Jump to content

Τροφή Stendker

PanaGreco

Recommended Posts

Οι δίσκοι τρελαίνονται με αυτό http://www.diskuszucht-stendker.de/gb/321,0,discus-food,index,0.html αλλά κάθε φορά που τους ταΐζω το ενυδρείο γίνεται χάλια.

Θολώνει για καμιά ώρα μέχρι να καθαρίσει. Ετσι πρέπει να γίνεται?

Φιλε μου την τροφη την ξεπαγωνεις πρωτα;;;

Φυσικά.

ξεπαγωνεις σε ενα σφινακι με νερο ενυδρειου,μετα σε ενα σουρωτηρακι μικρο τη ξεπλενεις με νερο ενυδρειου και τη ριχνεις μεσα!

Βασει οδηγιων του stenker δεν πρεπει να την ξεπλενεις, χανει καποια θρεπτικα στοιχεια

Καλύτερα να μην την ξεπλένεις την τροφή.

Υπάρχουν δύο τρόποι να την χρησιμοποιήσεις:

- ή την αφήνεις να ξεπαγώσει σε ένα ποτηράκι και την ταίζεις έχοντας πετάξει τα ζουμιά που βγαίνουν, ή

- την ξεπαγώνεις ελαφρώς και την ταίζεις στα ψάρια θρυματίζοντας την με τα δαχτυλα σου

Αν θολώνει το ενυδρειο για πολύ ώρα μάλον ρίχνει πολύ τροφή και τα φίλτρα σου δημιουργούν το πρόβλημα.

Καλύτερα να μην την ξεπλένεις την τροφή.

Υπάρχουν δύο τρόποι να την χρησιμοποιήσεις:

- ή την αφήνεις να ξεπαγώσει σε ένα ποτηράκι και την ταίζεις έχοντας πετάξει τα ζουμιά που βγαίνουν, ή

- την ξεπαγώνεις ελαφρώς και την ταίζεις στα ψάρια θρυματίζοντας την με τα δαχτυλα σου

Αν θολώνει το ενυδρειο για πολύ ώρα μάλον ρίχνει πολύ τροφή και τα φίλτρα σου δημιουργούν το πρόβλημα.

Χρησιμοποιώ και τους δύο τροπους.

Συνήθως με τον πρώτο αλλά όταν τους ταίζω απο το χέρι τον δεύτερο. Εχει πολύ φάση να έρχονται να τρώνε απο το χέρι σου.

Σου τραβάνε και μερικές αδέσποτες :)

Έτσι, είναι απλά η τροφή του Stedker δεν είναι πολύ σφιχτή, έχει πολύ υγρασία παγιδευμένη και διαλύεται.

Άλλες δημιουργούν λιγότερο πρόβλημα.

Πάντως οι δίσκοι μου είναι πολύ περίεργοι στο φαΐ. τους αρέσει μόνο μοσκοκαρδιά ή γαλουποκαρδιά και από ξηρά τροφή μόνο το Prima της Tetra.

Οτιδήποτε άλλο το δοκιμάζουν και το φτύνουν.

ΥΓ

Πάλι ετοιμάζουν γέννα. έλεος

Εγω την εκοβα σε μικρα κοματακια και τα τοποθετουσα πανω σε χαρτι κουζινας για να ξεπαγωσουν και να ρουφιξει και το αιμα που εβγαζε.Μετα τα πετουσα μεσα και γινοταν χαμος.Μιπως γνωριζει κανεις στην θεσσαλονικη που πουλαν μοσχαροκαρδια Stendker σε ΛΟΓΙΚΗ τιμη γιατι ψαχνουν για μ*******ς σε γνωστο πετ σοπ του κεντρου.Απο Αθηνα μαζι με τα μεταφορικα 17 ευρω εδω σε μας 25ευρω απο το μαγαζι.ΕΛΕΟΣ!

• Like 2

• 2 weeks later...

Αν σε ενδιφερει, να κανονισουμε να σου δωσω να ταισεις μια φορα με μοσχοκαρδια που φερνω απο το εξωτερικο και βγαινει στην μιση τιμη απο τα ποσα που αναφερεις.

Εκει να δεις ορεξη και χρωματα οι δισκοι.

Σου εστειλα πμ με το κινητο μου.

Κωνσταντινος

Αν σε ενδιφερει, να κανονισουμε να σου δωσω να ταισεις μια φορα με μοσχοκαρδια που φερνω απο το εξωτερικο και βγαινει στην μιση τιμη απο τα ποσα που αναφερεις.

Κωνσταντινος

Με ενδιαφέρει και εμένα αυτό.

Οταν κατεβω Αθηνα η ερθεις στον Βορρα υποσχομαι να σου στειλω δειγμα να δοκιμασεις και απο την απλη και την special με astraxanthyne (κοκκινη).

Αν σε βολεψει, οταν παρω για μενα παραγγελνω και για σενα και στην στελνω Αθηνα με το ΚΤΕΛ.

Κ

Αν σε βολεψει, οταν παρω για μενα παραγγελνω και για σενα και στην στελνω Αθηνα με το ΚΤΕΛ.

Κ

Σε ευχαριστώ. Θα το εκτιμούσα ιδαίτερα.

Κανενα προβλημα

Μετα απο δοκιμη η καλυτερη λυση ειναι ξεπαγωμα της τροφης σε ενα δοχειο στο ψυγειο και μετα ταισμα. Το καλο ειναι πως ετσι μενει ενωμενη η τροφη και δεν διαλυεται εν αντιθεση αν την αφησεις να ξεπαγωσει εξω στο δωματιο.

• 3 weeks later...

Κωνσταντινος

Κωνσταντινε θα με ενδιέφερε και εμένα.

Εγώ ταίζω σπίτικη καρδιά που φτιάχνω, την οποία εκτιμούν αλλά ήθελα και μια αγοραστή γιατί σαφώς έχει και κάτι παραπάνω από βιταμίνες πιστεύω.

Έγινε επεξεργασία - jonedessa

Κι όμως σαν την σπιτική δεν έχει από θέμα βιταμινών γιατί βάζεις ότι θέλεις απλά η αγοραστή δεν λερώνει τόσο πολύ το νερό και αυτή που λέει ο Κωνσταντίνος έχει και χρωστική για κόκκινους δίσκους

Έτσι ακριβώς.

Το θέμα είναι πως όποιοι επαγγελματίες εκτροφείς φτιάχνουν τροφές γι αυτούς και γι ατους πελάτες τους, έχουν πρόσβαση και σε υλικλα και σε γνώσεις που δεν έχουμε εμείς οι απλοί χομπύστες.

Όχι πως ο εκτροφέας είναι γκουρού και μεις τίποτα αλλά σίγουρα ξέρουν πράγματα παραπάνω, και φαίνεται στο αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...