Jump to content

Εξάτμιση Νερού

PanaGreco

Recommended Posts

Την τελευταία φορά που έφυγα για 7 ημέρες η στάθμη του νερού είχε κατέβει 3,5cm που σημαίνει ότι στο κύβο μου με διαστάσεις 60 Χ 60 Χ 60 είχα μια απώλεια της τάξης των 12.6 λίτρων.

Αν το διάστημα που θα χρειαστεί να λείψω ξανά είναι διπλάσιο, αναλογικά μάλλον θα χάσω 7-8 cm άρα 25-27 λίτρα.

Θα πρέπει να φροντίσω για σύστημα αναπλήρωσης ή το χειρότερο που θα πάθω αν το αφήσω έτσι θα είναι τα άλατα στα τζάμια απο την εξάτμιση ?

Η απώλεια 8cm δεν θα επηρεάσει την λειτουργία του φίλτρου και θα βάλω την έξοδο στους 50 πόντους.

Τι ψαρακια εχεις?,θα σου αυξηθει πολυ το ΡΗ και οι σκληροτητες.Κατα τα αλλα δεν υπαρχει προβλημα,Ο μαθηματικος τυπος που κανεις παντος,ειναι λαθος,γιατι μπορει να ειναι περισσοτερη η και λιγοτερη η εξατμηση,εξαρτατε απο την ζεστη

Τι ψαρακια εχεις?,θα σου αυξηθει πολυ το ΡΗ και οι σκληροτητες.Κατα τα αλλα δεν υπαρχει προβλημα,Ο μαθηματικος τυπος που κανεις παντος,ειναι λαθος,γιατι μπορει να ειναι περισσοτερη η και λιγοτερη η εξατμηση,εξαρτατε απο την ζεστη

Φυσικά είναι λάθος. Είναι απλά μια εμπειρική προσέγγιση για να έχουμε μια ένδειξη. Σε γενικές γραμμές πάντως όταν το σπίτι είναι κλειστό δεν έχω απώλειες και θεωρώ δεδομένο (όσο γίνεται) ότι η εσωτερική θερμοκρασία θα είναι κάπου σταθερή.

Τα ψάρια μου είναι δίσκοι ,blue rams, καρδινάλιοι και clown.

To ph μου τώρα είναι στα 7,6. Πόσο μπορεί να ανέβει? Αν του ρίχνω και λίγο CO2 θα βοηθούσε?

Φυσικά είναι λάθος. Είναι απλά μια εμπειρική προσέγγιση για να έχουμε μια ένδειξη. Σε γενικές γραμμές πάντως όταν το σπίτι είναι κλειστό δεν έχω απώλειες και θεωρώ δεδομένο (όσο γίνεται) ότι η εσωτερική θερμοκρασία θα είναι κάπου σταθερή.

Τα ψάρια μου είναι δίσκοι ,blue rams, καρδινάλιοι και clown.

To ph μου τώρα είναι στα 7,6. Πόσο μπορεί να ανέβει? Αν του ρίχνω και λίγο CO2 θα βοηθούσε?

Αρκετα,αλλα δεν μπορω να ξερω για το δικο σου,ομως θα σου πω για το δικο μου

Εχω 60αρι,με ανοιχτο καπακι και ανεμιστηρα.Χανω 0,8 λιτρα την ημερα.Περσυ απλα συμπληρωνα νερο,και μου τιναχτικε απο 7,6 σε 8,4.

Εσυ εχεις και δισκους,οποτε η γνωμη μου ειναι να λαβεις τα μετρα σου.

Ας μας πουν και οι δισκαδες καποια πατεντα.Για Το CO2 δεν ξρω να σου πω.

Παρακαλώ κάποιον δισκά να μου πεί :

1. Πόσο καιρό μπορούν να μείνουν νηστικοί οι δίσκοι (χωρίς να φάνε τους καρδινάλιους)

2. Αν κατέβει 7cm η στάθμη θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα?

Επειδη το θεμα σου αφορα δισκους στο μετεφερα στη κατηγορια των δισκων.

Επειδη το θεμα σου αφορα δισκους στο μετεφερα στη κατηγορια των δισκων.

Καλά του έκανες. Εχεις καμία πρόταση για τα δύο θέματα και κυρίως για την εξάτμιση?

αναπληρωση με οσμωση και ιχνοστοιχεια μεσα.

δεν πας πουθενα χωρις αυτην.τωρα οσο για το ποσα λιτρα,αυτο θα εξαρτηθει απο τα λιτρα που πιστευεις πως θα εχεις καταναλωση καθε μερα καθως και το βαρελι που θα επιλεξεις να εχεις σε συνολικα λιτρα αναπληρωσης.

Υπολογίζω να χάσω περίπου 15 λίτρα. Τι μπορεί να συμβεί αν δεν έχω αναπλήρωση?

τιποτα το τραγικο,απλως θα μειωνεται συνεχως η σταθμη του νερου,αρα και ο χωρος για κολυμπι και οτι αλλο συνεπαγεται αυτο.

Αν είναι μόνο αυτό δεν είναι τόσο τραγικό αν από τους 65 πόντους χάσω τους 8 (15 λίτρα) πάντα κατά προσέγγιση.

Αν μπορείς φτιάξε ένα συστημα αναπληρωσης με νερό όσμωσης ή στείλε κάποιον να συμπληρώσει νερό που θα έχεις μαζέψει.

Για το τάισμα μην ανησυχείς. Για 8 ακόμη και 10 ημέρες δεν θα πάθουν τίποτα, αν είναι καλοταισμένοι.

Αν στείλεις κάποιον για έλεγχο, μπορείς να έχεις έτοιμη μια δόση φαγητού σε ένα κουτάκι να την ρίξει. ΜΗΝ βασιστείς στην κρίση του αν δεν έχει ενυδρείο με δίσκους και αυτός. Ετοίμασε τα όλα εσύ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να βοηθήσει. Τους καλοταίζω τώρα για να αντέξουν 15 ημέρες με ξηρά τροφή.

Η εξάτμιση όμως με απασχολεί περισσότερο. Θα μου δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα η απώλεια 8 πόντων σε σύνολο 65?

Λογικά δεν πιστεύω πως ναι αλλά θέλω την γνώμη σας.

Κανε μια καλή αλλαγή πριν φύγεις, και μια μόλις επιστρέψεις και θα είσαι μια χαρά.

Τα ψάρια και να ζωριστούν λίγο θα είναι μια χαρά.

• 2 weeks later...

Το νερό έχει ήδη κατέβει 8 πόντους σε 14 ημέρες. Ευτυχώς έχω ύψος και επιστρέφω σύντομα διαφορετικά θα βρώ τους δίσκους να έχουν γίνει αμφίβια :)

Πανέμορφο το ενυδρείο σου !!!! Ελπίζω να πανε ολα καλα και να τους βρείς όπως τους άφησες.

Και μια ψιλοάσχετη ερώτηση :το ενυδρείο το παρακολουθείς μέσο skype ?????

Πανέμορφο το ενυδρείο σου !!!! Ελπίζω να πανε ολα καλα και να τους βρείς όπως τους άφησες.

Και μια ψιλοάσχετη ερώτηση :το ενυδρείο το παρακολουθείς μέσο skype ?????

Σε ευχαριστώ. Το ενυδρείο το παρακολουθώ μέσω IP Camera και για back up μέσω Skype.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...