Jin Kazama 23 Ιουλίου 2013 #1 Share 23 Ιουλίου 2013 Καθε ποτε φρεσκαρουμε το νερο σε ενα υγιες , στρωμενο ενυδρειο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 23 Ιουλίου 2013 #2 Share 23 Ιουλίου 2013 Οι μετρήσεις θα σου πουν Αν και μια αλλαγή την βδομάδα σε ενα ποσοστο 30% καλά είναι αν δεν αντιμετωπιζεις πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 23 Ιουλίου 2013 Author #3 Share 23 Ιουλίου 2013 Υπαρχει καποιος κανονας ή κινουμαστε παντα αναλογως μετρησεων ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Ιουλίου 2013 #4 Share 23 Ιουλίου 2013 Η προσωπική μου άποψη ειναι κάθε εβδομάδα ενα 30% στάνταρ να γίνεται αλλαγή. Εχει δεν έχει πρόβλημα το ενυδρειο. καλο ειναι να γινεται ενα φρεσκάρισμα του νερού σε ενα τέτοιο ποσοστό. Αν παρουσιαστεί πρόβλημα καλο θα ειναι να γίνονται πιο συχνές και μικρές αλλαγές αναλόγως το "θέμα" που αντιμετωπίζουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 23 Ιουλίου 2013 #5 Share 23 Ιουλίου 2013 Θα σου πω ένα παράδειγμα Ασ πούμε εχεις 2 ενυδρεία 100 λίτρων στο ενα εχεις ενα γκαπυ και στο άλλο ενα όσκαρ Πράξε αναλογως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Ιουλίου 2013 #6 Share 23 Ιουλίου 2013 Αν έχεις ενα γκάπι σε 100 λίτρα...πούλα μου το ενυδρειο σου καλύτερα Τότε δε χρειάζεσαι αλλαγή νερού, χρειάζεσαι αλλαγή χόμπι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 23 Ιουλίου 2013 #7 Share 23 Ιουλίου 2013 Θα το βαφτισουμε μονομάχο τοτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Ιουλίου 2013 #8 Share 23 Ιουλίου 2013 Εντάξει.... μη μου το πουλάς! Πάμε τώρα στα φυτά. Έχεις μέσα, ρίχνεις λιπάσματα; Ειναι κι αλλα που παίζουν ρόλο. Οπως και να έχει εμένω στην άποψή μου. Καλό κάνει η αλλαγή νερού και κακό όχι, έτσι δεν ειναι; (100 λίτρα για ενα μονομάχο; Αμαρτία δεν είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Ιουλίου 2013 #9 Share 23 Ιουλίου 2013 Ρίξτε μια ματιά εδώ : Απόψεις Για Τις Αλλαγές Νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 23 Ιουλίου 2013 #10 Share 23 Ιουλίου 2013 Αν έχεις ενα γκάπι σε 100 λίτρα...πούλα μου το ενυδρειο σου καλύτερα Τότε δε χρειάζεσαι αλλαγή νερού, χρειάζεσαι αλλαγή χόμπι! Διαφωνω. Απογορευεται να ειναι ενα γκαπι σε 100 λιτρα? Σιγουρα ειναι πολυ καλυτερα απο ενα οσκαρ σε 100 λιτρα Μαξιμουμ λιτρα δεν υπαρχουν στη διατηρηση ενος ψαριου. Μινιμουμ μονο υπαρχουν, για τη σωστη διαβιωση και ανετη συντηρηση του ενυδρειου. Εγω που ειχα σε 500 λιτρα ενα μονομαχο με ενα cory κι ενα ancistrus, να το κοψω το χομπι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Ιουλίου 2013 #11 Share 23 Ιουλίου 2013 Διαφωνω. Απογορευεται να ειναι ενα γκαπι σε 100 λιτρα? Σιγουρα ειναι πολυ καλυτερα απο ενα οσκαρ σε 100 λιτρα Μαξιμουμ λιτρα δεν υπαρχουν στη διατηρηση ενος ψαριου. Μινιμουμ μονο υπαρχουν, για τη σωστη διαβιωση και ανετη συντηρηση του ενυδρειου. Εγω που ειχα σε 500 λιτρα ενα μονομαχο με ενα cory κι ενα ancistrus, να το κοψω το χομπι? Οχι βέβαια. Δεν εννοώ αυτο. Εκείνο που θέλω να πω ειναι ότι έχοντας κάποιος ενα ενυδρειο πολλών λίτρων (και δεν εννοώ τα 100) ειναι κρίμα να έχει μέσα ενα γκάπι ας πούμε ή ενα χρυσόψαρο ενώ μπορεί ουσιαστικά να κάνει "παπάδες" και να φτιάξει κάτι πολύ όμορφο. Το να κόψει το χόμπι ήταν στα πλαίσια του αστείου φυσικά....φαντάζομαι τα 500 λίτρα με τα ψάρια που περιγράφεις παραπάνω ήταν κάτι τυχαίο και δεν το επεδίωξες...ή κάνω λάθος;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 23 Ιουλίου 2013 #12 Share 23 Ιουλίου 2013 (edited) "Παπαδες" για τον καθενα μπορει να σημαινει κατι αλλο. Για μενα παπαδες δεν ειναι η "πλουσια" ιχθυοφορτωση, αλλα το καλυτερο δυνατον (και οχι το μινιμουμ) που μπορω να προσφερω στο ψαρι που μου αρεσει Ο μονομαχος μεταφερθηκε εκει απο το 70 λιτρο που βρισκοταν και ηταν μια δοκιμη για την καταρριψη του μυθου περι "ο μονομαχος δεν θελει πολλα λιτρα γιατι δεν κολυμπαει και καθεται σε ενα μερος" ή "δεν θελει βαθυ ενυδρειο γιατι θα σκασει" κλπ Τωρα πηγε σε λιμνη- βιοτοπο 260 λιτρων μαζι με την οικογενεια του (τις θηλυκες και τα παιδια του) Φρεσκαρισμα του νερου με αλλαγες γινονται κανονικα καθε 10 μερες το 20% προς το παρον. Έγινε επεξεργασία 23 Ιουλίου 2013 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 23 Ιουλίου 2013 #13 Share 23 Ιουλίου 2013 ............ Μαξιμουμ λιτρα δεν υπαρχουν στη διατηρηση ενος ψαριου. Μινιμουμ μονο υπαρχουν, για τη σωστη διαβιωση και ανετη συντηρηση του ενυδρειου. Εγω που ειχα σε 500 λιτρα ενα μονομαχο με ενα cory κι ενα ancistrus, να το κοψω το χομπι? Σωστά !!! Και έχει δίκιο ο Σπύρος που έλεγε ανέκαθεν οτι όσο περισσότερα λίτρα τόσο περισσότερα βλέπεις σε ένα ψάρι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Ιουλίου 2013 #14 Share 24 Ιουλίου 2013 Φυσικά, καθαρά θέμα γούστου ειναι ο αριθμός των ψαριών αρκεί να μη ξεφύγουμε απο τα όρια που μας έχουν θέσει οι διαστάσεις του ενυδρειου μας. Ας επανέλθουμε όμως στο θεμα που άνοιξε ο φίλος και ας μας πουν οι πιο έμπειροι κάθε ποτε να κάνουμε αλλαγές νερού; Ποτε ειναι το συνιστόμενο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Ιουλίου 2013 #15 Share 24 Ιουλίου 2013 Διαβασατε την παράθεση που σας εκανα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 24 Ιουλίου 2013 #16 Share 24 Ιουλίου 2013 Μια αλλαγή την εβδομάδα είναι πολύ καλά για να ανανεώνεται το νερό το 30-40% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 24 Ιουλίου 2013 #17 Share 24 Ιουλίου 2013 Σωστά !!! Και έχει δίκιο ο Σπύρος που έλεγε ανέκαθεν οτι όσο περισσότερα λίτρα τόσο περισσότερα βλέπεις σε ένα ψάρι . Θεωρητικά Σταμάτη πρακτικά όμως δεν γίνεται γιατί αν πραγματικά θέλουμε το τέλειο για τα ψάρια μας τότε ας τα αφήσουμε στην φύση. Καλά τα 100 λίτρα για έναν μονομάχο όχι όμως ότι έχει πρόβλημα και στα 20. Γενικά τελευταία παρατηρώ να πιάνουμε τα δυο άκρα, η τα στριμώχνομαι τα ψάρια γιατί δεν χορταίνει το μάτι μας, ή από υπερβολικό ζήλο για σωστές συνθήκες τοποθετούμε ή προτείνουμε λίγα ψάρια σε πολλά λίτρα. Παν μέτρον άριστον. Χόμπι κάνουμε και προσπαθούμε να συντηρούμε τα ψάρια μας καλά σε λογικά λίτρα. Οπότε η προτάσεις μας πρέπει να εμπεριέχουν μια ανάλογη λογική και όχι αποτρεπτική λογική για τους νέους χομπίστες. Όποιος ψάχνει το τέλειο για τα ζωντανά ας παρατήσει το χόμπι και να πάει να τοποθετήσει τα ψάρια του στο αντίστοιχο φυσικό τους περιβάλλον. Τώρα για της αλλαγές νερού Για εμένα υπάρχουν κάποια στάνταρ. 1 όσο είμαστε αρχάριοι κάνουμε αλλαγές νερού 20-30% κάθε 7 ημέρες. 2 όταν αποκτήσουμε την ανάλογη εμπειρία τότε πράττουμε αυτό που είναι καλύτερο για το ενυδρείο μας. Αυτό μπορεί να σημαίνει αλλαγές νερού κάθε 7 ή 10 ή 20 ή 30 ημέρες… Και πιστέψτε με ότι θα έρθει ο καιρός που θα νιώθετε το ενυδρείο σας και θα ξέρετε πότε θα πρέπει να αλλάξετε το νερό του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 24 Ιουλίου 2013 Author #18 Share 24 Ιουλίου 2013 Kαλημερα στο forum , συμφωνω με τον Χρηστο . Ουτε πολλα σε λιγα λιτρα μα ουτε και λιγα σε αρκετα λιτρα . Αλλωστε νομιζω πως το καθε ψαρι εχει τις δικες του απαιτησεις οπως ο Ξιφοφορος ο οποιος θελει λιτρα για να κινηθει , το ειχα στο ενυδρειο μου παλια , ειναι γρηγορο και νευρικο ψαρι . Μεχρι που ενα βραδυ πηδηξε εξω απο το ενυδρειο καθως ειχα σηκωσει το καπακι εγω για να πεσει η θερμοκρασια του ( παντα με την χρηση κλιματιστικου ) . Στο θεμα των αλλαγων νερου συμφωνω και παλι με τον Χρηστο . Ειναι αναλογως την περισταση , αναλογως ποιοτητας νερου , αν εχει ανεβει καποια τιμη ας πουμε . Αλλα υπο νορμαλ συνθηκες εγω το αλλαζω καθε μηνα , αλλα καθε 15 μερες ομως , στην μεση του μηνα δλδ , χορηγω μια δοση βακτηρια ( special blend - microbe lift ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 24 Ιουλίου 2013 Author #19 Share 24 Ιουλίου 2013 Εγω βεβαια ειμαι μικρος σε λιτρα , σε σχεση με εσας , εγω ειμαι στα 60 με guppy . Εσεις εχετε μεγαλυτερα ενυδρεια με φυτα κτλ ( ομολογω οτι με τα φυτα δεν ξερω τι παιζει ). Αλλα νομιζω πως δεν αλλαζει κατι , αν εγω ας πουμε βαζω 10 ml , εσεις θα βαζετε 40 και παει λεγοντας . Θελω να πω οτι η διαδικασια ειναι κοινη και δεν αλλαζει κατι παρα μονο οι αναλογιες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 24 Ιουλίου 2013 #20 Share 24 Ιουλίου 2013 Ολα ειναι σχετικα,γιατι καθε ενυδρειο ειναι μοναδικο.Οποτε ο καθε ενας μας πρεπει να ψαξει το ενυδρειο του,για το τι αναγκες εχει. Ενας γενικος κανονας ειναι να παρακολουθεις τα νιτρικα .Μετρα με τα την αλλαγη ποσα εχεις,και μετα μετρα ανα εβδομαδα.Ετσι θα βρεις την καταλληλη στιγμη,που θα πρεπει να κανεις την αλλαγη σου. Αν και εγω ειμαι οπαδος,των μεγαλων και συχνων αλλαγων.Κατεληξα να κανω 60% ανα εβδομαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 24 Ιουλίου 2013 Author #21 Share 24 Ιουλίου 2013 Εξηντα τοις εκατο ανα βδομαδα πολυ δεν ειναι ; Γιατι τοσο και καθε βδομαδα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 24 Ιουλίου 2013 #22 Share 24 Ιουλίου 2013 Γιατι εχω μεγαλα και πολλα ψαρια,Το 60 % ισχυει για μενα,γιατι διαπιστωσα οτι κανουν καλο στα ψαρακια μου σε ολα τα επιπεδα,και καταφερνω να εχω με τοση μεγαλη ρηπανση,σχετικα χαμηλα νιτρικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 24 Ιουλίου 2013 #23 Share 24 Ιουλίου 2013 Εγω βεβαια ειμαι μικρος σε λιτρα , σε σχεση με εσας , εγω ειμαι στα 60 με guppy . Εσεις εχετε μεγαλυτερα ενυδρεια με φυτα κτλ ( ομολογω οτι με τα φυτα δεν ξερω τι παιζει ). Αλλα νομιζω πως δεν αλλαζει κατι , αν εγω ας πουμε βαζω 10 ml , εσεις θα βαζετε 40 και παει λεγοντας . Θελω να πω οτι η διαδικασια ειναι κοινη και δεν αλλαζει κατι παρα μονο οι αναλογιες . Βιάζεσε να βγάλεις συμπεράσματα . Πόσο χρονών είσαι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 24 Ιουλίου 2013 Author #24 Share 24 Ιουλίου 2013 33 ειμαι Σταματη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιουλίου 2013 #25 Share 24 Ιουλίου 2013 Θα διαφωνησω με τις αλλαγες νερου, Κατα τη γνωμη μου η καλυτερη συνταγη,δοκιμασμενη και επιτυχημενη ειναι 30% καθε εβδομαδα.Ειδικα αν εχουμε φυτα μεσα και ριχνουμε και λιπασματα. Μη ξεχναμε οτι το νερο της αλλαγης προσφερει διαφορα καλα ιχνοστοιχεια και στα ψαρια και στα φυτα μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος