Jump to content

Κρανίου Τόπος Μετά Απο Διακοπές

Recommended Posts

Εγω επιμενω οτι ειναι συνδιασμος φαγητου και θερμοκρασιας.Τα φυτα δεν λιωνουν απο αμμωνια,λιωνουν απο θερμοκρασια!

Υπάρχει περίπτωση να παίχτηκε κάτι με το υπόστρωμα? Κάθε φυτό που ξηλώνω αναδύεται μυρωδιά σαπίλας.

Μου είχε αδειάσει όλη η ταΐστρα (Eheim) μέσα σε 5 ημέρες με αποτέλεσμα να σαπίσει το πλεονάζων φαί.

Και το ψαχνεις ακομα?

Δεν το ειπες απο την αρχη να τελειωνει το "μυστηριο".

ΥΓ Τα φυτα λιωνουν και απο αμμωνια, αλλα θα ηταν τοση που θα ειχαν λιωσει τα ψαρια πρωτα. Καποια που στρωνουν με αμμωνια και εχουν φυτα μεσα, τα λιωνουν.

Όποιος και να ήταν ο λόγος φίλε μου λίγη σημασία έχει τώρα. Σίγουρα ήταν συνδυασμός όλων.... Κρίμα για το ενυδρείο σου και τον κόπο σου....αλλά όλα ξαναγίνονται! Οπότε ξεκίνα και καντο καλύτερο απο πρίν!:)

προσοχη στην ταιστρα παντα καινουριες μπαταριες και καθε μηνα αλλαγη, στις eheim τις ηλεκτρονικες οταν πεφτει η ταση της μπαταριας αυτη γυρναει συνεχεια και αδειαζει ολη την τροφη.

προσοχη στην ταιστρα παντα καινουριες μπαταριες και καθε μηνα αλλαγη, στις eheim τις ηλεκτρονικες οταν πεφτει η ταση της μπαταριας αυτη γυρναει συνεχεια και αδειαζει ολη την τροφη.

Αυτό είναι σοβαρό. Ισχύει? σου έχει τύχει και σε σένα?

σε δυο φιλους εχει τυχει, εγω εχω την απλη της sera αυτη το πολυ πολυ να μην δουλεψει, αλλα για 10-15 μερες δεν θα εβαζα ταιστρα πλεον.

................... αλλα για 10-15 μερες δεν θα εβαζα ταιστρα πλεον.

:bowdown: :bowdown: :bowdown:

σε δυο φιλους εχει τυχει, εγω εχω την απλη της sera αυτη το πολυ πολυ να μην δουλεψει, αλλα για 10-15 μερες δεν θα εβαζα ταιστρα πλεον.

Και αν δεν έχεις κάποιον να στα ταίσει τι θα φάνε 15 ημέρες ? Το ένα το άλλο?

Αντέχουν οι δίσκοι σε τέτοια νηστεία?

Και αν δεν έχεις κάποιον να στα ταίσει τι θα φάνε 15 ημέρες ? Το ένα το άλλο?

Αντέχουν οι δίσκοι σε τέτοια νηστεία?

Χωρίς κανένα πρόβλημα .

Μόνο τα νεογέννητα ψάρια έχουν σοβαρό πρόβλημα .

Οταν βάζουμε καινούριους δίσκους στο ενυδρειο, υπάρχουν φορές που τρώνε μετά και από ένα μήνα ,αδυνατιζουν ,αλλά δεν τους χάνουμε. Μια εβδομάδα χαλαρά τους αφεινουμε, τους κάνει και καλο,αποτοξινωση!!!

Και όπως λέει και ο Σταματης στα νεαρά ψάρια που ειναι στην ανάπτυξη υπάρχει πρόβλημα.

Παναγιωτη ειχες αναφερει καποια στιγμη οτι εκανε και θορυβο και η φτερωτη του φιλτρου, τι εκανες με αυτο?

Παναγιωτη ειχες αναφερει καποια στιγμη οτι εκανε και θορυβο και η φτερωτη του φιλτρου, τι εκανες με αυτο?

Εχω παραγγείλει καινούργια φτερωτή.

Το άνοιξες να καθαρίσεις το θάλαμο της φτερωτής;

Ναι και απο τότε μου κάνει τον θόρυβο :(

Δεύτερη μέρα σήμερα αποκατάστασης και μετά από συχνές αλλαγές νερού η αμμωνία είναι ακόμα στο 1.

Το παράδοξο είναι ότι παρά τις τόσο κακές συνθήκες ΄ενας από τους δίσκους ετοιμάζεται να ...... γεννήσει !!!!

• Like 1

Τελικά το πρόβλημα ήταν στο φίλτρο. Δεν γύριζε σχεδόν καθόλου το νερό. Ηταν σαν να μην είχα φίλτρο.

Τελικά το πρόβλημα ήταν στο φίλτρο. Δεν γύριζε σχεδόν καθόλου το νερό. Ηταν σαν να μην είχα φίλτρο.

Τι πρόβλημα είχε τελικά;

Τελικά το πρόβλημα που διαλύθηκε το ενυδρείο μου ήταν στον φίλτρο που μαζί με την υπερβολική τροφή έδωσε και την χαριστική βολή.

Πριν φύγω για διακοπές όπως προβλέπεται έκανα μια καλή συντήρηση στο φίλτρο. Μεταξύ των εργασιών έβγαλα και καθάρισα και την φτερωτή και την ξαναέβαλα στην θέση της. Μόνο που δεν είχε κουμπώσει καλά με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί το νερό σωστά. Στην ουσία δεν είχα φίλτρο !!!!!

Αξιοσημείωτο παρόλα αυτά είναι πως ζήσανε οι δίσκοι και τα blue rams σε αμμωνία με βαθμό 5+ !!!!!!! Φαντάζομαι ότι η αεραντλία και το φίλτρο UV βοήθησε σε αυτό.

Τώρα το ενυδρείο έχει συνέλθει πλήρως και όλες οι μετρήσεις είναι φυσιολογικές.

Το πάθημα έγινε μάθημα.

Όλα καλά λοιπόν. Μπράβο. Ισως δε θα έπρεπε να λύσεις το φιλτρο σου πριν φύγεις για διακοπές. Αν για παράδειγμα προκαλούσες ενα σπάσιμο της φτερωτής ή μια άλλη βλάβη που θα καθιστούσε άχρηστο το φιλτρο σου, θα είχες το χρόνο να το επισκευάσεις ή να αγοράσεις ανταλλακτικό ή θα έπρεπε να χάσεις κάποιες μέρες απο τις διακοπές σου; Την πάτησες τώρα άρα θα είσαι πιο προσεκτικός στο μέλλον, έτσι δεν ειναι; ....και ένας φίλος μου την πάτησε και έχασε 2 βράδια που είχε ήδη πληρώσει σε ξενοδοχείο και ξενέρωσε εντελώς.

Μετά την αποκατάσταση

συγνώμη αλλά δεν ξέρω γιατί εμφανίζεται η φωτό ανάποδα.

Έγινε επεξεργασία - panagreco

ευτυχως εχω λαπτοπ και το κρατησα αναποδα για να δω τη φωτο..........

:bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-145:

• Like 1

:bigemo_harabe_net-74:

....εγω προσπαθώ να τη δώ στο κινητό και κάθε φορα που γυρνάω το κινητό ανάποδα, γυρίζει και η φωτογραφία το φελέκι μου!

....εγω προσπαθώ να τη δώ στο κινητό και κάθε φορα που γυρνάω το κινητό ανάποδα, γυρίζει και η φωτογραφία το φελέκι μου!

Κράτα το κινητό σταθερό και γύρνα εσύ ανάποδα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...