Psarwmenos 24 Ιουλίου 2013 #1 Share 24 Ιουλίου 2013 Θα ηθελα να μου προτεινετε καποια αξιοπιστα ph tests γιατι αντιμετωπιζω προβλημα στο να μετρησω σε τι τιμες βρισκομαι αυτη την στιγμη . Εχω ηδη το υγρο τεστ της Sera αλλα με εχει απογοητευσει πληρως . Το αποτελεσμα που μου δινει ειναι αμφιλεγομενο και κυμαινεται απο 8,0-9,0 χωρις να μπορω ουτε εγω ουτε αλλα ατομα να συμφωνησουμε στο ποιο ειναι το χρωμα που μας βγαζει με το χρωμα των αντιστοιχων μετρησεων . Τελικα πηγα σε ενα πετ σοπ και ζητησα να μου μετρησουν το νερο και το βρηκαν 7,4 με υγρο τεστ αλλα δεν συγκρατησα την μαρκα . Επειδη χωρις καποια σαφη ενδειξη του ph ειναι αδυνατο να αποφασισω και το πως θα γινει η επιλογη ψαριων θα ηθελα τα φωτα σας . ( Αν ανοιξα το θεμα σε λαθος κατηγορια , ας μεταφερθει εκει που πρεπει ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 24 Ιουλίου 2013 #2 Share 24 Ιουλίου 2013 Της ΑΡΙ ειναι πολυ καλα. Μηπως ειναι ληγμενα αυτα που εχεις?Γιατι εχει μεγαλη διακυμανση ετσι οπως τα λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psarwmenos 24 Ιουλίου 2013 Author #3 Share 24 Ιουλίου 2013 (edited) Δεν εχουν ληξει , τα χρωματα ειναι πολυ παρομοια στις τιμες 8,0 - 9,0 με αποτελεσμα να μην μπορω να πω με σιγουρια οτι ειναι 8,0 ή 8,5 ή 9,0 . Στην τιμη 7,5 το χρωμα ειναι αρκετα διαφορετικο και δεν μοιαζει καθολου με το χρωμα που μου δινει η μετρηση ( αρα αν ισχυει το 7,4 που μου εδωσε στο πετ σοπ το τεστ ειναι τελειως αναξιοπιστο ή δεν λαμβανω υποψην καποιες αλλες παραμετρους ) Μπορει να ειναι πιο σκουρο το 9,0 απο το 8,0 αλλα βαζοντας πανω το δοχειο με το υγρο μοιαζει πολυ και με τα τρια . Παραθετω και τον αντιστοιχο πινακα με τα χρωματα για να γινω πιο κατανοητος . Έγινε επεξεργασία 24 Ιουλίου 2013 - Psarwmenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 24 Ιουλίου 2013 #4 Share 24 Ιουλίου 2013 Δεν τα ειχα αυτα ποτε και δεν ξερω αν ειναι καλα η οχι.Απλα οταν μετρας να ειναι παντα μερα ,και στο φως του ηλιου δειχνει το σωστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 24 Ιουλίου 2013 #5 Share 24 Ιουλίου 2013 καλησπέρα εγω που τα είχα και τα είχα τσεκάρει και με τις API μου έβγαζαν το ίδιο αποτέλεσμα η αλήθεια ειναι ότι στην αρχή οταν τα πρωτο πήρα είχα και εγω το ίδιο θέμα με τα χρώματα προσπάθησε να τα τσεκαρεις στο φως της ημέρας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 24 Ιουλίου 2013 #6 Share 24 Ιουλίου 2013 Μέτρα το νερό βρύσης να δεις τι θα δείξει.Σε ποια μένεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 24 Ιουλίου 2013 #7 Share 24 Ιουλίου 2013 Πάρε ένα ηλεκτρονικό σε βάθος χρόνου θα σου βγει πολλή ποιο φθηνό από τα υγρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Ιουλίου 2013 #8 Share 24 Ιουλίου 2013 Εχω κι εγώ της sera και έχω ψιλοχάσει τη μπάλα. Το έχω δυόμιση μήνες και οταν το πρωτοπήρα μέτρησα το νερο που έβαζα στο ενυδρειο που τότε ήταν μονο βρύσης. Μου το έβγαζε 8. Σε αυτούς τους δυόμιση μήνες στις αλλαγές νερού βάζω 70% όσμωσης και 30% βρύσης και κάποιες φορές όσμωσης βάζω περισσότερο. Οι αλλαγές γίνονται κάθε εβδομάδα το 1/3. Μετα λοιπόν απο τόσες αλλαγές αυτούς τους μήνες, μέτρησα και πάλι και 8 το δείχνει ακόμα. Ειναι λίγο κουλό αυτο ή φυσιολογικό; Μάλλον θα αλλάξω τεστάκια. Ληγμένα πάντως δεν ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 24 Ιουλίου 2013 #9 Share 24 Ιουλίου 2013 Της API είναι πολύ καλά αλλά αρκετά ακριβά. Δοκίμασε την πιο διαδεδομένη επιλογή, αυτά της Tetra. Είναι και εύκολα στην χρήση και την ανάγνωση και οικονομικά και αξιόπιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psarwmenos 27 Ιουλίου 2013 Author #10 Share 27 Ιουλίου 2013 (edited) Οι μετρησεις που μου δινει το τεστ ειναι ιδιες ειτε μετραω το νερο του ενυδρειου ειτε της βρυσης . Σημειωτεον δε οτι στο ενυδρειο λειτουργει εδω και 2 εβδομαδες σχεδον εσωτερικο φιλτρακι με τυρφη ... Θα προσπαθησω να δοκιμασω καποια αλλλα τεστ αρχικα αν κι η λυση που προτεινε ο φιλος για ηλεκτρονικο πεχαμετρο δεν ακουγεται καθολου ασχημη . Με το καλιμπραρισμα που βλεπω οτι θελουν βεβαια με βλεπω να τα θαλασσωνω αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα . Αμα παραγγειλω μεσω ebay π.χ. απο Αγγλια , υπαρχει περιπτωση να αλλοιωθουν τα υγρα τεστ απο τις συνθηκες ταξιδιου αν αυτες δεν ειναι ιδανικες ? Έγινε επεξεργασία 27 Ιουλίου 2013 - Psarwmenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος