Jump to content

Δισκούλα Με Πρόβλημα

PanaGreco

Recommended Posts

Το Σάββατο πήρα ένα δισκάκι από ένα φίλο στο forum.

Μόλις το πήγα σπίτι και μετά την προσαρμογή το έβαλα μαζί με τα υπόλοιπα. Φυσικά και είχαμε το γνωστό κυνήγι των υπολοίπων σαν νέο στο ενυδρείο.

Πρόσεξα όμως ότι το δισκάκι ήταν πολύ αδύνατο,αδύναμο και καχεκτικό. Την επόμενη ημέρα (Κυριακή) το δισκάκι είχε χάσει τα χρώματά του και είχε''μαυρίσει΄΄.

Φοβήθηκα μήπως είναι άρρωστο και το έβγαλα απο το μεγάλο ενυδρείο και το έβαλα σε ενα 20άρι με νερό του μεγάλου ενυδρείου και με δυνατή αεραντλία και με ένα φίλτρο με siporac mini. Παράλληλα ξεκίνησα θεραπεία με General Cure και Furan-2 και βιταμίνες σε υγρό.

Σήμερα δεύτερη ημέρα θεραπείας δεν βλέπω σημάδια βελτίωσης.

Περιττό να αναφέρω ότι δεν τρώει τίποτα. Εκτός του ότι είναι πολύ αδύνατο (skinny) είναι και πολύ αδύναμο. Σχεδόν δεν αντιστέκεται στο ρούφηγμα του μικρού φίλτρου στο 20άρι. Βάζω το χέρι μου μέσα και δεν προσπαθεί να απομακρυνθεί !!!!

Αν δεν ήταν τόσο αδύνατο δεν θα ανησυχούσα τόσο πολύ και θα περίμενα να συνέλθει όπως έχει γίνει και με άλλο δίσκο. Δυστυχώς δεν το βλέπω να έχει τα αποθέματα να αντέξει.

Θέλω πολύ να το σώσω αλλά φοβάμαι ότι δεν θα προλάβω πριν φύγω για διακοπές.

Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη.

Το δισκάκι δεν φαινόταν "προβληματικό" όταν το πήρες?

Σίγουρα ήρθε με πρόβλημα και το άγχος της μετακίνησης και του νέου ενυδρείου το στρεσάρησε ακόμη περισσότερο.

Τρώει?

κοίτα χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, το ψαράκι αν αφήνεται στο ρεύμα της κυκλοφορίας δεν έχει ελπίδες να ζήσει το αργότερο αύριο λογικά θα σε χαιρετήσει. Σίγουρα το ψαράκι το πήρες με πρόβλημα το οποίο προφανώς ούτε ο φίλος σου το αντιλήφθηκε. Αν είναι τόσο αδύνατο προφανώς πάσχει από εσωτερικά παράσιτα, μόνο που είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και οι πιθανότητες να ανακάμψει το ψάρι είναι ελάχιστες εώς ανύπαρκτες.αν ήταν σε μικρότερο στάδιο θα είχε ελπίδες να συνέλθει.

Το δισκάκι δεν το πρόσεξα όταν το πήρα !!!!! Αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία όση να το σώσω !!!!!

Φυσικά δεν τρώει τίποτα.

Το δισκάκι δεν το πρόσεξα όταν το πήρα !!!!! Αυτό που λες μου κάνει μεγάλη εντύπωση μιας και όποτε πήρα ψάρι, απο την λαχτάρα μου να το καμαρώσω το κοψοχωλιάζψω συνέχεια κοιτόντας το μέσα στην σακκούλα. Πάντως ότι έγινε, έγινε..

Αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία όση να το σώσω !!!!! Σωστά

Φυσικά δεν τρώει τίποτα.

Υπάρχει και ένα ακόμη πρόβλημα στην κατάσταση σου.

Έβαλες ένα άρρωστο ψάρι μέσα στο ενυδρείο σου χωρίς να το περάσεις για ένα διάστημα απο καραντίνα, με κίνδυνο να έχει μολύνει και τα υπόλοιπα ψάρια σου.

Ελπίζω να μην πρόλαβε να γίνει το κακό, αλλά απο δω και πέρα, πρέπει να έχει συνέχεια τον νου σου στα υπόλοιπα.

Όσο για το άρρωστο, προσπάθησε να μειώσεις την ροή του φίλτρου σου ή να το κατευθύνεις στα πλάϊ έτσι που να μην ταλαιπωρεί το ψάρι και ξεκίνα θεράπεια με Flagyl (υπάρχουν οδηγίες στο forum) μήπως και το σώσεις. Ξεκίνα άμεσσα να ανεβάζεις την θερμοκρασία μέχρι να πάει στους 33-34 βαθμούς.

Υπάρχει και ένα ακόμη πρόβλημα στην κατάσταση σου.

Έβαλες ένα άρρωστο ψάρι μέσα στο ενυδρείο σου χωρίς να το περάσεις για ένα διάστημα απο καραντίνα, με κίνδυνο να έχει μολύνει και τα υπόλοιπα ψάρια σου.

Ελπίζω να μην πρόλαβε να γίνει το κακό, αλλά απο δω και πέρα, πρέπει να έχει συνέχεια τον νου σου στα υπόλοιπα.

Όσο για το άρρωστο, προσπάθησε να μειώσεις την ροή του φίλτρου σου ή να το κατευθύνεις στα πλάϊ έτσι που να μην ταλαιπωρεί το ψάρι και ξεκίνα θεράπεια με Flagyl (υπάρχουν οδηγίες στο forum) μήπως και το σώσεις. Ξεκίνα άμεσσα να ανεβάζεις την θερμοκρασία μέχρι να πάει στους 33-34 βαθμούς.

Του έχω ήδη ξεκινήσει θεραπεία με General Cure + Furan-2 και βιταμίνες σε υγρό.

Θερμοκρασία?

Θερμοκρασία?

32

Ανέβασε την και άλλο

Ανέβασε την και άλλο

Θα την ανεβάσω αλλά τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου καλά. Δεν το βλέπω να την βγάζει την νύκτα. Μακάρι να είχα τρόπο για ευθανασία.

παλεψε το οσο μπορεις κριμα για το ψαρακι!μακαρι να συνελθει το ζωντανο!!

Εγώ δεν θα εγκατέλειπα ποτέ την προσπάθεια. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αδύναμο να το παλέψει. Μόλις μας άφησε :(

Λυπάμαι φίλε μου, τουλάχιστον προσπαθήσες να κανείς ότι ήταν δυνατόν για να το σωσεις .

Κάποιες φορές όμως δε έχουμε πολλά περιθώρια ...

Το ενυδρειο που το φιλοξενούσε χρείαζεται απολύμανση τώρα ή με το Fouran που έχει μέσα δεν υπάρχει λόγος?

Κρίμα το ζωντανό. :(

Καλύτερα να έκανες μια απολύμανση σε όλο το ενυδρείο και στα παρελκόμενα που χρησιμοποίησες π.χ απόχη με χλωρίνη ή με υπερμαγγανικό κάλιο (pp), όποιο σε βολεύει καλύτερα.

Κρίμα το ζωντανό. :(

Καλύτερα να έκανες μια απολύμανση σε όλο το ενυδρείο και στα παρελκόμενα που χρησιμοποίησες π.χ απόχη με χλωρίνη ή με υπερμαγγανικό κάλιο (pp), όποιο σε βολεύει καλύτερα.

Σε ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...