Jump to content

Ετοιμο Ή Diy Ενυδρειο?

Giorgos Kk

Recommended Posts

Επειδι μαζευω σιγα σιγα λεφτα σκευτομαι οταν γυρισω να περνω λιγα λιγα τα πραγματα!Το θεμα μου ειναι το ενυδρειο και η βαση!Ας αρχισω με το ενυδρειο..εχω βρει της water home hagen 288 λιτρα με 200 ευρω χωρις την βαση και χωρις τιποτα!μονο η γυαλα και το καπακι το πλαστικο...επισης ενας φιλος μου ο πατερας του ειναι τζαμας και τον ρωτησα για διαστασεις 1,20*50*50 και το τζαμι για το καπακι απο πανω που φτιαχνεται(το ενυδρειο βγαινει 300 λιτρα)και μου ειπε μονο 120 ευρω!Τι συμφερει,και πιο ειναι πιο καλο και ποσο στοιχιζουν οι κολλες?!(τα χερια του πατερα μου και εμενα πιανουν :bigemo_harabe_net-134: )

Τωρα για την βαση:εχω βρει απο ξυλουργο που φτιαχνει ξυλινα ενυδρεια κτλπ. με 120 ευρω ετοιμη με τα ντουλαπια και θεση για sub!

Τι λετε να φτιαξω το ενυδρειο ή να το αγορασω?ειναι καλη μαρκα της hagen?

Έγινε επεξεργασία - Giorgos Kk

Μεσα στο diy ενυδρειο προσθεσε και τον φωτισμο που πρεπει να φτιαξεις..

Δεν θα ειναι και κατι σημαντικο γιατι θα μπουν ψαρια που δεν τα πανε με τα φυτα οποτε με μια λαμπα θα ειμαι ενταξει!Θα βρω πατεντα για τον φωτισμο με τον πατερα μου σιγουρα!Το θεμα ειναι τι συμφερει να κανω... :bigemo_harabe_net-126:

Φίλε το diy σίγουρα θα το χαρείς περισσότερο,αν μπορείτε να το κολλήσετε με τον πατέρα σου τότε θα το έφιαχνα μόνος μου.Άσε που σου βγαίνει φθηνότερο.Η σιλικόνη που θα χρειαστείς αν είναι διαφανές κοστίζει περίπου 4-5ε.

Φωτισμο και καπακι σιγουρα θα χρειαστεις ..κανενα ενυδρειο δε στηθηκε μονο μια φορα..Αν το diy παει χωρις αυτα καπου 150 και το waterhome στα ιδια λιτρα 200 εγγυημενο και πληρες για μενα δεν θα υπηρχε θεμα επιλογης,ειδικα αν δεν εχεις ξαναφτιαξει..waterhome εχω ενα100αρι ,ειναι πανω απο 6-7 χρονων,μια χαρα ειναι,το 300αρι που λες το ζαχαρωνα...Για βαση θα προτιμουσα σκελετο απο κοιλοδοκο και αν θες το ντυνεις,σκετο ξυλο και με sub..ειναi πολλα τα κιλα...Tελος σκεψου και την περιπτωση μεταπωλησης που με το hagen θα ειναι ευκολοτερη..

Εαν δε θες τίποτα περίεργες διαστάσεις αλλά απλα θες ενα ενυδρείο και δεν εχεις ξανακολησει πάρε το εργοστασιακό και δοκιμασε με κανένα μικροτερο

Όσο για το έπιπλο της βάσης μην υπερβαλεις κοιτά τα έπιπλα απο τα μεγαλα εργοστασιακά ενυδρεία και θα καταλάβεις οτι τα περί κοιλοδοκων και ενισχύσεων και άλλα τέτοια απλα είναι υπερβολές και πεταμενα λεφτά

Ναι δεν εχουμε ξανακολησει και ειναι ενα θεμα αυτο....θα δοκιμασω να φτιαξουμε ενα 40-45 λιτρα απο τζαμια που δεν θα χρειαζεται ο φιλος μου και θα παρω μονο κολλες...σχετικα με την βαση:σε αυτο το μαγαζι με το ενυδρειο την εχουν 140 και ο ξυλουργος 120 :bigemo_harabe_net-126: αν φτιαξω το μικρο ενυδρειο θα χρειαστω μονο τα 5 τζαμια ετσι?!

τα τζαμια το παχος ειναι αναλογα με το υψος

Ναι

Πριν μια βδομάδα κολλησα ενα 125χ48χ45 με 10αρι

καλημερα σου φιλε γιωργο , καταρχας βαση κανε με κοιλοδοκο , καμμια σχεση - συγκριση αντοχης + σιγουριας . με 8αρι και τις διαστασεις που λες εχεις βαρος νερου + γυαλας 357 κιλα συν αμμο , κλπ ,κλπ . με 8αρι τζαμι και κοντρες πανω κατω δεν θα εχεις κανενα προβλημα . ξεκινησε - αν κανεις σαμπ ; - με αυτο σε κατασκευη - κολλημα , αφου δεν εχεις ξαναφτιαξει , για να δεις πως γινεται και δες και καποια βιντεο η καποιες παρουσιασεις απο μελη τι να προσεξεις . οπως λενε σοφοτεροι και εμπειροτεροι το diy δεν το κανεις για φτηνοτερο , το κανεις για καλυτερο . καλη συνεχεια να εχεις .

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου!Ναι καλυτερα θα ηταν να εφτιaχνα ενα sub! θα δω πως φτιαχνεται και εαν εχω καπια απορια θα σας πω! :bigemo_harabe_net-126::bigemo_harabe_net-64:

Έγινε επεξεργασία - Giorgos Kk

Σχετικα για το sub τα χωρισματα πρεπει να εχουν τρυπες για να περναει το νερο?πρεπει να κανω τρυπα στο ενυδρειο??θα χρειαστω εναν καλο κυκλοφορητη και τι αλλο? :bigemo_harabe_net-81:

Όχι δεν έχει τρύπες στο sub το νερό περνάει διαδοχικά απο πανω και απο κάτω κοιτά για κανά βιντεακι στο youtube θέλει καλό υπολογισμό τι νέρο κατεβάζει η υπερχείλιση και τι νέρο θα ανεβάζει η αντλία για να μην πλημμυρίσεις

Ναι θα κατσω να το ψαξω!σκευτομαι να φτιαξω ενα για το 30λιτρο που θα εχω γαριδες ετσι ωστε μιας και θα ειναι φυτεμενο να μην φενετε το μεγαλο φιλτρο που εχω...για 30 λιτρα ενυδρειο ποσα λιτρα sub χρειαζομαι??και αντλια ποσα λ/ω?

Επισης εχω μπερδευτει με τον διαχωρισμο που θελει μεσα και πως θα λειτουργει.. :bigemo_harabe_net-111: :bigemo_harabe_net-126: βρηκα καποια βιντεο αλλα δεν καταλαβα και πολλα...

Για 30 λίτρα δεν θες sub

Πάντως η αναλογία ειναι το 1/3 των λίτρων του ενυδρειου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...