karatasis 23 Ιουλίου 2013 Author #51 Share 23 Ιουλίου 2013 Omnipur. Δεν ξερω αν θα το χουν αυτο εδω.....Μακαρι να το βρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Ιουλίου 2013 #52 Share 23 Ιουλίου 2013 Απλώς σου έγραψα το φάρμακο που προτείνει ο Σταμάτης γιατί το μπέρδεψες με την ασθένεια που υποπτεύεται και λέγεται Odinium Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 23 Ιουλίου 2013 Author #53 Share 23 Ιουλίου 2013 Απλώς σου έγραψα το φάρμακο που προτείνει ο Σταμάτης γιατί το μπέρδεψες με την ασθένεια που υποπτεύεται και λέγεται Odinium Α! ωραιος...! καλα 2 μερες τωρα εχω καει λιγο με το θεμα..... και ακρη δεν βγαζω... παει απο το κακο στο χειροτερο το ενυδρειο μου! Μαλλον τα εκαψε το τσιπουρο και βγαινουν τωρα τα συμπτωματα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 23 Ιουλίου 2013 Author #54 Share 23 Ιουλίου 2013 Λοιπον εβαλα διπλη δοση απο αυτο το bioich και το εβγαλα μετα και το εβαλα στη λεκανη με νερο ενυδρειου! το βλεπω λιγο δυσκολο να συνελθει καθεται ολη την ωρα κατω και δυσκολευεται πολυ να κολυμπησει! τα αλλα τα τιγρακια συνεχιζουν να κολυμπανε προς τα κατω....! τα γκουραμι τα βλεπω ψιλοκαλα δεν βλεπω καποιο συμπτωμα ακομα! αεραντλια δεν εχω να του βαλω... υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω αντ' αυτου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 23 Ιουλίου 2013 #55 Share 23 Ιουλίου 2013 Αν έχει μεγάλη επιφάνεια η λεκάνη είναι εντάξει . Το πρωί τώρα θα δούμε τι θα κάνουμε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 23 Ιουλίου 2013 Author #56 Share 23 Ιουλίου 2013 Αν έχει μεγάλη επιφάνεια η λεκάνη είναι εντάξει . Το πρωί τώρα θα δούμε τι θα κάνουμε Ειναι φαντασου στρογγυλη 25 ποντους διαμετρο... και εχει γυρω στους 15 ποντους νερο ! Φιλε Σταματη να σε ρωτησω κατι...... υπαρχει περιπτωση να τα σωσω τα ψαρακια? και απο τι προκληθηκε αυτη η ασθενεια? εχει να κανει με το ενυδρειο που ειναι αστρωτο? Τα αλλα προς στιγμης δεν εχουν κατι (φυσαλιδες η καποιο σημαδι) αν εξαιρεσεις τα τιγρακια που κολυμπανε προς τα κατω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 23 Ιουλίου 2013 #57 Share 23 Ιουλίου 2013 (edited) Μια χαρά είναι η λεκάνη , αν ζει αύριο το ψαράκι θα του βάλεις διπλή δόση για ένα 15λεπτο απο το νέο φάρμακο και θα αλλάξεις πάλι όλο το νερό με νερό πάντα απ το ενυδρείο . Τα Τιγράκια είχαν πρόβλημα απο πρίν με εσωτερικά παράσιτα . Τα βρήκε και το ατύχημα με πεσμένο το ανοσοποιητικό και πλάκωσαν όλες οι ασθένειες μαζί . Το ενυδρείο ώς προς τη πλευρά του κύκλου του αζώτου , ήταν στρωμένο και ευτυχώς γιατί με το τάισμα που έκανες θα είχαμε κι άλλο πρόβλημα . Αν αντέξουν τα ψαράκια στη δοκιμασία που θα υποστούν τις επόμενες ώρες με το φάρμακο που θα βάλουμε πιστεύω οτι θα το ξεπεράσουμε και θα μπορέσουμε να κάνουμε τελικά και την αποπαρασίτωση με Flagyl . Θα το παλέψουμε . Έγινε επεξεργασία 23 Ιουλίου 2013 - ΣΤΑΜΑΤΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 23 Ιουλίου 2013 Author #58 Share 23 Ιουλίου 2013 Μια χαρά είναι η λεκάνη , αν ζει αύριο το ψαράκι θα του βάλεις διπλή δόση για ένα 15λεπτο απο το νέο φάρμακο και θα αλλάξεις πάλι όλο το νερό με νερό πάντα απ το ενυδρείο . Τα Τιγράκια είχαν πρόβλημα απο πρίν με εσωτερικά παράσιτα . Τα βρήκε και το ατύχημα με πεσμένο το ανοσοποιητικό και πλάκωσαν όλες οι ασθένειες μαζί . Το ενυδρείο ώς προς τη πλευρά του κύκλου του αζώτου , ήταν στρωμένο και ευτυχώς γιατί με το τάισμα που έκανες θα είχαμε κι άλλο πρόβλημα . Αν αντέξουν τα ψαράκια στη δοκιμασία που θα υποστούν τις επόμενες ώρες με το φάρμακο που θα βάλουμε πιστεύω οτι θα το ξεπεράσουμε και θα μπορέσουμε να κάνουμε τελικά και την αποπαρασίτωση με Flagyl . Θα το παλέψουμε Οκ μακαρι να τα σωσουμε γιατι οπως εχω ξαναπει ταλαιπωρηθηκα πολυ να τα βρω.....! τα συμπτωματα απο το odinium ειναι οι φυσαλιδες που ειχα παρατηρησει? γιατι πλεον δεν εχει κανενα.... Εννοω μηπως τα τιγρακια που κολυμπανε προς τα κατω ειναι απλα στρεσαρισμενα τωρα για το ενα που ψυχοραγει τι να πω.....! ααα! Σημαντικο! ξεχασα να σου πω πως πριν 2 εβδομαδες μου ειχε πεσει πολυ φαγητο και μεχρι να το βγαλω εφαγαν αρκετο και μετα απο 2 μερες μου ψοφησε ενα ακομα γκουραμι που ειχα το οποιο ηταν μια χαρα! και ψοφησε μεσα 1 νυχτα φαντασου οτι το πρωι που σηκωθηκα το ειδα την ωρα που ξεψυχησε και αρχισαν να το τσιμπανε τα αλλα και το εβγαλα αμεσως! δεν ξερω αν ειχε κατι αυτο και κολησε και τα αλλα! στο πετ μου ειπε οτι ψοφησε απο το πολυ φαι! το ειχα ξεχασει τελειως αυτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 23 Ιουλίου 2013 #59 Share 23 Ιουλίου 2013 Ενα ένα μας τα βγάζεις και μας αλλάζεις τη εικόνα . Απ το πολύ φαΐ δεν "ψοφάνε" τα ψάρια , εκτός εαν συμβαίνει συνεχώς και για πολύ καιρό ή με ακατάλληλη τροφή για το είδος που διατηρούμε . Εάν η θεραπεία στο ένα ψάρι έγινε με το συγκεκριμένο φάρμακο και τα άλλα ψάρια στο ενυδρείο έχουν το ίδιο σύμπτωμα να επιστρέψεις το ψάρι στο ενυδρείο και να βάλεις από αυτό το φάρμακο στο ενυδρείο . Ξέχνα το φάρμακο που σου είπα πρίν . Πές μου όμως πότε το έβαλες ακριβώς και μετά από πόσες ώρες είδες βελτίωση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 23 Ιουλίου 2013 Author #60 Share 23 Ιουλίου 2013 Ενα ένα μας τα βγάζεις και μας αλλάζεις τη εικόνα . Απ το πολύ φαΐ δεν "ψοφάνε" τα ψάρια , εκτός εαν συμβαίνει συνεχώς και για πολύ καιρό ή με ακατάλληλη τροφή για το είδος που διατηρούμε . Εάν η θεραπεία στο ένα ψάρι έγινε με το συγκεκριμένο φάρμακο και τα άλλα ψάρια στο ενυδρείο έχουν το ίδιο σύμπτωμα να επιστρέψεις το ψάρι στο ενυδρείο και να βάλεις από αυτό το φάρμακο στο ενυδρείο . Ξέχνα το φάρμακο που σου είπα πρίν . Πές μου όμως πότε το έβαλες ακριβώς και μετά από πόσες ώρες είδες βελτίωση . Στο ενυδρειο δεν εβαλα τπτ ακομα! απλα απομονωσα το ψαρακι που ηταν γεματο με φυσαλιδες στη λεκανη και εριξα το φαρμακο.... βελτιωση ουσιαστικη δεν ειδα γτ το ψαρακι ακομα ψυχοραγει απλα εφυγαν οι φυσαλιδες τελειως (ειχαν αρχισει και εφευγαν προτου ριξω το φαρμακο) το φαρμακο το εριξα στισ 5 σημερα το απογευμα! στο ενυδρειο το ενα τιγρακι ειχε 2-3 φυσαλιδες κατω απο το στομα και ελαφρως φθαρμενα πτερυγια οι φυσαλιδες εφυγαν μονες του χωρις να κανω κατι και εχουν μεινει ελαφρως φθαρμενα τα πτερυγια και το οτι κολυμπουν προς τα κατω..... θερμοκρασια εχω αφησει να ανεβει στους 28-29 βαθμους μου ειχες πει να μην ριξω το φαρμακο και δεν εριξα! Αν βαλω το ψαρακι μεσα πανε τ αλλα και το τσιμπανε γι αυτο το εβγαλα πιο πολυ...... τι κανω τωρα τελικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 23 Ιουλίου 2013 #61 Share 23 Ιουλίου 2013 Ποιό αντιχλώριο βάζεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 23 Ιουλίου 2013 Author #62 Share 23 Ιουλίου 2013 Ποιό αντιχλώριο βάζεις ; Dajana chlorstop λεει επανω...... στις μετρησεις το χλωριο ειναι 0 το πρωτο καιρο μου εβγαζε 0,5 κατι φορες και αυξησα 1ml απο την κανονικη δοσολογια και ειναι κομπλε στις τελευταιες μετρησεις! Βεβαα εδω στην περιοχη βαζουν πολυ χλωριο στο νερο δεν ξερω γιατι.... αφου να φανταστεις κατι φορες δεν πινεται πικριζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 24 Ιουλίου 2013 #63 Share 24 Ιουλίου 2013 Καλημερα φιλε μου , τι εγινε τελικα με το ενυδρειο σου ; Βρηκες μπολι , τι εκανες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 24 Ιουλίου 2013 #64 Share 24 Ιουλίου 2013 Αρα δεν έχουμε φυσαλίδες στο σώμα των ψαριών . Να αποκτήσεις και κάποιο άλλο αντιχλώριο με αλόη . Πας φαρμακείο , παίρνεις Flagyl 500 cap. και στο πετ για βιταμίνες , αν δεν βρείς ψαριών πάρε πουλιών , μας κάνουν . Ανοίγης μια κάψουλα και το περιεχόμενο το ανακατεύεις καλά σε ενα ποτήρι νερό και το αδειάζεις στο ενυδρείο . Η δοσολογία είναι μια κάψουλα στα 50 λίτρα . Παίρνεις μικρή ποσότητα τροφής και τη βρέχεις με τις βιταμίνες , μετα απο όταν έχει ποτίση τη τροφή η βιταμίνη τη βάζεις στα ψάρια και παρακολουθάς απο μακρια αν θα φάνε όλα . Πρόσεξε σήμερα , όσο γίνετε ποιό γρήγορα βάζουμε τις κάψουλες και μετα απο 5 ώρες θα ταίσουμε τις βιταμίνες . Μετρήσεις περιμένω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 24 Ιουλίου 2013 Author #65 Share 24 Ιουλίου 2013 Καλημερα φιλε μου , τι εγινε τελικα με το ενυδρειο σου ; Βρηκες μπολι , τι εκανες ; Μπολι βρηκα αλλα οχι πολυ πηρα 6-7 μακαρονια και εβαλα απο ενυδρειο που τρεχει 1,5 χρονο! Λοιπον φιλε Σταματη αυτα δεν γινονται..... το πρωι που εφυγα ηταν ολα κομπλε και το ψαρακι ζουσε και τα αλλα ηταν ζωηρα..... τωρα που γυρισα το ενα το γκουραμι εχει αρχισει και βγαζει φυσαλιδες... και το αλλο στη λεκανη μαλλον αρχιζει να ξεψυχαει.......αρχιζει και γερνει στο πλαι....! τι να κανω τωρα να του ριξω το flagyl?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 24 Ιουλίου 2013 Author #66 Share 24 Ιουλίου 2013 Μαζι με το γκουραμι αρχισε και αλλο ενα τιγρακι να βγαζει φυσαλιδες.... Μαλλον κολησανε ολα...... Σταματη να ριξω μεσα απο το bioich? στο αλλο τιγρακι που εριξα στη λεκανη δεν εχει φυσαλιδες μονο που ''κουτσαινει''....... Τ αλλα ειναι ζωηρα προς το παρων τουλαχιστον....και οταν με ειδαν ηρθαν ολα κοντα νομιζοντας πως θα τα ταισω.......! τι να κανω? bioich η flagyl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 24 Ιουλίου 2013 Author #67 Share 24 Ιουλίου 2013 Λοιπον βιταμινες δεν βρηκα.... και αυτος απο το πετ μου ειπε οτι δεν θα κανουν κατι..... το μονο που ηθελε να μου δωσει ειναι ανθρακα αλλα δεν πηρα για να συνενοηθω πρωτα με εσας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 24 Ιουλίου 2013 #68 Share 24 Ιουλίου 2013 Ούτε βιταμίνες πουλιών είχε ; Τον άνθρακα δεν τον θέλουμε τώρα . Βάλε το Flagyl στα γρήγορα . Φωτογραφία καθαρή με τις φυσαλίδες . Και τα ψάρια όλα στο ενυδρείο , όχι στη λεκάνη πλέον . Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 24 Ιουλίου 2013 Author #69 Share 24 Ιουλίου 2013 Λοιπον......! εβαλα μεσα το bioich τωρα αν εκανα γκαφα δεν ξερω.......! οι φυσαλιδες δεν ξερω τι να πω μια φευγουν μια εμφανιζονται.... τι μυστηριο ειναι αυτο? το ψαρακι στη λεκανη εχει κατσει κατω..... πλαγιως και κουνιεται μονο αν το ''πειραξω''! μετρησεις ιδιες οπως χθες....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 24 Ιουλίου 2013 Author #70 Share 24 Ιουλίου 2013 (edited) Ωπ! Σταματη τωρα ειδα το μνμ σου..... Μαλλον εκανα γκαφα......? να ριξω και το flagyl μεσα τωρα που εριξα απο το αλλο?? το ψαρακι στη λεκανη δοκιμασα να το βαλω μεσα αφου εριξα το bioich στο ενυδρειο αλλα πηγαιναν τ αλλα και το τσιμπαγαν συνεχεια και το ξαναεβγαλα....! αυτο μαλλον δεν τη γλιτωνει.....! αυτος απο το πετ ειναι λιγο ........ αλλα του ελεγα αλλα μου ελεγε...... και μου το επαιζε και επιστημονας! για πουλιων δεν του ειπα..... γιατι επεμενε οτι μονο με ανθρακα θα κανω δουλεια και συνεχης αλλαγες νερου καθε 2η μερα με αντιχλωρια και βακτηρια... Έγινε επεξεργασία 24 Ιουλίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 24 Ιουλίου 2013 #71 Share 24 Ιουλίου 2013 Ποιός είναι ο πετ σοπάς στείλε μου με ενα πμ το όνομά του . Βάλε μαζί και το flagyl .......... τι να κάνουμε τώρα . Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 24 Ιουλίου 2013 Author #72 Share 24 Ιουλίου 2013 Το ενυδρειο ειναι 50 λιτρα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 24 Ιουλίου 2013 #73 Share 24 Ιουλίου 2013 Βάλε τη κάψουλα να δούμε τι θα κάνουμε . Τη φωτογραφία περιμένω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 24 Ιουλίου 2013 Author #74 Share 24 Ιουλίου 2013 Βάλε τη κάψουλα να δούμε τι θα κάνουμε . Τη φωτογραφία περιμένω . Οκ ριχνω και την καψουλα...... φωτο προσπαθησα να βγαλω αλλα δεν φαινονται στις φωτο οι φυσαλιδες..... μπορει να φταιει η ψηφιακη μου τις βγαζει θολες οταν ζουμαρω.! το θεμα ειναι οτι μια βγαινουν μια εξαφανιζονται σε διαστημα 2 ωρων αυτο...μυστηρια πραγματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 24 Ιουλίου 2013 Author #75 Share 24 Ιουλίου 2013 Λοιπον εριξα το flagyl στο ενυδρειο..... φωτο ειναι αδυνατον δεν φαινονυαι οι φυσαλιδες.... με το αλλο στη λεκανη τι να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος