδρειο μου και να το στησω απο την αρχη . Εχω το Κoral 60 της Juwell . Σκεφτομαι να το φυτεψω και να βαλω μεσα ζωοτοκα , platy ή guppy . Ειδαλλως ενα μονομαχο . Οσον αφορα τα ζωοτοκα αναφερομαι σε αρσενικα καθως ειναι μικρο το ενυδρειο και θα εχω αλλα προβληματα ( εκει ειναι που θα ανεβαζει κατακορυφα αμμωνια ) με τις γεννες , αλλα και επειδη λειπω συνεχεια σε ταξιδια πανω απο 30 μερες , οποτε δεν θα μπορω να το παρακολουθω καθε μερα και ολη μερα , αλλα και να ειμαι με μια αποχη στο χερι ωστε να αφαιρω ψαρια για να αποφυγω τον υπερπληθυσμο στα λιτρα μου και τα προβληματα που συνεπαγονται απο αυτο , αλλα και αυτοι που μενουν πισω , δεν μπορουν , δεν ξερουν ( ακομα πιο ασχετοι απο μενα με το αντικειμενο ) να κανουν κατι περα απο την συτιση των ψαριων και την αλλαγη του νερου . Με γνωμονα λοιπον τα ανωτερω καθως και την χρηση ευκολων φυτων που θα χρησιμοποιησω ωστε να αποφυγω τυχον προβληματα που δεν θα ξερω να επιλυσω , ζητω τις προτασεις σας ωστε να παρω και γω μια αποφαση σχετικα με το πως θα το φτιαξω . Στοχος μου ειναι να καταφερω , να προσομειασω οσο το δυνατον τις συνθηκες διαβιωσης του ψαριου που θα επιλεξω που εχει στην φυση . Γνωριζω πως προκειται για 3 διαφορετικα ειδη με διαφορετικες απαιτησεις . Προς το παρον διαβαζω τα προφιλ των ψαριων αλλα δεν ξερω τι να επιλεξω καθως μου αρεσουν και τα platy αλλα και τα guppy . Ωστοσο θεωρω οτι σε 60 λιτρα ενας μονομαχος ειναι υπερβολη . Εννοω οτι θα ειναι αδειο το ενυδρειο αλλα ο μονομαχος σε 60 λιτρα θα ειναι βασιλιας . Βεβαια με τα φυτα δεν θα φαινεται και τοσο αδειο το ενυδρειο . Περιμενω λοιπον προτασεις , ιδεες , λυσεις απο οσους ενδιαφερονται και θελουν να με βοηθησουν Εχω ηδη μια προταση απο καποιον για να παρω αμμο . Υ.Γ . Ρασταφαριαν μη νομιζεις οτι απερριψα τις προτασεις σου , εχω και αυτες στο μυαλο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skydiver 5 Αυγούστου 2013 #2 Share 5 Αυγούστου 2013 Εμένα η επιλογή του μονομάχου σε αυτό το ενυδρείο μου φαίνεται πολύ καλή!!! Αν δεν θες να είναι μόνος μπορείς να βάλεις 1-2 θηλυκές. Επίσης από τη στιγμή που θα βάλεις άμμο (χαλαζιακή πιστεύω) θα μπορούσες να βάλεις και μια ομαδούλα kuhli loach. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν προετοιμασία - επεξεργασία νερού. Οπότε αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καλύτερα να πας στην επιλογή των guppy. Μην σε τρομάζει ο υπερπληθυσμός. Μπορείς να ξεκινήσεις με λίγα (2αρ & 6θυλ) ώστε να έχεις το μυαλό σου ήσυχο από το θέμα του υπερπληθυσμού. Τέλος μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ για εύκολα φυτά αλλά και σε υπομνήματα του φόρουμ μας. Καλή επιτυχία!!! ΥΓ. Να προσέξεις στην επιλογή χαλικιού - άμμου, πετρών και γενικότερα διακόσμησης αν θα βάλεις τελικά μονομάχο. Πρέπει να είναι όλα μη ασβεστολιθικά και ουδέτερα ως προς το PH. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 Author #3 Share 5 Αυγούστου 2013 Εμένα η επιλογή του μονομάχου σε αυτό το ενυδρείο μου φαίνεται πολύ καλή!!! Αν δεν θες να είναι μόνος μπορείς να βάλεις 1-2 θηλυκές. Επίσης από τη στιγμή που θα βάλεις άμμο (χαλαζιακή πιστεύω) θα μπορούσες να βάλεις και μια ομαδούλα kuhli loach. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν προετοιμασία - επεξεργασία νερού. Οπότε αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καλύτερα να πας στην επιλογή των guppy. Μην σε τρομάζει ο υπερπληθυσμός. Μπορείς να ξεκινήσεις με λίγα (2αρ & 6θυλ) ώστε να έχεις το μυαλό σου ήσυχο από το θέμα του υπερπληθυσμού. Τέλος μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ για εύκολα φυτά αλλά και σε υπομνήματα του φόρουμ μας. Καλή επιτυχία!!! ΥΓ. Να προσέξεις στην επιλογή χαλικιού - άμμου, πετρών και γενικότερα διακόσμησης αν θα βάλεις τελικά μονομάχο. Πρέπει να είναι όλα μη ασβεστολιθικά και ουδέτερα ως προς το PH. Διαβασα το προφιλ του μονομαχου και μου φαινεται καπως απαιτητικος στην διατηρηση του . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 Author #4 Share 5 Αυγούστου 2013 Διαβασα το προφιλ του μονομαχου και μου φαινεται καπως απαιτητικος στην διατηρηση του . Επισης , 2 αρσενικα και 6 θυληκα δεν θα γεννησουν ; Στανταρ θα γεννησουν , αν πω οτι κρατω καποιους γονους θα χρειαστω και κερατοφυλλο , αντε και τα κρατω μεχρι να μεγαλωσουν λιγο . Ολο αυτο το διαστημα Sky με τις τροφες που θα δινω εγω ( καπου διαβασα οτι οι γοννοι εχουν αλλη τροφη ) , δεν θα ανεβουν τα επιπεδα αμμωνιας και νιτριτη ; Οταν το ξεκινησα ( ενα χρονο πριν ) ειχα αρσενικα και θυληκα guppy , ενα απο αυτα γεννησε πανω σε ταξιδι που ελειπα εγω , οχι μονο γονους δεν ειδα αλλα ψοφησε και το θυληκο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skydiver 5 Αυγούστου 2013 #5 Share 5 Αυγούστου 2013 Για τον μονομάχο σου εξήγησα. Έχεις κάποιες απαιτήσεις όσο αφορά το νερό του. Τώρα για τα guppy θα έχεις γέννες αλλά αν ξεκινήσεις με μια ομάδα των 10-12 δεν θα έχεις άμεσο πρόβλημα υπερπληθυσμού. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 5 Αυγούστου 2013 #6 Share 5 Αυγούστου 2013 12 ψαρια στα 60 λιτρα ειναι πολλα.. αν οπως λεει λειψει για 30 μερες οταν γυρισει θα εχει γεμισει με μωρα και η αμμωνια απο τις ακαθαρσιες των ψαριων και οι τροφες ,θα εχει ανεβει οπως και τα νιτρικα! Δεν ειναι υπερβολη ο μονομαχος στα 60 λιτρα με ευκολα και πολλα φυτα και καποια ξυλα το ενυδρειο θα γινει σουπερ Τωρα για τα ψαρια!Μπορεις να βαλεις 1 αρσενικο μονομαχο και 1-2 θυληκες!με τα πολλα φυτα και τα ξυλα θα υπαρχουν κρυψωνες αρα δεν θα εχεις προβλημα! Επισης και οι προτασεις του ραστα επειδι τα εψαξα τα ψαρια ειναι πολυ καλες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skydiver 5 Αυγούστου 2013 #7 Share 5 Αυγούστου 2013 12 ψαρια στα 60 λιτρα ειναι πολλα.. αν οπως λεει λειψει για 30 μερες οταν γυρισει θα εχει γεμισει με μωρα και η αμμωνια απο τις ακαθαρσιες των ψαριων και οι τροφες ,θα εχει ανεβει οπως και τα νιτρικα! Δεν ειναι υπερβολη ο μονομαχος στα 60 λιτρα με ευκολα και πολλα φυτα και καποια ξυλα το ενυδρειο θα γινει σουπερ Τωρα για τα ψαρια!Μπορεις να βαλεις 1 αρσενικο μονομαχο και 1-2 θυληκες!με τα πολλα φυτα και τα ξυλα θα υπαρχουν κρυψωνες αρα δεν θα εχεις προβλημα! Επισης και οι προτασεις του ραστα επειδι τα εψαξα τα ψαρια ειναι πολυ καλες!! Εννοείς να τον διατηρεί σε νερό βρύσης.... Ο φίλος πιο πάνω όμως έγραψε πως θέλει το ιδανικό περιβάλλον - συνθήκες για τα ψαράκια που θα διαλέξει, γι' αυτό και του είπα πως θα τον δυσκολέψει ο μονομάχος. Όσο για τα νιτρικά που λες, δεν θα υπάρχει πρόβλημα από τη στιγμή που θα γίνονται οι εβδομαδιαίες αλλαγές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 Author #8 Share 5 Αυγούστου 2013 12 ψαρια στα 60 λιτρα ειναι πολλα.. αν οπως λεει λειψει για 30 μερεςνιτρικα! οταν γυρισει θα εχει γεμισει με μωρα και η αμμωνια απο τις ακαθαρσιες των ψαριων και οι τροφες ,θα εχει ανεβει οπως και τα Δεν ειναι υπερβολη ο μονομαχος στα 60 λιτρα με ευκολα και πολλα φυτα και καποια ξυλα το ενυδρειο θα γινει σουπερ Τωρα για τα ψαρια!Μπορεις να βαλεις 1 αρσενικο μονομαχο και 1-2 θυληκες!με τα πολλα φυτα και τα ξυλα θα υπαρχουν κρυψωνες αρα δεν θα εχεις προβλημα! Επισης και οι προτασεις του ραστα επειδι τα εψαξα τα ψαρια ειναι πολυ καλες!! Αυτο που λες σκεφτομαι και γω , υψηλες τιμες . Βεβαια θα ξαναχρησιμοποιηθουν και τα δυο φιλτρα που εχω , εσωτερικα μεν αλλα πολυ καλα φιλτρα ( sera fil 120 ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 5 Αυγούστου 2013 #9 Share 5 Αυγούστου 2013 Αν λειπεις 30 μερες δεν θα γινονται και αλλαγες...αρα με γκαμπι τα οποια εχουν θεμα αμμωνιας δεν θα το προτεινα..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 Author #10 Share 5 Αυγούστου 2013 Αν λειπεις 30 μερες δεν θα γινονται και αλλαγες...αρα με γκαμπι τα οποια εχουν θεμα αμμωνιας δεν θα το προτεινα..! Οχι αλλαγες γινονται απο αυτους που μενουν πισω ( δεν μενω μονος ) . Απλα εγω το σκεφτομαι απο την αποψη οτι τα ψαρια θα πληθυνουν . Αλλα η αρχικη μου σκεψη ειναι να βαλω μονο αρσενικα οπως και τωρα . Τωρα εχω 10 αρσενικα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 5 Αυγούστου 2013 #11 Share 5 Αυγούστου 2013 Πια ψαρια σου αρεσουν περισσοτερο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 Author #12 Share 5 Αυγούστου 2013 Πια ψαρια σου αρεσουν περισσοτερο?? Τα guppy αλλα και στα platy δεν λεω οχι , αν και πιο πολυ platy σκεφτομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 5 Αυγούστου 2013 #13 Share 5 Αυγούστου 2013 Πηγαινε προς πλατυ ναι μεν γεννανε και αυτα αλλα δυσκολα επιζουν...τα ενηλικα τα κυνηγανε πιο πολυ απο τι τα ενηλικα γκαμπι τα μωρα τους!Αρα δυσκολα θα εχεις προβλημα!Με ενα χαρεμι στην αρχη εισαι μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 Author #14 Share 5 Αυγούστου 2013 Πηγαινε προς πλατυ ναι μεν γεννανε και αυτα αλλα δυσκολα επιζουν...τα ενηλικα τα κυνηγανε πιο πολυ απο τι τα ενηλικα γκαμπι τα μωρα τους!Αρα δυσκολα θα εχεις προβλημα!Με ενα χαρεμι στην αρχη εισαι μια χαρα Platy ναι , ειναι και πιο ευκολα στην σιτιση , εκει δεν υπαρχει περιπτωση να πεσει παραπανω τροφη . Οι ανουμπιες Γιωργο μπαινουν και σε αυτα ; Θελω να πω οτι ναι θα το φτιαξω απο την αρχη με φυτα αυτη την φορα και οχι πλαστικα που εχω τωρα μεσα . Μην μαδησουν τα φυτα τα ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 5 Αυγούστου 2013 #15 Share 5 Αυγούστου 2013 Ναι ανουμπιες μπαινουν!Και ολα τα ευκολα φυτα!Βαλισνεριες-java moss-και αλλα πολλα ευκολα φυτα!Τι φωτισμο εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 Author #16 Share 5 Αυγούστου 2013 Ναι ανουμπιες μπαινουν!Και ολα τα ευκολα φυτα!Βαλισνεριες-java moss-και αλλα πολλα ευκολα φυτα!Τι φωτισμο εχεις? Δεν γνωριζω watt να σου πω , εχω το καπακι του Record 600 . Η λαμπα απο πανω εχει ανακλαστηρα . Ειναι δυνατο παντως το φως . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 Author #17 Share 5 Αυγούστου 2013 Ναι ανουμπιες μπαινουν!Και ολα τα ευκολα φυτα!Βαλισνεριες-java moss-και αλλα πολλα ευκολα φυτα!Τι φωτισμο εχεις? Τα φυτα αυτα που μου λες , απαιτουν υποστρωμα ; Χωμα δλδ ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 5 Αυγούστου 2013 #18 Share 5 Αυγούστου 2013 Οχι..χαλικι ή αμμο!Καλυτερα αμμο για να φενετε πιο ωραιο το ενυδρειο! η ανουμπια και η java moss δενονται πανω σε ξυλο η πετρα!Τα υπόλοιπα φυτευονται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Αυγούστου 2013 #19 Share 5 Αυγούστου 2013 Εμένα η επιλογή του μονομάχου σε αυτό το ενυδρείο μου φαίνεται πολύ καλή!!! Αν δεν θες να είναι μόνος μπορείς να βάλεις 1-2 θηλυκές. Επίσης από τη στιγμή που θα βάλεις άμμο (χαλαζιακή πιστεύω) θα μπορούσες να βάλεις και μια ομαδούλα kuhli loach. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν προετοιμασία - επεξεργασία νερού. Οπότε αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καλύτερα να πας στην επιλογή των guppy. Μην σε τρομάζει ο υπερπληθυσμός. Μπορείς να ξεκινήσεις με λίγα (2αρ & 6θυλ) ώστε να έχεις το μυαλό σου ήσυχο από το θέμα του υπερπληθυσμού. Τέλος μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ για εύκολα φυτά αλλά και σε υπομνήματα του φόρουμ μας. Καλή επιτυχία!!! ΥΓ. Να προσέξεις στην επιλογή χαλικιού - άμμου, πετρών και γενικότερα διακόσμησης αν θα βάλεις τελικά μονομάχο. Πρέπει να είναι όλα μη ασβεστολιθικά και ουδέτερα ως προς το PH. Καλο ειναι να χρησιμοποιουμε τα δικα μας προφιλ των φυτων που εγιναν απο δικα μας ατομα.Νομιζω οτι ειναι αδικια για τα παιδια που δουλεψαν για να βγουν τα προφιλ και εμεις να δινουμε λινκ απο αλλα site.Εδω και εδω μπορεις να δεις για ευκολα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 Author #20 Share 5 Αυγούστου 2013 Καλο ειναι να χρησιμοποιουμε τα δικα μας προφιλ των φυτων που εγιναν απο δικα μας ατομα.Νομιζω οτι ειναι αδικια για τα παιδια που δουλεψαν για να βγουν τα προφιλ και εμεις να δινουμε λινκ απο αλλα site.Εδω και εδω μπορεις να δεις για ευκολα φυτα. Ελεγα και γω , δεν θα φανει ; Thanks mate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 Author #21 Share 5 Αυγούστου 2013 Οχι..χαλικι ή αμμο!Καλυτερα αμμο για να φενετε πιο ωραιο το ενυδρειο! η ανουμπια και η java moss δενονται πανω σε ξυλο η πετρα!Τα υπόλοιπα φυτευονται! Αμμο λεω και γω Γιωργο , ειχα και εχω χαλικι και το βαρεθηκα . Θελω κατι καλυτερο αυτη την φορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 5 Αυγούστου 2013 #22 Share 5 Αυγούστου 2013 Τοτε αμμο και πολλα φυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 5 Αυγούστου 2013 Author #23 Share 5 Αυγούστου 2013 Τοτε αμμο και πολλα φυτα! Πολλα ναι , αλλα μην το μπουκωσω τοτε . Σκεψου οτι και τα φιλτρα μου ειναι δυο ( sera fil 120 ) εσωτερικα . Να σε ρωτησω και κατι αλλο . Με τα φυτα μεσα δεν πρεπει να χαμηλωσει και η ενταση της αεραντλιας ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 5 Αυγούστου 2013 #24 Share 5 Αυγούστου 2013 (edited) Αν βαλεις φυτα απλα δεν την βαζεις καθολου! Τα φυτα παρεχουν το οξυγονο στο ενυδρειο!Αλλα θα πρεπει να υπαρχει και αναταραξη στην επιφανει απο τα φιλτρα! Έγινε επεξεργασία 5 Αυγούστου 2013 - Giorgos Kk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Αυγούστου 2013 #25 Share 5 Αυγούστου 2013 Οταν εχεις φυτα δεν βαζεις αεραντλια γιατι διωχνεις το co2 απο το νερο.Αν εχεις αναταραξη της επιφανειας απο το φιλτρο σου εισαι μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος