Jump to content

Άρρωστος Μονομάχος????

Recommended Posts

Καλησπερα στο φορουμ.....! Εχει η ξαδερφη μου ενα μονομαχο σε μια γυαλα 3 λιτρων εδω και κανα μηνα!(Της εξηγησα οτι δεν κανει μεσα στη γυαλα και εχουμε κανονισει να παρει το ενυδρειο μου 40 λιτρων οταν το αντικαταστησω! απλα πιαστηκε και αυτη στη παγιδα των πετσοπαδων)! Του κανει αλλαγη καθε 3-4 μερες 60% του νερου! Χθες που ειχα παει εκει μου ζητησε να τη βοηθησω να αλλαξουμε το νερο μαζι γιατι ειχε να του το αλλαξει 6 μερες! τεσπα βαλαμε αντιχλωριο σε ενα λεκανακι περιμεναμε κανα 2 ωρες για να προσαρμοστει το νερο στη θερμοκρασια περιβαλοντος και του αλλαξαμε 70% περιπου του νερου....! Σημερα πηγα και ειδα οτι ειναι πανω πανω και δυσκολευεται να κολυμπησει και να κατεβει..... παθαινει ανωση....! Εν τω μεταξυ πριν 3 μερες τις εδωσα λιγη βιταμινη που εριχνα και στα δικα μου για να του μουλιασει λιγο την τροφη.....και τις εχουν μπει ιδεες οτι της ''σκοτωσα'' το ψαρακι! Τεσπα τι μπορει να ειναι? και τι γινεται για να τον συνεφερουμε?

Επειδή φαντάζομαι οτι είναι δύσκολο να μας βάλεις φωτογραφιες, εξωτερικά τι παρατηρεις στο ψάρι ;

Επειδή φαντάζομαι οτι είναι δύσκολο να μας βάλεις φωτογραφιες, εξωτερικά τι παρατηρεις στο ψάρι ;

Θα παω σε λιγο σπιτι της (μενει απο κατω) και αν ειναι θα προσπαθησω να βγαλω...

Λοιπον εβγαλα καποιες φωτο αλλα δεν φαινονται πολυ καλα! Αυτο που παρατηρησα εγω ειναι οτι πισω στις ακρες ειναι σαν ξεβαμενο λες και εχει αραχνη επανω αλλα ειναι πολυ λιγο στο τελειωμα της ουρας!

post-56103-0-07498400-1375468750_thumb.jpg

post-56103-0-82448400-1375468755_thumb.jpg

post-56103-0-28883700-1375468762_thumb.jpg

post-56103-0-21560200-1375468769_thumb.jpg

post-56103-0-41830700-1375468774_thumb.jpg

post-56103-0-00866400-1375468779_thumb.jpg

Όντως δεν φαίνεται και πολύ καλά. Αν η ουρά είναι σαν "ξεφτισμένη", τότε μιλάμε για fin rot. Η κοιλιά του είναι πρησμένη ; Μιας και μένει από κάτω, έχεις κάνει καμιά μέτρηση στη γυάλα ;

Φυσικά όπως είπες, η λύση είναι σωστό ενυδρείο και γρήγορα. :)

Οι φωτογραφιες δεν ειναι καλες και δεν φενεται κατι.. :wacko:

Έγινε επεξεργασία - Giorgos Kk

Όντως δεν φαίνεται και πολύ καλά. Αν η ουρά είναι σαν "ξεφτισμένη", τότε μιλάμε για fin rot. Η κοιλιά του είναι πρησμένη ; Μιας και μένει από κάτω, έχεις κάνει καμιά μέτρηση στη γυάλα ;

Φυσικά όπως είπες, η λύση είναι σωστό ενυδρείο και γρήγορα. :)

Η κοιλια του δεν ειναι πρησμενη..... μετρησεις που εκανα δεν ειδα κατι αφου το νερο αλλαχτηκε χθες.... οποτε δεν ειναι απο νερο... τωρα το προηγουμενο νερο δεν ξερω αν ειχε κατι αφου ειχε να το αλλαξει και 6 μερες...! Αλλα προτου την αλλαγη ηταν μια χαρα απο οτι μου ειπε! Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο τις βιταμινες???? Αν ειναι fin rot τι μπορω να κανω για να μην το χασει? Υπαρχει περιπτωση να ειναι στρεσαρισμενος απο την αλλαγη του νερου? Το ενυδρειο εμενα θα μου ερθει σε κανα μηνα + αλλλες 20 μερες τουλαχιστον για να στρωσει..... οποτε θα μεινει κανα 2 μηνο μεσα στη γυαλα σιγουρα.......Αυτο που σκεφτηκα να κανω ειναι να το βαλω μεσα στον ενυδρειο μου προσωρινα με καποιο χωρισμα η κατι τετοιο για να μην του την πεσουν τα τιγρακια που εχω... τι λετε??

Λοιπον τωρα που ξαναπηγα κατω..... ειχαν σβησει τα φωτα και οταν τ αναψα τον βρηκα στο βυθο να καθεται μαλλον σταματησε να κανει ανωση αλλα η ουρα του εχει καποιο θεμα απο οτι βλεπω....... ειναι καπως σαν αραχνη στο πισω μερος αλλα πολυ λιγο φανταστει 0,3 του χιλιοστου!

Αν τη βλέπεις και μαδάει κάνε μια Θεραπειά με melafix. Επίσης προτείνω να μείνει αταιστος για δυο μέρες για να φύγει το φούσκωμα.

Αν τη βλέπεις και μαδάει κάνε μια Θεραπειά με melafix. Επίσης προτείνω να μείνει αταιστος για δυο μέρες για να φύγει το φούσκωμα.

Δεν ξερω τι ειναι το melafix...... απο το πετ θα το παρω?? εχω και κατι χαπια flagyl που ειχα κανει θεραπεια στα δικα μου για καποια παρασιτα αν δεν κανω λαθος.. κανει αυτο?

Όχι δεν κανει το flagyl. Το μελαφιξ θα το πάρεις απο Πετ Σοπ , είναι φυτικό προϊόν. Το προτείνω όμως μονο αν δεις και συνεχίζει να μαδάει. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Καλες συνθήκες νερου, πλούσια διατροφή και μια στο τόσο βιταμίνες. :)

Το melafix ειναι φάρμακο, μπορείς τα προμηθευτείς απο πετ σοπ.

Σε ενυδρείο το ψαράκι οσο πιο γρήγορα γίνεται, το μάδημα προκύπτει συνήθως απο κακές συνθήκες, και στην γυάλα δεν θα επιβιώσει για πολύ.

Αν το βαλεις στο ενυδρειο με τα τιγρακια το πιθανοτερο ειναι να τον βρεις χωρις ουρα...

Ο μονομαχος θελει θεραπεια με μελαφιξ οπως πολυ σωστα σου ειπαν,βιταμινες,καθαρο νερο με σταθερες συνθικες,πραγμα που σημαινει ενυδρειο με φιλτρο και ταισμα με πολλες και διαφορετικες τροφες,μονο ετσι θα επανελθει το ψαρακι.

Αν το βαλεις στο ενυδρειο με τα τιγρακια το πιθανοτερο ειναι να τον βρεις χωρις ουρα...

Ο μονομαχος θελει θεραπεια με μελαφιξ οπως πολυ σωστα σου ειπαν,βιταμινες,καθαρο νερο με σταθερες συνθικες,πραγμα που σημαινει ενυδρειο με φιλτρο και ταισμα με πολλες και διαφορετικες τροφες,μονο ετσι θα επανελθει το ψαρακι.

Στο ενυδρειο σκεφτομουν να τον βαλω καπως με καποιο χωρισμα...... η με τη γυαλα αναποδα με μια πετρουλα στην ακρη για να κραταει λιγο ανοιχτη τη γυαλα για να ανακυκλωνεται το νερο..... χωρις να εχει επαφη με τ αλλα ψαρια! μπορει να σκεφτηκα και ********.......! Θα τη στειλω τη δευτερα να παρει μελαφιξ βιταμινες του εδωσα απο τις δικες μου μια φορα την εβδομαδα..........! μεχρι να τον βαλουμε σε ενυδρειο να του αλλαζω 20% το νερο καθε μερα?

Παρακαλω προσεχουμε τις εκφρασεις μας!

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Δυστοιχος τετοιες πατεντες το μονο που θα καταφερουν ειναι να στρεσαρουν το ψαρι και να γινει χειροτερα!

Χρειαζεται ενυδρειο και θεραπεια και οτι αλλο σου ειπα πιο πανω,ετσι μονο θα επανελθει!

Δυστοιχος τετοιες πατεντες το μονο που θα καταφερουν ειναι να στρεσαρουν το ψαρι και να γινει χειροτερα!

Χρειαζεται ενυδρειο και θεραπεια και οτι αλλο σου ειπα πιο πανω,ετσι μονο θα επανελθει!

OK...... καλως οποτε αναγκαστηκα υπομονη μεχρι να στησω το καινουριο ενυδρειο και να παρει το δικο μου! Ελπιζω να αντεξει το ψαρακι και να μην το χασει! καλο βραδυ!

Οι φωτο δεν ειναι και πολυ καλες αλλα αν παρατηρησετε πολυ, εμενα μου φαινεται οτι η κοιλια ειναι οντως πρησμενη!

Οι φωτο δεν ειναι και πολυ καλες αλλα αν παρατηρησετε πολυ, εμενα μου φαινεται οτι η κοιλια ειναι οντως πρησμενη!

Η κοιλια του δεν ειναι πρησμενη! Το λεω με σιγουρια αυτο.......! Σημερα ειναι πολυ καλυτερα αλλα στην ουρα του παραμενει οπως ηταν το ασπρακι....... ουτε μεγαλωσε ουτε εφυγε!

• 3 weeks later...

Καλησπερα......! τη τριτη ερχεται το καινουριο μου ενυδρειο 100 λιτρων το οποιο θα στησω και θα του ξεκινησω στρωσιμο......! Αυτο που εχω τωρα 50 λιτρων ειναι στρωμενο λειτουργει με ψαρακια φανταζομαι οτι απλα θα κανουμε μια αλλαγη νερου και ριχνουμε τον μονομαχο μεσα χωρις κατι αλλο...... σωστα? Και κατι ακομα εδω στον πυργο δεν υπαρχει πουθενα μελαφιξ για να του κανουμε την θεραπεια...... οπου και να ρωτησαμε μας κοιτουσαν λες και τους μιλουσαμε για αλγεβρικες εξισωσεις....! Και η κλασικη απαντηση ενος πετσοπα:( δεν εχω!! αλλα και να ειχα δεν αξιζει τον κοπο για ενα μονομαχο των 7 ευρω να δωσεις 15 και χωρις να εισαι σιγουρος αν θα γινει καλα....! τεσπα..... υπαρχει κατι αλλο εκτος απο αυτο το μελαφιξ?

Καλησπερα......! τη τριτη ερχεται το καινουριο μου ενυδρειο 100 λιτρων το οποιο θα στησω και θα του ξεκινησω στρωσιμο......! Αυτο που εχω τωρα 50 λιτρων ειναι στρωμενο λειτουργει με ψαρακια φανταζομαι οτι απλα θα κανουμε μια αλλαγη νερου και ριχνουμε τον μονομαχο μεσα χωρις κατι αλλο...... σωστα? Και κατι ακομα εδω στον πυργο δεν υπαρχει πουθενα μελαφιξ για να του κανουμε την θεραπεια...... οπου και να ρωτησαμε μας κοιτουσαν λες και τους μιλουσαμε για αλγεβρικες εξισωσεις....! Και η κλασικη απαντηση ενος πετσοπα :( δεν εχω!! αλλα και να ειχα δεν αξιζει τον κοπο για ενα μονομαχο των 7 ευρω να δωσεις 15 και χωρις να εισαι σιγουρος αν θα γινει καλα....! τεσπα..... υπαρχει κατι αλλο εκτος απο αυτο το μελαφιξ?

Αν καταλαβα καλα εννοεις οτι θα βγαλεις τα ηδη υπαρχοντα ψαρια και θα βαλεις μεσα τον μοναχο σωστα; Αν ναι τοτε κανενα προβλημα απλα βαζεις τον μονομαχο. Πριν βαλεις τον μονομαχο ομως βγαλε λιγο μπολι απ το φιλτρο για το καινουριο φιλτρο, για το μελαφιξ δεν γνωριζω.

Αν καταλαβα καλα εννοεις οτι θα βγαλεις τα ηδη υπαρχοντα ψαρια και θα βαλεις μεσα τον μοναχο σωστα; Αν ναι τοτε κανενα προβλημα απλα βαζεις τον μονομαχο. Πριν βαλεις τον μονομαχο ομως βγαλε λιγο μπολι απ το φιλτρο για το καινουριο φιλτρο, για το μελαφιξ δεν γνωριζω.

Εννοειται οτι θα βγαλω τα αλλα ψαρακια......! Γι αυτο πηρα το αλλο ενυδρειο γτ αυτο που εχω ειναι μικρο για την ψαροσυνθεση μου και ετσι θα το δωσω στη ξαδερφη μου να βαλει το μονομαχο της απλα σαν αρχαριος και γω τη 'πατησα'! Εν τω μεταξυ η ουρα του εχει φθαρθει αρκετα σημερα που τον ειδα.....! Και δεν ξερω και γω τι να της πω.... αυτο που ειπα ειναι να παραγγειλουμε απο το ιντερνετ....αν δεν υπαρχει κατι αλλο!

να βαλεις bactopur για το fin rot αμα οντως εχει !

Εγώ θα πρότεινα το melafix αν μιλάμε για fin rot. Αν υπάρχει άλλη διάγνωση τότε το συζητάμε. :)

Ρε παιδια τι να σας πω......! Απο την περιγραφη ολοι μου ειπαν για fin rot αλλα κατι ειναι τελος παντων γτ εχει μικρυνει πολυ ουρα του....! Αυτο το bactopur απο πετ σοπ θα το παρω γιατι δεν νομιζω να το ξερουν και αυτο.....! Να σας δωσω να καταλαβετε... στην περιοχη μου εχουν μονο ενυδρεια τα ψαρακια τη τροφη τους, αντιχλωριο, κανα φαρμακο για το ich και βαρια βαρια καμια βιταμινη αν βρεις! Οποτε αυτα τα φαρμακα τους ειναι πρωτακουστα!

Να παραγγηλεις melafix απο Αθηνα,να εχεις σταθερες συνθικες και καθαρο νερο,να δινεις πολλες και διαφορετικες τροφες και βιταμινες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...