Safarpn 29 Ιουλίου 2013 #1 Share 29 Ιουλίου 2013 Ο ένας εκ των 14 καρδινάλιων, σήμερα είδα οτι έχει στη μποστινή μεριά της κοιλιάς του ένα εξόγκωμα ενώ τα μάτια του μάλλον έχουν πεταχτεί λιγάκι έξω. Στην δεύτερη φωτογραφία έχω ένα υγιές ψάρι για να δείτε τη διαφορά στο σχήμα του σώματος. Τι μπορεί να είναι; Ο συγκεκριμένος καρδινάλιος είναι μικρός σε μέγεθος. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Σωματική δυσμορφία - εξόγκωμα στο μπροστινό μέρος της κοιλιάς και τα μάτια του μάλλον έχουν πεταχτεί λιγάκι έξωΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα: 110 καθαρά- Φίλτρανση : εξωτερικό EHEIM 2213- Ιστορικό : Τρέχει από 1/4/2013- Ψάρια:14 Καρδινάλιοι, 4 Γκουράμι (χαρέμι), 2 Apistogramma cacatoides (ζευγάρι)- Ρουτίνες: Τάισμα μια φορά την ημέρα flakes sera vipan σε συνδυασμό με Tetra pro colour. Αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα 30% (με α/ο σε ποσοστό 70%)ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH: 7,3- KH: 3- GH: >6- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0- ΝΟ3 (νιτρικά): 2- Θερμοκρασία: 26ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ: ph, ΝΗ3/NH4, ΝΟ2, ΝΟ3-Strips: ΚΗ, GHΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού: Cardinal Tetra- Ιστορικό Ψαριού: Μπήκε την 27/6/13 μαζί με τα άλλα 13 του ίδιου είδους.- Συμπτώματα που παρουσιάζει : Χρωματισμός ψαριού ίσως λίγο ξεθωριασμένος στην περιοχή της κοιλιάς, κινητικότητα κανονική, αναπνοή λιγάκι γρήγορη, έριξα τροφή και όλα πήγαν να φάνε εκτός από αυτό.- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: -ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: --Δοσολογία: --Χρόνος Χρήσης: --Αναλυτική περιγραφή: -ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Πριν 3 ημέρες βρήκα στο βυθό ένα άλλο καρδινάλιο ψόφιο με την κοιλιά και τα μάτια φαγωμένα (από σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες?) Το ψάρι με το πρόβλημα εδώ είναι ένα υγιές ψάρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 30 Ιουλίου 2013 #2 Share 30 Ιουλίου 2013 Δεν εχω ιδεα , ειχα καρδηναλιους στο παρελθον αλλα αυτο πρωτη φορα το βλεπω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 30 Ιουλίου 2013 Author #3 Share 30 Ιουλίου 2013 Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο ήταν ότι το ψόφια ψάρι που είχα βρει πριν λίγες μέρες, βρέθηκε χωρίς κοιλιά και ματια, λες και ήταν φαγωμένα, είχαν εξαφανιστεί. Να ειναι καμία βαλτηριακή μόλυνση εσωτερική και να τα πιάνει ενα ενα και να βρούμε κανά μπελά; Δεν έχω και καραντίνα να το απομονώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 30 Ιουλίου 2013 #4 Share 30 Ιουλίου 2013 Στο παρελθον ειχα βρει και γω ψωφιο και φαγωμενο καρδηναλιο και σκεφτηκα οτι θα φαγωθηκε απο τα υπολοιπα , δεν ξερω , τι να σου πω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Αυγούστου 2013 Author #5 Share 1 Αυγούστου 2013 Βάζω νέες φωτογραφίες του ψαριού στις δυο πρώτες και ενός αλλου στην τελευταία. Το πρώτο ψάρι συνεχίζει να αναπνέει γρήγορα και να ειναι τις περισσότερες ώρες κρυμμένο. Το εξόγκωμα στην κοιλια και μπροστά ειναι σα σπυρί. Στο κεφάλι του και στην κάτω πλευρα είναι άσπρο. Το δεύτερο ψάρι (τελευταία φωτο) ειναι επίσης κρυμμένο και ακίνητο. Αναπνέει γρήγορα και έχει ασπρισει κάπως στην περιοχή της κοιλιάς και λίγο πιο ψηλά και απο τις δυο πλευρές. Η φωτο δεν ειναι καλή γιατι ειναι κρυμμένο σε σκιά. Το άσπρο μπάλωμα στην κοιλια κάπως διακρίνεται όμως. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει το μπορεί να ειναι και τι να κάνω; Δεπορψ να τα βλεπω ετσι! Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 1 Αυγούστου 2013 #6 Share 1 Αυγούστου 2013 Από τη μικρή μου εμπειρία με τα cardinal tetras, όταν άρχιζε ένα ψαράκι να χάνει το έντονο χρώμα του, να μην έχει όρεξη και τέλος να μην μπορεί να κολυμπήσει άνετα, το έχανα. Αν όλα τα ψάρια (και αυτά που έχασες) είναι από την ίδια παρτίδα του pet shop, τότε ίσως υπάρχει γενικό πρόβλημα. Από τη στιγμή που διατηρείς σωστές ρουτίνες και τα ταΐσματα έχουν ποικιλία, αυτό που τολμώ να προτείνω και θα έκανα και εγώ, είναι ένας κύκλος με esha2000 που δεν επηρεάζει και τη βιολογία. Τα φαγωμένα νεκρά ψάρια δεν είναι κάτι παράξενο σε ένα ενυδρείο με σαλιγκάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 2 Αυγούστου 2013 Author #7 Share 2 Αυγούστου 2013 Καλημέρα Δημήτρη. Ευχαριστω για την ανταπόκριση. Σήμερα ξεκίνησα την πρώτη δόση και βλέπουμε τι θα κάνουμε. Τα δυο τους εν τω μεταξύ μένουν κρυμμένα στο ίδιο σημείο κάτω απο ενα μεγάλο φύλο ανούμπιας. Τα λυπάμαι ρε φίλε. Μακάρι να τα επαναφέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος