Giorgos Kk 28 Ιουλίου 2013 #1 Share 28 Ιουλίου 2013 Σε μιαμιση εβδομαδα παω για διακοπες για 14 μερες και μαλλον στο σπιτι δεν θα παει κανενας για τα ενυδρεια συγγενεις..και καλυτερα γιατι δεν ξερουν τιποτα και μπορει να κανουν καμια πατατα και να τρεχω...το θεμα μου ειναι οτι τοσα χρονια ειχα ζωοτοκα και εβαζα τις ταμπλετες για 2 εβομαδες και ερχοταν ενας θειος μου και οταν τελιονε η μια εβαζε την αλλη και οταν γυρναγα εκανα 70% αλλαγη νερου και δεν ειχα καμια απωλεια ουτε τιποτα...και την εβγαζαν με το ζορι στους 31-32 βαθμους...!Φετος ομως με την ψαροσαλατα που εχω στο 60ρι ταμπλετα δεν μπαινει γιατι δεν θα φαει κανενα ή το γατοψαρο θα χωραει στο στομα του και θα την φαει με την πρωτη.. :bigemo_harabe_net-111: Για 2 εβδομαδες αν δεν ταιστουν θα υπαρχει προβλημα?!με την θερμοκρασια που θα φτασει 32 βαθμους?!Αρχικα σκευτομαι την τελευταια εβδομαδα πριν φυγω να ταιζω 2 φορες την εβδομαδα και στα 2 ενυδρεια και 2 μερες πριν φυγω μια καλη αλλαγη 60% τι λετε?στο 30ρι με τα γκαμπι θα αντεξουν 2 εβδομαδες?!και στην ιδια θερμοκρασια των 32?Των φωτισμο ο οποιος θα λειτουργει με χρονοδιακοπτη να τον μειωσω μιας και θα υπαρχει πολυ ζεστη? π.χ 6 ωρες την ημερα?Και το τελευταιο ερωτημα ειναι τι θα κανω με την εξατμιση που θα εχει κατεβει το νερο 3-4 ποντους και στα 2 ενυδρεια?! :bigemo_harabe_net-111: Επισης για να ξερετε στο 60ρι θα υπαρχουν(αν δεν δωθουν):silver shark,red belly,ενα γατοψαρο,kribensis.. και στο 30ρι:4 γκαμπι και ενα πλατυ! Υ.Γ:Φετος το καλοκαιρι την πατησα μαλλον..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 28 Ιουλίου 2013 #2 Share 28 Ιουλίου 2013 Αυτοματη ταιστρα σιγουρα αναπληρωση και ανεμιστηρακια και καλες διακοπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 28 Ιουλίου 2013 Author #3 Share 28 Ιουλίου 2013 (edited) Αυτοματη ταιστρα σιγουρα αναπληρωση και ανεμιστηρακια και καλες διακοπες Σε ευχαριστω πολυ ...χεχε αυτοματη ταιστρα?!αναπληρωση?!ανεμιστιρικια?!Ολα αυτα μαζι μαλλον ονομαζονται Γιωργος και οχι διακοπες Παντα φιλικα Έγινε επεξεργασία 28 Ιουλίου 2013 - Giorgos Kk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Ιουλίου 2013 #4 Share 28 Ιουλίου 2013 Σε ευχαριστω πολυ ...χεχε αυτοματη ταιστρα?!αναπληρωση?!ανεμιστιρικια?!Ολα αυτα μαζι μαλλον ονομαζονται Γιωργος και οχι διακοπες Παντα φιλικα Με το τάισμα και την αναπλήρωση τα καταφέρνεις με κάποιο πρόσωπο εμπιστοσύνης που θα του αφήσεις κλειδί απο το σπίτι και οδηγίες. Με την ψύξη όμως τι θα κάνεις; Ειδικά αν είσαι σε μέρος που πιάνει "καλές" θερμοκρασίες θέλεις οπωσδήποτε ψύξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 28 Ιουλίου 2013 Author #5 Share 28 Ιουλίου 2013 Αν ερχετε ο θειος μου θα μπορει να ταισει με λιγο τροφη και τα 2 ενυδρεια και να βαλει και νερο και θα του πω και ποσο αντιχλωριο να βαλει...το θεμα με την ψυξη ειναι προβλημα...αυτο που σκευτικα ειναι να εβαζα χρονοδιακοπτη στο ερκοντισιον και να αναβε 4-5 ωρες και να κρατιοταν λιγο η θερμοκρασια των ενυδρειων...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Ιουλίου 2013 #6 Share 28 Ιουλίου 2013 Αν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο με την ψύξη καλο θα ειναι αν δε σε παίρνει χρονικά για αγορά ή κατασκευή ψύξης με ανεμιστήρια. Οσο για τον θείο, να του έχεις έτοιμες μερίδες με την τροφή γιατί αν ειναι άσχετος με το σπορ θα σου το κάνει βούρκο το ενυδρειο. Ετοιμες μερίδες σε αλουμινόχαρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 28 Ιουλίου 2013 Author #7 Share 28 Ιουλίου 2013 Σωσταα!! θα δω τι θα κανω...μαλλο καπως ετσι! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 2 Αυγούστου 2013 Author #8 Share 2 Αυγούστου 2013 Τελικα την πατησα για τα καλα...ο θειος μου δεν θα ερθει καθολου και αυτες τις 2 εβδομαδες και σε 7 μερες φευγω...εχω καποια λεφτα στην ακρη που μαζευω για οταν γυρισω για να φτιαξω το 30ρι αλλα μαλλον θα τα χρειαστω τωρα...στο 30ρι σκευτομαι να βαλω μια ταμπλετα για οσο κρατησει μεχρι να γυρισω αλλα στο 60ρι δεν μπορω να βαλω κατι... :bigemo_harabe_net-111: στο θεμα της θερμοκρασιας θα βαλω χρονοδιακοπτη 4-5 ωρες να δουλευει το κλιματιστικο..τωρα στο 60ρι θα αντεξουν τα ψαρια 2 εβδομαδες χωρις φα'ι'?!Απο την Δευτερα θα τα ταιζω καλα και 2 φορες την ημερα για να ειναι χωρτασμενα...θα κανω και μια αλλαγη νερου πριν φυγω και ειμαι ενταξει πιστευω! τι λετε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 2 Αυγούστου 2013 #9 Share 2 Αυγούστου 2013 Κοιτά, τα ψάρια κάποιες μέρες χωρίς φαγητό αντέχουν, αρκετές αλλα αυτο ειναι και σχετικό. Ορισμένοι θα σου πουν και για 15 μέρες. Δε ξέρω, ίσως. Εγω προσωπικά θα φοβόμουν να τα αφήσω νηστικά τόσες μέρες ότι και να μου λέγανε οι άλλοι. Μπορεί να κάνω λάθος αλλα δε θα τα αφηνα έτσι. Δε μπορείς να βρεις μια λύση; Ενα άλλο άτομο εμπιστοσύνης; Το θεμα ειναι ότι θα λείπεις μέρες και πρέπει να πηγαίνει κάποιος να ρίχνει μια ματιά όχι μονο για τάισμα. Να συμπληρώνει νερό, να ελέγχει αν όλα δουλεύουν κανονικά (φίλτρο, κλιματιστικά κτλ), να αφαιρέσει ενδεχομένως κάποια ή κάποιο νεκρό ψάρι αν κάτι παει στραβά, να δει βρε αδερφέ μην έκανε μπαμ το ενυδρειο και σου εγινε το σπίτι "AQUA-ZONE"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 2 Αυγούστου 2013 #10 Share 2 Αυγούστου 2013 Σε ευχαριστω πολυ ...χεχε αυτοματη ταιστρα?!αναπληρωση?!ανεμιστιρικια?!Ολα αυτα μαζι μαλλον ονομαζονται Γιωργος και οχι διακοπες Παντα φιλικα Γιωργο εισαι στην Αθηνα απο οτι θυμαμαι,βαλε μια αγγελια και ολο καποιος θα βρεθει να σου δανεισει ταιστρα.Γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι ,το red belly δεν θα πεινασει,γιατι το γατοψαρο θα γινει μεζες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 2 Αυγούστου 2013 #11 Share 2 Αυγούστου 2013 .....χαχαχαχα καλό! Καλα σου λέει ο kixlidatos. Είσαι Αθήνα και δεν το έχεις κάνει ήδη; Δανεισου μια και είσαι οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 2 Αυγούστου 2013 Author #12 Share 2 Αυγούστου 2013 Εχω λεφτα για μια ταιστρα και θα μπορεσω να παρω..το θεμα ειναι το κλιματιστικο αν θα το βαλω να λειτουργει και το θεμα εξατμισης του νερου.. :bigemo_harabe_net-111: Δεν υπαρχει καποιο αλλο ατομο εδω κοντα...και την Παρασκευη φευγω για Ναξο..και θα ξαναγυρισω 20 Αυγουστου ή 23!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 2 Αυγούστου 2013 Author #13 Share 2 Αυγούστου 2013 (edited) Επισης οι ταιστρες θα μπορω να βαλω στικς ή μικρα μπιλακια για κιχλιδες?? Έγινε επεξεργασία 2 Αυγούστου 2013 - Giorgos Kk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Αυγούστου 2013 #14 Share 2 Αυγούστου 2013 Το θεμα για μενα δεν ειναι τοσο η τροφη αλλα η εξατμιση του νερου και σε 2 εβδομαδες θα κατεβει το νερο αρκετα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 2 Αυγούστου 2013 Author #15 Share 2 Αυγούστου 2013 Σε μιαμιση εβδομαδα κατεβενει περιπου 4 ποντους...δεν ξερω.. :bigemo_harabe_net-111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 2 Αυγούστου 2013 #16 Share 2 Αυγούστου 2013 (edited) Ακου τι θα εκανα εγω στην θεση σου.(δεν ειναι η ενδεδειγμενη,αλλα λυση αναγκης. Θα επερνα ενα πλαστικο δοχειο (πιντονι) 10 λιτρων,θα το τρυπουσα στον πατο οσο ειναι το λαστυχο της αεραντλιας,θα το κολλουσα το λαστυχο στην τρυπα του δοχειου,στην αλλη ακρη θα εβαζα ενα ρυθμιστη αερος ,θα το ανοιγα τοσο οσο να πεφτει σταγονα σταγονα το νερο.Το δοχειο θα το εβαζα πιο ψυλα απο το ενυδρειο. Θα εκανα οσες προσευχες ηξερα, και θα πηγενα διακοπες.Μετα οταν θα γυρνουσα,το πολυ πολυ να εβρισκα 10 λιτρακια κατω,γιαυτο θα εβαζα ολα τα ηλεκρικα ,καλωδια σε ασφαλες μερος,και ο Θεος βοηθος. Και κοψε το τσιγαρο βλαπτει σοβαρα την υγεια Έγινε επεξεργασία 2 Αυγούστου 2013 - kixlidatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 2 Αυγούστου 2013 #17 Share 2 Αυγούστου 2013 και 'γω για 8 μέρες θα λείψω, τα αφήνω νηστικά, όπως κάθε χρόνο και δεν υπάρχει πρόβλημα. Σενάριο Α.. αν τα καταψύξουμε για της μέρες που θα λείπουμε..υπάρχει περίπτωση, να επανέλθουν ζωντανά ή θα δούνε "φως το τούνελ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 2 Αυγούστου 2013 #18 Share 2 Αυγούστου 2013 8 μέρες θα τα αφηνα κι εγω. 15 με τίποτα! Κατάψυξη πάλι....δοκίμασέ το και πες μας αν ειναι να το κάνουμε κι εμείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 2 Αυγούστου 2013 Author #19 Share 2 Αυγούστου 2013 Ακου τι θα εκανα εγω στην θεση σου.(δεν ειναι η ενδεδειγμενη,αλλα λυση αναγκης. Θα επερνα ενα πλαστικο δοχειο (πιντονι) 10 λιτρων,θα το τρυπουσα στον πατο οσο ειναι το λαστυχο της αεραντλιας,θα το κολλουσα το λαστυχο στην τρυπα του δοχειου,στην αλλη ακρη θα εβαζα ενα ρυθμιστη αερος ,θα το ανοιγα τοσο οσο να πεφτει σταγονα σταγονα το νερο.Το δοχειο θα το εβαζα πιο ψυλα απο το ενυδρειο. Θα εκανα οσες προσευχες ηξερα, και θα πηγενα διακοπες.Μετα οταν θα γυρνουσα,το πολυ πολυ να εβρισκα 10 λιτρακια κατω,γιαυτο θα εβαζα ολα τα ηλεκρικα ,καλωδια σε ασφαλες μερος,και ο Θεος βοηθος. Και κοψε το τσιγαρο βλαπτει σοβαρα την υγεια χαχαχα Πρωτον δεν καπνιζω!Δευτερον:ελα εσυ μετα να με σωσεις απο την μανα μου που θα γυρισουμε και θα δει ενα πατωμα γεματο νερα..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 3 Αυγούστου 2013 #20 Share 3 Αυγούστου 2013 Αγορι μου δεν υπαρχει κανενας κινδυνος,και ειναι μια εκτατη λυση με τον πιο φθηνο τροπο.Αυτα που σου ειπα δεν θα ξεπερασουν τα 10 ευρο.και θα εχεις 10 με 15 λιτρα καβαντζα.Γιατι με τετοιες ζεστες ,και με 15 μερες απουσιας,θα τα βρεις στον πατο τα ψαρια. Για να μην αγοραζεις σιλικονη και τρυπας,παρε λιγο μακρυτερο το σωληνακι,και με 3 4 βεντουζες,κρατησε το στο εσωτερικο του βαρελιου,αρκει να φθανει στον πατο του,και να ειναι πιο ψυλα απο το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 3 Αυγούστου 2013 Author #21 Share 3 Αυγούστου 2013 Γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι ,το red belly δεν θα πεινασει,γιατι το γατοψαρο θα γινει μεζες Φαντασου απλα τι εγινε χθες το βραδυ... σαββατογεννημενος εισαι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Αυγούστου 2013 #22 Share 3 Αυγούστου 2013 Μπράβο ρε!.......τώρα που έφαγε το γατόψαρο, τι θα έχει να τρώει όσο εσύ θα λείπεις για διακοπές.....πρέπει να πάρεις ταίστρα τώρα! :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 3 Αυγούστου 2013 Author #23 Share 3 Αυγούστου 2013 χαχαχα το εσωσα παρα λιγο...του εκοψε ολοκληρο κομματι οχι αστεια...και τωρα το εβαλα στο βαρελι με νερο του ενυδρειου και ενα φιλτρο που ειχα στο 60ρι και τωρα θα του δινω βιταμινες και καλη διατροφη μεχρι να φυγω να παρει λιγο τα πανω του!να του δωσω κατι αλλο?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 3 Αυγούστου 2013 #24 Share 3 Αυγούστου 2013 Γιωργο αυτα τα ψαρια,εχουν αυτο το κουσουρι,Παντος το εφαγε οχι γιατι πεινουσε,αλλα τα λιτρα σου ειναι πολυ λιγα,τσαντιστικε και ορμισε .Κριμα για το ψαρακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Αυγούστου 2013 #25 Share 3 Αυγούστου 2013 Άμα του έκοψε κομμάτι και οχι αστεία τι να σου πώ τώρα, να του βάλεις μια νοσοκόμα μέσα; και τώρα που θα φύγεις δε το φοβάσαι; μπορεί να μη το βρεις και καθόλου. Βάλε μια φωτογραφία να δουν οι πιο έμπειροι μπας και σου πουν καμια ιδέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος