Jump to content

Sos Επειγον Sos

Recommended Posts

εχθες το βραδυ και ενω πειραματιζομουν με την καινουργια ταιστρα,επεσε στο ενυδρειο μου φαι(σπιρουλινα σε μικρους κοκους) για περιπου δεκα μερες.......τρελαθηκα και αρχισα να βγαζω με οποιο τροπο μου ερχοταν στο μυαλο οσο μπορουσα,επειδη ομως η σπιρουλινα ειναι σχετικα βαρια σε πολυ λιγα δευτερολεπτα βυθιστικε.....ετσι λοιπον αρχισα να βγαζω μαζι με την σπιρουλινα και χαλικακι απο τον βυθο αναστατωνοντας τα παντα.....αφου κατα την γνωμη μου βγηκε το 90%του φαγητου που επεσε(μετα απο λιγη ωρα αρχισε να διαλιεται και δεν ξερω ποσο ακριβως εμεινε),αλλα και το 50% απο το χαλικακι του βυθου(δεν γινοταν αλιως),εκανα 30% αλαγη νερου(ειχα κανει 40% αλαγη νερου πριν 2 μερες)και συμπληρωσα 2 δοσεις βακτηρια.....το νερο του ενυδρειου ηταν θολο για περιπου 3-4 ωρες.....το ενυδρειο τρεχει περιπου 7 μηνες.....κοντινες μετρησεις δεν εχω αλλα και μετα την ζημια δεν πηρα μετρησεις γιατι θεωρησα οτι δεν χρειαζεται........ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η δική μου συμβουλή είναι να μη πειραματίζεσαι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πανω απο το ενυδρειο σου. Τα πειράματα με ταίστρες, ηλεκτρολογικά, υγρα τεστ κτλ να τα κάνεις πανω σε ενα τραπέζι ή πάγκο. Απο δώ και πέρα περίμενε να σου πουν οι πιο έμπειροι τι να κάνεις. Για αρχή κανε μετρήσεις και δώσε πληροφορίες για το ενυδρειο σου για να τους βοηθήσεις....δε χρειάζεται πανικός, πιθανόν να έχεις μια αύξηση των τιμών της αμμωνίας, που μπορεί να τη γλιτωσεις κι όλας μιας και αφαίρεσες την περισσότερη τροφή και σχετικά εύκολα την αντιμετωπίζεις ανάλογα με το ύψος της ζημιάς βέβαια. Καλη επιτυχία.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Ψυχραιμία δε σου έπεσε κανά μπουκάλι με χλωρίνη λίγη τροφή έπεσε

Να ξέρεις πως ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για το χόμπυ μας.

Δεν χρειαζόταν να αναστατώσεις τα πάντα. Με το λάστιχο που βγάζεις το νερό στις αλλαγές, μπορούσες ήσυχα και απλά να σιφωνάρεις την περίσεια τροφή και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Τώρα, αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις μετρήσεις αμμωνίας, αυτό θα σου λύσει οποιεσδήποτε απορίες για πιθανά προβλήματα. Τάιζε λίγο και να παρατηρείς τα ψαράκια σου για τυχόν παράξενες συμπεριφορές. Διάβασε εδώ για την αμμωνία που μπορεί να εμφανιστεί σε τέτοιες περιπτώσεις περισσότερο από το ανακάτεμα του βυθου και λιγότερο από την παραπανήσια τροφή.

Ψυχραιμία δε σου έπεσε κανά μπουκάλι με χλωρίνη λιγη τροφή έπεσε

μακαρι να μην ειναι τοσο μεγαλο το κακο αν και εχω φοβηθει παρα πολυ για αυξηση αμμωνιας.....τωρα το λιγο τροφη ειναι λιγο σχετικο.....ο βυθος στο ενυδρειο δεν φαινοταν απο την σπιρουλινα :bigemo_harabe_net-111: :bigemo_harabe_net-111: :bigemo_harabe_net-111: :bigemo_harabe_net-111:

Να ξέρεις πως ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για το χόμπυ μας.

Δεν χρειαζόταν να αναστατώσεις τα πάντα. Με το λάστιχο που βγάζεις το νερό στις αλλαγές, μπορούσες ήσυχα και απλά να σιφωνάρεις την περίσεια τροφή και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Τώρα, αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις μετρήσεις αμμωνίας, αυτό θα σου λύσει οποιεσδήποτε απορίες για πιθανά προβλήματα. Τάιζε λίγο και να παρατηρείς τα ψαράκια σου για τυχόν παράξενες συμπεριφορές. Διάβασε εδώ για την αμμωνία που μπορεί να εμφανιστεί σε τέτοιες περιπτώσεις περισσότερο από το ανακάτεμα του βυθου και λιγότερο από την παραπανήσια τροφή.

πραγματι ησχυει αυτο για τον πανικο και γενικα δεν πανικοβαλομαι ευκολα.....δεν μπορεσα ομως να το αποφυγω εχθες :bigemo_harabe_net-111: :bigemo_harabe_net-72::bigemo_harabe_net-86::bigemo_harabe_net-87: ........ επισης σιφονιασα καμποση τροφη και με την σκουπα βυθου ,ομως ειχε αρχισει να λιωνει και η σκουπα να μπουκωνει.........οσο για το ανακατεμα του βυθου δεν νομιζω να διμιουργηθηκε μεγαλο προβλημα γιατι τα Convict ετσι και αλιως τον σκαβουν και τον ανακατευουν ολη την ωρα.......μετρησεις εχω σε stck και δεν μετρανε αμμωνια ,αλλα εισαι σιγουρος οτι δεν δημιουργητε μεγαλο προβλημα απο υπερβολικο φαι(κυκλος αζωτου)εστω για καποιες μερες Η ωρες?Σιγουρα θα ταιζω λιγο και μαλλον καθολου για 2-3 μερες αλλα μηπως υπαρχει(πρεπει) κατι ακομα να κανω?

Να κανεις μετρησεις και αλλαγες νερου για να εισαι σιγουρος,Δεν βλεπω καποια αλλη λυση για τωρα.

• Like 1

ok τα πραγματα δεν ειναι τοσο χαλια οσο νομιζα οτι ηταν :bigemo_harabe_net-134: .....η μετρησεις εχουν ως εξης.. cl2=0------ph=6,8-----kh=6------gh=>10-----no2=0------no3=25 μετρησεις με stick , και αμμωνια=0,1 μετρηση με υγρο.....εβαλα και λιγο ζεολιθο στο φιλτρο και νομιζω οτι θα παει οκ :bigemo_harabe_net-69: ............αν υπαρχει κατι ακομα ειμαι ολο αυτια........επισης θελω να βαλω λιπασμα,μπορω να ριξω τωρα Η πρεπει να περιμενω λιγο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...