PanaGreco 4 Αυγούστου 2013 Author #26 Share 4 Αυγούστου 2013 Εγώ μπήκα απο το τηλ το μπλε φως είναι για το βράδυ? ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!! ναι τώρα έχει ανάψει το moonlight Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 4 Αυγούστου 2013 #27 Share 4 Αυγούστου 2013 Καλυτερα θα ηταν να είναι μπροστά η καμερα και όχι υπό γωνιά να μην βλέπουμε δυο τζάμια Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 4 Αυγούστου 2013 Author #28 Share 4 Αυγούστου 2013 Καλυτερα θα ηταν να είναι μπροστά η καμερα και όχι υπό γωνιά να μην βλέπουμε δυο τζάμια ναι το ξέρω. Θα την φτιάξω αύριο μάλλον. Κάνω πρόβες για τις διακοπές !!!!!!! Για να βλέπω τι γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 4 Αυγούστου 2013 #29 Share 4 Αυγούστου 2013 Πόλυ καλο είναι αυτο με την καμερα και ο κύβος σου με τους δισκους σου δείχνει ωραίος πιστεύω οτι με τα φώτα θα έχουμε καλύτερη οπτική Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 4 Αυγούστου 2013 #30 Share 4 Αυγούστου 2013 (edited) Σωστός ο dimos.....Ωραίο το ενυδρειο σου και ωραία η ιδέα. Κάνεις τον έλεγχό σου μια χαρα όσο λείπεις απο το σπίτι. Μπορείς να μας πεις τι έκανες και το κατάφερες για να το επιχειρήσουμε κι εμείς Έγινε επεξεργασία 4 Αυγούστου 2013 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 4 Αυγούστου 2013 Author #31 Share 4 Αυγούστου 2013 Κάνε υπομονή μέχρι αύριο. Είναι κρίμα να τα τρομάξω τώρα. Τα φώτα ανάβουν στις 15¨00. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 4 Αυγούστου 2013 #32 Share 4 Αυγούστου 2013 Να μας πεις και πως γίνεται .....άραγε μέσω skype μπορεί να γίνει ? Είμαι παντελώς ασχετος γιαυτό ρωταω Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 4 Αυγούστου 2013 Author #33 Share 4 Αυγούστου 2013 Σωστός ο dimos.....Ωραίο το ενυδρειο σου και ωραία η ιδέα. Κάνεις τον έλεγχό σου μια χαρα όσο λείπεις απο το σπίτι. Μπορείς να μας πεις τι έκανες και το κατάφερες για να το επιχειρήσιυμε; Είναι πάρα πολύ απλό. Χρειάζεσαι: Μια IP camera Ενα δωρεάν λογαριασμό εδώ http://dyndns.com Ενα router φυσικά Ανάλογες ρυθμίσεις Αν θέλετε αναλυτικές οδηγίες να το φροντίσω. Και έχεις πρόσβαση όπου και να είσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 4 Αυγούστου 2013 Author #34 Share 4 Αυγούστου 2013 Να μας πεις και πως γίνεται .....άραγε μέσω skype μπορεί να γίνει ? Είμαι παντελώς ασχετος γιαυτό ρωταω Γίνεται και με skype αλλά θα πρέπει να έχεις το computer σου μπροστά απο το ενυδρείο. Το έχω και με skype:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 4 Αυγούστου 2013 #35 Share 4 Αυγούστου 2013 Είναι πάρα πολύ απλό. Χρειάζεσαι: Μια IP camera Ενα δωρεάν λογαριασμό εδώ http://dyndns.com Ενα router φυσικά Ανάλογες ρυθμίσεις Αν θέλετε αναλυτικές οδηγίες να το φροντίσω. Και έχεις πρόσβαση όπου και να είσαι. Οπότε βρεις χρόνο, δώσε αναλυτικές οδηγίες γιατι μερικοί χρειαζόμαστε μανιβέλλα και καίμε κάρβουνο σε κάτι τέτοια επιστημονικά. Άλλωστε, είναι κάτι που πιστεύω δεν υπάρχει χομπίστας που να μη το χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 4 Αυγούστου 2013 #36 Share 4 Αυγούστου 2013 Πάντως είναι καλη φάση Εγώ στήνω ενα iwagumi τώρα και λειπω κάνα δυο μέρες απο το σπίτι και δε βλέπω την ωρα να γυρίσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 4 Αυγούστου 2013 Author #37 Share 4 Αυγούστου 2013 Θα φτιάξω ένα οδηγό υλοποίησης για όσους ενδιαφέρονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Αυγούστου 2013 #38 Share 4 Αυγούστου 2013 Απο κινητο με chrome ανοίγει μια χάρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 4 Αυγούστου 2013 Author #39 Share 4 Αυγούστου 2013 Απο κινητο με chrome ανοίγει μια χάρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 4 Αυγούστου 2013 #40 Share 4 Αυγούστου 2013 Μπήκα κι εγώ! Ωραίο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 5 Αυγούστου 2013 #41 Share 5 Αυγούστου 2013 Έχω και εγώ μια ip Camera και όταν λείπω βλέπω το ενυδρείο μου, αλλά και όλο το σπίτι live από μέσα με ήχο κιόλας. αξίζει κάτι τέτοιο, με την ip Camera ότι κινείται μέσα στο σπίτι φωτογραφίζεται και το στέλνει με email στο κινητό μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 5 Αυγούστου 2013 Author #42 Share 5 Αυγούστου 2013 Έχω και εγώ μια ip Camera και όταν λείπω βλέπω το ενυδρείο μου, αλλά και όλο το σπίτι live από μέσα με ήχο κιόλας. αξίζει κάτι τέτοιο, με την ip Camera ότι κινείται μέσα στο σπίτι φωτογραφίζεται και το στέλνει με email στο κινητό μου. Ετσι ακριβώς !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 5 Αυγούστου 2013 #43 Share 5 Αυγούστου 2013 Ρε παιδιά η ip κάμερα τη είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 5 Αυγούστου 2013 Author #44 Share 5 Αυγούστου 2013 Οι διακοπές πλησιάζουν για μερικούς που δεν έχουν φύγει ακόμα . Για αυτό οργανωθείτε για να βλέπετε το ενυδρείο σας όπου και να είστε. Μέθοδος με IP Camera Θα χρειαστείτε τα παρακάτω: 1. Μια IP Camera (οχι web camera). Θα βρείτε πληθώρα μοντέλων ,χαρακτηριστικών και τιμών (http://www.skroutz.gr/c/688/kameres-parakolouthisis.html?keyphrase=ip+camera) ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Φροντίστε το μοντέλο που θα πάρετε να υποστηρίζεται και απο αντίστοιχη εφαρμογή για iPhone ή Android. Τα ακριβότερα μοντέλα υποστηρίζουν και περιστροφή της κάμερας. Ετσι εκτός απο το ενυδρείο μπορείτε να ελέγχετε γενικά τον χώρο σας. 2. Σύνδεση με internet. Όσο καλύτερη η γραμμή τόσο καλύτερη και η ποιότητα της εικόνας που θα πάρετε. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν το routers σας είναι μακριά και δεν βολεύει η καλωδιακή σύνδεση καλό θα ήταν η κάμερα να είναι ασύρματη. Αρχικά συνδέετε την κάμερα με τον router για να πάρει IP διέυθυνση. Ας πούμε ότι παίρνει την διεύθυνση 192.168.4.45. Αυτή την IP πρέπει να την δηλώσετε στον routers σας ώστε να ανοίγει στην ‘’πόρτα’’ που έχετε επιλέξει. Για παράδειγμα επιλέγουμε την ‘’πόρτα'' 8080.Εδώ μπορεί να είναι λίγο μπέρδεμα αν δεν είσαστε εξοικειωμένοι με αυτά. Αρα θα μπορείτε να δείτε την κάμερα πληκτρολογώντας 192.168.4.45:8080 ΠΡΟΣΟΧΗ:Απο αυτή την διεύθυνση μπορείτε να δείτε την κάμερα μόνο απο το τοπικό σας δύκτυο. 3. Για να δείτε την κάμερα εκτός του τοπικού σας δικτύου και αν δεν έχετε Static IP τότε πρέπει να φτιάξετε ένα δωρεάν λογαριασμό στον http://dyn.com ή σε όποια υπηρεσία υποστηρίζεται απο την κάμερα που θα πάρετε. Για παράδειγμα φτιάξατε ένα λογαριασμό και τον λέτε: blabla.dyndns.org. Σε αυτόν τον λαγαριασμό δηλώνεται την ΙΡ του router σας και την πόρτα του παραδείγματος δηλαδή την 8080. Αυτό θα σας δώσει ένα σύνδεσμο που για παράδειγμα θα είναι ''blabla.dyndns.org:8080'' Αυτή η διύθυνση σας δίνει πρόσβαση στην κάμερα όπου και να βρίσκεστε. Μέθοδος Skype Θα χρειαστείτε ένα υπολογιστή και ένα δωρεάν λογαριασμό Skype. Ανοίξτε ένα καινούργιο λογαριασμό. Για παράδειγμα ''tankhome'' και στείλτε αίτημα φιλίας στο δικό σας λογαρισμό. Αφού αποδεχτείτε το αίτημα φιλίας του ‘’ενυδρείου΄΄σας μπορείτε πλέον να επικοινωνείτε. Στο computer που θα είναι στο ενυδρείο θα μπείτε με τον λογαριασμό του ενυδρείου για παράδειγμα ''tankhome'' και θα πάτε στις ρυθμίσεις του video και θα επιλέξετε να ανοίγει πάντα η βιντεοκλήση σε κάθε κλήση. Επίσης θα επιλέξετε να μην ‘’πέφτει’’ σε υπνο το Skype όταν παραμένει ανενεργό. Ετσι κάθε φορά που θα καλείτε το skype του ενυδρείου θα ανοίγει αυτόματα η κάμερα. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: καλό θα ήταν να έχετε πρόσβαση στο συγκεκριμένο υπολογιστή μέσω teamviewer για κάθε ενδεχόμενο. Εγώ την πάτησα την πρώτη φορά. Οι ειδικότεροι σε θέματα δικτύων ας συμπληρώσουν όπου απαιτείται. Καλή επιτυχία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 5 Αυγούστου 2013 #45 Share 5 Αυγούστου 2013 Ρε παιδιά η ip κάμερα τη είναι? Η ip camera χρησιμοποιεί το internet για να στέλνει εικόνα και ήχο, την κάμερα που έχω εγώ είναι αυτή. την έχω πάρει από εδώ http://www.ebay.com/itm/271236357005?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648 η κάμερα αυτή μπορεί να δουλέψει με κινητό android και να την περιστρέφεις, πάνω και κάτω, δεξιά αριστερά, να κάνεις zoom, με αυτή την εφαρμογή από το google play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rcreations.WebCamViewerPaid&hl=el μέσα στο σπίτι και να βλέπεις τι γίνεται μέσα στο σπίτι σου μέρα και νύχτα, έχει και ήχο 2 δρόμων όπως λέγετε δηλαδή μπορείς να μιλάς με κάποιον μέσα στον χώρο που βρίσκεται, επίσης έχει alarm δηλαδή ότι κινείται μέσα στο σπίτι το φωτογραφίζει και στο στέλνει με email, Δεν χρειάζεται απόλυτα την βάση που δείχνει στην φωτογραφία, εγώ την έχω και κάθεται σε ένα έπιπλο πάνω και καταγράφει όλο το σπίτι και το ενυδρείο φυσικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 5 Αυγούστου 2013 #46 Share 5 Αυγούστου 2013 Οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 5 Αυγούστου 2013 Author #47 Share 5 Αυγούστου 2013 Δεν ανοιγει..Μην σε παιδευω..απλα εκτος απο την περιεργεια μου φανηκε και ενδιαφερον..φευγεις 4-5 μερες αφηνεις το λαπτοπ μπροστα στο ενυδρειο και απο ενα ταμπλετ παρακολουθεις τι γινεται..οταν το τελειοποιησεις σφυρα πως το εκανες.. Τι έγινε? Εγκατέλειψες την προσπάθεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 5 Αυγούστου 2013 #48 Share 5 Αυγούστου 2013 Μολις μπηκα!!πολυ ωραιο το ενυδρειο σου και οι δισκοι που κανουν ''μπαμ''!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 5 Αυγούστου 2013 Author #49 Share 5 Αυγούστου 2013 Ξαναβάζω τον σύνδεσμο για όσους μπερδεύτηκαν με τα λάθη μου http://cubecam.dyndns.org:60000 user name: guest password : 123456 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 5 Αυγούστου 2013 Author #50 Share 5 Αυγούστου 2013 Μολις μπηκα!!πολυ ωραιο το ενυδρειο σου και οι δισκοι που κανουν ''μπαμ''!! Σε ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος