Jump to content

Aλλαγή Σχεδίου

Lenia

Recommended Posts

Γειά σας και πάλι,

τελικά αποφασισα να διατηρησω το ενυδρειο με το κρυο νερο και να προσφερω οσο το δυνατον περισσοτερα στα χρυσόψαρα μου...Εχω ένα sarasa comet, και σημερα προσπαθουσα να βρω μια ομορφη ρατσα που να ταιριαζει.πολυ μου αρεσαν τα Κοι και απο οτι διαβασα ειναι χρυσοψαρα, σωστα;; και τι λέτε θα ταιριάξουν με το ισαακ;

Ποσα λιτρα εχεις,παντος δεν ειναι τα ιδια ψαρια,αν και μπορει να υβριδισουν μεταξυ τους.Τα κοι μεγαλωνουν παρα πολυ

Γειά σας και πάλι,

τελικά αποφασισα να διατηρησω το ενυδρειο με το κρυο νερο και να προσφερω οσο το δυνατον περισσοτερα στα χρυσόψαρα μου...Εχω ένα sarasa comet, και σημερα προσπαθουσα να βρω μια ομορφη ρατσα που να ταιριαζει.πολυ μου αρεσαν τα Κοι και απο οτι διαβασα ειναι χρυσοψαρα, σωστα;; και τι λέτε θα ταιριάξουν με το ισαακ;

Τζίζ. :P Ρίξε μια ματιά εδώ.

ενταξει αν κ μ αρεσαν παρα πολυ :bigemo_harabe_net-111:

τι να παρω;

πάντως κοι με τίποτα.........πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου και τι έχεις μέσα απο ψάρια?

ειναι 60 λιτρα και μεσα ειναι ενα sarasa comet

αν του εχεις πολύ καλή φίλτρανση γιατί τα χρυσόψαρα βρωμίζουν πολύ το νερό :bigemo_harabe_net-111: μπορείς να βάλεις 1-2 ακόμα απο είδος που δεν μεγαλώνει πολυ!!τί φίλτρο εχεις στο ενυδρείο;;;;

ΟΟ δηλαδη συνολικα μπορω να εχω 3 χρυσοψαρα??τελειααα!!1εχω ενα καινουργιο φιλτρο π ξερω οτι δεν ειναι βιολογικο, μπορω να το κανω βιολογικο αγοραζοντας υλικα;;

Σε 60 λιτρα ενυδρειο μπορεις να βαλεις το πολυ αλλο ενα χρυσοψαρο και αυτο με καλη φιλτρανση,τα 3 τα θεωρω υπερβολη γι αυτα τα λιτρα.

Νομιζω οτι με δεδομενο οτι θα εχεις πολυ καλη φιλτρανση,(δεν μιλαμε για μικρο κινεζικο φιλτρακι ετσι?) μπορεις να βαλεις ενα φανσυ ακομα που δεν μεγαλωνει παρα πολυ και δεν κολυμπαει πολυ γρηγορα..παραπανω δεν θα σου προτεινα.Αν βαλεις και δευτερο βαλε και φυτακια συμβατα με χρυσοψαρα να βοηθησουν το συστημα..

εγω θα το αφηνα μονο του ειχα 2 χρυσοψαρα απο τα μικρα φαντειλ πρωτα σε 70λ και ειχαν γινει γωμαρια αναγκαστηκα και πηρα μεγαλητερο τελικα ομως τα εδωσα

Ειναι κοινωνικα ψαρια και καλυτερα να μην ειναι μονα τους..ισως με ενα δευτερο βρει λογο αργοτερα να παρει μεγαλυτερο..τα φανσυ δε μεγαλωνουν και γρηγορα..

Τελικά κατέληξα:

Να βάλω ένα black moor

Ένα apple snail

και μια καθαριστικη γαριδα ( εσεις θα μου πειτε πια ) που να ειναι αρκετα μεγαλη για να μην την φανε.

Έγινε επεξεργασία - Lenia

Δεν νομιζω πως ταιριαζει το apple snail με το black moor , αλλα δεν ειμαι και σιγουρος για αυτο :)

αληθεια;; μμμ δν το εχω ξανακουσει

Αν κάποιος ξέρει κάτι τέτοιο ας μου πει

Είχα black moor με apple snails χωρίς πρόβλημα για πάνω από 6 μήνες. :)

Είχα black moor με apple snails χωρίς πρόβλημα για πάνω από 6 μήνες. :)

Noμιζα πως τα σαλιγκαρια πανε μονο με τροπικα .

ωραια αρα βαζω ενα !!!!!

μετα τι γαριδα μου προτεινετε;;

Τα apple δεν ειναι συμβατα με ψαρια κρυου νερου.

Ζουν σε 18-28C και γιαυτο συνηθως χρειαζεται θερμανση στο ενυδρειο τους το χειμωνα.

Σε πιο χαμηλες θερμοκρασεις απο 18C κλεινονται στο καβουκι τους και δεν εχουν καμια δραστηριοτητα και αν πεσει κι αλλο πεθαινουν.

Για καθε ενηλικο apple, αναλογουν τουλαχιστον 10 λιρα νερο απο το ενυδρειο.

Τελικά κατέληξα:

Να βάλω ένα black moor

Ένα apple snail

και μια καθαριστικη γαριδα ( εσεις θα μου πειτε πια ) που να ειναι αρκετα μεγαλη για να μην την φανε.

Καθαριστικη γαριδα?Υπαρχει τετοιο ζωντανο?

Καθαριστικη γαριδα?Υπαρχει τετοιο ζωντανο?

ναι υπαρχει και λεγεται crayfish μονο που ειναι τροπικη και θελει αρκετα λιτρα γτ γινεται πολυ μεγαλη ομως τρωει ακομα και τις ακαθαρσιες των ψαριων !! και δεν ενοω την θαλασσια καραβιδα !

Έγινε επεξεργασία - AngelinaA

ναι υπαρχει και λεγεται crayfish μονο που ειναι τροπικη και θελει αρκετα λιτρα γτ γινεται πολυ μεγαλη ομως τρωει ακομα και τις ακαθαρσιες των ψαριων !! και δεν ενοω την θαλασσια καραβιδα !

Συγνωμη ρε παιδια,αλλα αυτο ειναι καραβιδα...δεν ειναι ουτε γαριδα αλλα καθαριστικη...Δεν υπαρχει τετοιο ζωντανο που ψαχνετε..

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...