Jump to content

Αρχάρια Με Χελώνα

Eirhnh 77

Recommended Posts

Γεια σας και απο εμενα.Θα σας παρουσιασω συντομα την κατασταση στην οποια βρισκομαι.Πριν 4 μερες (25/7/13) μου δωρισαν μια χελωνιτσα με κιτρινα μαγουλα (yellow bellied slider).Τα πραγματα που ηξερα ηταν στοιχειωδη οποτε το εριξα στο διαβασμα και συγκεντρωσα πληροφοριες .Τις πρώτες 48 ωρες η χελωνα μου τις περασε σε μια πλαστικη λεκανη των 2 λιτρων με μερικες πετρες για να λιαζεται , τακτικες αλλαγες νερου και αποξηραμενες γαριδες.Ηταν καπως νωχελικη ... Χθες αγορασα ενα ενυδρειο ειδικο για χελωνες (οχι χελωνιερα) με διαστασεις 40χ22χ20 και με ενα φιλτρο 200L/h http://www.boyuaquarium.com/En_ArticleShow.asp?ArticleID=223 To διακοσμησα με πετρες εφτιαξα εξεδρα για να λιαζεται και αγορασα ενα διακοσμητικο σε σχημα πυθαριου οπου μπορει να κρυφτει ή να ανεβει πανω για να στεγνωσει. Δοκιμασα να το ταϊσω φρουτα και λαχανικα ( ντοματα, αγγουρι, καρπουζι κ.α) απο τα οποια εφαγε μονο το καρπουζι . Λαμπα και θερμαντηρα ακομα δεν εχω αλλα σκοπευω να αγορασω στην πορεια ... Η χελωνα μου δεν εβγαινε σχεδον καθολου απο το νερο για να στεγνωσει και λογο ελειψης λαμπας αποφασησα να την βαλλω στο μπαλκονι σε απ'ευθυας εκθεση στον ηλιο για λιγα λεπτα . Την πρωτη φορα εκατσε πανω στην πετρα και απολαμβανε τον ηλιο αλλα δεν το ξανακανε και ανυσηχησα .Το μερος οπου εχω την χελωνα ειναι πολυ φωτεινο αλλα δεν το χτυπαει απ'ευθυας ο ηλιος .. Παρ'ολα αυτα σημερα εκατσε τουλαχιστον 35 λεπτα εκτος νερου πανω στο βραχακι. Με εχει συνηθησει πλεον, τρωει απο το χερι μου , με αφηνει να την χαιδεψω και ειναι ενεργητικη και ζωηρη. Την αφησα αρκετες φορες για μερικα λεπτα εκτος ενυδρειου και αυτη εξερευνουσε τον χωρο και ετρεχε κατω απο το κρεβατι. Ειναι καλο να την αφηνω που και που να περπαταει εκτος ενυδρειου ?

Καλώς ήρθες στην παρέα ! :)

Καλώς ήρθες στην παρέα μας Ειρήνη. Άνοιξε ένα θέμα στην κατάλληλη κατηγορία, διάβασε και τα θέματα που υπάρχουν εκεί που σίγουρα θα σε βοηθήσουν, και θα τα αναλύσουμε όλα εκεί, μιας και η παρούσα κατηγορία είναι μόνο για το καλωσόρισμα.... Επίσης λάμπα μην κοιτάξεις να πάρεις "στην πορεία" αλλά όσο ποιό γρήγορα γίνετε.... το να μετακινείς το ζώο μιά στο ήλιο, μια στην σκιά, δεν είναι λύση μιας και η αλλαγή περιβάλλοντος τα ψιλοενοχλεί. Το να την έχεις κοντά σε κάποιο παράθυρο που το βλέπει ο ήλιος είναι μικρής σημασίας, μιας και τα τζάμια έχουν μια μικρή διάθλαση και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.... Επίσης, βάζουμε την λάμπα, για να μπορούμε να φωτίζουμε και να θερμαίνουμε μια μικρή επιφάνεια, ώστε αν το ζώο θελήσει σκιά, να μπορέσει να πάει στην άλλη μεριά (αν το έχεις στον ήλιο να χτυπάει το ενυδρείο, που θα πάει? στην φύση θα κρυφτεί κάπου...)

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κατηγορία των αμφιβίων.

Καλως ηρθες!!!!!!!

Καλώς ήρθες!

Καλως ηρθες!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...