Jump to content

Καινούργιος Στο Χώρο

Recommended Posts

Γειά σας και απο εμένα.Καινούργιος στο χώρο και μετά από παρότρυνση της κορης μου(της εκαναν δωρο ενα χρυσοψαρο),αποφασισα να αγορασω ενα ενυδρειο,για να μη βλεπω το ζωντανο να βασανιζεται στη γυαλα.

Αγορασα μολις χτες,απο αγγελια του φορουμ,ενα juwel rekord 600,το οποιο αφου επλυνα πολυ καλα,το εστησα φατσα καρτα στο σαλονι.Η συζυγος,............,αστο καλυτερα. :bigemo_harabe_net-86:

Πηγα σημερα το πρωι σε ενα pet shop,και αφου εξηγησα την κατασταση,μου εδωσαν,fluval biοmax για υλικο,fluval zeo-carb(ανθρακας και αμμωνια μαζι σε σακουλακι για το φιλτρο) και API stress zyme για βακτηρια.Το φιλτρο του Juwel ειχε μεσα δυο μπλε σφουγγαρακια.

Αφησα κατω κατω το ενα σφουγγαρακι,εριξα απο πανω καμια 20αρια μακαρονια,και απο επανω εβαλα το σακουλακι με την αμμωνια και τον ανθρακα.Αφου εβαλα 10 κιλα ψιλλοκοκκο χαλικι,γεμισα με νερο το ενυδρειο,εριξα και αντιχλωριο,εβαλα τα βακτηρια.Η συσκευασια γραφει οτι θελει 15ml για 60λ. νερο,επαναλαμβανωμενο ανα εβδομαδα,για 3 εβδομαδες.

Θα βαλω και κανενα φυτο,αργοτερα,ομως.

Ποτε μπορω να βαλω το χρυσοψαρο μεσα,ωστε να μην ειναι επικινδυνο?

Δεν σκεφτομαι βεβαια,να παραμεινω στα χρυσοψαρα...Λεω,απο Σεπτεμβριο,να βαλω τπτ αλλα ψαρακια μεσα,μετα παντα απο τις συμβουλες σας...Ειδωμεν..

Έγινε επεξεργασία - Hlias21

Καλως ηρθες κανε λιγο υπομονη να στρωση το νερο στο ενυδρειο σου και μετα κανεις οτι θελεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έγινε επεξεργασία - τολισ

Φιλε μου καλησπερα.

Το πρωτο που θα σου συνηστουσα ειναι να παρεις υγρα τεστ για τις μετρησεις σου.

• Like 1

Χαχαχα , γελαω με την φραση ( η συζυγος αστο καλυτερα ) και το εικονιδειο . Καλως ηρθες φιλε Ηλια σε ενα υπεροχο , μοναδικο , ομορφο και συναμα ενδιαφερον χομπυ , καλη επιτυχια με το στησιμο του νεου σου ενυδρειου . Juwell εχω και γω .

Τώρα θα βάλεις το χρυσόψαρο και θα σου συνιστούσα να κάνεις χρήση σε πιο τελευταίας τεχνολογίας σκεύασμα .

Το τάισμα να προσέξεις να είσαι φειδωλός και όλα θα πάνε καλά .

Λοιπον,την Πεμπτη 25/7,εκανα τεστ NH3 και βγηκε 0.

Εριξα μεσα το χρυσοψαρο,ολα καλα.

Δεν ταϊσα καθολου,παρα μονο εχθες το απογευμα,ενα φυλλαρακι.Λεω να του δωσω αλλο ενα,αυριο.

Σημερα το πρωι,εκανα παλι τεστ NH3(Tetra) και NO2(JBL).

Και τα δυο βγηκαν μηδενικα.Το ψαρακι εχει ξεθαρεψει,κανει βολτες συνεχεια,τσιμπαει την αμμο,κτλ.

Εβαλα επισης και μια πετρα με 2-3 τρυπες για να εχει κατι να ασχολειται(οχι αληθινη,απομιμηση πετρας).

Σκεφτομαι να βαλω την επομενη εβδομαδα και κανα δυο φυτα(anubia,κερατοφυλλο).

Επειδη,σε δυο εβδομαδες φευγω για δεκα ημερες,τι λετε,να παρω το χρυσοψαρο μαζι μου?Μπορει να μου δωσει η κουνιαδα μου πλαστικο δοχειο μεταφορας ψαριου.Μπορει να ζησει το ψαρακι εκει μεσα για δεκα ημερες?Το λεω επειδη ειναι πλαστικο..

Η να το αφησω εδω?Και απο τροφη τι γινεται?Δεν εχω αυτοματη ταιστρα..

Έγινε επεξεργασία - Hlias21

Να το αφήσεις στην ησυχία του το ψαράκι , δεν έχει ανάγκη για δέκα ημέρες που θα μείνει ατάιστο .

Απο τη στιγμή που η τροφή καταναλώνετε σε ενα λεπτό όλη δεν έχεις κανένα πρόβλημα να ταΐζεις κάθε ημέρα .

Να το αφήσεις στην ησυχία του το ψαράκι , δεν έχει ανάγκη για δέκα ημέρες που θα μείνει ατάιστο .

Απο τη στιγμή που η τροφή καταναλώνετε σε ενα λεπτό όλη δεν έχεις κανένα πρόβλημα να ταΐζεις κάθε ημέρα .

Οκ. Θα το αφήσω πίσω. Όσο αφορά το τάισμα του, καλά κάνω και το ταΐζω κάθε 2-3 μέρες, τώρα που το ενυδρείο είναι στο στρώσιμο? Επίσης, όταν είναι να φύγω, θα το ταισω μια καλή δόση ή νορμάλ? Αλλαγές νερού δεν κάνω για δύο εβδομάδες.... Σωστά?

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Ήμουν σαφής στην απάντηση που έδωσα , το ψαράκι το αφήνεις στο ενυδρείο και φεύγεις να περάσεις καλά , το τάισμα μέχρι να φύγεις το κάνεις κάθε μέρα εφ όσον η ποσότητα που βάζεις καταναλώνετε σε ένα λεπτό ( αν απο λάθος θα καταναλωθεί η τροφή σε δύο λεπτά , δεν θα ταίσεις την επόμενες δύο ημέρες , αν πέσει παρα πάνω την αφαιρείς αμέσως ) .

Πέντε μέρες πρίν να φύγεις μπορείς να αυξήσεις τη συχνότητα του ταΐσματος , όχι τη ποσότητα ανα τάισμα .

Μια ημέρα πρίν φύγεις ΔΕΝ θα ταΐσεις , θα κάνεις ενα τσεκάρισμα οτι όλα δουλεύουν σωστά και θα πας να περάσεις καλά τις διακοπές σου .

Αλλαγή νερού όταν γυρίσεις με το καλό .

Καλημερα σας.Εβαλα την Τριτη δυο ξυλα μοπανι,αφου τα επλυνα καλα με ζεστο νερο,τεσσερις ανουμπιες,3 anubias coffeefolia και μια anubias nana.Εκανα και τις μετρησεις μου,NH3 μηδεν και NO2 παλι μηδεν.Για τα νιτρικα δεν εχω παρει ακομα,Θα παρω την ερχομενη εβδομαδα.

Εριξα επισης,την Πεμπτη και τα βακτηρια μου για δευτερη φορα,οπως λεει και το φυλλαδιο οδηγιων της API,και ολα καλα.Το χρυσοψαρο δειχνει να χαιρει ακρας υγειας,κοβει βολτες,εξερευναει,κτλ.

Τη λαμπα την αναβω καθημερινα 18:00 - 24:00.Ταιζω καθε μερα πολυ φειδωλα,το τρωει μεσα σε 1 λεπτο.

Ομως.....σημερα εκανα παλι τα τεστ και δειξανε NH3 (0) και NO2 (0,6).To test των NO2 ειναι της JBL.Πολυ αυξημενα δεν ειναι? Γιατι ομως?Δεν φαινεται να εχω κανει κατι λαθος...

Αλλαγη νερου δεν εχω κανει ακομα....Μηπως τωρα αρχιζουν να δημιουργουνται τα πρωτα βακτηρια?

Εδω και μια φωτο με το σημερινο setup:

post-56104-0-49535500-1375512677_thumb.jpg

Επίσης, το σακουλάκι με τον άνθρακα και την αμμωνία, τα αφήνω ή τα βγάζω?

Φιλε μου καλως ηρθες στην παρεα μας.

Το ενυδρειο σου αυτην την στιγμη εχει προβλημα,και μαλιστα σοβαρο.Και αυτο μπορει να συνεβει για 2 λογους.Η δεν ακολουθησες τις οδηγιες που σου δωθηκαν σωστα,η η συμβουλες που σου δωθηκαν,ηταν λαθος.

Τωρα αυτο που πρεπει να κανεις ειναι .Να κανεις αμεσα 40% αλλαγη νερου,(παντα με βακτηρια και αντιχλωριο)μετρας καθε μερα,και εαν βρισκεις Νιτρωδη η αμμωνια,συνεχιζεις να κανεις αλλαγες νερου.Σταματας το τασμα για μερικες μερες,βγαζεις ολα απο το φιλτρο,εκτος το μακαρονι και τα σφουγγαρια,στην θεση τους προσθετεις και αλλα μακαρονια,Αν σου περισσευουν μακαρονια,βαλτα στης κακιας γυναικας :2guns: σου το καλσον (και η δικια μου ειναι μεγαιρα) :P Το βαζεις στην εξοδο του φιλτρου να το χτυπα.

Κατα την γνωμη μου,το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο,και κακως εβαλες ψαρι μεσα.

Διαβασε μερικα αρθρα που εχουμε στο φορουμ,για να αρχιζεις σιγα σιγα,να μπαιινεις το νοημα αυτου του καταπληκτικου χομπι.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1318

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=54770&st=0&p=497929entry497929

προσθετω δλδ τοσα βακτηρια οσο το νερο που εκανα αλλαγη?

ακριβως οσα αντιστοιχουν στο 40% νερου.Οτι γραφουν οι οδηγιες στο μπουκαλι

Έγινε επεξεργασία - kixlidatos

Ωραιο το set up σου Ηλια . Το background ειναι αφισα ή διακοσμητικο της Juwell ;

αφισα,απο pet shop,απο τη μια πετρες οπως αυτες που φαινονται,και απο την αλλη διαφορα φυτα.Απο την πλευρα των φυτων χανονται τα δικα μου... :meh:

Λοιπον,εβγαλα 40% νερου,τωρα περιμενω να ετοιμαστει το καινουργιο με το αντιχλωριο.Τα βακτηρια θα τα ριξω απευθειας στο φιλτρο αφου προσθεσω το φρεσκο νερο...

Εβγαλα και τον ανθρακα,και προσθεσα μακαρονι,απο πανω το σφουγγαρι και τελος τον υαλοβαμβακα,αφου τον ξεπλυνα...

Αυτο που με ανησυχει,ειναι οτι φευγω τελος της αλλης εβδομαδας,για 10 ημερες.....τι θα γινει οσο λειπω?.....οεο?....

Πρωτα προετοιμαζουμε το νερο και μετα βγαζουμε το νερο απο το ενυδρειο..

Για μενα επαναλαμβανω,οριμο ενυδρειο θεωρειται μετα απο 6 μηνες διχως να γινουν σημαντικες αλλαγες στο ενυδρειο.

Εσυ καθε μερα θα παρακουλουθεις με τα τεστακια το νερο,και θα δουμε.Τωρα αχισε ο κυκλος του αζωτου.Το ψαρακι σου ειναι απο τα σκληρα ζωντανα,πιστευω θα αντεξει την μπορα.Παντα με αλλαγες νερου.

Πρωτα προετοιμαζουμε το νερο και μετα βγαζουμε το νερο απο το ενυδρειο..

Πρώτα έβγαλα το νερό και μετά περίμενα να ετοιμαστεί το φρέσκο.

Έχω βλέπεις ένα κουτί από αυτά του ικεα, που να χωράει τόσα λίτρα.

Αν χτές το Νο2 ήταν 0 και σήμερα είναι 0,6 κάτι δεν πάει καλά .

Σταματάς το τάισμα και μετράς αύριο , χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο που να μας μπερδέψει .

Κακώς έγινε η αλλαγή νερού , κακώς και το φίλτρο που πειράχτηκε .

Ν02 0,6 δεν έχει πρόβλημα το ψάρι για ενα 24ωρο .

Σημερα εκανα παλι μετρησεις NH3 και NO2,μετα απο την αλλαγη νερου 40% που εκανα χθες.

NH3 0

NO2 0,6

Τα νιτρωδη δεν επεσαν καθολου!!

Τι συμβαινει? Παιζει να φταινε τα μοπανι που εχω μεσα,να βγαζουν χρωμα δλδ,και να επηρεαζεται το χρωμα του τεστ,η λεω κοτσανα?

Εχθες στη αλλαγη νερου,ειδα οτι το νερο που εβγαλα απο το ενυδρειο,δεν ηταν καθαρο,αλλα ειχε μια αμιδρη αποχρωση.

Δεν ταίζεις , ζωντανά βακτήρια και μας ενημερώνεις .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...