nikosman 30 Ιουλίου 2013 #1 Share 30 Ιουλίου 2013 εχω ενα 40 λιτρα ενυδρειο που τρεχει εδω και 1 χρονο με ενα φιλτρο τις fluval εσωτερικο .... αυτη την στιγμη εχω μεσα εναν sae αγλοφαγο και ενα τιγρακι καθως και 4 apple snails... το σαε και το τιγρακι θα χαριστουν... αυτο που θελω να κανω ειναι να προσθεσω ζωντανα φυτα , red cherrys μια δεκαδα και αργοτερα ενα χαρεμι απο γκαπυ .... την ιχθιοφορτωση θα την κρατησω μετα τις γεννα σε φυσιολογικα για τα λιτρα επιπεδα !!! 1.ποσα γκαπυ ειναι ο μεγιστος αριθμος που μπορει να αντεξει .... επισης θα κανω ενα diy εξωτερικο φιλτρο με ελαφροπετρα το φιλτρο θα εχει μεσα 9-10 λιτρα ελαφροπετρα και θα περνει εισοδο απο το fluval το εσωτερικο 2. μετα την τοποθετηση και του εξωτερικου μπορω να κρατησω 2-3 παραπανω ψαρια η εστω θα ειναι καλυτερα στις γεννες ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 30 Ιουλίου 2013 #2 Share 30 Ιουλίου 2013 (edited) 1.Με την φιλτραρινση που μας λες πιστευω μαξιμουμ τα 8-10 ενηλικα ψαρια!Για ζωντανα φυτα θα βαλεις ευκολα!τι φωτισμο εχεις?Θα ξεκινισεις με ενα χαρεμακι γκαμπι και θα εισαι ''μια χαρα''για λιγο καιρο φυσικα γιατι σε 4-5 μηνες θα εχεις περιπου 30-35 μωρα που θα ειναι απο αυτα που θα εχουν επιβιωσει απο τις γεννες!(αν βαλεις κερατοφυλλο) Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2013 - Giorgos Kk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosman 30 Ιουλίου 2013 Author #3 Share 30 Ιουλίου 2013 Το χαρεμι θα εχω μονο απο ενηλικα τα μικρα θα τα δινω το πολυ οταν φτανουν το 1 εκατοστο ..... η λαμπα μ ειναι 15 w τ8 λεγεται aqua-glo .... κανει για φυτα? Στον βυθο εχω χαλικι λεπτο φυσικο θελει κατι αλλο? Τι φυτα μπορω να βαλω?! Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 30 Ιουλίου 2013 #4 Share 30 Ιουλίου 2013 Για την λαμπα δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι κανει..ας απαντησεις καποιος εμπειρος Για ευκολα φυτα κοιτας εδω:http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=86082 οσο για τα ψαρια ξεκινα με ενα χαρεμι μεγαλωσε μερικα και κρατα αυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 30 Ιουλίου 2013 #5 Share 30 Ιουλίου 2013 εχω ενα 40 λιτρα ενυδρειο που τρεχει εδω και 1 χρονο με ενα φιλτρο τις fluval εσωτερικο .... αυτη την στιγμη εχω μεσα εναν sae αγλοφαγο και ενα τιγρακι καθως και 4 apple snails... το σαε και το τιγρακι θα χαριστουν... αυτο που θελω να κανω ειναι να προσθεσω ζωντανα φυτα , red cherrys μια δεκαδα και αργοτερα ενα χαρεμι απο γκαπυ .... την ιχθιοφορτωση θα την κρατησω μετα τις γεννα σε φυσιολογικα για τα λιτρα επιπεδα !!! 1.ποσα γκαπυ ειναι ο μεγιστος αριθμος που μπορει να αντεξει .... επισης θα κανω ενα diy εξωτερικο φιλτρο με ελαφροπετρα το φιλτρο θα εχει μεσα 9-10 λιτρα ελαφροπετρα και θα περνει εισοδο απο το fluval το εσωτερικο 2. μετα την τοποθετηση και του εξωτερικου μπορω να κρατησω 2-3 παραπανω ψαρια η εστω θα ειναι καλυτερα στις γεννες ?? Οσον αφορα τα guppy που λες φιλε , απο πληροφοριες που διαβασα εδω , για ενα χαρεμακι δλδ ενα αρσενικο και τρια θυληκα θες το λιγοτερο 60 λιτρα . Δεν το εξηγει γιατι , αλλα φανταζομαι οτι υπολογιζει και τις γεννες που θα υπαρξουν , οποτε αν επιζησουν τα ψαρακια δεν θα ειναι τεσσερα που ηταν στην αρχη , αλλα πολλα περισσοτερα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Ιουλίου 2013 #6 Share 30 Ιουλίου 2013 Δεν συμφωνω με χαρεμι γκαπυ σε αυτα τα λιτρα,αν θες ντε και καλα γκαπυ θα βαλεις μονο αρσενικα γιατι θα εχεις προβλημα υπερπληθυσμου. Για γαριδες θα πρεπει να περιμενεις 2 μηνες να στρωσει ο βυθος σου για να τις βαλεις γιατι θελουν πολυ καλα στρωμενο βυθο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 30 Ιουλίου 2013 #7 Share 30 Ιουλίου 2013 Ραστα θα χει σιγουρα προβλημα υπερπληθυσμου , αλλα αν υποθεσουμε οτι εχουμε ενα ενυδρειο , σχετικα μικρο σε λιτρα , 40 οπως ο φιλος , η 60 οπως εγω . Αν στο ενυδρειο αυτο εχει δυο φιλτρα και εχει αναπτυξει παρα πολυ καλη βιολογια και ποιοτητα νερου , θα εξακολουθησει να χει προβλημα ιχθυοφορτωσης ; Φανταζομαι οτι το προβλημα αυτο εχει να κανει με τις τιμες αμμωνιας , νιτριτη και νιτρικων , σωστα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 30 Ιουλίου 2013 #8 Share 30 Ιουλίου 2013 Η μηπως εχει να κανει και με τα ψαρια ; Εννοω οτι το ενα θα ειναι πανω στο αλλο και δεν θα υπαρχει χωρος να κινηθουν ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Ιουλίου 2013 #9 Share 30 Ιουλίου 2013 Εχει να κανει και με τα ψαρια και το χωρο που χρειαζονται.Αν ηταν ετσι θα ειχαμε ενα μικρο ενυδρειο με 2-3 φιλτρα και θα το φορτωναμε ψαρια! Μην υπερφορτωνετε τα ενυδρεια σας και μη τα πατε στα ορια τους,τα προφιλ εχουν γραφτει για καποιο λογο και αυτος ειναι να ειναι ανετα τα ψαρακια μας αλλα και εμεις χωρις αχγος ωστε να μπορουμε να τα χαρουμε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosman 30 Ιουλίου 2013 Author #10 Share 30 Ιουλίου 2013 1.οποτε αν βαλω θα βαλω μονο αρσενικα ?? ποσα στον αριθμο ?? 2.το ενυδρειο τρεχει 1 χρονο ο βυθος δεν εχει στρωση ?? 3. υπαρχει η δυνατοτητα να αγοράσω ενα πραστικο ορθογωνιο δοχειο απο ικεα 130 λιτρων οπου θα βαζω τα μικρα με το που γεννιούνται (στρωμένο με φυτα και φιλτρο diy) 4. τι ψαρια και ποσα μπορω να βαλω με τις γαριδες και τα σαλιγκαρια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Ιουλίου 2013 #11 Share 30 Ιουλίου 2013 1.οποτε αν βαλω θα βαλω μονο αρσενικα ?? ποσα στον αριθμο ?? 2.το ενυδρειο τρεχει 1 χρονο ο βυθος δεν εχει στρωση ?? 3. υπαρχει η δυνατοτητα να αγοράσω ενα πραστικο ορθογωνιο δοχειο απο ικεα 130 λιτρων οπου θα βαζω τα μικρα με το που γεννιούνται (στρωμένο με φυτα και φιλτρο diy) 4. τι ψαρια και ποσα μπορω να βαλω με τις γαριδες και τα σαλιγκαρια ? 1) Εγω οχι πανω απο 4-5 2)Ακυρο,δεν ειδα οτι τρεχει τοσο καιρο,βεβαιος και ειναι στρωμενος ο βυθος,μπορεις να βαλεις οπωτε θες γαριδες. 3)Αν ειναι να κανεις ολα αυτα γιατι δεν φτιαχνεις ενα μεγαλητερο ενυδρειο? 4)Με τις γαριδες δεν μπαινουν πολλα ψαρια γιατι τις τρωνε,ισως και τα γκαπυ τις φανε.Μερικα ψαρακια που μπορω να σκεφτω ειναι τα εξης Cpd,pseudomugil gertrudae,Emder tetra. Φυσικα οχι ολα μαζι αλλα μονο ενα ειδος.Σαλιγκαρια ποια λες να βαλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosman 30 Ιουλίου 2013 Author #12 Share 30 Ιουλίου 2013 apple snails ηδη 4 δεν θα βαλω αλλα .... να φτιαξω ενυδρειο(καλη ιδεα ) ποσο θα μ παει σε χρηματα ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Ιουλίου 2013 #13 Share 30 Ιουλίου 2013 apple snails ηδη 4 δεν θα βαλω αλλα .... να φτιαξω ενυδρειο(καλη ιδεα ) ποσο θα μ παει σε χρηματα ?? 4 apple snails σ αυτο το ενυδρειο ειναι πολλα... Για το ενυδρειο δεν ξερω να σου πω ποσο,αλλα κοιτα και καμια αγγελια εδω,κατι μπορει να βρεις φθηνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος