Jump to content

Διακοπες Και..ενυδρειο!

Recommended Posts

Πιστευω οτι εγινε και απο τα λιτρα αλλα και επειδι χθες εφαγε λιγη ξηρη τροφη και δεν του εφτασε...ειμαι σχεδον σιγουρος!το γατοψαρο εφαγε και τωρα ειναι μονο του στο βαρελι!

Υ.Γ:Το ξερω οτι εχω κανει πατατα με τα λιτρα-ψαρια και προσπαθω να τα δωσω!Μην χτυπατε! :bigemo_harabe_net-126:

Βαλτου ενυδρειακο αλατι

Έγινε επεξεργασία - kixlidatos

Δεν σε χτυπαμε Γιωργο,να δεις εγω τι πατατιες εκανα στην αρχη,απλα σου εξηγω τον λογο.Γιατι υπαρχουν ενυδρεια,που συμβιωνουν μια χαρα με τα γατοψαρα.Συνεβει σεσενα για τα λιτρα σου ,και οχι γιατι πεινουσε>Βεβαια αν το αφηνες νηστικο για 15μερες,σιγουρα θα συο ετρωγε απο την πεινα

Το ξερω.. :bigemo_harabe_net-57: οταν θα γυρισω απο τις διακοπες πρεπει να δωθουν ολα και ξεκινισω απο την αρχη!!

Το ξερω.. :bigemo_harabe_net-57: οταν θα γυρισω απο τις διακοπες πρεπει να δωθουν ολα και ξεκινισω απο την αρχη!!

:bigemo_harabe_net-117:

Υπαρχει περιπτωση να φαει τον silver shark??Οι ταιστρες περνουν τροφη σε granulat ε?αν οχι την πατησα...θα παω αυριο να παρω για αυτο ρωταω!Επισης το γατοψαρο προσπαθει να βγει απο το βαρελι.. :bigemo_harabe_net-111: Για ποιον λογο?επισης δεν τρωει και ''ξερασε'' και την τροφη που ειχε φαει χθες..!

:bigemo_harabe_net-57:

Διαβαζω καλα?

60 λιτρα με 1 silver shark(16cm),1 red belly piranhas,1 Horabargus Brachysoma?

Τρομερη εμπνευση :bigemo_harabe_net-82:

Τι πειραζει τωρα αν θα εχει ταιστρα, εξατμιση κλπ?

Καλες διακοπες.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Επισης εκει που δαγκωσε το γατοψαρο δεν του εφαγε το κομματι...εχει μεινει πανω στο γατοψαρο αλλα ειναι κομμενο.. :bigemo_harabe_net-111: θα μεινει παντα ετσι?!

• 2 weeks later...

επιστροφή μετά από 9 μέρες διακοπές, χωρίς τροφή..νηστεία τα ψάρια μου (γκάπυς & ανκίστρους) δεν είχα καμμία απώλεια, οι αντοχές τους επαληθεύονται !

εγω 23 γυρναω!ο θειος μου που πηγε προχθες και ειδε ηταν ολα καλα και ζουσαν ολα! :)

Εγώ που το βλέπω on line έχει κατέβει η στάθμη του νερού στο αναμενόμενο. Η ταίστρα ρίχνει κανονικά δυο φορές την ημέρα.

Κατά τα άλλα όλα βαίνουν καλώς.

Και γυρισα επιτελους!Αυτο που αντικρισα ηταν αναμενομενο...και τα 2 ενυδρεια η σταθμη μεχρι την μεση αλλα ολα τα ψαρια ζουσαν :) τα φιλτρα στο 60ρι λειτουργουσαν κανονικα και για αυτο μαλλον εζησαν ολα τα ψαρια...στο 30ρι ομως το φιλτρο δεν λειτουργουσε καθολου αλλα ολα τα ψαρια ζουσαν....μεχρι και ενα μωρο γκαμπι καινουριο ειδα το οποιο ειχε βγαλει κ λιγο χρωμα στην ουρα!απιστευτα πραγματα,..εκανα 10% αλλαγη νερου και προσθεσα και το νερο που ελειπε απο τα ενυδρεια και αυριο ή μεθαυριο θα ξανακανω 50% :)

Εγώ που το βλέπω on line έχει κατέβει η στάθμη του νερού στο αναμενόμενο. Η ταίστρα ρίχνει κανονικά δυο φορές την ημέρα.

Κατά τα άλλα όλα βαίνουν καλώς.

Πανό ήθελα σε ρωτήσω το εξής ρε φίλε. Λείπεις μέρες απο το σπίτι σε διακοπές και παρακολουθείς το ενυδρειο με την κάμερα. Ok όλα καλα μέχρι εδώ. Βλέπεις λοιπόν ότι η στάθμη έχει κατέβει επικίνδυνα ή κάτι άλλο συμβαίνει που δε σου αρέσει. Τι κάνεις; Μαζεύεις γυναίκα, παιδιά, ομπρέλες και τέρμα οι διακοπές; Έχεις φροντίσει σε μια τέτοια περίπτωση τι θα κάνεις; Έχεις δώσει πουθενα κανά κλειδι απο το σπίτι;

Αντε !!! Γυρίσαμε και εμείς :(

Με το ενυδρείο δεν είχα εκπλήξεις μιας και έβλεπα ώς γνωστό τι γινόταν. Ολα καλά παρά την μειωμένη αλλά και αναμενόμενη χαμηλή στάθμη νερού. Μου είχε κατέβει 10 πόντους !!!! σε 15 ημέρες.

Ετσι απο περειέργεια μέτρησα το νερό και ποτέ δεν ήταν καλύτερο !!!! Η μόνη παραφωνεία ήταν η άυξηση του PH σε 8,5 απο 7,6 που το είχα αφήσει.

Αδειασα και το υπόλοιπο για να συμπληρώσω το 30% της αλλαγής και συμπλήρωσα με φρέσκο νεράκι.

Ζωντανά και φυτά όλα καλά.

Παρατήρησα ότι πρέπει να είχε γίνει και διακοπή ρεύματος γιατί τα ψηφιακά ρολόγια του σπιτιού είχαν κάνει reset. Απο ότι φαίνεται και το UPS έβγαλε τα λεφτά του.

Πάνο φυσικά κάπου υπάρχει ένα κλειδί του σπιτιού όταν λοίπω για ώρα ανάγκης και αυτό ανεξάρτητα απο τις ενυδρειακές μας ανάγκες. Ανάλογα λοιπόν με την κατάσταση πράτω αναλόγως.

Ελπίζω να γυρίσατε όλοι καλά να περάσατε υπέροχα και να βρήκατε το ενυδρείο σας όπως το αφήσατε.

Αντε !!! Γυρίσαμε και εμείς :(

Με το ενυδρείο δεν είχα εκπλήξεις μιας και έβλεπα ώς γνωστό τι γινόταν. Ολα καλά παρά την μειωμένη αλλά και αναμενόμενη χαμηλή στάθμη νερού. Μου είχε κατέβει 10 πόντους !!!! σε 15 ημέρες.

Ετσι απο περειέργεια μέτρησα το νερό και ποτέ δεν ήταν καλύτερο !!!! Η μόνη παραφωνεία ήταν η άυξηση του PH σε 8,5 απο 7,6 που το είχα αφήσει.

Αδειασα και το υπόλοιπο για να συμπληρώσω το 30% της αλλαγής και συμπλήρωσα με φρέσκο νεράκι.

Ζωντανά και φυτά όλα καλά.

Παρατήρησα ότι πρέπει να είχε γίνει και διακοπή ρεύματος γιατί τα ψηφιακά ρολόγια του σπιτιού είχαν κάνει reset. Απο ότι φαίνεται και το UPS έβγαλε τα λεφτά του.

Πάνο φυσικά κάπου υπάρχει ένα κλειδί του σπιτιού όταν λοίπω για ώρα ανάγκης και αυτό ανεξάρτητα απο τις ενυδρειακές μας ανάγκες. Ανάλογα λοιπόν με την κατάσταση πράτω αναλόγως.

Ελπίζω να γυρίσατε όλοι καλά να περάσατε υπέροχα και να βρήκατε το ενυδρείο σας όπως το αφήσατε.

Μπράβο Πάνο. Πράγματι νιώθει ανακούφιση κανείς οταν επιστρέφει και τα βλέπει όλα καλα. Βέβαια εσυ είχες και μια ιδέα του τι γινόταν αφου κατασκόπευες τα πάντα. Καλο χειμώνα τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...