Jump to content

Sos!!! Ατυχημα!

Recommended Posts

οκ ευχαριστω για το ενδιαφερον..... καλου κακου θα παρω και λιγο μπολι αν ειναι..... πιστευω κακο δεν θα του κανει.....! ειναι υγιες το ενυδρειο εξυπακουεται! και μιλαμε ξανα! καλο βραδυ!

Εγώ δεν θα το έκανα ούτε αυτό .

Εκτός και εάν έχεις ανεβασμένη αμμωνία ή Νο2 και βλέπεις ότι έχει ανοδική διάθεση .

Και την αλλαγή νερού θα τη προτιμούσα τώρα .

Μη το φοβάσαι αυτό , όσο και να το έπλυνε δεν κατάφερε να το αποστειρώσει ...................

Συμφωνω Σταματη,απλα ειναι και θεμα ιχθυοφορτωσης και τι ποσοτητα βακτηριδιων εχει μενει στο φιλτρο.Γι αυτο ειπα για μπολι ωστε οπως και να χει να την ενισχυσει λιγο παραπανω.Βεβαια δεν εχουμε και μετρηση αμμωνιας να δουμε και εκει τις τιμες.

Αλλαξα το νερο......! Τα ψαρακια τα βλεπω λιγο στον κοσμο τους ομως :( ! θα παρω μετρησεις αυριο πρωι.......! και σας ξαναγραφω! Καλο βραδυ!

Καλημερα σε ολο το φορουμ! Τα πραγματα απο οτι βλεπω δεν πανε πολυ καλα! απο τα 4 τιγρακια και τα 2 τα γκουραμι... τα δυο τα τιγρακια τα τιγρε εχουν εμφανισει στα πλαγια το ενα κατι ραγαδες μαυρες και το αλλο κατι βουλες μαυρες.... τα γκουραμι το ενα το dawrf ειναι πολυ νωχελικο δεν συγκινειται καθολου (δεν εχει εμφανισει κατι πανω του)! Το πρωι που τα πλησιαζα μολις με εβλεπαν εκαναν σαν μουρλα (ωρα φαγητου) τωρα μονο τα τρια τιγρακια και το ενα το γκουραμι ηρθαν...! Μηπως ειναι ache αν το λεω καλα? υπαρχει κατι να τους ριξω? Εννοειται πως δεν ταιζω για 4 μερες που μου εχει πει ο Σταματης!

Μετρήσεις και φωτογραφία καλή των ψαριών που να είναι ευδιάκριτο το πρόβλημα που έχουν .

Όσο μπορείς ποιό σύντομα .

Αν είχες βάλει τη φωτογραφία θα είχαμε κερδίσει χρόνο πολύ .

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Καλημερα φιλε Πυργιωτη ( εγω ειμαι απο Αρκαδια ) , καταγωγη δλδ . Η αληθεια ειναι ( απο τα λιγα που γνωριζω ) πως εχει λιγο τρεξιμο να ξαναστρωσει το ενυδρειο . Εγω ακομη παλευω φαντασου με την αμμωνια και τον νιτριτη . Σημερα το πρωι πηρα μετρηση και η αμμωνια ηταν σχετικα χαμηλη και ο νιτριτης σε αρκετα υψηλα mg/l και ετσι προχωρησα αμμεσα σε αλλαγη νερου , τι να σου πω , προσωπικα δεν ξερω το μπολι . Αυτο που ξερω οσον αφορα στο στρωσιμο το οποιο διαρκει ενα μηνα προτου μπουν ψαρια μεσα , βαζουμε βακτηρια καθε εβδομαδα . Εγω σκεφτομαι να τα δωσω προσωρινα και να το ξαναστησω απο την αρχη , δεν ξερω και γω τι να κανω , ολα αυτα επειδη αλλαξα το χαλικι το οποιο ειχε αρχισει να κιτρινιζει ( προτου φυγω ταξιδι ) , μολις γυρισα ειχε κιτρινισει ολο . Το απογευμα θα επισκεφτω τον Θαναση να παρω μια συμβουλη .

Καλημερα φιλε Πυργιωτη ( εγω ειμαι απο Αρκαδια ) , καταγωγη δλδ . Η αληθεια ειναι ( απο τα λιγα που γνωριζω ) πως εχει λιγο τρεξιμο να ξαναστρωσει το ενυδρειο . Εγω ακομη παλευω φαντασου με την αμμωνια και τον νιτριτη . Σημερα το πρωι πηρα μετρηση και η αμμωνια ηταν σχετικα χαμηλη και ο νιτριτης σε αρκετα υψηλα mg/l και ετσι προχωρησα αμμεσα σε αλλαγη νερου , τι να σου πω , προσωπικα δεν ξερω το μπολι . Αυτο που ξερω οσον αφορα στο στρωσιμο το οποιο διαρκει ενα μηνα προτου μπουν ψαρια μεσα , βαζουμε βακτηρια καθε εβδομαδα . Εγω σκεφτομαι να τα δωσω προσωρινα και να το ξαναστησω απο την αρχη , δεν ξερω και γω τι να κανω , ολα αυτα επειδη αλλαξα το χαλικι το οποιο ειχε αρχισει να κιτρινιζει ( προτου φυγω ταξιδι ) , μολις γυρισα ειχε κιτρινισει ολο . Το απογευμα θα επισκεφτω τον Θαναση να παρω μια συμβουλη .

Ας μην ειμαστε υπερβολικοι.Το ενυδρειο δεν θελει καθολου τρεξιμο για να στρωσει,θελει προσεχτικες κινησεις και υπομονη.Το δικο σου θεμα ειναι αλλο απο του φιλου,αν θες ανοιξε ενα νεο θεμα να το συζητησουμε γιατι χωρις πληροφοριες του ενυδρειου σου δεν μπορουμε να πουμε και πολλα πραγματα..

Μετρήσεις και φωτογραφία καλή των ψαριών που να είναι ευδιάκριτο το πρόβλημα που έχουν .

Όσο μπορείς ποιό σύντομα .

Αν είχες βάλει τη φωτογραφία θα είχαμε κερδίσει χρόνο πολύ .

Λοιπον φιλε Σταματη.....

μετρησεις:

ΝΟ3 >+-8

ΝΟ2 >0

dGH >10

dKH >12

pH >7.5

ΚΑΙ ΦΩΤΟ: post-56103-0-07884900-1374580119_thumb.jpg

post-56103-0-24222000-1374580126_thumb.jpg

post-56103-0-80283200-1374580132_thumb.jpg

post-56103-0-29176300-1374580139_thumb.jpg

post-56103-0-44305800-1374580146_thumb.jpg

Το ενα το τιγρακι το εβγαλα το εβαλα μονο του σε μια λεκανη με νερο βρυσης μονο με αντιχλωριο γτ εχει μπουρμπουληθρες επανω του και πηγαιναν τα αλλα και το τσιμπαγαν....! ειναι πολυ νωχελικο και κανει συνεχεια ανωση!

Ναι παντα ετσι ηταν..... 2 μηνες που τα χω.... ετσι ηταν...! παρατηρω τωρα οτι και το αλλο το τιγρακι εχει 2-3 μπουρμπουληθρες απο κατω απο το στομα! το αλλο που εχω στη λεκανη..... γεμιζει ολο και πιο πολυ μπουρμπουληθρες! τι να του κανω?

Αμμωνία μετράς ;

Αμωνια δεν εχω μετρησει γτ τα στικ που εχω δεν εχουν μετρηση αμωνιας!

Τα στικ δεν ειναι και πολυ αξιοπιστα , καλυτερα εργαστηριακα τυπου sera νομιζω

Τα στικ δεν ειναι και πολυ αξιοπιστα , καλυτερα εργαστηριακα τυπου sera νομιζω

Συμφωνω.... αλλα εδω στον πυργο μονο παραγγελια σου λενε τα πετ σοπ! Οποτε βολευομαι με αυτα μεχρι καποια στιγμη να παραγγειλω απο αθηνα....! το θεμα ειναι οι μπουρμπουληθρες τι ειναι? σαν ζαχαρη ειναι επανω του! ενας φιλος μου που το ειδε μου ειπε οτι ειναι ich και μου δωσε ενα φαρμακο αντιστρεσιογονο να του ριξω... βεβαια δεν εκανα κατι ακομα! περιμενω συμβουλες!

Εγω δεν βλέπω στις φωτογραφίες κάτι .

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Εγω δεν βλέπω στις φωτογραφίες κάτι .

ΟΙ μαυρες γραμμες που εχω σημειωσει δεν υπηρχαν στα ψαρια.......! εγιναν μεσα σε μια νυχτα... τωρα δεν ξερω αν ειναι αλλαγη χρωματισμου η κατι τετοιο που να ειναι φυσιολογικο....! τωρα οσον αφορα τις μπουρμπουληθρες που λεω.... ειναι γεματο το ενα το ψαρι που εχω μονο του στη λεκανη και ψυχοραγει.... προσπαθησα να το βγαλω φωτο αλλα δεν φαινονται ειναι πολυ μικρα.... ειναι φανταστειτε οπως οι φουσκαλες που βγαζει το ενυδρειο οταν γεμιζεις πρωτη φορα αλλα πολυ μικρες....! το αλλο το τιγρακι εχει μονο δυο κατω απο το στομα... ο φιλος μου που το ειδε και εχει ενυδρειο ενα χρονο μου ειπε οτι ειναι ich και μου εδωσε ενα φαρμακο bioich γραφει επανω το οποιο μου ειπε να το ριξω και προληπτικα μεσα δεν παθαινουν κατι τα ψαρια.....! αυτος εχει χρυσοψαρα και το ριχνει καθε φορα που βαζει νεο ψαρακι.....! Λεω να του ριξω αν συμφωνειται και σεις!

Παρεμπιπτωντος μολις παρατηρησα οτι η ουρα και τα πτερυγια του ειναι φθαρμενα..... δεν ξερω αν του το εκαναν τα αλλα ψαρια η το επαθε απο μονο του! εντωμεταξυ να πω την αληθεια μου διαβασα και ενα αρθρο για τη φυματιωση και εχω ψιλοαγχωθει!

Αλλη μια παρατηρηση ειναι οτι τα υπολοιπα τιγρακια κολυμπουν προς τα κατω.... :angry: μαλλον θα τα χασω ολα στο τελος! οι φυσαλιδες εφυγαν και σε αυτο που ειχα στο ενυδρειο και σ αυτο στη λεκανη..... αλλα αυτο στη λεκανη δεν βλεπω να τη βγαζει καθαρη δεν μπορει καλα καλα να κολυμπησει!

Μη βάλεις το φάρμακο που σου έδωσε ο φίλος και να του πεις να μη κάνει προληπτική χρήση , να βρεις Omnipur και βιταμίνες .

Απο μετρήσεις πού είμαστε ;

Το άρθρο για τη φυματίωση ξεχασέ το .

Μη βάλεις το φάρμακο που σου έδωσε ο φίλος και να του πεις να μη κάνει προληπτική χρήση , να βρεις Omnipur και βιταμίνες .

Απο μετρήσεις πού είμαστε ;

Το άρθρο για τη φυματίωση ξεχασέ το .

Μετρησεις τα ιδια δεν εχει αλλαξει κατι! ΟΚ το φαρμακο δεν το ριχνω μονο σ αυτο στη λεκανη εριξα γτ και απο φωτο που ειδα στο ιντερνετ ειχε Ich, (οι φυσαλιδες που ελεγα) να το αφησω στη λεκανη μεχρι αυριο? και να το ριξω στο ενυδρειο? η να το αφησω μεχρι και αν συνερθει? Παρεμπιπτωντος εβαλα και κανα 8αρι μακαρονια σαν μπολι απο αλλο ενυδρειο το οποιο ειναι υγιεστατο εδω και 1,5 χρονο που τρεχει! αυτο το omnipur? τι ειναι? ετσι θα το ζητησω απο το πετ? και τι βιταμινες? ολες ιδιες ειναι?

Απο πότε έχεις να αλλάξεις το νερό σε αυτο που έχεις στη λεκάνη ; Να βάλεις στη λεκάνη 2πλή δόση τώρα για 5 λεπτά και να αλλάξεις το νερό όλο με νερό του ενυδρείου και να το αφήσεις στην ησυχία του με μια μικρή αεραντλία αν έχεις .

Αύριο πρωί πρωί θέλουμε ενα φάρμακο για Odinium προτιμούμε το Omnipur λόγω του ότι πιάνει και κάποια βακτήρια που έχουμε και αυτό το πρόβλημα .

Βιταμίνες ότι βρεις , τι να σου πω .

Απο πότε έχεις να αλλάξεις το νερό σε αυτο που έχεις στη λεκάνη ; Να βάλεις στη λεκάνη 2πλή δόση τώρα για 5 λεπτά και να αλλάξεις το νερό όλο με νερό του ενυδρείου και να το αφήσεις στην ησυχία του με μια μικρή αεραντλία αν έχεις .

Αύριο πρωί πρωί θέλουμε ενα φάρμακο για Odinium προτιμούμε το Omnipur λόγω του ότι πιάνει και κάποια βακτήρια που έχουμε και αυτό το πρόβλημα .

Βιταμίνες ότι βρεις , τι να σου πω .

Το νερο εχω να το αλλαξω απο τις 3 το μεσημερι! διπλη δοση εαν καταλαβα καλα εννοεις απο το φαρμακο..... αεραντλια δεν εχω! ωραια αυριο θα παω στο πετ να δω αν εχει Odinium τωρα βιταμινες θα σας πω αυριο τι βρηκα! παω να φτιαξω τη λεκανη με το φαρμακο!

Το νερο εχω να το αλλαξω απο τις 3 το μεσημερι! διπλη δοση εαν καταλαβα καλα εννοεις απο το φαρμακο..... αεραντλια δεν εχω! ωραια αυριο θα παω στο πετ να δω αν εχει Odinium τωρα βιταμινες θα σας πω αυριο τι βρηκα! παω να φτιαξω τη λεκανη με το φαρμακο!

Omnipur. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...