kid4ever 25 Ιουλίου 2013 #1 Share 25 Ιουλίου 2013 Καλησπερα στο φορουμ....βρισκομαι στην Καλυμνο και εχω βρει απιστευτα βοτσαλα στις παραλιες τα οποια πηρα και θελω να βαλω στο ενυδρειο μου το οποιο φιλοξενει παπαγαλοψαρα....θελω να μου πειτε με ποιον τροπο μπορω να τα καθαρισω προκειμενου να μπουν στο ενυδρειο μου...ευχαριστω....!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 25 Ιουλίου 2013 #2 Share 25 Ιουλίου 2013 Καλησπερα βραστες και μετα ξεπληνετες και ειναι ετοιμες παντως να ξερεις οτι οσο αλατι εχει ποτισει η πετρα ουσιστικα δεν φευγει ποτε συνεχως θα βγαζει στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 25 Ιουλίου 2013 Author #3 Share 25 Ιουλίου 2013 Το εχω ξανακουσει αυτο αλλα το θεμα ειναι οτι τα συγκεκριμενα βοτσαλα και σε καταστημα να τα παρω το ιδιο πραγμα θα ειναι αφου σε οσα εχω ρωτησει μου λενε οτι ειναι και αυτα βρασμενα και μονο....!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 25 Ιουλίου 2013 #4 Share 25 Ιουλίου 2013 Το ιδιο ακριβως πραγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιουλίου 2013 #5 Share 25 Ιουλίου 2013 Εγω θα τις ξεπλενα με αφονο νερο και τριψιμο και θα τις εβαζα,οπως εκανα και σε καθε αφρικανικο ενυδρειο που εφτιαχνα,εκτος απο μια φορα που τις επλυνα με χλωρινη. Αν θες λοιπον,λεκανη με νερο,δυο καπακια καθαρη χλωρινη χωρις αρωματικα,βαζεις τις πετρες και τις πλενεις. Μετα βαζεις παλι νερο στη λεκανη,και τις αφηνεις μια μερα με αντιχλωριο. Βρασιμο δεν χρειαζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 25 Ιουλίου 2013 #6 Share 25 Ιουλίου 2013 Έχω βάλει και εγώ στο δικό μου ενυδρείο βότσαλα από παραλία, απλά πλύσιμο με άφθονο νερό και μετά μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 25 Ιουλίου 2013 Author #7 Share 25 Ιουλίου 2013 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας....λεω να τις αφησω μια μερα σε νερο...βρασιμο και μετα μεσα....πιστευω ολα καλα θα πανε....καλο βραδυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Ιουλίου 2013 #8 Share 26 Ιουλίου 2013 Κι εγω πήρα κάτι πέτρες απο τη θάλασσα τις έπλυνα καλά και τις έβρασα αρκετές ώρες. Τις άφησα μέσα σε φρεσκο νερο καμία 3-4 μέρες αλλα πάλι μυρίζουν "θαλασσίλα"....γιατί έτσι; Και κάτι άλλο, εκτός απο το τεστ με το υδροχλωρικό οξύ, υπάρχει άλλος τρόπος προκειμένου να εξακριβωσουμε αν ειναι ασβεστολιθηκές οι πέτρες ή όχι; Γιατι αυτές που δοκιμάζουμε με το οξύ, δε μπορούμε να τις βάλουμε μέσα στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 27 Ιουλίου 2013 Author #9 Share 27 Ιουλίου 2013 (edited) Ουσιαστικα η θαλασσα δεν ''φευγει'' ποτε φιλε μου και παντα θα βγαζει στο ενυδρειο...το θεμα ειναι κατα ποσο μπορει να βλαψει το ενυδρειο σου η ποσοτητα αλατιου που βγαζουν οι πετρες....ακομα και απο μαγαζι να παρεις βοτσαλα..ακριβως την ιδια επεξεργασια με εμας κανουν κ εκεινοι (βρασιμο κλπ)Οσο για το τεστ για τις ασβεστολιθικες μπορεις να το κανεις και με ξυδι.... Έγινε επεξεργασία 27 Ιουλίου 2013 - kid4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιουλίου 2013 #10 Share 27 Ιουλίου 2013 Ουσιαστικα η θαλασσα δεν ''φευγει'' ποτε φιλε μου και παντα θα βγαζει στο ενυδρειο...το θεμα ειναι κατα ποσο μπορει να βλαψει το ενυδρειο σου η ποσοτητα αλατιου που βγαζουν οι πετρες....ακομα και απο μαγαζι να παρεις βοτσαλα..ακριβως την ιδια επεξεργασια με εμας κανουν κ εκεινοι (βρασιμο κλπ) Οσο για το τεστ για τις ασβεστολιθικες μπορεις να το κανεις και με ξυδι.... Με ξυδι δεν ειναι τοσο αξιοπιστο το τεστ οσο με υδροχλωρικο οξυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Ιουλίου 2013 #11 Share 27 Ιουλίου 2013 Ουσιαστικα η θαλασσα δεν ''φευγει'' ποτε φιλε μου και παντα θα βγαζει στο ενυδρειο...το θεμα ειναι κατα ποσο μπορει να βλαψει το ενυδρειο σου η ποσοτητα αλατιου που βγαζουν οι πετρες....ακομα και απο μαγαζι να παρεις βοτσαλα..ακριβως την ιδια επεξεργασια με εμας κανουν κ εκεινοι (βρασιμο κλπ) Οσο για το τεστ για τις ασβεστολιθικες μπορεις να το κανεις και με ξυδι.... Ναιιιιιιι κι αν τους ξαναζητησεις στις ξαναβραζουν κιολας στο καπακι,αλλα τις πας εσυ μεσα στην κουζινα τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 27 Ιουλίου 2013 Author #12 Share 27 Ιουλίου 2013 ''Δια'' δεν καταλαβα αυτο που εγραψες.....συμφωνεις ή διαφωνεις ειπα την γνωμη μου και αυτο που κανω εγω...ειρωνια και τα λοιπα δεν χωρανε λοιπον αυτα στους φιλους σου ή σε εκεινους που στο επιτρεπουν....Υ.Γ :ΠροςModerator: Παρακαλω ας κλειδωσει το θεμα για αποφυγει περαιτερω παρεξηγησεων..νομιζω η ουσια του εχει εξαντληθει...ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Ιουλίου 2013 #13 Share 27 Ιουλίου 2013 ''Δια'' δεν καταλαβα αυτο που εγραψες.....συμφωνεις ή διαφωνεις ειπα την γνωμη μου και αυτο που κανω εγω...ειρωνια και τα λοιπα δεν χωρανε λοιπον αυτα στους φιλους σου ή σε εκεινους που στο επιτρεπουν.... Υ.Γ :ΠροςModerator: Παρακαλω ας κλειδωσει το θεμα για αποφυγει περαιτερω παρεξηγησεων..νομιζω η ουσια του εχει εξαντληθει...ευχαριστω Πλακα κανω μωρε,γι'αυτο κι εβαλα και τη φατσουλα για να μην το στραβοπαρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Ιουλίου 2013 #14 Share 27 Ιουλίου 2013 Παντως να εισαι σιγουρος οτι κανενα καταστημα δεν βραζει τις πετρες που πουλαει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Ιουλίου 2013 #15 Share 27 Ιουλίου 2013 Παντως να εισαι σιγουρος οτι κανενα καταστημα δεν βραζει τις πετρες που πουλαει Αυτο σημαίνει ότι και απο πετ σοπ να πάρουμε, πρέπει να τις επεξεργαστούμε κάπως (για καθάρισμα μιλάω). O.K. οσο αφορά αυτό το κομμάτι. Τώρα που ξέρω εγω ότι οι πέτρες που θα αγοράσω δεν ειναι ασβεστολιθικές; Ο πετσοπάς θα το ξέρει για να μου το πει ή δε θα ειναι σίγουρος; Το λέω επειδη το έπαθα. Πήρα τρεις πέτρες, τις πλήρωσα και μετά μου είπε να τους ρίξω υδροχλωρικό οξύ για να τις δοκιμάσω ..... και μετά βέβαια να τις πετάξω στα σκουπίδια γιατι ενυδρειο δε μπαίνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 28 Ιουλίου 2013 #16 Share 28 Ιουλίου 2013 Καλησπερα και απο μενα....απο προσωπικη εμπειρια με το ξυδι δεν κανεις δουλεια.... πρεπει να περιεχουν πολυ ασβεστολιθο οι πετρες για να σου δειξει με το ξυδι....! Εγω οταν εστηνα το δικο μου ενυδρειο ειχα βρει καποιες πετρες οι οποιες δεν αφριζαν καθολου με το ξυδι...... και θεωρησα οτι ειναι οκ..... οταν τις εβαλα μεσα στο ενυδρειο... ανεβαινε το ph απο 7,2 που εχει το νερο απο μονο του στο 8-8,5 και υστερα απο ψαξιμο ειδα οτι ευθυνονταν οι πετρες και τις εβγαλα.... οταν τις δοκιμασα με υδροχλωρικο οξυ αφριζε ο τοπος....! φυσικα δεν μπορεσα να βρω καμια εδω στην περιοχη μου που να μην εχει αβεστολιθο και το εστησα μονο με χαλικι και φυτα...! Αν και καπου εχω διαβασει.... (βεβαια το λεω με επιφυλαξη) οτι το 98% των πετρωματων εδω στην Ελλαδα ειναι ασβεστολιθικα.... οποτε ειναι μαλλον λιγο δυσκολο να βρεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Ιουλίου 2013 #17 Share 28 Ιουλίου 2013 Βασικά μάζεψα δυο ειδών πέτρες και με το τέστ του υδροχλωρικού οξέως, φάνηκα τυχερός στο ενα είδος και μάλιστα αυτό που μου άρεσε περισσότερο. Ηδη τις έχω τοποθετήσει στο ενυδρειο μου και δείχνουν φανταστικές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 7 Αυγούστου 2013 #18 Share 7 Αυγούστου 2013 Έβαλα κι εγώ μερικά όμορφα βότσαλα στο ενυδρείο που στήνω από την παραλία αφού τα έβρασα αλλά έβγαλα δυο τρια να δοκιμάσω με το ξύδι και αφρίζουν.. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι συμβατά με το μονομάχο που θέλω να βάλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 7 Αυγούστου 2013 #19 Share 7 Αυγούστου 2013 (edited) Το τεστ με το ξύδι δεν είναι και τόσο αξιόπιστο αλλα αυτο δε σημαίνει ότι δεν ειναι ασβεστολιθικές. Έχω την εντύπωση ότι αν με το ξύδι αφρίσανε, με το υδροχλωρικό οξύ θα σου γίνει το σπίτι σα μπανιέρα γεμάτη αφρόλουτρο. Αυτο σημειώνει ότι οι σκληρότητες θα ανέβουν. Δεν έχω ιδέα απο μονομάχους. Τι νερο θέλουν; Έγινε επεξεργασία 7 Αυγούστου 2013 - Safarpn 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 7 Αυγούστου 2013 #20 Share 7 Αυγούστου 2013 Απ' όσο έχω διαβάσει, μαλακό θέλουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 7 Αυγούστου 2013 #21 Share 7 Αυγούστου 2013 Παρακολούθησε λίγο τη σκληρότητα του νερού σου γιατί μάλλον θα χρειαστει να βγάλεις τα βότσαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 9 Αυγούστου 2013 #22 Share 9 Αυγούστου 2013 (edited) Το ph αρκεί σε πρώτη φάση για να τσεκάρω τις πέτρες; Σκέφτομαι να παραγγείλω το σετ με τα τεστ της api αλλά λείπουν τα kh/gh. Έγινε επεξεργασία 9 Αυγούστου 2013 - xaos Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Αυγούστου 2013 #23 Share 10 Αυγούστου 2013 Αν αφρισαν με το ξυδι που δεν κανει δουλεια τοτε θα αφρισουν και με το υδροχλωρικο οξυ και σημαινει οτι δεν κανουν για το μονομαχοενυδρειο σου και πρεπει να τις βγαλεις γιατι οι σκληροτητες θα πανε στο θεο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος