theodor72 4 Αυγούστου 2013 #26 Share 4 Αυγούστου 2013 Πολύ όμνρφο φίλε το ενυδρείο σου! Να το χαίρεσε και να το απολαμβάνεις! Για την σύθεση των ψαριών σου, αν οι συνθήκες ειναι σωστές για ολα τα ψαράκια και ζουν ειρηνικά, δεν θα έκανα κάποια αλλαγή. Θεωρώ πως η επιλογή ψαριών και φυτών από τον ίδιο βιότοπο χαροποιεί μεν τον χομπίστα αλλά μάλλον αφήνει αδιάφορα τα ψάρια. Καλό είναι να θέλουμε να πλησιάσουμε κάτι τέτοιο, αλλά δε θα πρέπει να μας αγχώνει κιόλας! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 4 Αυγούστου 2013 #27 Share 4 Αυγούστου 2013 Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου. Να σαι καλά να το απολαμβάνεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 4 Αυγούστου 2013 #28 Share 4 Αυγούστου 2013 Να το χαίρεσαι, πανέμορφο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 10 Αυγούστου 2013 #29 Share 10 Αυγούστου 2013 τωρα είδα την παρουσίαση σου πολυ ωραία δουλεια συνέχισε ετσι...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 17 Αυγούστου 2013 #30 Share 17 Αυγούστου 2013 Φιλε Πανω πολυ ομωρφο το ενυδρειο σου να το χαιρεσε!! Πολύ όμνρφο φίλε το ενυδρείο σου! Να το χαίρεσε και να το απολαμβάνεις!Για την σύθεση των ψαριών σου, αν οι συνθήκες ειναι σωστές για ολα τα ψαράκια και ζουν ειρηνικά, δεν θα έκανα κάποια αλλαγή. Θεωρώ πως η επιλογή ψαριών και φυτών από τον ίδιο βιότοπο χαροποιεί μεν τον χομπίστα αλλά μάλλον αφήνει αδιάφορα τα ψάρια. Καλό είναι να θέλουμε να πλησιάσουμε κάτι τέτοιο, αλλά δε θα πρέπει να μας αγχώνει κιόλας! Εδω θα ηθελα να προσθεσω οτι πολες φορες αναφερομαστε σε μια χ ψαροσυνθεση οτι ειναι λαθος για το αλφα η βητα λογο του βιοτοπου τους. Δεν εχω δει ομως καμια αναφορα ως πρως τα φυτα? Ο λογος ειναι, οτι δεν μας απασχολει απο που ειναι το καθε φυτο ( βιοτοπικα ) η οτι αυτο μας αρεσει αυτο βαζουμε ( συμφωνα με τον φωτισμο μας) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Αυγούστου 2013 Author #31 Share 17 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ Δημήτρη. Εύλογη η ερώτησή σου. Απο ότι καταλαβαίνω εγω, βάζουμε εκείνα τα φυτα που μας αρέσουν και φυσικά που αντέχουν στις συνθήκες που διατηρούμε στο ενυδρειο μας άσχετα αν προέρχονται απο την ιδια περιοχή (βιοτοπικά). Απο τη στιγμή που τους προσφέρουμε τις συνθήκες που χρειάζονται για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν γιατι να μη τα βάλουμε;. Μήπως τελικά το ίδιο ισχύει και με τα ψάρια;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 17 Αυγούστου 2013 #32 Share 17 Αυγούστου 2013 Συνωνόματε πολύ καλή δουλεία.Εύγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Αυγούστου 2013 Author #33 Share 17 Αυγούστου 2013 Συνωνόματε πολύ καλή δουλεία.Εύγε.Σ' ευχαριστώ φίλε. Αν καταφέρω και κατεβάσω το ph εκει που θέλω θα είμαι ακόμα πιο ευχαριστημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 17 Αυγούστου 2013 #34 Share 17 Αυγούστου 2013 Σ' ευχαριστώ φίλε. Αν καταφέρω και κατεβάσω το ph εκει που θέλω θα είμαι ακόμα πιο ευχαριστημένος. Βρες τρόπο να ανεβάσεις το CO2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 18 Αυγούστου 2013 #35 Share 18 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ Δημήτρη. Εύλογη η ερώτησή σου. Απο ότι καταλαβαίνω εγω, βάζουμε εκείνα τα φυτα που μας αρέσουν και φυσικά που αντέχουν στις συνθήκες που διατηρούμε στο ενυδρειο μας άσχετα αν προέρχονται απο την ιδια περιοχή (βιοτοπικά). Απο τη στιγμή που τους προσφέρουμε τις συνθήκες που χρειάζονται για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν γιατι να μη τα βάλουμε;. Μήπως τελικά το ίδιο ισχύει και με τα ψάρια;;; Σε αυτο ακριβος ηθελα να αναφερθω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 18 Αυγούστου 2013 #36 Share 18 Αυγούστου 2013 Σιγουρα καποια ειδη ψαριων μπορουν να συμβιωσουν για αυτο υπαρχουν και τα λεγομενα κοινωνικα ενυδρεια απο την αλλη ομως υπαρχουν ψαροσυνθεσεις που δεν μπορουν να σταθουν και καταλαβαινεται φυσικα τους διαφορους λογους. Να χαρεσε το ομορφο ενυδρειακι σου.:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 18 Αυγούστου 2013 #37 Share 18 Αυγούστου 2013 (edited) Πολυ ωραιο (και υγειες φαινεται) , μπραβο σου. Πιστευεις/ετε θελουν και λιγο ταισμα καποιοι καρδιναλιοι μιας και στη φωτο που τους δειχνει, οι 2-3 δεν εχουν καλο σχημα λογω του οτι τους λειπει κοιλιτσα? Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2013 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 18 Αυγούστου 2013 Author #38 Share 18 Αυγούστου 2013 Πολυ ωραιο (και υγειες φαινεται) , μπραβο σου. Πιστευεις/ετε θελουν και λιγο ταισμα καποιοι καρδιναλιοι μιας και στη φωτο που τους δειχνει, οι 2-3 δεν εχουν καλο σχημα λογω του οτι τους λειπει κοιλιτσα? Κάποιοι ειναι μικροί ακόμα σε ηλικία και δε ξέρω αν ευθύνεται αυτο. Το τάισμα γινεται κανονικά και δόξα το Θεό όλα κάνουν σα τρελά και τρωνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 18 Αυγούστου 2013 #39 Share 18 Αυγούστου 2013 Ok, μπορει να ειναι και ετσι, παντως και σε μενα που 2-3 ειχαν μικροτερες κοιλιες απο τα υπολοιπα, κοιταγα να τρωνε και αυτα σωστη ποσοτητα (τους εδεινα με την τσιμπηδα ''συστημενα''), μπας και ειναι πιο αδυναμα, αργα, ''ντροπαλα'' απο τα υπολοιπα και δεν προλαβαινουν.... Μετα απο λιγο καιρο ολα ειχαν ομορφο - σωστο σχημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 19 Αυγούστου 2013 #40 Share 19 Αυγούστου 2013 Σιγουρα καποια ειδη ψαριων μπορουν να συμβιωσουν για αυτο υπαρχουν και τα λεγομενα κοινωνικα ενυδρεια απο την αλλη ομως υπαρχουν ψαροσυνθεσεις που δεν μπορουν να σταθουν και καταλαβαινεται φυσικα τους διαφορους λογους. Να χαρεσε το ομορφο ενυδρειακι σου.:-) Rik ποια πιστευεις οτι θα πρεπει να ειναι τα κριτηρια μας για ενα κοινωνικο ενυδρειο? Να ειναι τα ψαρια μας οπως λεμε, αγρια - ημερα? οι παραμετροι του νερου να ειναι ιδιοι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 19 Αυγούστου 2013 #41 Share 19 Αυγούστου 2013 Rik ποια πιστευεις οτι θα πρεπει να ειναι τα κριτηρια μας για ενα κοινωνικο ενυδρειο? Να ειναι τα ψαρια μας οπως λεμε, αγρια - ημερα? οι παραμετροι του νερου να ειναι ιδιοι? καλημερα στην παρεα!:-) Το θεμα σιγουρα σηκωνει πολυ κουβεντα μια που στην πραξη εχουμε δει τις ποιο απιθανες συνθεσεις κατα καιρους και με διαφορες αποψοις περι του θεματος μια που παιζουν πολλοι παραγωντες στην μεση. Θα ηταν πιστευω ενδιαφερων να ανοιχτει ενα ξεχωριστω θεμα για να μην χαλασουμε το θεμα του φιλου και να καταθεση ο καθε ενας τις εμπειριες τους και να το συζητησουμε πολιτισμενα χωρις ντε και καλα να καταληξουμε σε απολυτες αποψεις περι του θεματος.:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 19 Αυγούστου 2013 Author #42 Share 19 Αυγούστου 2013 καλημερα στην παρεα!:-) Το θεμα σιγουρα σηκωνει πολυ κουβεντα μια που στην πραξη εχουμε δει τις ποιο απιθανες συνθεσεις κατα καιρους και με διαφορες αποψοις περι του θεματος μια που παιζουν πολλοι παραγωντες στην μεση. Θα ηταν πιστευω ενδιαφερων να ανοιχτει ενα ξεχωριστω θεμα για να μην χαλασουμε το θεμα του φιλου και να καταθεση ο καθε ενας τις εμπειριες τους και να το συζητησουμε πολιτισμενα χωρις ντε και καλα να καταληξουμε σε απολυτες αποψεις περι του θεματος.:-) Rik βλέπεις στην ψαροσύνθεσή μου κάτι το περίεργο ή το λάθος πέρα απο το ότι τα ψάρια έχουν κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα διαφορα στους βιότοπους που ζουν στη φύση; Εννοώ απο άποψη χαρακτήρα περισσότερο. Δε νομίζω να έχω κάνει λάθος επιλογή ως προς αυτο το κομμάτι. Τι λες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 19 Αυγούστου 2013 #43 Share 19 Αυγούστου 2013 Φιλε μου θα σου πω την αποψη μου, χωρις να θελω να καταλιξω σε καποιο συγκεκριμενο συμπερασμα. Φαινομενικα τα πραγματα μπορουν να φανταζουν καλα μια που αν και απο διαφορετικες ηπειρους οι παραμετροι του νερου ειναι παρεμφερη και για την ωρα να συμβιωνουν ειρινικα. Δεν ξερω ομως εαν σε καποια φαση ζευγαρωσουν εαν τα λιτρα ειναι επαρκες για να υπαρχουν τα ορια ασφαλειας απο το ζευγος το οποιο μπορει να γινει ακρως επιθετικο. Αναφερωμε στα γκουραμι και περισσοτερο ακομη στα απιστο. Επισης μπορει να παρατηρησεις καποια στιγμη οσο μεγαλωνουν τα ψαρια σου να αλλαζουν και συμπεριφορα και να γινονται ποιο επιθετικα επιζητωντας καποιος αρσενικος να το παιξει αρχηγος και να μοιραζει σφαλιαρες. Αυτο περα απο το αν ειναι η δεν ειναι απο το ιδιο βιοτοπο παντα μπορει να συμβει σε ενα ενυδρειο και εκει τα λιτρα βοηθουν πολυστο να υπαρχουν λιγοτερες αψιμαχιες και περισσοτερες καβατζες. Ενα αλλο θεμα ειναι επισης οι συμπεριφορες που μπορουν να υπαρχουν η οχι στο ενυδρειο σου, πχ τα καρντιναλ να μην κοπαδιαζουν και να μην κυκλοφορουν ανεμελα, αλλα να κρυβονται συνεχεια και να βγαινουν στα κλεφτα για να φανε η να σουλατσαρουν. Εγω πχ οσο ειχα το ζευγαρι σκαλαριων δεν εβλεπα ποτε τα οτοκυκλους μου να τριγυρνανε φατσα καρτα στην οθονη του ενυδρειου μου. Προσωπικα πιστευω πως η ψαροσυνθεση σου στεκει αλλα το μελλον θα σου δειξει επισης το αν υπαρχουν τυχων προβληματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 19 Αυγούστου 2013 #44 Share 19 Αυγούστου 2013 Θα ηταν πιστευω ενδιαφερων να ανοιχτει ενα ξεχωριστω θεμα για να μην χαλασουμε το θεμα του φιλου και να καταθεση ο καθε ενας τις εμπειριες τους και να το συζητησουμε πολιτισμενα χωρις ντε και καλα να καταληξουμε σε απολυτες αποψεις περι του θεματος Θα συμφωνησω σε αυτο και καλο θα ειναι να ανοιχτοι το Σεπτεμβρη που θα ειναι ολα τα παιδεια για να μας θεσουν τις αποψεις τους. ΥΓ. Σορυ Πανο δεν θελω να χαλασω το θεμα σου, απλα να μαθουμε ολοι κατι παραπανω. Φιλικα Δημητρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 19 Αυγούστου 2013 #45 Share 19 Αυγούστου 2013 Θα συμφωνησω σε αυτο και καλο θα ειναι να ανοιχτοι το Σεπτεμβρη που θα ειναι ολα τα παιδεια για να μας θεσουν τις αποψεις τους. ΥΓ. Σορυ Πανο δεν θελω να χαλασω το θεμα σου, απλα να μαθουμε ολοι κατι παραπανω. Φιλικα Δημητρης. Μια χαρα! ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος