Jump to content

Red Dwarf Gourami Με Λευκα Σημαδια Και "σπυρι"


Recommended Posts

redcross.gif




ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Εκτος απο εμφανη λευκα σημαδια ( σαν αποχρωματισμενα λεπια οχι ικ ) στο σωμα του ψαριου (τα οποια προυπηρχαν της αγορας του ) και ενα "σπυρι" ( δεν ειμαι 100% βεβαιος αν προυπηρχε κι αυτο αλλα ειναι το πιθανοτερο ) , το ψαρι παρουσιασε για καποια ωρα κατι σαν λευκη κλωστη αντι για κανονικα περιττωματα , τρωει κανονικα ομως . Το χειροτερο ειναι πως πεφτει διαρκως θυμα επιθεσης απο ενα περλ γκουραμι το οποιο το τσιμπαει και χθες παρατηρησα οτι του επιτεθηκαν και τα υπολοιπα ψαρια του ενυδρειου .

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα: 120
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Eheim pick up 2012 , siporax και λιγο λευκο σφουγγαρι
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): λειτουργει απο τελη Ιουνιου
- Ψάρια (είδη και αριθμός): 3 dwarf gourami ( 1 αρσενικο 2 θυληκα ) , 2 pearl gourami (αγνωστου φυλλου τα οποια μαλλον θα φυγουν απο το ενυδρειο )
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): νιφαδες ocean nutrition , 30% εβδομαδιαιως με χρηση αντιχλωριου sera aquatan

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH: 7.5 -9.0 ( αδυνατο να το προσδιορισω επακριβως με τα τεστ που εχω )
- KH:
- GH:
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0
- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0
- ΝΟ3 (νιτρικά): 10
- Θερμοκρασία: 26,5 - 28, 5
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ: Sera
-Strips:
-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού: Dwarf gourami
- Ιστορικό Ψαριού: Αγορασμενο εδω και μια περιπου εβδομαδα
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): περιττωματα λευκα σαν κλωστη την μια φορα που τα παρατηρησα , ορεξη κανονικη , αναπνοη κυριως κανονικη αν και παρατηρησα για λιγο να ανασαινει γρηγορα , κινητικοτητα καπως νωχελικη
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: -

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:
-Δοσολογία:
-Χρόνος Χρήσης:
-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1. post-44369-0-61583800-1375008864_thumb.jpg
2. post-44369-0-95214800-1375008923_thumb.jpg

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Θα προσπαθησω να βγαλω καλυτερες φωτογραφιες εαν ειναι αδυνατο να προσδιοριστει τι μπορει να ειναι με τις ηδη υπαρχουσες.

Στην πρωτη εχω κυκλωμενο το "σπυρι" ενω διακρινονται προς το πισω μερος του ψαριου και τα λευκα σημαδια

______________________________________________________________

Link to comment
Share on other sites

Έχω το ίδιο ψάρι και αλλα τρία θυληκά. Πριν απο κανά μήνα περίπου τα άσπρα σημάδια τα εμφάνισε το αρσενικό και δυο θυληκά. Ηταν άσπρα μπαλώματα σα να έφυγαν απο εκει τα λέπια. Ακολούθησα μια αγωγή αλλα τίποτα. Υποψιαστικα ενα άλλο ψάρι που είχα μέσα και ήταν υπερκινητικό και τα κυνηγούσε όλα παρα πολυ. Απο οταν το έβγαλα απο το ενυδρειο σε λίγες μέρες τα σημάδια στα γκουράμι έστρωσαν και τώρα ειναι μια χαρα. Δε ξέρω αν ήταν απο επιθέσεις ή στρες καλή κάτι άλλο. Μπορεί να ήταν τυχαίο, μπορεί και να έφταιγε το άλλο ψάρι. Τα αλλα ψάρια σου το κυνηγούν απο οταν το έβαλες μέσα ή μόνο τώρα που "αρρώστησε" ;

Link to comment
Share on other sites

Το ενα το περλ μετα το φαγητο ειναι πολυ επιθετικο , πριν βαλω τα dwarf ηταν μονο του με αλλο ενα περλ και του εκανε επιθεσεις για αρκετη ωρα οταν ανεβαινε στην επιφανεια για να φαει ειδικα οταν ειχαν καταναλωσει ολο τους το φαγητο κι εψαχναν για περισσοτερο .

Το ιδιο περλ επιτιθεται στο dwarf ακομα και οταν δεν ειναι ωρα φαγητου και η επιθεση του κραταει για ωρα , δεν τσιμπαει απλα μια φορα και φευγει οπως παρατηρησα οτι εκανε το ενα θυληκο στον "αρρωστο" .

Τα αλλα ψαρια επιτεθηκαν μετα απο τις επιθεσεις του περλ κι οι επιθεσεις τους ειναι πολυ πιο ηπιες .

Έγινε επεξεργασία - Psarwmenos
Link to comment
Share on other sites

Ασχημες εξελιξεις , αποτι φαινεται το μεσημερι το ψαρι δεχθηκε σοβαρες επιθεσεις , τα σημαδια πλεον φαινεται σαν να εχουν ματωσει , το εβγαλα απο το ενυδρειο αφου πλεον δεν μπορει να κολυμπησει κανονικα και θα το ετρωγαν ζωντανο εαν το αφηνα , το εβαλα σε μια λεκανη 20 περιπου λιτρων και περιμενω αν και δεν εχω ιδιατερες ελπιδες πλεον .

Link to comment
Share on other sites

Ας πει κάποιος έμπειρος αν υπάρχει σωτηρία. Πάλεψέ το λίγο αν υπάρχει λύση. Αν καταφέρεις να το σώσεις, χαρίσέ το κάπου.

Link to comment
Share on other sites

Τα dwarf γκουράμι ειναι πολύ ευαίσθητα και πιθανόν να το χάσεις το ψάρι. Γενικά η οικογένεια των γκουράμι έχει ψάρια αρκετά επιθετικά και πολύ κτητικά με την περιοχή τους και τα θυληκά τους. Αν θες να διατηρήσεις σ αυτό το ενυδρείο γκουράμι, καλύτερα κράτα το ένα μονο απο τα δύο είδη.

Τώρα για το ψαράκι σου, καθημερινές αλλαγές νερού (μικρές και προσοχή στην θερμοκρασία του νερού αλλαγής να είναι η ίδια με του ενυδρείου), διπλή δόση αντιχλώριο και προσπάθησε να βγάλεις φωτογραφίες με την καινούρια κατάσταση του ψαριού.

Link to comment
Share on other sites

Αν σωθει θα το κρατησω και θα χαρισω τα περλ , απο την στιγμη που θελω να βαλω τετρα οταν μπορεσω δεν γινεται να υπαρχει τοσο επιθετικο γκουραμι μεσα , δεν θα αφησει τιποτα ζωντανο αν ειναι το ιδιο επιθετικο με αλλα ειδη , μιση χαψια θα τα εχει .

Link to comment
Share on other sites

Astra δικιο εχεις αν και στα προφιλ βλεπω πως τα χαρακτηριζουν φιλησυχα . Εκτος αν φταιει αποκλειστικα το γεγονος πως ηταν γκουραμι τα υπολοιπα ψαρια κι οχι καποιο αλλο ειδος ( βεβαια ηταν επιθετικο και με το αλλο περλ οταν ηταν μονα τους ) . Θα του ριξω και λιγο prime μπας και βοηθησει . Για φωτογραφιες λιγο χλωμο σημερα που βρισκεται στην λεκανη .

Κακως πουλανε στα πετ περλ γκουραμι απο την στιγμη που δεν μπορουν να ξεχωρισουν το φυλλο τους και ειναι πιθανο να παρουσιαστουν τετοιες καταστασεις . Ελπιζω να τα δεχτουν εαν τα επιστρεψω .

Έγινε επεξεργασία - Psarwmenos
Link to comment
Share on other sites

Φιλύσηχα με τα άλλα ψάρια ίσως είναι, τα αρσενικά γκουράμι μεταξύ τους ομως ρίχνουν φάπες :D

Link to comment
Share on other sites

Φιλύσηχα με τα άλλα ψάρια ίσως είναι, τα αρσενικά γκουράμι μεταξύ τους ομως ρίχνουν φάπες :D

+1

Link to comment
Share on other sites

Στο προφίλ γράφει:

Κοινωνική συμπεριφορά: Το Dwarf Gourami είναι ένα ψάρι που ενώ είναι κατάλληλο για κοινωνικά ενυδρεία έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Είναι συγχρόνως ντροπαλό αλλά και επιθετικό στην προστασία της περιοχής του. Σε ένα ενυδρείο πρέπει να κρατιέται μόνο ένα αρσενικό λόγω επιθετικής συμπεριφοράς, εκτός αν το ενυδρείο είναι πραγματικά μεγάλο και πυκνοφυτεμένο. Είναι καλύτερα να κρατάμε ένα ζευγάρι ή χαρέμι αυτών των ψαριών στο ενυδρείο.

:)

Link to comment
Share on other sites

theodor72 καταλαβαινω οτι βαζοντας δυο αρσενικα μεσα στο ιδιο ενυδρειο ειναι σαν να πας γυρευοντας για προβληματα αλλα στην περιπτωση μου το μονο αρσενικο γκουραμι που ειχα με βεβαιοτητα ηταν το dwarf ολα τα αλλα ειναι ειτε θυληκα ειτε αγνωστου φυλλου . Ακομα και τα θυληκα dwarf του καναν επιθεσεις , καταλαβαν οτι ηταν αδυναμο κι ηθελαν να το φανε ? Ποιος ξερει ...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω οτι παντα πρεπει να εχεις μονο ενα ειδος γκουραμι στο ενυδρειο και παντα σε χαρεμι.Αν εχεις παραπανω απο ενα αρσενικα πεφτει πολυ ξυλο με αποτελεσμα το πιο αδυναμο να αρρωστενει απο το στρες και τα χτυπηματα.

Οσον αφορα τα περλ,μπορεις να καταλαβεις αν εχεις αρσενικο η θυληκο απο το ραχιαιο πτερυγιο.

Απο το προφιλ

Διαχωρισμός φύλλου: Στα ενήλικα μόνο ψάρια μπορεί να φανεί ότι ο αρσενικός έχει μακρύτερο ραχιαίο πτερύγιο και σε σωστές συνθήκες νερού, ο λαιμός του γίνεται κόκκινος. Τα θηλυκά είναι πιο μικρόσωμα και έχουν φουσκωτή κοιλιά

Link to comment
Share on other sites

Στα ενηλικα γινεται ο διαχωρισμος , αυτα που εχω ειναι ακομα πιτσιρικια . Πιτσιρικια πιτσιρικια αλλα την ζημια τους την καναν ...

Ο φταιχτης βεβαια ειμαι εγω που εβαλα μεσα ψαρια χωρις να ειμαι βεβαιος για το φυλλο τους απο την στιγμη που ηξερα οτι μπορει να παιξουν τετοια προβληματα , κυριως γιατι πιστευα οτι ακομα και αν υπηρχαν πανω απο ενα αρσενικα δεν θα εβγαζαν τετοια επιθετικοτητα μεχρι να μεγαλωσουν και να φανει τι ειναι το καθενα ωστε να κανω τα αναλογα κουμαντα .

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, ο μόνος τρόπος να αποτρέψεις τέτοιες καταστάσεις σε αυτά τα λίτρα είναι η συνεχής παρατήρηση και η έγκαιρη επέμβαση και απομάκρυνση των/του ψαριών/ψαριού που δημιουργούν ή εμφανίζουν το πρόβλημα. Τονίζω την λέξη έγκαιρη. Βέβαια δεν έχουμε όλοι τον χρόνο να είμαστε αρκετό χρόνο απέναντι από το ενυδρείο και να το παρατηρούμε, αλλά δε μπορώ να φανταστώ κάποια άλλη λυση....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...