Χρήστος 24 Ιουλίου 2013 #26 Share 24 Ιουλίου 2013 Ράστα μην είσαι απόλυτος Το κάθε ενυδρείο έχει τον δικό του χαρακτήρα, όταν αποκτήσουμε εμπειρία μας λέει πότε να αλλάξουμε το νερό του. Σε εμένα πχ το νερό της αλλαγής είναι 100% νερό ΑΟ Οπότε δεν με προσφέρει τίποτα ουσιαστικά, το νερό το φτιάχνω εγώ όπως θέλω με βάση της ανάγκες του ενυδρείου και το αλλάζω πάλι με βάση της ανάγκες του ενυδρείου. Επιμένω πως το ιδανικό για αρχάριους είναι 30% κάθε 7 ημέρες. Όταν ξεφύγουμε από τον χαρακτηρισμό του αρχάριου μετά δεν υπάρχουν στάνταρ.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιουλίου 2013 #27 Share 24 Ιουλίου 2013 Ράστα μην είσαι απόλυτος Το κάθε ενυδρείο έχει τον δικό του χαρακτήρα, όταν αποκτήσουμε εμπειρία μας λέει πότε να αλλάξουμε το νερό του. Σε εμένα πχ το νερό της αλλαγής είναι 100% νερό ΑΟ Οπότε δεν με προσφέρει τίποτα ουσιαστικά, το νερό το φτιάχνω εγώ όπως θέλω με βάση της ανάγκες του ενυδρείου και το αλλάζω πάλι με βάση της ανάγκες του ενυδρείου. Επιμένω πως το ιδανικό για αρχάριους είναι 30% κάθε 7 ημέρες. Όταν ξεφύγουμε από τον χαρακτηρισμό του αρχάριου μετά δεν υπάρχουν στάνταρ.- Εδω παιζει μια διαφορα Χρηστο,εσυ βαζεις 100% νερο απο ΑΟ,δεν ριχνεις ομως και ιχνοστοιχεια απο σκευασμα? Και εγω αυτο λεω ρε συ,30% καθε 7 μερες,απλα παιζει μια διαφορα σημαντικη για μενα,αν εχεις φυτα και ακολουθεις εβδομαδιαια λιπανση αυτη τη ρουτινα των αλλαγων πρεπει να την κρατησεις ειτε εισαι αρχαριος ειτε εμπειρος.Μ αυτον τον τροπο τραβας οτι λιπασμα εχει περισεψει και κανεις ενα restart στο συστημα σου. Δεν διαφωνω μαζι σου,το καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο και δεν υπαρχει κατι στανταρ,απλα υπαρχουν δοκιμασμενες συνταγες που μπορουμε να ακολουθησουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 24 Ιουλίου 2013 #28 Share 24 Ιουλίου 2013 Θα διαφωνησω με τις αλλαγες νερου, Κατα τη γνωμη μου η καλυτερη συνταγη,δοκιμασμενη και επιτυχημενη ειναι 30% καθε εβδομαδα.Ειδικα αν εχουμε φυτα μεσα και ριχνουμε και λιπασματα. Μη ξεχναμε οτι το νερο της αλλαγης προσφερει διαφορα καλα ιχνοστοιχεια και στα ψαρια και στα φυτα μας. Όπως το έγραψες εγώ κατάλαβα ότι διαφωνείς με όλες της άλλες αλλαγές νερού πχ 50% κάθε 15 μέρες κοκ. Και προτείνεις μόνο την 30% ανα 7 ημέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιουλίου 2013 #29 Share 25 Ιουλίου 2013 Ναι μαλλον το διατυπωσα λαθος Για αρχαριους και για νεα ενυδρεια,οπως και για ενυδρεια με εβδομαδιαια λιπανση προτεινω το 30% καθε εβδομαδα.Για ενυδρεια που τρεχουν πολυ καιρο εκει πλεον εχεις μαθει το ενυδρειο σου και κανονιζεις τις αλλαγες εσυ συμφωνα με το συστημα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulvergr@linuxmail.org 29 Αυγούστου 2014 #30 Share 29 Αυγούστου 2014 καλησπερα ,και καλως σας βρισκω. εχω παρει για την μικρη μου ενα μικρο ενυδρειο απο το jumbo με ενα χρυσοψαρο...το συγκεκριμενο εχει και αντλια με φιλτρο ανθρακα,πρεπει να αλλαζω το νερο η οχι?εχω χασει την μπαλα με ολα αυτα που διαβαζω!πρεπει να του βαλω και κατι αλλο μεσα? http://postimg.org/image/mv2eduhzr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 29 Αυγούστου 2014 #31 Share 29 Αυγούστου 2014 καλησπερα ,και καλως σας βρισκω. εχω παρει για την μικρη μου ενα μικρο ενυδρειο απο το jumbo με ενα χρυσοψαρο...το συγκεκριμενο εχει και αντλια με φιλτρο ανθρακα,πρεπει να αλλαζω το νερο η οχι?εχω χασει την μπαλα με ολα αυτα που διαβαζω!πρεπει να του βαλω και κατι αλλο μεσα? http://postimg.org/image/mv2eduhzr/ Θα έλεγα να ανοίξεις ένα θέμα στην κατηγορία περί γλυκού νερού για να συζητήσουμε πολλά για το ενυδρείο και το ψαράκι σου. Είναι πολλά που πρέπει να σου πούμε γιατί από τη φωτογραφία διαπιστώνω πολλά λαθάκια που πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο. Μέχρι τότε πρέπει να βάλεις βιολογικό υλικό στο φίλτρο σου από ένα στρωμένο ενυδρείο. Όσο αφορά τις αλλαγές νερού, ναι, κάνουμε το 30% κάθε εβδομάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 29 Αυγούστου 2014 #32 Share 29 Αυγούστου 2014 καλησπερα ,και καλως σας βρισκω. εχω παρει για την μικρη μου ενα μικρο ενυδρειο απο το jumbo με ενα χρυσοψαρο...το συγκεκριμενο εχει και αντλια με φιλτρο ανθρακα,πρεπει να αλλαζω το νερο η οχι?εχω χασει την μπαλα με ολα αυτα που διαβαζω!πρεπει να του βαλω και κατι αλλο μεσα? http://postimg.org/image/mv2eduhzr/ Γεια σου και καλώς ήρθες! Το νερό το αλλάζουμε στα ενυδρεία, 30% την εβδομάδα. Θέλεις να ανοίξεις ένα νέο θέμα, δικό σου, στην κατηγορία "Γλυκού νερού" και να μιλήσουμε εκεί για το ενυδρείο σου; Το ενυδρείο είναι 20 λίτρων; Είναι πολύ μικρό για ένα χρυσόψαρο, γιατί τα χρυσόψαρα μεγαλώνουν πολύ και λερώνουν πολύ. Χρειάζεσαι ένα ενυδρείο με μήκος τουλάχιστον ένα μέτρο, αν θέλεις να το κρατήσεις. Δυστυχώς δεν ενημερώνουν τον κόσμο για τις απαιτήσεις των χρυσόψαρων. Αν δεν θέλεις να πάρεις άλλο ενυδρείο, τότε μπορείς να το κρατήσεις αυτό, αλλά να δώσεις το χρυσόψαρο πίσω και να βάλεις έναν μονομάχο. Σε τόσα λίγα λίτρα δεν μπορούν να μπουν άλλα ψάρια, μόνο ένας μονομάχος. Έπειτα θα χρειαστεί να στρώσεις το ενυδρείο ώστε το νερό να είναι κατάλληλο για το ψάρι. Βγάζεις τον άνθρακα και στη θέση του βάζεις βιολογικό υλικό. Δες εδώ. Χρωματιστά χαλίκια αποφεύγουμε, γιατί στρεσάρουν τα ψάρια και πλαστικά φυτά επίσης, γιατί μπορεί να βγάλουν βλαβερές ουσίες στο νερό (κι ας λένε ότι είναι για ενυδρεία!) Για ό,τι απορίες έχεις, θα τις συζητήσουμε στο νέο, δικό σου θέμα για να μην "χαλάμε" το θέμα του φίλου μας. Καλή αρχή σου εύχομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulvergr@linuxmail.org 29 Αυγούστου 2014 #33 Share 29 Αυγούστου 2014 ανοιγω θεμα εκει ,ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος