Jump to content

Παρακαλώ Προτάσεις Για Μινι Φυτεμένο

PanaGreco

Recommended Posts

Υπάρχει ένα 20άρι που κάθετε και με παρακάλεσε η γυναίκα μου να στήσω ένα μικρό υποβρύχιο κήπο. Φωτίζεται απο μια 15άρα λάμπα άρα έχω αρκετό φώς.

Θα ήθελα κάτι σε χαλί και φυτά χωρίς να παίρνουν ύψος. Ισως αργότερα μπούν και μερικά γκάπυς αλλά το concept θα είναι μόνο φυτεμένο.

Θα ήθελα τις προτάσεις σε υπόστρωμα και φυτά και ίσως για κάποιο εσωτερικό φιλτράκι γιατί το δικό του δεν ξέρω αν είναι αρκετό.

Στο μόνο φυτεμένο πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος? Αν ναι θα μπορούσα να πάρω μπόλι απο το μεγάλο?

Θα ΄θελα να το κάνω όσο γίνεται πιο ωραίο για να την βάλω και αυτή στο τριπάκι . Ελπίζω να καταλάβατε. Ισως έτσι γλυτώσω λίγη γκρίνια για την φροντίδα του μεγάλου !!!!!!!!! :)

Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια.

Παρακαλω λιγο προσοχη που ανοιγουμε τα θεματα! :)

Πανο μια προταση μου ειναι να το κανεις γαριδαδικο. Υποστρωμα μαναντο, φυτα ριτσια, μοςς, λιμνοφιλα ακουατικα.

Φιλτρο η τις fluval η eheim. Μπολι σιγουρα μπορεις να παρεις απο το αλλο. Για το γαριδαδικο ομως πρεπει

πρωτα να στρωσει ο βυθος.

Ας μας πουν ομως και αλλοι ποιο γνωστες του θεματος.

Υπάρχει ένα 20άρι που κάθετε και με παρακάλεσε η γυναίκα μου να στήσω ένα μικρό υποβρύχιο κήπο. Φωτίζεται απο μια 15άρα λάμπα άρα έχω αρκετό φώς.

Θα ήθελα κάτι σε χαλί και φυτά χωρίς να παίρνουν ύψος. Ισως αργότερα μπούν και μερικά γκάπυς αλλά το concept θα είναι μόνο φυτεμένο.

Θα ήθελα τις προτάσεις σε υπόστρωμα και φυτά και ίσως για κάποιο εσωτερικό φιλτράκι γιατί το δικό του δεν ξέρω αν είναι αρκετό.

Στο μόνο φυτεμένο πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος? Αν ναι θα μπορούσα να πάρω μπόλι απο το μεγάλο?

Θα ΄θελα να το κάνω όσο γίνεται πιο ωραίο για να την βάλω και αυτή στο τριπάκι . Ελπίζω να καταλάβατε. Ισως έτσι γλυτώσω λίγη γκρίνια για την φροντίδα του μεγάλου !!!!!!!!! :)

Αν θες γρασιδι θα πρεπει να βαλεις και co2 αλλιως μη περιμενεις και πολλα.Ο φωτισμος ειναι καλος και για υποστρωμα εγω θα σου ελεγα να δεις και το dennerle με ψιλοκοκο χαλικακι 1-2mm απο πανω

Πανο μια προταση μου ειναι να το κανεις γαριδαδικο. Υποστρωμα μαναντο, φυτα ριτσια, μοςς, λιμνοφιλα ακουατικα.

Φιλτρο η τις fluval η eheim. Μπολι σιγουρα μπορεις να παρεις απο το αλλο. Για το γαριδαδικο ομως πρεπει

Δημητρη η Μαριε (δεν ξερω ποιος γραφει :P )το λιμνοφυλλο δεν θα το προτεινα σε τοσο μικρο ενυδρειο γιατι μεγαλωνει πολυ και αν το κουρεψεις κοντο χαλαει και το κυριος φυτο αλλα και το κλαδεμα,το ειχα σε 40αρι και δεν μου καθοταν καλα και ειχα και υψος 30.

Για υπόστρωμα σκέφτομαι κάτι σαν το flourite που δεν χρειάζεται απο πάνω κάτι άλλο ώστε να μην μειωθεί το ύψος του ενυδρείου που δεν είναι και πολύ.

Για υπόστρωμα σκέφτομαι κάτι σαν το flourite που δεν χρειάζεται απο πάνω κάτι άλλο ώστε να μην μειωθεί το ύψος του ενυδρείου που δεν είναι και πολύ.

Ειχα στο μυαλο να στο προτεινω απλα δεν το ειπα γιατι ειναι λιγο ακριβο..Αν βαλεις αυτο θα χρειαστεις περιπου 4-5εκ παχος βυθου.

Δεν είναι άσχημη ιδέα Δημήτρη. Κάτσε να δούμε τι άλλες προτάσεις θα πέσουν στο τραπέζι :)

Ειχα στο μυαλο να στο προτεινω απλα δεν το ειπα γιατι ειναι λιγο ακριβο..Αν βαλεις αυτο θα χρειαστεις περιπου 4-5εκ παχος βυθου.

Ωραία . Το υπόστρωμα έκλεισε !!!!!! Πάμε για τα υπόλοιπα.

Εχεις σκοπο να βαλεις co2? Ας ξεκινησουμε απο εκει πρωτα.

Το σκέφτομα και το ψάχνω να βάλω κάποιο αντίστοιχο mini έτοιμο. Θέλω ένα super αποτέλεσμα. Δεν θα πάω για DIY.

Το σκέφτομα και το ψάχνω να βάλω κάποιο αντίστοιχο mini έτοιμο. Θέλω ένα super αποτέλεσμα. Δεν θα πάω για DIY.

Με exel δεν θα δώ αποτέλεσμα?

Εγω αν ηθελα γρασιδι,καλο αποτελεσμα και σχετικα φθηνα να δοκιμαζα την dry start method.Βεβαια θελει περισσοτερη υπομονη απο την κλασικη μεθοδο με το νερο αλλα γινετε καλυτερη δουλεια κατα την γνωμη μου.

Εγω αν ηθελα γρασιδι,καλο αποτελεσμα και σχετικα φθηνα να δοκιμαζα την dry start method.Βεβαια θελει περισσοτερη υπομονη απο την κλασικη μεθοδο με το νερο αλλα γινετε καλυτερη δουλεια κατα την γνωμη μου.

Μου αρέσει η ιδέα σου. Θα το ψάξω περισσότερο.

Με αυτη τη μεθοδο εφοσον περιμενεις να καλυψει το γρασιδι ολο το ενυδρειο και μετα γεμισεις με νερο,θα μπορεις μετα να παιξεις με excel γιατι το excel δεν θα θες να σου δωσει αναπτυξη αλλα μονο να σου διατηρησει τα φυτα σωστα,πραγμα που μπορεις να το πετυχεις.Αν ξεκινησεις κανονικα με νερο απο την ρχη,θα χρειαστεις μπουκαλα για να παρουν τα φυτα καινα σου καλυψουν το ενυδρειο.Επισης με την dry start θα εχεις καλυτερο ριζωμα σα γρασιδια σου.

( Δημητρης ) Αυτο που σου πρωτεινει ο Κωστας νομιζω ειναι ακομα καλητερο σαν θεαμα ( για την κυρα ) που πιστευω θα τις αρεσει.

( Δημητρης ) Αυτο που σου πρωτεινει ο Κωστας νομιζω ειναι ακομα καλητερο σαν θεαμα ( για την κυρα ) που πιστευω θα τις αρεσει.

Τα χαιρετισματα μου και σε σενα φιλε και στον φιλο μου τον Μαριο! :)

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Θα το ξεκινήσω μόλις γυρίσωι από τις διακοπές. Αυτό που με απασχολεί είναι με την ζέστη το καλοκαίρι. Τα φυτά δεν θα αντέξουν στους 32-33 βαθμούς και δεν έχω τρόπο να βάλω ανεμιστήρες στο συγκεκριμένο καπάκι.

Εκτός αν το βάλω όπως είναι στο ψυγείο. :)

Ξεκινησε το απο Σεπτεμβρη που θα εχει δροσισει λιγο γιατι τα φυτα σε τετοιες θερμοκρασιες δεν αντεχουν..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...