PanaGreco 1 Σεπτεμβρίου 2013 Author #26 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Αφού τα καθάρισα όλα χθές. Οι σωλήνες είναι σχεδόν καινούργιοι, Τους άλλαξα στην τελευταία ζημιά που είχα πριν ένα μήνα. Οταν λέω μειωμένη ροή δεν έχω μέτρο σύγκρισης αλλά δεν μου φαίνεται να είναι σωστό να έχει πίεση σαν κατούρημα. Έγινε επεξεργασία 1 Σεπτεμβρίου 2013 - panagreco Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 1 Σεπτεμβρίου 2013 #27 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 οπως και να εχει το συγκεκριμενο βγαζει 550-600 λιτρα γεμισμενο με υλικα!αφαιρεσε τα υλικα και δουλεψε το ετσι μηπως ειναι θεμα μπουκωματος αν και το εχεις καθαρισεικαι μετα κοιτα και τη κεφαλη τη φτερωτη μηπως εχει καποιο θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Σεπτεμβρίου 2013 #28 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Αφού τα καθάρισα όλα χθές. Οι σωλήνες είναι σχεδόν καινούργιοι, Τους άλλαξα στην τελευταία ζημιά που είχα πριν ένα μήνα. Οταν λέω μειωμένη ροή δεν έχω μέτρο σύγκρισης αλλά δεν μου φαίνεται να είναι σωστό να έχει πίεση σαν κατούρημα. Το καθάρισες χθες αλλα σήμερα μάζεψε όλα αυτα τα αιωρούμενα σωματίδια που λες και ότι άλλο έκοβε βόλτες στο ενυδρειο σου. Μήπως λοιπόν απο ολα αυτα έχει στουπωσει κανα σφουγγάρι και δυσκολεύει τη ροή;.... Και εξαρτάται το κατούρημα, αλλα μετα απο πρωινό ξύπνημα και άλλο μετα απο ενα κεφάσι μπύρες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 1 Σεπτεμβρίου 2013 Author #29 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μόλις το ελάφυνα αλά δεν ήδα διαφορά Επίσης απο χθές μέχρι τώρα τα πάνω σφουγγάρια ήταν χάλια. Μέσα σε μια ημέρα. Τα έβγαλα και έβαλα υαλοβάμβακα. Το κατούρημα δεν είναι μετά απο μπύρες αλλά μετά το δεύτερο πρωινό Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την κύστη του. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 1 Σεπτεμβρίου 2013 #30 Share 1 Σεπτεμβρίου 2013 Αφού τα καθάρισα όλα χθές. Οι σωλήνες είναι σχεδόν καινούργιοι, Τους άλλαξα στην τελευταία ζημιά που είχα πριν ένα μήνα. Οταν λέω μειωμένη ροή δεν έχω μέτρο σύγκρισης αλλά δεν μου φαίνεται να είναι σωστό να έχει πίεση σαν κατούρημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 2 Σεπτεμβρίου 2013 #31 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Θελει προσοχη τα σφουγκαρια να μην τα στουμπονης αλλα να μπαινουν αερα, ετσι δεν κλεινουν οι ποροι και περναει ευκολα το νερο, αναλογα βεβαια με το μεγεθος τον πορων αυτο θα επιρεαση πιο πολυ την αποδοση του φιλτρου σου προς τα κατω... Καθε 2 μηνο καθε και ενα απλο ξεβγαλμα με νερο ενυδρειου στο βιολογικο, τα περισοτερα σομωτιδια απο εκει φευγουν συνηθος... Οι σωληνες μπορει να γεμισουν τακα τακα, γιατι οσο καινουργιες και να ειναι, απ το φιλτρο φευγουν, οποτε δεν παιζει συμαντικο ρολο ποσο και τους εχεις αλλαξει, μπορει στην βδομαδα να ειναι τιγκα παλι... Μην φορτωνει πολυ το φιλτρο με υλικα γενικα, γιατι πεφτη η αποδοση του, εαν θελεις να εισαι συγουρος βαλε και ενα δευτερο, που ειναι ακομα καλητερη γιατι μπορεις το ενα να το εχεις φουλ βιολογικο και το αλλο φουλ μηχανικο.....και κανεις συντηρισει μια το ενα μια το αλλο εναλαξ.... Το μαλλι που εβαλες στο εσωτερικο το ειδες;;αλλαξε το εαν ειναι βρωμικο, με καινουργιο, ετσι και αλλιως ειναι πανφθηνο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 2 Σεπτεμβρίου 2013 Author #32 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το τελευταίο πάτωμα με το βιολογικό δεν το έχω καθαρίσει ΠΟΤΕ και έχει όντως αρκετή μπίχλα. Ισως εκεί είναι και το πρόβλημα. Θα το ξεπλύνω σήμερα με νερό απο το ενυδρείο και θα δώ πως θα πάει. Δεν θα χαθεί βιολογία με το ξέπλυμα? Έγινε επεξεργασία 2 Σεπτεμβρίου 2013 - panagreco Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 2 Σεπτεμβρίου 2013 #33 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το τελευταίο πάτωμα με το βιολογικό δεν το έχω καθαρίσει ΠΟΤΕ και έχει όντως αρκετή μπίχλα. Ισως εκεί είναι και το πρόβλημα. Θα το ξεπλύνω σήμερα με νερό απο το ενυδρείο και θα δώ πως θα πάει. Δεν θα χαθεί βιολογία με το ξέπλυμα? ....ε καλά, μη το κάνεις να γυαλίζει κι όλας! τα χοντρά να φύγουν και κάνε ένα ξέπλυμα (οχι μπουγάδα)....άντε, περιμένουμε νεα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 2 Σεπτεμβρίου 2013 #34 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Αντιφοσφωρο γιατι εχεις βάλει ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 2 Σεπτεμβρίου 2013 Author #35 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Αντιφοσφωρο γιατι εχεις βάλει ; Είχα λίγο αυξημένα τα φωσφορικά και τον έβαλα για δύο-τρείς ημέρες. Τον έχω βγάλει τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 2 Σεπτεμβρίου 2013 Author #36 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπόν έκανα φασίνα και όχι μπουγάδα στο φίλτρο. Βγάζοντας για ΠΡΩΤΗ φορά μετά απο 7-8 μήνες τον τελευταίο κάδο του φίλτρου εκεί που είναι και το βιολογικό έπαθα πλάκα !!!!! Η μπίχλα είχε σχεδόν κλείσει τον πάτο του κάδου. Αφαίρεσα το περισσότερο και ξέπλυνα και τον κάδο με το βιολογικό με νερό απο το ενυδρείο και επιτέλους έχω ροή !!!!! Τώρα θα περιμένω λογικά να μου καθαρίσει το ενυδρείο. Για να δούμε !!!! Επειδή όμως και πάλι δεν έχω μέτρο σύγκρισης δείτε και πείτε μου αν η ροή σας φαίνεται να είναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 2 Σεπτεμβρίου 2013 #37 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Έτσι μπράβο, άντε να δούμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 2 Σεπτεμβρίου 2013 #38 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 μια χαρα ειναι η ροη μπραβο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 2 Σεπτεμβρίου 2013 Author #39 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 μια χαρα ειναι η ροη μπραβο!!! Ναι αλλά το νερό δεν καθαρίζει με τίποτα. Μου έχει σπάσει τα νεύρα !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 2 Σεπτεμβρίου 2013 #40 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 υπομονη εχεις βαλει πανω πανω βαμβακι ετσι;;για να κρατησει τα ψιλα ;; :bigemo_harabe_net-111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 2 Σεπτεμβρίου 2013 Author #41 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 υπομονη εχεις βαλει πανω πανω βαμβακι ετσι;;για να κρατησει τα ψιλα ;; :bigemo_harabe_net-111: ναι ρε φίλε αλλά δεν ξέρω αν έχω βάλει όσο χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 2 Σεπτεμβρίου 2013 #42 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Μαλλι θελει λιγο, να φαινετε σαν διαφανο σκεψου... Οταν θα ξεπλενεις τα βιολογικα υλικα σου, μπορεις να ριχνεις μια δοση βακτυριδια, για να ενυσχησεις την βιολογια σου, αυτο ειναι προεραιτηκο εαν τρεχει καιρο το ενυδρειο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 2 Σεπτεμβρίου 2013 #43 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω πάντως που είχα το ίδιο πρόβλημα παιδια εβαλα το εσωτερικο ΕΗΕΙΜ PICKUP 2010 γεμάτο με μαλλί και το νερό έγινε κρυσταλλο. Βάλε πιο πολύ βαμβακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 2 Σεπτεμβρίου 2013 Author #44 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Διαβάζω σε άλλες περιπτώσεις ότι έχει βοηθήσει και ο άνθρακας. Μάλιστα το χρησιμοποιούν συχνά πριν τις επαγγελματικές φωτογραφίσεις για να είναι κρυστάλλινο το νερό. Να το δοκιμάσω για μερικές ημέρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 2 Σεπτεμβρίου 2013 Author #45 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Μαλλι θελει λιγο, να φαινετε σαν διαφανο σκεψου... Οταν θα ξεπλενεις τα βιολογικα υλικα σου, μπορεις να ριχνεις μια δοση βακτυριδια, για να ενυσχησεις την βιολογια σου, αυτο ειναι προεραιτηκο εαν τρεχει καιρο το ενυδρειο.... Ναι αυτό το πρόβλεψα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 2 Σεπτεμβρίου 2013 #46 Share 2 Σεπτεμβρίου 2013 Ο ανθρακας μπαινει σε αλλες περίτωσης, οταν θελεις να "τραβηξεις" στοιχεια απο το νερο ή μετα απο θεραπεια μετα απο φαρμακο.... Φιλαρακι μηηηηην τρελενεσαι, παρτο χαλαρα, οταν δοκιμαζεις πολλα πραγματα ταυτοχρονα, χανεις αυτο που τεριαζει ανα περιπτωση... Οταν δοκιμαζεις κατι, αστο να δουλεψει 24/48 ωρες....δεν θα δεις εαν δουλευει σε 1-2-5 ωρες, θελει λιγο χρονο.... Αμα δεις οτι δεν δουλευει πας σε αλλη λυση, ρωτας επισης και εδω ειμαστε.... Οσο το προβλημα δεν ειναι κρισημο για την ζωη που κρατας στο ενυδρειο σου, δεν σε "καιει" ας πουμε, ασε που εαν κανεις πολλα συνεχεια/ταυτοχρονα/σε μικρο διαστημα, στο τελος θα κυνδηνεψουν ισως φυτα και ψαρια... ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΒΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....!! Φιλικα ολα και με λιγη δοση χιουμορ :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 3 Σεπτεμβρίου 2013 Author #47 Share 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καθαρίζει. Ρίξτε μια ματιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 3 Σεπτεμβρίου 2013 #48 Share 3 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπον ας τα παρουμε απ την αρχη.. Επειδη δεν ξερω τπτ για το ενυδρειο σου... Ποσα λιτρα ειναι, τι φιλτρα εχεις, τι ταιζεις, ρουτινες.... Για να εχουμε μια καθαρη εικονα γιατι δεν μπορουμε να μαντεβουμε αλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 3 Σεπτεμβρίου 2013 #49 Share 3 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτο το διαστημα ταιζεις. Μηπως θα πρεπει να ελατωσεις λιγο και την τροφη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 3 Σεπτεμβρίου 2013 Author #50 Share 3 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπον ας τα παρουμε απ την αρχη.. Επειδη δεν ξερω τπτ για το ενυδρειο σου... Ποσα λιτρα ειναι, τι φιλτρα εχεις, τι ταιζεις, ρουτινες.... Για να εχουμε μια καθαρη εικονα γιατι δεν μπορουμε να μαντεβουμε αλλο... Γενική κατηγορία ενυδρείου Μάλλον κοινωνικό Γενικές Πληροφορίες Μοντέλο: Anubias Cube A600K00K ΤΥΠΟΥ Διαστάσεις Ενυδρείου (60x60x65): Συνολικά Λίτρα: 234 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: Anubias nano, Echinodorus, Cladophora, Cryptocoryne x willisii, Microsorum pteropus ‘’Narrow’’ Ψάρια: 4 X δίσκοι, 3 X Clown, 4 X Ramirezi, 1 X Ancistrous, 10 X Cardinals Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Τίποτα Πέτρες: Λάβα Ξύλα: Μια μεγάλη ρίζα απο pet shop Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: JBL Aquabasis Βυθός: JBL Manado Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 Χ Τ8/15W !!!!!! Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες με χρονοδιακόπτη (16:00 -24:00) Λοιπός Εξοπλισμός UPS 900VA σε μόνιμη λειτουργία. Ph digital real time meter σε μόνιμη λειτουργία. Ψηφιακό θερμόμετρο JBL AquaCristal 11W UV fliter σε μόνιμη λειτουργία. Hailea ACO-6603 air pump σε μόνιμη λειτουργία. Eheim ταίστρα (όταν απουσιάζω) Eheim Compact 1000 τρόμπα για τις αλλαγές νερού απο το βαρέλι. Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: JBL 900l/hour Θέρμανση/ Ψύξη: Eheim Jagger 150 W Λίπανση: Flourish Excell,JBL Kungel Balls Παροχή CO2: Περιπτωσιακά Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή δύο φορές την ημέρα:Καταψυγμένη τροφή Skender , Spirulina, Tetra Discus Παράμετροι pH: 7,8 Γενική σκληρότητα (GH):14 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3):25 Φωσφορικά (PΟ4):0 Μέση Θερμοκρασία (°C): 30°C Ημερομηνία στησίματος 17 Μαρτίου 2013 με JBL Biotopol Plus για 10 ημέρες. Συντήρηση Αλλαγές νερού: Περίπου 30% κάθε Κυριακή. Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Βαρέλι απο την προηγούμενη με αντιχλώριο. Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Καθαρισμός σφουγγαριών φίλτρου με νερό ενυδρείου σε κάθε αλλαγή νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος