Jump to content

Κρανίου Τόπος Μετά Απο Διακοπές

Recommended Posts

Έλειψα για 7 ημέρες. Εφυγα Κυριακή και μέχρι και την Τρίτη έβλεπα ότι ολα ήταν ΟΚ στο ενυδρείο μέσω Skype. Μετά κάτι έγινε και έχασα την σύνδεση.

Σήμερα γύρισα πίσω.

Μόλις ανοίξαμε την πόρτα μας ήρθε πολύ έντονη μυρωδιά αμμωνίας!!!!! Τρελάθηκα. Πάω και βλέπω αυτή την εικόνα.

Κάνω αμέσως μετρήσεις . Αμμωνια στα ύψη !!!!! Ενδειξη υγρού τεστ στο 5. Αν είχε περισσότερο θα το έδειχνε.

Απώλειες σε ψάρια μόνο δύο καρδινάλιοι επιπλέαν.

Οι δίσκοι στρεσαρισμένοι με τον ποιό μικρό να έχει γίνει μαύρος !!!!!

Έκανα άμεση αλλαγή νερού 50% και συμπλήρωσα βιολογία αλλά ακόμα η αμμωνία είναι στα ύψη. Ξύλωσα τα περισσότερα φυτά και έβγαινε μπόχα απο μέσα.

Πέντε ώρες μετά ακόμα ψάχνω να βρώ τι έγινε και το σπίτι βρωμάει.

Εκτίμηση δική μου είναι ότι τα έπαιξε η ταίστρα και ταίζε υπερβολικά.

Τι κάνουμε τώρα? Πως και Πότε θα στρώσει αυτό το χάος?

Έγινε επεξεργασία - panagreco

Δηλαδή για μία βδομάδα δεν έβλεπες το ενυδρείο και ολο αυτό το χάος έγινε μεσα σε αυτήν; :(

Θα σου προτεινα μικρές καθημερινές αλλαγές νερού μεχρι να κατέβει η αμμωνία και διπλή δόση αντιχλωρίου. Το φίλτρο σου ποσο καιρό τρέχει;

Απο κει και πέρα, αν έχεις σκούπα βυθού, καθάρισε όλη αυτή την ασπρίλα καλύτερα.

Περα απο αμμωνία, μύρισες τίποτα άλλο;

Το ενυδρείο δεν το έβλεπα για 4 ημέρες !!!!!!

Η θερμοκρασία μου ήταν και είναι σταθερή στους 30.

Γενικά μου ήρθε μυρωδιά αμμωνίας και σαπίλας όταν ξερίζωνα τα φυτά.

Τι διάολο πήγε στραβά?

Την ασπρίλα την καθάρισα και τώρα παλεύω με την καφέ άλγη που ξέχασα να πώ ότι είχα και απο αυτή !!!!!

Έγινε επεξεργασία - panagreco

Ισως τα έπαιξε και το φίλτρο γιατί όταν το εβγαλα να το καθαρίσω απο την μπίχλα μετά δεν ξεκινούσε. Δεν πρόσεξα αν δούλευε όταν το έβγαλα απο την πρίζα.

Τώρα δουλεύει αλλα το νερό είναι θολό μετά τις αλλαγές που έκανα.

τα φυτα επειδη λυωσανε.......σου μολυνανε το ενυδρειο.ειναι οντως κρανιου τοπος και το βεβαιο ειναι οτι για να καταφερεις να λειωσεις τετοια φυτα,μαλλον ειχες για αρκετες μερες πανω απο 30 βαθμους.δεδομενο.

Οπως ειπε και ο Κλαζ,φταιει κατα πολυ η υψηλη θερμοκρασια,τα φυτα ελιωσαν και εγινε οτι βλεπεις μπροστα σου τωρα.

τα φυτα επειδη λυωσανε.......σου μολυνανε το ενυδρειο.ειναι οντως κρανιου τοπος και το βεβαιο ειναι οτι για να καταφερεις να λειωσεις τετοια φυτα,μαλλον ειχες για αρκετες μερες πανω απο 30 βαθμους.δεδομενο.

Μέχρι και την Τρίτη που ''έβλεπα'' το ενυδρεία η θερμοκρασία ήταν στους 30. Δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε τις υπόλοιπες ημέρες αλλά αν κάτι δουλεύει καλά σε αυτό το μπάχαλο είναι ο controller της θερμοκρασίας.

Κάτι άλλο θα έγινε.

δεν μπορω να μαντεψω αλλη αιτια.γηια μενα οπως το βλεπω ειναι καθαρα η αυξηση θερμοκρασιας.δεν λυωνουν ετσι απλα τετοια ανθεκτικα φυτα.πως εισαι τοσο σιγουρος οτι δεν ανεβηκε η θερμοκρασια?

Αυτή την εικόνα μπορεί να την προκαλέσει η απότομη αύξηση της αμμωνίας?

Εχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά με την κυκλοφορία του φίλτρου μου. Τώρα μου κάνει ένα περίεργο θόρυβο η φτερωτή.

καλημερα. φιλε μου θα σου προτεινα να κοιταξεις να σωθουν πρωτα οι ζωντανοι οργανισμοι που εχεις μεσα και να κατεβασεις αμεσα την αμμωνια. κανε συχνες αλλαγες νερου και ριξε καποιο σκευασμα για την αμμωνια ( το prime γραφει οτι μπορεις να ριξεις μεχρι και 5απλη δοση σε περιπτωση αμμωνιας), υπαρχει και το toxivec της sera.

Βαζεις διοξειδιο? και πως?

Διοξείδιο (φιάλη) το είχα καταργήσει γιατί μου θόλωνε το νερό και τα ψάρια δείχνανε έλλειψη οξυγόνου.

Σήμερα το πρωί η αμμωνία έπεσε στο 1,5 απο 5 που ήταν χθες. Θα κάνω 30% αλλαγή και πάλι.

Εγω επιμενω οτι φταιει η υψηλη θερμοκρασια!Κατι θα πρεπει να κανεις για το καλοκαιρι γιατι τα φυτα δεν αντεχουν στους 30 για πολυ καιρο.

φιλε μου σου ευχομαι να τελειωσει ολο αυτο με τις λιγοτερες απωλιες.τωρα δεν προκειται να την ξαναπατισεις ποτε!!!

ειμαι της αποψης παντως πως αν υπαρχει καποιος ανθρωπος που μπορεις να εμπιστευτεις να ερχεται να ριχνει μια ματια ειναι καλο να υπαρχει οταν λοιπουμε για μερες!!καλη συνεχεια!!

φιλε μου σου ευχομαι να τελειωσει ολο αυτο με τις λιγοτερες απωλιες.τωρα δεν προκειται να την ξαναπατισεις ποτε!!!

ειμαι της αποψης παντως πως αν υπαρχει καποιος ανθρωπος που μπορεις να εμπιστευτεις να ερχεται να ριχνει μια ματια ειναι καλο να υπαρχει οταν λοιπουμε για μερες!!καλη συνεχεια!!

Εχεις δίκιο αλλά για να μην την ξαναπατήσω και για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι πρέπει να βρούμε τι έφταιξε και έγινε έτσι σε 3-4 ημέρες.

Για μένα μάλλον το υπερβολικό τάισμα απο την ταΐστρα. Μου είχε αδειάσει όλη η ταΐστρα (Eheim) μέσα σε 5 ημέρες με αποτέλεσμα να σαπίσει το πλεονάζων φαί.

Πριν φυγεις την ειχες δοκιμασει αν δουλευει σωστα?

Προσωπικα δεν εχω δει αλλα ουτε και ακουσει να λιωνουν φυτα απο αμμωνια...απο θερμοκρασια ομως πολλες φορες..

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Και γω νομιζω οτι η αμμωνια για να φτασει στα κοκκινα σιγουρα κατι ευθυνεται . Δεν ξερω αν η θερμοκρασια παιζει και τοσο μεγαλο ρολο σε αυτο , οσο το φιλτρο . Νομιζω οτι καλο θα ειναι να ελεγχεις το φιλτρο πιο συχνα . Εγω εχω ενα εσωτερικο της sera , συγκεκριμενα το sera fil 120 , ειναι φορες λοιπον που βλεπω οτι το νερο βγαινει με λιγοτερη πιεση . Ετσι λοιπον οταν ανοιξω τον κατω θαλαμο της αναρροφησης που ειναι το σφουγγαρακι , βλεπω οτι το σφουγγαρι εχει πιασει ( μακα ) , κοινως υπολειματα τροφης . Οταν το καθαρισω και ξαναβαλω το φιλτρο σε λειτουργια , το νερο βγαινει με την νορμαλ -φυσιολογικη πιεση . Για αυτο λεω μηπως μπουκωσε το φιλτρο σου και ανεβηκε τοσο ψηλα η αμμωνια . Καπου ειδα και κατι μετρητες αμμωνιας , αυτοκολλητα που μπαινουν εσωτερικα και δειχνουν την αμμωνια , αλλα δεν ξερω ποσο ακριβη ειναι αυτα .

Παιδια,η αμμωνια δεν λιωνει φυτα,κοιταξτε λιγο πως εχουν γινει!Υπηρχε συνδιασμος γεγονοτων εδω περα.Απο την υψηλη θερμοκρασια για πολλες μερες ελιωσαν τα φυτα με αποτελεσμα τα υπολοιματα τους να ανεβασουν αμμωνια στο νερο.Η ταιστρα εριξε ολο το φαι μεσα στο ενυδρειο το οποιο σε αποσυνθεση και σε συνδιασμο με την υψηλη θερμοκρασια ανεβασε την αμμωνια στα υψη και ειχε και 2 ψαρια ψωφια..Τωρα αν το φιλτρο δεν δουλευε σωστα δεν ξερω,αυτο μονο ο φιλος μπορει να μας το πει.

Αλλα εχω μια απορια,πριν πας διακοπες δεν εκανες συντηρηση στο ενυδρειο σου?Δεν ελεγξες ταιστρες και θερμοκρασιες?

Κρίμα στα απολεσθέντα και για τον κόπο σου.

Εμένα με συμβουλεύσαν, όταν φύγω για διακοπές μια βδομάδα και να μην ταίζονται τα ψάρια δεν παθαίνουν τίποτε, ισχύει !!

Παιδια,η αμμωνια δεν λιωνει φυτα,κοιταξτε λιγο πως εχουν γινει!Υπηρχε συνδιασμος γεγονοτων εδω περα.Απο την υψηλη θερμοκρασια για πολλες μερες ελιωσαν τα φυτα με αποτελεσμα τα υπολοιματα τους να ανεβασουν αμμωνια στο νερο.Η ταιστρα εριξε ολο το φαι μεσα στο ενυδρειο το οποιο σε αποσυνθεση και σε συνδιασμο με την υψηλη θερμοκρασια ανεβασε την αμμωνια στα υψη και ειχε και 2 ψαρια ψωφια..Τωρα αν το φιλτρο δεν δουλευε σωστα δεν ξερω,αυτο μονο ο φιλος μπορει να μας το πει.

Αλλα εχω μια απορια,πριν πας διακοπες δεν εκανες συντηρηση στο ενυδρειο σου?Δεν ελεγξες ταιστρες και θερμοκρασιες?

Φυσικά και τα έλεγξα αυτά. Και πάλι αμφιβάλω αν η αιτία είναι οι 30 βαθμοί. Το ενυδρείο λειτουργεί στους 30 βαθμούς εδώ και ένα μήνα περίπου χωρίς να έχω προβλήματα.

Οσον αφορά την ταίστρα την είχα βάλει να λειτουργεί 3 ημέρες πριν φύγω αλλά μάλλον υπερεκτίμησα την ποσότητα που μπορούν να καταναλώσουν τα ψάρια. Εδώ πιστεύω ότι είναι το λάθος μου.

Μια άλλη θεωρία που έχω είναι η έξεις.

Στους δίσκους μου και στα υπόλοιπα ψάρια τρελαίνονται για μια συγκεκριμένη τροφή της tetra την οποία τρώνε όση και να βάλω ενώ για κάποια άλλη αδιαφορούν.

Εγώ στην ταίστρα έβαλα τριών ειδών τροφή (για ποικιλία). Εχω λοιπόν την αίσθηση ότι τρώγανε την tetra που τους άρεσε και αφήνανε την υπόλοιπη με αποτέλεσμα να χαλάσει.

Κρίμα στα απολεσθέντα και για τον κόπο σου.

Εμένα με συμβουλεύσαν, όταν φύγω για διακοπές μια βδομάδα και να μην ταίζονται τα ψάρια δεν παθαίνουν τίποτε, ισχύει !!

Ισχύει .!!!

Οταν λές οτι έβαλες τρείς διαφορετικές τροφές ποιές εννοείς ;

Γιατί αν είναι σε διαφορετική μορφή , δεν είναι εύκολο να ρυθμίσεις να ταΐζει τη ποσότητα που θέλεις .

Εχω την ιδια ταιστρα με τη δικη σου εδω κι ενα χρονο να δουλευει καθε μερα.Δεν μπορω να καταλαβω πως κατι πηγε στραβα.Εκτος κι αν επεσε ολη η ταιστρα μεσα στο νερο.Ακομη κι αν κολλησε στο σημειο που ριχνει το φαι μεσα στο νερο σταματαει εκει και δεν μπορει να ριξει αλλο.Μηπως φταιει κατι αλλο?

Παιδιά δεν φταίει η ταίστρα. Εγώ φταίω που την ρύθμισα να ρίχνει 3 φορές την ημέρα. Έπεφτε τελικά πολύ φάι.

Το θέμα είναι αν το υπερβολικό φαί δικαιολογεί τέτοια κατάσταση μέσα σε 3-4 ημέρες ή είναι και κάτι άλλο που σε συνδυασμό με το υπερβολικό φαί έγινε τόσο χάλια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...