Jump to content

Eheim 2075 Σε Juwel Rio 125

Mr.Cornflakes

Recommended Posts

Θα ηταν υπερβολη να μπει ενα eheim 2075 σε ενα juwel rio 125 ? Θα το εκανε πλυντηριο με τη ροη του ? Ρωταω αν κανει σε αυτο το ενυδρειο ετσι ωστε να παρεχει πολυ καλη φιλτρανση ανεξαρτητα απο τα ψαρια που θα μπουν ? Υπαρχει ηδη το φιλτρο οχι το ενυδρειο ομως και θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας.

Καλως ηρθες στο φορουμ μας.

Τι ψαρια εχεις σκοπο να βαλεις?

Σας ευχαριστω πολυ να ειστε καλα κυριε rastafarian. Δεν ξερω ακομα ειμαι αναμεσα σε πολλες επιλογες. Αφρικανικο (τανγκανικα), βιοτοπικο ασιας, βιοτοπικο νοτιας αμερικης, ελαφρα φυτεμενο, με λιγα ψαρακια εως και αρκετα, δεν εχω καταληξει ακομα καπου, στη πορεια θα το δω και αναλογως με τι ψαρια θα μπορεσω να βρω. Θα ηθελα να μαθω ομως αν ειναι ενταξει αυτο το φιλτρο με τη ροη του για το συγκεκριμενο ενυδρειο.

Έγινε επεξεργασία - Mr.Cornflakes

Αναλογα τα ψαρια που θα βαλεις,γι αυτο σε ρωταω.Καποια ψαρια θελουν μεγαλη ροη και καποια μικρη.

Ναι σωστο και αυτο αναλογως με τα ψαρια. Περα απο αυτο ομως δεν ειναι το 2075 πολυ δυνατο γενικα σε αυτα τα λιτρα? Η ροη του, τι λετε, θα το εκανε πλυντηριο το ολο εκει μεσα?

Το ενυδρείο σου έχει το αξιόλογο εσωτερικό του ; προσωπικά το rio 125 χρησιμοποιώντας το χρόνια διατηρώ και λειτουργώ το εσωτερικό του εμπλουτισμένο με υλικό βιολογικό και εξωτερικό έχω ενα eheim 2213 classic ,το 2075 που αναφέρεις αν έιναι αυτό με τα 1200 λίτρα περίπου ροή την ώρα έχω την εντύπωση οτι πιο πολύ προβλήματα πλυντηρίου θα κάνει σε ενα ενυδρείο 80 πόντων με 120 λίτρα νερό ,εγώ θα το σκεφτόμουνα αν θα το χρησιμοιούσα

:)

υπολογισε οτι το φιλτρο γεματο με υλικα θα εχει μια ροη γυρω στα 850-870 λιτρα!!

ας πουμε για παραδειγμα για 4 black moon χρυσοψαρα με λιγα ευκολα φυτα και χωρις το εσωτερικο του φιλτρο, τι πιστευετε παιδια κανει το 2075 στο ενυδρειο αυτο?

Φίλε μου, για να μην παιδεύεσαι.

Το φίλτρο αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο για το συγκεκριμένο ενυδρείο.

Εφ όσο το έχεις ήδη όπως μας λές, για μένα οι επιλογές σου είναι τρεις:

- η το κρατάς στην αποθήκη σου για όταν κάνεις ένα μεγαλύτερο ενυδρείο

- η το πουλάς και πέρνεις στην θέση του ένα που να είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις του ενυδρείου σου, η

- πέρνεις ένα μεγαλύτερο ενυδρείο 250-300 λίτρων και το χρησιμοποιείς.

Φιλικά,

Κ

καλημερα παιδια χαζευα εδω στο φορουμ και πετυχα μια παλια παρουσιαση ενος παιδιου εδω Δεν ξερω αν επιτρεπεται να το αναφερω εδω. εχει ενα ενυδρειο 60x40x30 72 λιτρων οπως λεει με το eheim 2075

Έχει ρυθμιστή ροής και μπορείς να την περιορίσεις.Προσοχή γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάζει διαρροές στην κεφαλή.Σύμφωνα με τον κωδικό κάνει αντικατάσταση η Eheim.Ψάξε το λίγο.

Ναι, είχαν θέμα σε κάποιες παρτίδες τους.

Πάντως με τον ρυθμιστή ροής δεν νομίζω ότι πρεπει να δουλεύει συνέχεια στο λιγότερο του 50% της ροής, που θα ήθελε ένα 125άρι.

κοίτα το θέμα της κεφαλής που είπαν τα παιδιά,απο εκεί και πέρα με τη ροή που θα βγάζει γεμάτο υλικά(800-850) λίτρα είσαι μια χαρά για το ενυδρείο σου και τα ψαράκια που θέλεις να βάλεις μέσα!!! :bigemo_harabe_net-134:

Τη ροή πέρα από το ρυθμιστή, μπορείς να τη "σπάσεις" κάνοντας εξτρα τρύπες στο spaybar.Κάποιες υπό γωνία και άλλες αντίθετα με τις εργοστασιακές, να χτυπούν στο τζάμι.

+1

Ή επεκτείνοντας το μήκος του spray bar προσθέτοντας μια επέκταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...