PanaGreco 30 Ιουλίου 2013 #1 Share 30 Ιουλίου 2013 Τι θα γίνει με αυτούς? Κάθε τρείς ημέρες γεννάνε , τα τρώνε και φτού και από την αρχή. Θα συνεχίσουν μέχρι να βγάλουν ουρίτσες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 30 Ιουλίου 2013 #2 Share 30 Ιουλίου 2013 Όταν αρχίσουν δεν σταματάνε Είσαι τυχερός που σου έκατσε αυτό το ωραίο ζευγαράκι. Βρες ενα μικρό ενυδρείο και άστα εκεί να κάνεις μωράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 30 Ιουλίου 2013 #3 Share 30 Ιουλίου 2013 Συγχαρητήρια αλλά θέλεις γεννήστρα για να βγάλεις μικρά. Είναι σχεδόν αδύνατο σε κοινώβιο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 5 Οκτωβρίου 2013 Author #4 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Οι γέννες συνεχίζονται κανονικά κάθε εβδομάδα. Ούτε ξέρω πόσες φορές έχουν γεννήσει. Την μια ημέρα γεννάνε και δύο ημέρες μετά γίνονται άσπρα (μη γονιμοποιημένα) και την επόμενη ημέρα τα τρώνε οι γονείς. Ρε παιδιά είναι φυσιολογικό αυτό ή υπάρχει κανένα πρόβλημα? Μήπως ο αρσενικός ρίχνει ''άσφαιρα''? Την επόμενη εβδομάδα παραλαμβάνω το νέο ενυδρείο. Αν αφήσω το ζευγάρι μόνο του στον κύβο υπάρχει περίπτωση να δώ ουρίτσες? Τι άλλο να κάνω για να τα βοηθήσω να βγάλουν δισκάκια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 5 Οκτωβρίου 2013 #5 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Έχω ακούσει για περιστατικά που θηλυκός δίσκος (ζευγαρώνει) με θηλυκό . Στην ουσία το ένα κάνει τις κινήσεις του αρσενικού χωρίς ωστόσο τα αυγά να γονιμοποιούνται , για αυτό τον λόγο πολλοί λένε πως αν δεν δούμε ουρίτσες δεν είμαστε ποτέ σίγουροι για το φύλλο του δίσκου . Μήπως συμβαίνει κάτι τέτοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 5 Οκτωβρίου 2013 #6 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Οι γέννες συνεχίζονται κανονικά κάθε εβδομάδα. Ούτε ξέρω πόσες φορές έχουν γεννήσει. Την μια ημέρα γεννάνε και δύο ημέρες μετά γίνονται άσπρα (μη γονιμοποιημένα) και την επόμενη ημέρα τα τρώνε οι γονείς. Ρε παιδιά είναι φυσιολογικό αυτό ή υπάρχει κανένα πρόβλημα? Μήπως ο αρσενικός ρίχνει ''άσφαιρα''? Την επόμενη εβδομάδα παραλαμβάνω το νέο ενυδρείο. Αν αφήσω το ζευγάρι μόνο του στον κύβο υπάρχει περίπτωση να δώ ουρίτσες? Τι άλλο να κάνω για να τα βοηθήσω να βγάλουν δισκάκια? Αμα εχεις την δυνατοτητα να το κανεις, καντο. Αυτο στο λεω απο θεμα φιλτρου, τι θα βαλεις στο μεγαλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 5 Οκτωβρίου 2013 Author #7 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Αμα εχεις την δυνατοτητα να το κανεις, καντο. Αυτο στο λεω απο θεμα φιλτρου, τι θα βαλεις στο μεγαλο? Θα βάλω το 1500άρι στο μεγάλο με το εσωτερικό του και θα αφήσω το 900άρι στον κύβος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenakisteo 5 Οκτωβρίου 2013 #8 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Εαν αφησεις το ζευγαρακι στο ενυδρειο που το εχεις ιδη κ απομακρυνεις τα υπολοιπα ψαρακια θα ειναι οτι το καλυτερο κ εαν ειναι ζευγαρακι κ οχι κ τα 2 θυλικα τοτε θα δεις ουριτσες σιγουρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 5 Οκτωβρίου 2013 #9 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Παιδια μηπως ομως απ τις απανωτες γεννες εχει καποιο προβλημα το ψαρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 6 Οκτωβρίου 2013 #10 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Παιδια να σας ενημερωσω οτι εμενα μου αδυνατισε παρα πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Οκτωβρίου 2013 #11 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Δημητρη εχω ακουσει οτι με τις απανωτες γεννες κατι τρεχει και πρεπει κατι να κανεις στο ψαρι, σωστα; Διαφωτισε μας σε παρακαλω ή οποιος πιο εμπειρος στους δισκους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 6 Οκτωβρίου 2013 #12 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά εγώ έχω χάσει τον αγαπημένο μου δίσκο, μια θηλυκιά F2, επειδή εξασθένησε από τις συνεχόμενες γέννες, όπου συνεχίστηκαν και όταν έφυγα για διακοπές... Καλό είναι να ξεκουράζουμε λίγο τα ψάρια όταν αρχίσουν να δείχνουν σημάδια αδυναμίας , χωρίζοντάς . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Οκτωβρίου 2013 #13 Share 6 Οκτωβρίου 2013 (edited) Διαφωτισε μας λιγο παραπανω Χρηστο σε παρακλω! Εκτος απο το χωρισμα υπαρχει κατι αλλο που μπορουμε ή πρεπει να κανουμε; Έγινε επεξεργασία 6 Οκτωβρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 6 Οκτωβρίου 2013 Author #14 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Η δικιά μου δεν δείχνει σημεία εξάντλησης ή αδυναμίας και παρόλες τις γέννες τρέφεται αρκετά καλά αλλά σίγουρα όχι τόσο καλά όσο τα υπόλοιπα γιατί κάθεται και φυλάει τα αυγά. Θα ήθελα όμως να μάθω περισσότερα για αυτές τις συχνές γέννες. Είναι φυσιολογικές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 6 Οκτωβρίου 2013 #15 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Διαφωτισε μας λιγο παραπανω Χρηστο σε παρακλω! Εκτος απο το χωρισμα υπαρχει κατι αλλο που μπορουμε ή πρεπει να κανουμε; Πέραν από το Καθαρό νερό, πρέπει να προσφέρουμε, απαραίτητα, στο ζευγάρι , πολύ πλούσιο φαγητό, με ποικιλία, βιταμίνες, αν είναι δυνατόν να τα αφείσουμε μόνα τους στο ενυδρείο, για να έχουν λιγότερο στρες και αν δεν γίνεται, να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τους παράγοντες που τα στεσσάρουν... και όπως είπα και ποιό πάνω με τα πρώτα σημάδια αδυναμίας τα χωρίζουμε! Κάποια ζευγάρια (φυσιολογικά, χωρίς κανένα πρόβλημα)είναι ικανά να κάνουν απανωτές γέννες για μήνες ...μέχρι τελικής πτώσης!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Οκτωβρίου 2013 #16 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Αυτα ειναι, μεχρι τελικης πτωσης! Ευχαριστουμε Χρηστο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος