Jump to content

Aλλαγή Σχεδίου

Lenia

Recommended Posts

Από ότι ξέρω η crayfish τρώει και τα ίδια τα ψάρια. Υπάρχουν και video στο youtube.

εγω ειχα δει μαζι με μονομαχους σε ενα ενυδρειο και συνηθως την αγοραζουν για να καθαριζει !

Συγνωμη ρε παιδια,αλλα αυτο ειναι καραβιδα...δεν ειναι ουτε γαριδα αλλα καθαριστικη...Δεν υπαρχει τετοιο ζωντανο που ψαχνετε..

ναι οτι δε ειναι γαριδα δεν ειναι αλλα οτι καθαριζει καθαριζει εχω δει με τα ματια μου !

Κανε λιγη περισσοτερη ερευνα σε αξιοπιστα σαιτ με πληροφοριες για καθε ειδος, και μη στηριζεσαι σε τυχαια βιντεακια του Youtube.,

Κι εγω μπορω να μπω σε ενα κλουβι με ενα μικρο λιονταρι και να τραβηξω ενα βιντεο μερικων δευτερολεπτων ως αποδειξη οτι ολα ειναι ΟΚ και ο ανθρωπος μπορει να συμβιωσει με τα λιονταρια.

Εσυ θα εβαζες ενα λιονταρι στο σπιτι σου, μετα το βιντεο μου?

Μη ξεχνατε να κοιτατε και τις τιμες νερου και θερμοκρασιες που ζει καθε ειδος.

Τα χρυσοψαρα δεν ειναι τροπικα ψαρια οπως οι μονομαχοι που θα μπορουσαν να συμβιωσουν με καποια (μεγαλα) ειδη γαριδων (γιατι τα ειδη που χωρανε στο στομα τους θα τα φανε, οπως το ιδιο θα κανουν και τα χρυσοψαρα και σχεδον ολα τα ειδη ψαριων που δεν ειναι αποκλειστικα φυτοφαγα πχ otocinclus).

Οι αστακοι, καραβιδες, ακομα και γαριδες, που εχουν δαγκανες, θα αρπαξουν ψαρια που χωρανε σε αυτες. Αν οχι οσο ειναι μικρες, τουλαχιστον οταν μεγαλωσουν.

Τα χρυσοψαρα δεν ειναι ψαρια για κοινωνικα ενυδρεια, ουτε οι καραβιδες κλπ "δαγκανοφορα".

Και δεν υπαρχουν ειδη καθαριστες με την εννοια που πιστευουν πολλοι.

Καποια ειδη ειναι scavengers και αλγοφαγα, αλλα για να στηριχτουμε σε αυτα και να μην κανουμε εμεις τιποτα για το ενυδρειο, πρεπει και το ενυδρειο να ειναι μια μικρογραφια ενος αληθινου βιοτοπου σε πραγματικη κλιμακα

Ολα σε πραγματικη κλιμακα,.

Οχι τα ψαρια σε 1:10 και το ενυδρειο σε 1:1000

Και να περιεχει και ολους τους αλλους μικροοργανισμους του βιοτοπου.

Έγινε επεξεργασία - delta66
  • Like 1

Κανε λιγη περισσοτερη ερευνα σε αξιοπιστα σαιτ με πληροφοριες για καθε ειδος, και μη στηριζεσαι σε τυχαια βιντεακια του Youtube.,

Κι εγω μπορω να μπω σε ενα κλουβι με ενα μικρο λιονταρι και να τραβηξω ενα βιντεο μερικων δευτερολεπτων ως αποδειξη οτι ολα ειναι ΟΚ και ο ανθρωπος μπορει να συμβιωσει με τα λιονταρια.

Εσυ θα εβαζες ενα λιονταρι στο σπιτι σου, μετα το βιντεο μου?

Μη ξεχνατε να κοιτατε και τις τιμες νερου και θερμοκρασιες που ζει καθε ειδος.

Τα χρυσοψαρα δεν ειναι τροπικα ψαρια οπως οι μονομαχοι που θα μπορουσαν να συμβιωσουν με καποια (μεγαλα) ειδη γαριδων (γιατι τα ειδη που χωρανε στο στομα τους θα τα φανε, οπως το ιδιο θα κανουν και τα χρυσοψαρα και σχεδον ολα τα ειδη ψαριων που δεν ειναι αποκλειστικα φυτοφαγα πχ otocinclus).

Οι αστακοι, καραβιδες, ακομα και γαριδες, που εχουν δαγκανες, θα αρπαξουν ψαρια που χωρανε σε αυτες. Αν οχι οσο ειναι μικρες, τουλαχιστον οταν μεγαλωσουν.

Τα χρυσοψαρα δεν ειναι ψαρια για κοινωνικα ενυδρεια, ουτε οι καραβιδες κλπ "δαγκανοφορα".

Και δεν υπαρχουν ειδη καθαριστες με την εννοια που πιστευουν πολλοι.

Καποια ειδη ειναι scavengers και αλγοφαγα, αλλα για να στηριχτουμε σε αυτα και να μην κανουμε εμεις τιποτα για το ενυδρειο, πρεπει και το ενυδρειο να ειναι μια μικρογραφια ενος αληθινου βιοτοπου σε πραγματικη κλιμακα

Ολα σε πραγματικη κλιμακα,.

Οχι τα ψαρια σε 1:10 και το ενυδρειο σε 1:1000

Και να περιεχει και ολους τους αλλους μικροοργανισμους του βιοτοπου.

δεν ειπα οτι ειναι σωστο και ουτε το προτεινα απλα λεω οτι υπαρχει φυσικα και με χρυσοψαρα δεν παει με τιποτα με μεγαλα ψαρια ομως δεν θα εχει προβλημα εγω το εχω δει απο κοντα και οχι απο βιντεακι ειχαν 2 με κατι μεγαλα οσκαρ σε ενα ενυδρειο στο εξωτερικο δεν ενοχλουσαν τα ψαρια καθολου φυσικα και τον μονομαχο θα τον φανε αργοτερα αμα μεγαλωσουν μερικοι τα κρατανε μονο οταν ειναι μικρα και μετα τα απομακρυνουν απο το ενυδρειο λενε οτι καθαριζουν πολυ τον βυθο αλλα οχι δεν ειναι καθαριστες γτ αυτο θα πρεπει να το κανεις και μονος σου δεν τα κανει ολα η καραβιδα !

Πιστεύω βγήκαμε λιγάκι εκτός θέματος,,,,είπα καθαριστική καταλάθως, νόμιζα πως όλες είναι, Ε,,,θελω να βάλω μια γαρίδα,, για αυτό ρώτησα ποια ταιριαζει, εξαλλου δεν ξερω αν ειναι να βαλω μπλακ γιατι ο ισαακ εχει λιγο προβλημα με τον ανταγωνισμο τροφης.

Εχω ακομα 2 ερωτησεις:

Κοχυλια μπορω να βαλω στι ευδρειο;

Σκουληκακια που βρισκω στην θαλασσα μπορω να τα δωσ ω ως ζωντανη τροφη στον ισαακ;

σκουλικια της θαλασσας οχι αμα ειναι ποταμου ναι η γαριδα θα γινει μεζεδακι ...

κοχυλια με τιποτα αναιβαζουν το ph του νερου !

κοχυλια με τιποτα αναιβαζουν το ph του νερου !

Αν δλδ ειναι μαλακο το νερο και χαμηλο το πεχα του νερου για χρυσοψαρο, ειναι κακη ιδεα να το ανεβασει ετσι?

Αν ναι, τοτε θα κανει και καλο (αν και λαθος σαν ειδος διακοσμησης για ενυδρειου γλυκου).

Ο σκοπος ειναι να ειναι καθαρα απο ξενους και παθογονους οργανισμους.

Αν δλδ ειναι μαλακο το νερο και χαμηλο το πεχα του νερου για χρυσοψαρο, ειναι κακη ιδεα να το ανεβασει ετσι?

Αν ναι, τοτε θα κανει και καλο (αν και λαθος σαν ειδος διακοσμησης για ενυδρειου γλυκου).

Ο σκοπος ειναι να ειναι καθαρα απο ξενους και παθογονους οργανισμους.

εγω που ειχα βαλει κοχυλια μου ανεβαζαν πολυ το ph ναι αναλογος το νερο αν ειναι μαλακο για τους οργανισμους ενα βρασιμο πριν μπουν και θα σκοτωθουν οι πιο πολλοι...

Δηλαδη σκουλικια δεν μπορω, οσο για το φιλτρο ειναι αναγκη να το κανω βιολογικο;;

χωρις βιολογια δεν υπαρχει και ζωη για αυτο αγορασε ενα siporax mini και θα εισαι οκ !

είναι ένα μεγάλο καινούργιο, δεν είναι βιολογικό, τώρα έχω ένα μικρότερο μέχρι να βάλω το βιλογικό υλικό.

Εμ, επιδή τώρα γύρισα από τις διακοπες και μετά θα ξαναφύγω, μπορείτε να μου πείτε αν είναι να πάρω το χρυσόψαρο μαζί στο μικρό ενυδρείο ή όχι;

αν δεν εχεις καποιον που να πηγαινει καθημερινα να στα ταϊζει ή μερα παρα μερα,τοτε παρτο μαζι!!

ειναι πολλες οι μερες!!

οκ οκ ευχαριστω παρα πολυ! όλους σας!

επίσης μια γαρίδα amano+κάνα 2-3 apple snail μαζι με τα χρυσοψαρα;

γαριδα οχι τα σαλιγκαρακια ναι !

Και οταν τα σαλιγκαρια μεγαλωσουν , μιαμ ,μιαμ , χαχαχαχαχαχαχαχα .

Γινονται ωραια με πιλαφι , χαχαχαχαχαχαχ .

Α αφου γινονται ωραια ενταξει! χαχαχα

γιατι οχι την γαριδα;

Απλά νομίζω ότι φτάνουνε τα λίτρα και για μια γαριδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...