Jump to content

Τα Φωτα Σας Νεος Στο Θαλασσινο !

fisher13

Recommended Posts

για σας παιδια ειμαι νεος και απειρος με το θαλασσινο και θελω τα φωτα σας το ενυδρειο το εχω βρει και προκειται για ενα 700 anubias απο το πετ σιτυ αυτο ειναι το μονο πιυ ξερω θελω τις συμβουλες σας για το ποσο θα μου κοστισει ποσο βραχο θελει κλπ κλπ

ευχαριστω .....

Παρα πολλα μαλλον...ειχα ανοιξει παρομοιο θεμα για 60λιτρο και μου ειπαν περιπου στο χιλλιαρικο..!αρα φαντασου για 700 λιτρα..θα σου απαντησει και καποιος πιο εμπειρος! ;)

γιατι ρε παιδια τι ειναι τοσο ακριβο βραχο νομιζω μπορω να βαλω και απο μαντρα οικοδομων απο τον ερμη που εχει ιδιες πετρες αλλα νεκρες και πολυ πιο οικονομικες και με καταλληλες συνθηκες νερου μπορω να βγουν μικροοργανισμοι

ας μιλησουν και οι εμπειροτεροι !

Ανάλογα τι θα προτιμήσεις να αγοράσεις από εξοπλισμό

θα χρειαστείς σκίμμερ οπωσδήποτε, για αυτό θα χρειαστείς περίπου 500 ευρώ για ένα καλό, εγώ έχω το Ati 200is αλλά αυτό το σκίμμερ χρειάζεται και σαμπ που ούτως ή άλλως το χρειάζεσαι για πολλούς λόγους......

Για βραχο μιλας ή για ολο το συστημα? μπερδευτικα

για ολο

Ανάλογα τι θα προτιμήσεις να αγοράσεις από εξοπλισμό

θα χρειαστείς σκίμμερ οπωσδήποτε, για αυτό θα χρειαστείς περίπου 500 ευρώ για ένα καλό, εγώ έχω το Ati 200is αλλά αυτό το σκίμμερ χρειάζεται και σαμπ που ούτως ή άλλως το χρειάζεσαι για πολλούς λόγους......

για σκιμερ που ψιλοεψαξα στο πετ σιτυ ειδα πως ενα καλο κανει στα 100 ευρω

φιλτρα σκευτομαι 2 jbl1500 που βγαινουν στα 332 ευρω ραχος οπως ειπα απο τον ερμη αν γινεται ψαρια νταξει στο τελος τι αλλο πρεπει?

Σίγουρα θα χρειαστείς κυκλοφορία ανάλογα τι θα προτιμήσεις, αν το κάνεις reef θα χρειαστείς περισσότερη, αν πας σε όχι κινέζικα θα σου κοστίσει αρκετά, υπάρχουν όμως και αξιόπιστες(μέχρι στιγμής τουλάχιστον)κινέζικες λύσεις αρκετά πιο οικονομικές, αν το πας σοβαρότερα για reef χρειαστείς δοσομετρική αντλία, φώτα, αυτόματη αναπλήρωση(μπορείς να την αποφύγεις με προσωπική καθημερινή δουλειά). Όσο για τον βράχο μπορείς να βάλεςι νεκρό που είναι αρκετά φθηνότερος και να συμπληρώσεις λίγο ζωντανό για ενεργοποιηθεί πιο γρήγορα ο νεκρός.

Σίγουρα θα χρειαστείς κυκλοφορία ανάλογα τι θα προτιμήσεις, αν το κάνεις reef θα χρειαστείς περισσότερη, αν πας σε όχι κινέζικα θα σου κοστίσει αρκετά, υπάρχουν όμως και αξιόπιστες(μέχρι στιγμής τουλάχιστον)κινέζικες λύσεις αρκετά πιο οικονομικές, αν το πας σοβαρότερα για reef χρειαστείς δοσομετρική αντλία, φώτα, αυτόματη αναπλήρωση(μπορείς να την αποφύγεις με προσωπική καθημερινή δουλειά). Όσο για τον βράχο μπορείς να βάλεςι νεκρό που είναι αρκετά φθηνότερος και να συμπληρώσεις λίγο ζωντανό για ενεργοποιηθεί πιο γρήγορα ο νεκρό

βασικα εγω θελω ενα ευδρεο θαλασσινο με βραχο και τα θαλασσινα τα ψαρια κλοουν κλπ οπως βλεπετε δεν ξερω τπτ .......

εγω σε κινεζικο σκεφτομαι που ειναι και αξιοπιστα κλπ κλπ και ειδικα αν τα παρω ολα απο εξωτερικο τα φιλτρα θα στοιχησουν μαζι στα 250 ευρω μαζι με θερμοστατες κλπ 280 !

προτασεις ... και γνωμες?,....

με τα 332 ευρώ για 2 φίλτρα, μπορείς να φτιάξεις σαμπ που θα ανεβάσει τα λίτρα σου και θα κρύψεις όλον τον εξοπλισμό σου εκεί και θα έχεις περισσότερο χώρο για βιολογία,( η βιολογία στο θαλασσινό είναι καλύτερο να κρατιέται στον βράχο και όχι σε κάποιο υλικό βιολογία τύπου siporαχ)και θα σου περισσέψουν χρήματα για να αγοράσεις αντλία επιστροφής, βράχο και για ότι άλλο φτάσει. Το να αγοράσεις 2 φίλτρα για το θαλασσινό για μένα είναι πεταμένα λεφτά.Βράχο καλά θα είναι να χρησιμοποιήσεις τροπικό είναι πιο ελαφρύς και έχει περισσότερους πόρους/τρύπες για να στηρίξει την βιολογία και να μην αγοράσεις από νταμάρι.

βασικα εγω θελω ενα ευδρεο θαλασσινο με βραχο και τα θαλασσινα τα ψαρια κλοουν κλπ οπως βλεπετε δεν ξερω τπτ .......

εγω σε κινεζικο σκεφτομαι που ειναι και αξιοπιστα κλπ κλπ και ειδικα αν τα παρω ολα απο εξωτερικο τα φιλτρα θα στοιχησουν μαζι στα 250 ευρω μαζι με θερμοστατες κλπ 280 !

προτασεις ... και γνωμες?,....

και μετά......και αυτό το κοραλλάκι.....ε και εκείνο..... και εκείνο εκεί τι είναι; μπορώ να το βάλω στο ενυδρείο; και πάει λέγοντας..... :bigemo_harabe_net-134:

κοίταξε, για μόνο ψάρια, με δύο jebao wp-40 είσαι υπέρ καλυμμένος και για ρreef να πας, αν τις αγοράσεις από fish-street θα σου βγουν, στην πόρτα σου, 150 ευρώ περίπου. σκίμμερ δεν χρειάζεσαι τόσο καλό οπότε μπορείς να βρεις ένα οικονομικό αν και εγώ είμαι της άποψης αν είναι να αγοράσεις σκίμμερ να πάρεις μια και καλή ένα καλό σκίμμερ. όσο για τον φωτισμό στα ψάρια και με απλές λάμπες δεν θα έχεις πρόβλημα απλά δεν θα βλέπεις ωραία χρώματα. Για τον βράχο θα μπορούσες να τον φτιάξεις και μόνος με λευκό τσιμέντο, χοντρό αλάτι και αραγωνίτη ή άμμο.

και μετά......και αυτό το κοραλλάκι.....ε και εκείνο..... και εκείνο εκεί τι είναι; μπορώ να το βάλω στο ενυδρείο; και πάει λέγοντας..... :bigemo_harabe_net-134:

κοίταξε, για μόνο ψάρια, με δύο jebao wp-40 είσαι υπέρ καλυμμένος και για ρreef να πας, αν τις αγοράσεις από fish-street θα σου βγουν, στην πόρτα σου, 150 ευρώ περίπου. σκίμμερ δεν χρειάζεσαι τόσο καλό οπότε μπορείς να βρεις ένα οικονομικό αν και εγώ είμαι της άποψης αν είναι να αγοράσεις σκίμμερ να πάρεις μια και καλή ένα καλό σκίμμερ. όσο για τον φωτισμό στα ψάρια και με απλές λάμπες δεν θα έχεις πρόβλημα απλά δεν θα βλέπεις ωραία χρώματα. Για τον βράχο θα μπορούσες να τον φτιάξεις και μόνος με λευκό τσιμέντο, χοντρό αλάτι και αραγωνίτη ή άμμο.

δεν ξερω ουτε τα jebaw 40 ουτε το fish street αν θες εξηγησετα μου προτιμω να αγορασω βραχο εστω και νεκρο παρα να φτιαξω εγω

συμβουες...?

το σαμπ πως φτιαχεται??

με τζάμια :bigemo_harabe_net-134:

στην ουσία είναι ένα ακόμα ενυδρείο το οποίο το χωρίζει σε διαμερίσματα όπου το νερό τρέχει είτε μια κάτω από το χώρισμα και στο επόμενο από πάνω είτε μόνο από πάνω σε όλα, τα οποία τα χρησιμοποιείς για διαφορετικό λόγο το καθένα. Δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ σχέδιο, αυτό καθορίζεται από τις ανάγκες που έχουμε και γενικότερα τα υλικά και τα μηχανήματα που θέλουμε να βάλουμε μέσα. Ένα εύχρηστο σχέδιο να κάνεις ένα χώρισμα για refugium(φίλτρο άλγης), ένα για σκίμμερ και ένα για την αντλία επιστροφής και τυχόν ριάκτορες που θα θέλεις να χρησιμοποιήσεις στο μέλλον όπως για αντιφώσφορο και άνθρακα.

δες εδώ

http://www.fish-street.com/jebao_wp-40_13000l_wave_maker

Βράχο μπορείς να βρεις σε καλή τιμή και σε αγγελίες εδώ μέσα στο forum

δυστηχως τα χερια μου δεν πιανουν καθολου για να τα φτιαξω μονος μου οποτε επανερχομαστε στην αγορα !

αλλες προτασεις και συμβολες..?

Δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε όλες αυτές τις διαδικασίες με τον βράχο ο τον ερμη....

Βράχο αγόρασε απο κάποιο παιδι που δυστυχώς για αυτόν χαλάει το δικο του...

Το ίδιο ισχυει για το φωτηστικο κ για το σκιμμερ.....το μόνο που θα συμφωνήσω κυκλοφορία παίρνεις τις κινέζος κ το σαμπ ειναι μονόδρομος στα λιτρα σου...φυσικα μπορείς να ξεκινήσεις σιγα σιγα...πρώτα πάρε εξοπλισμο κ μετα τελευταίο αγοράζεις βράχο κ ξεκινάς...παντός όλα τα εξαρτήματα σίγουρα να υπολογίζεις 1000€

Επισης να ξέρεις ότι αναγκαία ειναι κ η αντιστροφη οσμωση....

Δικια μου ταπεινή γνώμη πάντα....

Δυστυχως φιλε μου οσο ομορφο ειναι το θαλλασινο.....τοσο ακριβο ειναι σαν χομπι(ιδιως στους καιρους που ζουμε)!!!!Οπως σε ειπαν τα παιδια πιο πανω...θελει για το ξεκινημα του ενα αλφα ποσο(π.χ. 1.000 ευρω).....αν πας σε φτηνο πραγματα....αργοτερα θα τα πληρωσεις διπλα.......οποτε η καλυτερη αγορα ειναι ΜΙΑ και καλη ολα...για να μπορει το συστημα σου αυριο μεθαυριο να ανταπεξελθει απο θεμα στοκαρισματος ειτε αυτο ειναι απο ψαρια.....ειτε απο κοραλλια!!!

Καλημέρα,

Εγώ για αρχή θα σου πρότεινα να μην κάνεις καμία βιαστική κίνηση και να το ψάξεις αρκετά πριν κάνεις έστω και μια αγορά, μόνο αυτό μπορεί να σου μειώσει το κόστος 20 με 30%.

Επίσης προσπάθησε να αγοράσεις τον περισσότερο εξοπλισμό από αγγελίες καθώς και αραγωνίτη - βράχο.

Τώρα από εξοπλισμό θα χρειαστείς τα παρακάτω:

Ενυδρείο: Αν έχεις βρει όπως λες οκ, διαφορετικά εγώ θα σου πρότεινα να πας σε έτοιμη κατασκευή, δεν νομίζω ότι θα έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή.

Sump: Το ποιο οικονομικό είναι να πας σε ένα τζαμά και να κόψεις - κολλήσεις sump στα μέτρα και στις διαστάσεις που θες, διαφορετικά θα πρέπει να βρεις από της αγγελίες.

Βάση για το ενυδρείο: Εφόσον θα πας στην λύση του sump θα πρέπει να πάρεις και βάση καθώς η εργοστασιακές δεν έχουν χώρο από κάτω για το sump, εγώ στην θέση σου για 700lt ενυδρείο θα πήγανε στην λύσεις του κυλοδοκού και θα το έντυνα με μελαμίνη.

Υπερχείλιση (Έξοδος του νερού απο το ενυδρείο στο sump): και εδώ υπάρχουν αρκετές λύσεις, η δική μου γνώμη είναι τρύπα στο ενυδρείο, διαφορετικά θα πρέπει να πας σε λύσεις του εμπορείου.

Αντλία επιστροφής (αντλία για την επιστροφή του νερού απο το sump στο ενυδρείο): εδώ θέλεις αντλία τουλάχιστον 5000lt / h

Φωτισμός: Και εδώ υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές απο τ5, μέταλλα και led μέχρι και συνδυασμός τ5 με led ή τ5 που είναι και η ποιο διαδεδομένη λύση θέλεις τουλάχιστον 8 λάμπες των 80w.

Κυκλοφορητές: όπως σου είπαν τα παιδιά και παραπάνω υπάρχουν πολλές αξιόπιστες λύσεις.

Αναπλύρωση: αρκετές επιλογές

Skimmer: Όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω.

Test νερού: θα χρειαστείς για το θαλασσινό: ph, no2, no3, nh3, Po4, kh, mg, ca όλα της Salifert

Ρεφρακτόμετρο (όργανο ένδειξης της αλατότητας του νερού): Πολλές επιλογές που ξεκινάνε από 20 - 25 ευρώ.

Αντίστροφή όσμωση:Απο 60 ευρώ

και φυσικά θα χρειαστείς αλάτι για να φτιάξεις νερό, πολύμπριζα, ανθρακα και αντιφόσφωρο, βακτήρια και μερικά ακόμα ψιλοπράγματα που δεν μπορείς να υπολογίσεις.

Και το κόστος:

Sump: απο 100 ευρώ σε μεταχειρισμένο

Βάση: απο 250 ευρώ

Υπερχείλιση: αν το τρυπήσεις θέλεις μόνο pvc κόστος περίπου 30 ευρώ, διαφορετικά αν πας σε έτοιμη λύσει θέλεις για μεταχειρισμένο απο 100 και πάνω + τα pvc.

Αντλία επιστροφής: 5000lt απο 80 ευρώ

φωτισμός: to λιγότερο 500 ευρώ για ένα αξιόλογο φωτιστικό με Τ5

Κυκλοφορητές: απο 150 ευρώ για 2 jebao.

Αυτόματη αναπλήρωση: απο 60 ευρώ για μια οικονομική λύση.

Skimmer: και εδώ για μια αξιόλογη λύσει θέλεις κοντά στα 500 ευρώ διαφορετικά θα πας σε κάτι ποιο οικονομικό - μεταχειρισμένο απο 200 με 250 ευρώ.

Test νερού: 60 ευρώ περίπου για όλα τα test

Ρεφρακτόμετρο: από 25 ευρώ για κινέζικο μέχρι 80 για ένα αξιόπιστο.

Αντίστροφη όσμωση: από 60 ευρώ μέχρι 100 για τις ποιο οικονομικές λύσεις.

Βράχος: Θέλεις περίπου 60 κιλά βράχο υπολόγισε να βρεις απο αγγελίες 4ευρώ το κιλό τον νεκρό και 8ευρώ το ζωντανό βράχο, αν τώρα βάλεις 30 νεκρό και 30 ζωντανό θέλεις 360 ευρώ.

Αραγωνίτη: απο αγγελία 1 ευρώ το κιλό, αν θες 60 κιλά πας στα 60 ευρώ

Αλάτι + διάφορα έξτρα: 100 ευρώ

Σύνολο: απο 2000 έως 2500 + το ενυδρείο για ένα οικονομικό αλλά και αξιόλογο reef ενυδρείο

Τέλος καλό θα ήταν να υπολογίσεις και το κόστος συντήρησης του ενυδρείου.

Τα παραπάνω είναι δικές μου προτάσεις και σκέψεις που απέκτησα τον λιγοστό καιρό που βρίσκομαι στο χώρο του θαλασσινού ενυδρείου καθώς και πράγματα που διάβασα στο forum.

Δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε όλες αυτές τις διαδικασίες με τον βράχο ο τον ερμη....

Βράχο αγόρασε απο κάποιο παιδι που δυστυχώς για αυτόν χαλάει το δικο του...

Το ίδιο ισχυει για το φωτηστικο κ για το σκιμμερ.....το μόνο που θα συμφωνήσω κυκλοφορία παίρνεις τις κινέζος κ το σαμπ ειναι μονόδρομος στα λιτρα σου...φυσικα μπορείς να ξεκινήσεις σιγα σιγα...πρώτα πάρε εξοπλισμο κ μετα τελευταίο αγοράζεις βράχο κ ξεκινάς...παντός όλα τα εξαρτήματα σίγουρα να υπολογίζεις 1000€

Επισης να ξέρεις ότι αναγκαία ειναι κ η αντιστροφη οσμωση....

Δικια μου ταπεινή γνώμη πάντα....

Βράχο μεταχειρισμένο δεν θα ήθελα με τίποτα ούτε γενικά τα υλικά

Καλημέρα,

Εγώ για αρχή θα σου πρότεινα να μην κάνεις καμία βιαστική κίνηση και να το ψάξεις αρκετά πριν κάνεις έστω και μια αγορά, μόνο αυτό μπορεί να σου μειώσει το κόστος 20 με 30%.

Επίσης προσπάθησε να αγοράσεις τον περισσότερο εξοπλισμό από αγγελίες καθώς και αραγωνίτη - βράχο.

Τώρα από εξοπλισμό θα χρειαστείς τα παρακάτω:

Ενυδρείο: Αν έχεις βρει όπως λες οκ, διαφορετικά εγώ θα σου πρότεινα να πας σε έτοιμη κατασκευή, δεν νομίζω ότι θα έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή.

Sump: Το ποιο οικονομικό είναι να πας σε ένα τζαμά και να κόψεις - κολλήσεις sump στα μέτρα και στις διαστάσεις που θες, διαφορετικά θα πρέπει να βρεις από της αγγελίες.

Βάση για το ενυδρείο: Εφόσον θα πας στην λύση του sump θα πρέπει να πάρεις και βάση καθώς η εργοστασιακές δεν έχουν χώρο από κάτω για το sump, εγώ στην θέση σου για 700lt ενυδρείο θα πήγανε στην λύσεις του κυλοδοκού και θα το έντυνα με μελαμίνη.

Υπερχείλιση (Έξοδος του νερού απο το ενυδρείο στο sump): και εδώ υπάρχουν αρκετές λύσεις, η δική μου γνώμη είναι τρύπα στο ενυδρείο, διαφορετικά θα πρέπει να πας σε λύσεις του εμπορείου.

Αντλία επιστροφής (αντλία για την επιστροφή του νερού απο το sump στο ενυδρείο): εδώ θέλεις αντλία τουλάχιστον 5000lt / h

Φωτισμός: Και εδώ υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές απο τ5, μέταλλα και led μέχρι και συνδυασμός τ5 με led ή τ5 που είναι και η ποιο διαδεδομένη λύση θέλεις τουλάχιστον 8 λάμπες των 80w.

Κυκλοφορητές: όπως σου είπαν τα παιδιά και παραπάνω υπάρχουν πολλές αξιόπιστες λύσεις.

Αναπλύρωση: αρκετές επιλογές

Skimmer: Όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω.

Test νερού: θα χρειαστείς για το θαλασσινό: ph, no2, no3, nh3, Po4, kh, mg, ca όλα της Salifert

Ρεφρακτόμετρο (όργανο ένδειξης της αλατότητας του νερού): Πολλές επιλογές που ξεκινάνε από 20 - 25 ευρώ.

Αντίστροφή όσμωση:Απο 60 ευρώ

και φυσικά θα χρειαστείς αλάτι για να φτιάξεις νερό, πολύμπριζα, ανθρακα και αντιφόσφωρο, βακτήρια και μερικά ακόμα ψιλοπράγματα που δεν μπορείς να υπολογίσεις.

Και το κόστος:

Sump: απο 100 ευρώ σε μεταχειρισμένο

Βάση: απο 250 ευρώ

Υπερχείλιση: αν το τρυπήσεις θέλεις μόνο pvc κόστος περίπου 30 ευρώ, διαφορετικά αν πας σε έτοιμη λύσει θέλεις για μεταχειρισμένο απο 100 και πάνω + τα pvc.

Αντλία επιστροφής: 5000lt απο 80 ευρώ

φωτισμός: to λιγότερο 500 ευρώ για ένα αξιόλογο φωτιστικό με Τ5

Κυκλοφορητές: απο 150 ευρώ για 2 jebao.

Αυτόματη αναπλήρωση: απο 60 ευρώ για μια οικονομική λύση.

Skimmer: και εδώ για μια αξιόλογη λύσει θέλεις κοντά στα 500 ευρώ διαφορετικά θα πας σε κάτι ποιο οικονομικό - μεταχειρισμένο απο 200 με 250 ευρώ.

Test νερού: 60 ευρώ περίπου για όλα τα test

Ρεφρακτόμετρο: από 25 ευρώ για κινέζικο μέχρι 80 για ένα αξιόπιστο.

Αντίστροφη όσμωση: από 60 ευρώ μέχρι 100 για τις ποιο οικονομικές λύσεις.

Βράχος: Θέλεις περίπου 60 κιλά βράχο υπολόγισε να βρεις απο αγγελίες 4ευρώ το κιλό τον νεκρό και 8ευρώ το ζωντανό βράχο, αν τώρα βάλεις 30 νεκρό και 30 ζωντανό θέλεις 360 ευρώ.

Αραγωνίτη: απο αγγελία 1 ευρώ το κιλό, αν θες 60 κιλά πας στα 60 ευρώ

Αλάτι + διάφορα έξτρα: 100 ευρώ

Σύνολο: απο 2000 έως 2500 + το ενυδρείο για ένα οικονομικό αλλά και αξιόλογο reef ενυδρείο

Τέλος καλό θα ήταν να υπολογίσεις και το κόστος συντήρησης του ενυδρείου.

Τα παραπάνω είναι δικές μου προτάσεις και σκέψεις που απέκτησα τον λιγοστό καιρό που βρίσκομαι στο χώρο του θαλασσινού ενυδρείου καθώς και πράγματα που διάβασα στο forum.

Δεν σκέφτομαι κατι σε μεταχειρισμένο τα θέλω όλα καινούργια δεν με πειράζει αν θα ειναι κινεζικά στο Πέτ σιτυ εκεί που ρώτησα έχουν και εκεί ena 700 anubias όλα κινεζικά (ενυδρειο skimmer μόνο 2 1500 jbl φίλτρα όλα ειναι κινεζικά όσο για τον βράχο σκέφτομαι τα 3/4 που θα χρειαστω να ειναι απο τον ερμηννεκρος που ειναι και φθηνός και θα βάλω και λιγο και ζωντανό και με κατάλληλες συνθήκες νομίζωως μπορεί να ενεργοποιηθεί συν τα κοραλια και τα ψάρια που θα κάνουν και αυτά την δουλειά τους!
Ακούω τις γνώμες σας ....!

Έχει ο Ερμής νεκρό θαλασσινό βράχο;

Γνώμη μου,ξεκίνα διάβασμα και μην είσαι τόσο αρνητικός στα μεταχειρισμένα,τα επώνυμα δεν χάνουν την αξία τους. ;)

Δες πρώτα τι ενυδρείο θες,με ψάρια ή και με κοράλλια

Έχει ο Ερμής νεκρό θαλασσινό βράχο;Γνώμη μου,ξεκίνα διάβασμα και μην είσαι τόσο αρνητικός στα μεταχειρισμένα,τα επώνυμα δεν χάνουν την αξία τους. ;)Δες πρώτα τι ενυδρείο θες,με ψάρια ή και με κοράλλια

Οχι ακριβώς αλλα ειναι παρόμοιες πέτρες ως προς την μορφή και νομίζω πως κάνει μαζι με λιγο ζωντανό βράχο

Η μπορω να μάζεψω απο την θάλασσα κάνει ?

Το ενυδρειο θα ειναι και με κοραλια και μ ψάρια !

Γνώμες...

Βραχο απο την θαλασσα δεν θα το πρωτεινα μπορει να παρεις κανενα παρασιτο η μικροβιο και να το κουβαλας εφορου ζωης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...