Jump to content

Σχετικα Με Τεστ Με Στικακια...

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους και σε ολες.....εδω και 3 μερες εχω παρει υγρα τεστ....αλλα σχεδον ολα ειναι ανεβασμενα.....εκτοσ απο τα ψαρια που δεν εμφανιζουν κατι αρνητικο εχω και σαλιγκαρακια που μπηκαν καταλαθως στο ενυδρειο μου αλλα μεγαλωνουν κανονικα...δεν εχει πεθανει τιποτα στο ενυδρειο...εδω και 3 μερεσ εβαλα και egeria densa...

NO3= 0

NO2= 0

GH= >21 d

KH= 20 d

PH = 8,4 και καποιες φορες 7,6

CI2= 0

Τι μπορει να εχει παει στραβα......πριν ενα μηνα ειχα βρει μικρα σκουλικακια στο ενυδρειο...διαβασα πως αυτο σημαινει πως το ενυδρειο ειναι μια χαρα..εκανα μια αλλαγη γυρω στο 50% και δεν ταισα για 2 μερες και εφυγαν...τωρα τι να συμβαινει???πριν 3 μερες εβαλα και καινουργιο φιλτρο γιατι το αλλο χαλασε....παιζει ρολο???

Όταν σχεδόν όλα είναι ανεβασμενα ; Αμμωνία μετρησες ; Τα σκουλικακια μήπως ηταν πλανάρια ; Στο φίλτρο τι υλικά εχεις, ποσο καιρό τρέχει το ενυδρείο ; πολλές ερωτήσεις αλλά αν χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για να μπορεσει κανεις να βγάλει κάποιο συμπέρασμα. Τα μηδενικά νιτρικά, εμένα μου δείχνουν ενυδρείο στο οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος αζώτου.

τρεχει πανω απο 3μηνες...τα σκουλικακια αυτα διαβασα πως βγαινουν οταν ταιζεις πολυ..τωρα που εμαθα ποσο να ταιζω δεν εχουν ξαναβγει...μου εδωσαν τεστ που περιεχουν μονο αυτα που εγραψα πιο πανω...ειπαν οτι ειναι 6 σε 1....το φιλτρο μου εχει siporax mini και πανω πανω κομενο σφουγγαρακι....

ναι πλαναρια ειναι....αλλα τα προλαβα πολυ μικρα....ειδα δυο τοτε που ''κολυμπουσαν'' στο νερο..και τα προλαβα...

Επομένως δεν έχεις υγρά τεστ αλλά στις που μετρούν 6 παραμέτρους. Σε ρωτάω γιατί δεν καταλαβαίνω τον τίτλο του θέματος. :)

Επομένως η απορία ποια είναι :)

η απορια ειναι : με αυτες τις μετρησεις θα χασω το ψαρακι μου????τα σαλιγκαρια που ειναι πιο ευαισθητα δεν εχουν παθει τιποτα!!!αρα δεν υπαρχει φοβος για τον μονομαχο???

Αν δεν εχουμε τεστ αμμωνιας δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι,επισης το νο3 0 με κανει λιγο σκετπικο..ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου και τι ρουτινες ακολουθεις?

Σίγουρα μιλάς για υγρά τεστ ή για στικς (χαρτάκια) 6 σε 1? Τι γράφει η συσκευασία; Αν εννοείς ανεβασμένα τα GH και KH ίσως φταίει η διακόσμηση, πχ αν το το υλικό που έχεις για βυθό είναι ασβεστολιθικό.

Σίγουρα μιλάς για υγρά τεστ ή για στικς (χαρτάκια) 6 σε 1? Τι γράφει η συσκευασία; Αν εννοείς ανεβασμένα τα GH και KH ίσως φταίει η διακόσμηση, πχ αν το το υλικό που έχεις για βυθό είναι ασβεστολιθικό.

jbl test strips

easy test 6 in 1

εχω κατι πετρες μεσα αλλα του εκανα το τεστ με το ξυδι και δεν εγινε τιποτα..τις εβρασα παρα πολυ και τις ετρυψα παρα πολυ καλα..να τις βγαλω??

Αν δεν εχουμε τεστ αμμωνιας δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι,επισης το νο3 0 με κανει λιγο σκετπικο..ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου και τι ρουτινες ακολουθεις?

γυρω στους 4 μηνες..καθε τεταρτη καθαρισμος ενυδρειου και καθε πρωι ταισμα...

Όταν λες καθαρισμός ενυδρείου , τι εννοεις ;

Ο μονομάχος σίγουρα την έχει ακούσει με αυτές τις σκληρότητες..... Προφανώς τον έχεις κάψει και στην αμμωνία από τη στιγμή που νιτρικά και νιτρώδη είναι μηδενικά. Αν το φίλτρο σου ήταν εντάξει έπρεπε να μετράς έστω και ελάχιστα νιτρικά, οπότε... Επίσης μεγάλη ζημιά παθαίνει με αυτά τα σκαμπανεβάσματα του PH. Αλήθεια πως το καταφέρνεις αυτό;

Απορώ πως δεν έχεις απόλυες ακόμη;

Όταν άλλαξες το φίλτρο τι ακριβώς έκανες; Επίσης ψάξου λίγο με τις πέτρες και το χαλίκι σου. Κάτι δεν πάει καλά. Πως έχεις τόσο σκληρό νερό;

Όταν λες καθαρισμός ενυδρείου , τι εννοεις ;

εννοω πως καθε τεταρτη κανω αλλαγη νερου και καθαριζω το χωματακι απο τα φυτα και τα τζαμια....

Ο μονομάχος σίγουρα την έχει ακούσει με αυτές τις σκληρότητες..... Προφανώς τον έχεις κάψει και στην αμμωνία από τη στιγμή που νιτρικά και νιτρώδη είναι μηδενικά. Αν το φίλτρο σου ήταν εντάξει έπρεπε να μετράς έστω και ελάχιστα νιτρικά, οπότε... Επίσης μεγάλη ζημιά παθαίνει με αυτά τα σκαμπανεβάσματα του PH. Αλήθεια πως το καταφέρνεις αυτό;

Απορώ πως δεν έχεις απόλυες ακόμη;

Όταν άλλαξες το φίλτρο τι ακριβώς έκανες; Επίσης ψάξου λίγο με τις πέτρες και το χαλίκι σου. Κάτι δεν πάει καλά. Πως έχεις τόσο σκληρό νερό;

εκανα μετρηση και στο νερο της βρυσης και βγαζει ακριβως τι ιδιες μετρησεις!!!τα νιτρικα ανεβηκαν....δεν ξερω τι συμβαινει....οταν πηρα το καινουργιο φιλτρο το ''καθαρισα'' λιγο σε νερο ενυδρειου και μετα εβαλα το siporax mini που ειχα στο προηγουμενο και απο πανω μια ''φλουδα'' περιπου ενα εκατοστο σφουγγαρι...μηπως παιζουν ρολο και τα φυτα??? τα εχω σχεδον μια εβδομαδα.....τα σαλιγκαρακια που ειναι μωρακια ακομα κανονικα δεν θα επρεπε να εχουν πεθανει???δεν ειναι πιο ευαισθητα απο τα ψαρια???

εκανα μετρηση και στο νερο της βρυσης και βγαζει ακριβως τι ιδιες μετρησεις!!!

GH 21 και KH 20; :bigemo_harabe_net-83::jawdrop:

Σε ποιά περιοχή μένεις; :bigemo_harabe_net-90::bigemo_harabe_net-98:

αθηνα κοντα στο ηρακλειο.... :umm:

Δεν έχω ακούσει ξανά τέτοιες σκληρότητες στην Αθήνα. Τι να πω; Δεν ξέρω... Υπάρχει κάποιος άλλος από Ηράκλειο να μας πει δικές του μετρήσεις;

Όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές στο forum, τα στικάκια παρέχουν μικρή μόνο ακρίβεια, αλλά μπορούν, ίσως, να μας δώσουν μια ένδειξη, για την χοντρικη κκατάσταση του ενυδρείου χωρίς καμία βεβαιότητα, αρκεί βέβαια να γίνονται και σωστά η μετρήσεις όπως προβλέπει ο κατασκευαστής. Δε γνωρίζω αν και αυτά έχουν ημερομηνία λήξης.

Νομίζω όμως πως πρέπει να αλλαχθεί και ο τίτλος του θέματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...