Jump to content

Νεογέννητα Hemichromis Lifalili

pav_rod

Recommended Posts

Γεια σας.

Στο ενυδρείο με τις αφρικάνες κιχλίδες έχω και ένα ζευγάρι hemichromis lifalili. Είναι η τρίτη φορά που βλέπω νεογέννητα (πριν από λίγο). Τις πρώτες 2 δυστυχώς δεν επιβίωσε κάποιο. Ενώ τις πρώτες 2-3 μέρες ο πληθυσμός κρατιόταν μια χαρά (το ζευγάρι τα προστετεύει) μόλις έκανα το πρώτο τάισμα στο ενυδρείο (flakes) την επόμενη μέρα δεν έβλεπα σχεδόν κανένα. Τι πήγε στραβά; Το ζευγάρι έχασε τον έλεγχο και τα μικρά φαγώθηκαν πάνω στην αναμπουμπούλα; Αυτή τη φορά έχω ενισχύσει τις κρυψώνες με βράχια, στάμνες κλπ.

Τα φώτα του ενυδρείου τα σβήνω το βράδυ. Μήπως να τα αφήνω αναμμένα; Αλλαγή νερού - καθαρισμό φίλτρου έχω κάνει πρόσφατα. Δεν έχω τη δυνατότητα για ξεχωριστό ενυδρείο αυτή τη στιγμή για να βάλω τα μικρά. Να προσέχω το τάισμα (έχω πάρει μια με μπιλάκια) και να τα ρίχνω σε μέρος όσο μπορώ μακρυά από το μέρος που είναι τα μικρά; Τα μικρά θα βρίσκουν κάτι να τρώνε τότε; Δεν νομίζω ότι είναι εφικτό το τάισμα με ειδική τροφή για τα μικρά μιας και θα χαθεί ή θα φαγωθεί πριν φτάσει σε αυτά στο ενυδρείο.

ΤΟ ενυδρείο είναι το RIO 125 και έχω 2 φίλτρα (το εσωτερικό το δικό του και ένα εξωτερικό).

Θα εκτιμούσα τις απόψεις σας.

Παύλος

Καλησπέρα Παύλο.

Αν θες πες μας μερικά πράγματα για το ενυδρείο σου. Όπως διαστάσεις(αν και νομίζω οτι το ΡΙΟ 125 έχει 80 εκ. μήκος), συγκάτοικοι του ζευγαριού κ.τ.λ.

Γεια σας.

Στο ενυδρείο με τις αφρικάνες κιχλίδες έχω και ένα ζευγάρι hemichromis lifalili. Είναι η τρίτη φορά που βλέπω νεογέννητα (πριν από λίγο). Τις πρώτες 2 δυστυχώς δεν επιβίωσε κάποιο. Ενώ τις πρώτες 2-3 μέρες ο πληθυσμός κρατιόταν μια χαρά (το ζευγάρι τα προστετεύει) μόλις έκανα το πρώτο τάισμα στο ενυδρείο (flakes) την επόμενη μέρα δεν έβλεπα σχεδόν κανένα. Τι πήγε στραβά; Το ζευγάρι έχασε τον έλεγχο και τα μικρά φαγώθηκαν πάνω στην αναμπουμπούλα; Αυτή τη φορά έχω ενισχύσει τις κρυψώνες με βράχια, στάμνες κλπ.

Τα φώτα του ενυδρείου τα σβήνω το βράδυ. Μήπως να τα αφήνω αναμμένα; Αλλαγή νερού - καθαρισμό φίλτρου έχω κάνει πρόσφατα. Δεν έχω τη δυνατότητα για ξεχωριστό ενυδρείο αυτή τη στιγμή για να βάλω τα μικρά. Να προσέχω το τάισμα (έχω πάρει μια με μπιλάκια) και να τα ρίχνω σε μέρος όσο μπορώ μακρυά από το μέρος που είναι τα μικρά; Τα μικρά θα βρίσκουν κάτι να τρώνε τότε; Δεν νομίζω ότι είναι εφικτό το τάισμα με ειδική τροφή για τα μικρά μιας και θα χαθεί ή θα φαγωθεί πριν φτάσει σε αυτά στο ενυδρείο.

ΤΟ ενυδρείο είναι το RIO 125 και έχω 2 φίλτρα (το εσωτερικό το δικό του και ένα εξωτερικό).

Θα εκτιμούσα τις απόψεις σας.

Παύλος

Καλησπερα εχω ακριβως τα ιδια κιχλιδες μαζι hemichromis lifalili αφησε ενα μικρο φως το βραδυ και θα δεν εχεις προβλημα οσο για το φαγητο με τα μικρα τους πανε οι γονεις οταν δεν μπορουν εγω αυτο κανω και δεν εχω προβλημα!!!!!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Το ενυδρείο είναι 80 εκ. μήκος όντως. Οι συγκάτοικοι είναι άλλες κιχλίδες αφρικής. Αυλονακάρα και κάποιες μάλλον mbuna των οποίων δεν θυμάμαι ακριβώς τα ονόματά τους. Ο διάκοσμος του ενυδρείου είναι κορμοί, πέτρες-βράχια, 2 στάμνες και 2 φυτά πλαστικά.

Θα κάνω αυτό με το φως που είπες Τόλη. Δηλαδή για το φαγητό να ρίχνω κανονικά και flakes και μπιλάκια (τροφή Dr. Bassler); Τρώνε και άλγη;

Κανε μας και μια παρουσιαση του ενυδρειου σου στην αναλογη κατηγορια αν θελεις :)

Είχα και εγώ ένα ζευγάρι lifalili μόνα τους σε ένα ενυδρείο 80 λίτρα. Γεννούσαν συνέχεια, αλλά τα μικρά μετά από λίγες μέρες εξαφανίζονταν, μέχρι που παρατήρησα ότι τα έτρωγε ο αρσενικός και τον κυνηγούσε η θυληκιά. Αφού γέννησαν, έβγαλα τον αρσενικό και άφησα τα μικρά με το θυληκό για ένα μήνα μήνες. Τα μικρά μεγάλωσαν και μετά έβαλα και πάλι τον αρσενικό, που πλέον δεν τα κυνηγούσε.Όμως, παρατήρησα ότι όλα τα μικρά την έπεφταν και τσιμπούσαν συνεχώς τον αρσενικό, που δεν τα άντεχε καθόλου. Πίστεψα ότι δεν θα τον επηρεάσει, όμως, μετά από καιρό εξασθένησε και για να τον σώσω τον έβγαλα και πάλι.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας.

Δυστυχώς την προηγούμενη φορά τα έβλεπα μόνο για 5 μέρες. Μετά έφυγα εκτός Ρόδου για λίγες μέρες και όταν επέστρεψα εντός της εβδομάδας δεν είδα κανένα. Τις λίγες ημέρες που έλλειψα έβαλα ένα χαμηλό φως το οποίο έφεγκε στο μέρος που ήταν τα μικρά.

Σήμερα κιόλας πέτυχα τη θηλυκιά να γεννάει ΠΟΛΛΑ αυγά πάνω σε μια στάμνα και στη συνέχεια τον αρσενικό να τα γονιμοποιεί. Αυτό κράτησε αρκετή ώρα. Τα μικρά απ' ότι διάβασα βγαίνουν σε 48 ώρες περίπου. Σκέφτομαι να πιάσω όπως είναι τη στάμνα και να τη βάλω σε ένα άλλο ενυδρειάκι με νερό από το ενυδρείο που είναι τώρα (με φίλτρο κλπ). Πιστεύετε είναι καλή ιδέα; Θα πρέπει να βάλω και τη θηλυκιά ή και τον αρσενικό; Υπάρχει περίπτωση κατά τη μετακίνηση της στάμνας να ξεκολλήσουν τα αυγά;

Το άλλο ενυδρείο έχει φίλτρανση?

Αν και το βασικό πρόβλημα που δεν βλέπεις μικρά, είναι οι λάθος ψαροσύνθεση φίλε μου. Κάνε μας αν θες μια παρουσίαση χρησιμοποιώντας την φόρμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...