Jump to content

Sos!!! Ατυχημα!

Recommended Posts

Καλησπέρα συμφορουμιτες! Είμαι νέος στο φόρουμ και αρχάριος όσον αφορά το ενυδρείο! Έχω ενα ενυδρείο 60 λίτρων με 4 τιγράκια και 2 γκουράμι!το ενυδρείο λειτουργεί μια χαρά εδω και δυο μήνες! Οι μετρήσεις καλές και γενίκα είναι στρωμένο! Σήμερα ο μίκρος μου αδερφός (5 έτων) θέλοντας να συμπληρώσει το νερό που είχε εξατμιστεί...... έριξε κατα λάθος τσίπουρο μέσα! Εκείνη τη στιγμή ήμουν στο μπάνιο και 5 λεπτά αργοτερα που το αντιλήφθηκα έβγαλα τα ψαρια όσο πιο γρήγορα μπορούσα.... τα έβαλα σε μια λεκάνη.... και έπλυνα το ενυδρείο όλο απο την αρχή για να φυγουν τα υπολείματα απο το τσίπουρο! η ποσότητα που έπεσε ήταν απο ενα γεμάτο μικρό μπουκαλάκι του νερού μέχρι να φτάσει στην ετικέτα... φανταστειτε μισο κρασοπότηρο! ξαναγέμισα το ενυδρείο, έριξα αντιχλώριο και 15ml απο ένα dajana biofilter που είναι οι μύκητες και τα βακτηρια που μου είχε δώσει αυτος στο pet shop το οποίο το έβαζα 1 φορά την εβδομάδα μέχρι να τελειώσει! Υπάρχει κατι άλλο που μπορώ να κάνω? Τα ψαράκια γενικώς είναι ζωηρά δεν βλέπω κάποιο ύποπτο σημάδι! απλά επειδή το ενυδρειο θα ξεστρωθηκέ δεν θα έχουν πρόβλημα τα ψαριά? κάποιος μου είπε να βάλω μπόλι απο άλλο ενυδρειο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Κανε μια μεγαλη αλλαγη 60-80% (νερο ιδιας θερκρασιας με αντιχλωριο), μετα βαλε ενεργο ανθρακα, μετρα καλου κακου και ΝΗ3 ΝΟ2 και βαλε τα ψαρια

....καλού κακού δε τους κάνεις και κανά αλκοτέστ;

(Black humor...κανε ότι σου είπε ο Delta)

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Προτου φτασω στο ( τσιπουρο ) , το μυαλο μου πηγε σε νερο απο την βρυση χωρις να εχει αποχλωριοποιηθει . Πιστευω πως ναι , απο την στιγμη που τα εβγαλες ολα εξω και τα ξαναεβαλες ξανα απο την αρχη ,χαλασε η βιολογια του ενυδρειου . Αλλωστε οταν λεμε οτι εχει στρωσει εννουμε οτι ειναι ενταξει ως προς την βιολογια . Εγω νομιζω ( αν και αρχαριος οπως εσυ ) οτι πρεπει να το παρακολουθεις μεχρι να ειναι αρνητικες - μηδενικες οι μετρησεις σου . Εγω φαντασου στο δικο μου , ενα χρονο μετα αποφασισα να αλλαξω χαλικι και εφερα τα πανω - κατω . Μετα την αλλαγη εδω και 15 μερες περιπου οι ενδειξεις ανεβοκατεβαινουν . Καθημερινες αλλαγες νερου ( 1/3 ) και σημερα που βλεπω το μνμ σου και απαντω ειναι οκ . Καλη επιτυχια παντως . :bigemo_harabe_net-64:

Καλησπέρα συμφορουμιτες! Είμαι νέος στο φόρουμ και αρχάριος όσον αφορά το ενυδρείο! Έχω ενα ενυδρείο 60 λίτρων με 4 τιγράκια και 2 γκουράμι!το ενυδρείο λειτουργεί μια χαρά εδω και δυο μήνες! Οι μετρήσεις καλές και γενίκα είναι στρωμένο! Σήμερα ο μίκρος μου αδερφός (5 έτων) θέλοντας να συμπληρώσει το νερό που είχε εξατμιστεί...... έριξε κατα λάθος τσίπουρο μέσα! Εκείνη τη στιγμή ήμουν στο μπάνιο και 5 λεπτά αργοτερα που το αντιλήφθηκα έβγαλα τα ψαρια όσο πιο γρήγορα μπορούσα.... τα έβαλα σε μια λεκάνη.... και έπλυνα το ενυδρείο όλο απο την αρχή για να φυγουν τα υπολείματα απο το τσίπουρο! η ποσότητα που έπεσε ήταν απο ενα γεμάτο μικρό μπουκαλάκι του νερού μέχρι να φτάσει στην ετικέτα... φανταστειτε μισο κρασοπότηρο! ξαναγέμισα το ενυδρείο, έριξα αντιχλώριο και 15ml απο ένα dajana biofilter που είναι οι μύκητες και τα βακτηρια που μου είχε δώσει αυτος στο pet shop το οποίο το έβαζα 1 φορά την εβδομάδα μέχρι να τελειώσει! Υπάρχει κατι άλλο που μπορώ να κάνω? Τα ψαράκια γενικώς είναι ζωηρά δεν βλέπω κάποιο ύποπτο σημάδι! απλά επειδή το ενυδρειο θα ξεστρωθηκέ δεν θα έχουν πρόβλημα τα ψαριά? κάποιος μου είπε να βάλω μπόλι απο άλλο ενυδρειο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Το ενυδρειο γιατι να ξεστρωθικε?Επλυνες τα υλικα του φιλτρου με νερο βρυσης?Τι υλικα εχει μεσα το φιλτρο σου?Μετρησεις υπαρχουν?

Και μια συμβουλη,ποτε μα ποτε δεν αφηνουμε ατομα ασχετα με το ενυδρειο να ταιζουν,να αλλαζουν νερο και γενικα να ασχολουντε με το ενυδρειο μας γιατι μετα εχουμε αποτελεσματα σαν τα δικα σου.

Το dajana biofilter τι ειναι ; Δεν το ξερω αυτο , εγω χρησιμοποιω το special blend απο microbe lift καθως και το nite out II απο microbe lift .

Το ενυδρειο το αδειασα τελειως... επλυνα τα παντα με νερο βρυσης γτ μυριζε τσιπουρο! το φιλτρο μου ειναι με εσωτερικη αντλια... ενα διχτακι με ασπρες πετρουλες σαν χαλικι αλλα ενα διχτακι με μακαρονι (αν το λεω καλα) και το σφουγγαρι! Οι μετρησεις μετα απο μια μερα λειτουργιας ειναι οι εξης:

NO3> 0

NO2>0

dGH> 10

dKH> 12

PH> 7.2

CL2> 0

οι μετρησεις εγιναν με στικ της Aquarium Munster

το dajana biofilter ειναι ενα υγρo που μου ειχε δωσει αυτος στο petshop και μου ειχε πει να το βαζω μια φορα την εβδομαδα για να στρωσει το ενυδρειο ειναι μυκητες και βακτηρια! Απλα σκεφτομαι οτι μεχρι να ξαναστρωσει το ενυδρειο τι μπορω να κανω για να μην χασω τα ψαρακια μου! και το λεω αυτο γτ ταλαιπωρηθηκα πολυ να τα βρω.... σας στελνω απο Πυργο Ηλειας... και εδω υπαρχει μονο ενα pet shop απο 3 που ηταν και εκλεισαν.. και εχω φτασει μεχρι πατρα για να παρω ψαρακι! Αυτο το μπολι απο αλλο ενυδρειο? ξερει κανεις κατι? θα κανει δουλεια?

Δυστοιχος το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο πλεον αφου τα επλυνες ολα με νερο βρυσης,φιανεται και απο τις μετρησεις σου,βεβαια λειπει και η μετρηση αμμωνιας.

Το μπολι θα σε βοηθησει πολυ,πρεπει να παρεις βιολογικο υλικο απο αλλο ενυδρειο που τρεχει πολυ καιρο και χωρις ασθενειες και να το βαλεις στο φιλτρο σου.Μετα θα πρεπει αμεσως να βαλεις μερικα ψαρακια για να δημιουργησεις ρυπους ωστε τα βακτηρια να εχουν τροφη για να πολλαπλασιαστουν.Μπολι θα παρεις απο συνχομπιστα και οχι απο πετ σοπ.

Ευχαριστω πολυ rastafarian αλλα τωρα τα ψαρακια τα χω μεσα.... δεν εχω καπου να τα βαλω! Οποτε τ αφηνω μεσα...... για να στρωσει.... ευελπιστω να μην ψοφησουν...! μπολι που εψαξα δεν βρηκα απο καποιον συνχομπιστα διοτι ολοι πρεπει να βγαλουν το φιλτρο τελειως εξω! Ο μονος που προσφερθηκε ειναι αυτος απο το pet που ειναι και φιλος...! αλλα εφοσον μου λες να μην βαλω απο κει τον ξεχναμε και αυτον! αυτο το υγρο? δεν θα κανει δουλεια? το dajana biofilter?

Οποτε τ αφηνω μεσα...... για να στρωσει.... ευελπιστω να μην ψοφησουν...!

Αν δεν βρεις μπολι .... καλα ξεμπερδεμετα,

Θελεις μετρησεις (και αμμωνιας βασικα), και αλλαγες καθε μερα, και βακτηρια, και Prime αναλογα τις μετρησεις, και το στρωσιμο ετσι θα κρατησει και κανα διμηνο.

Αλλιως, το ξερεις το ανεκδοτο?

Ντριν

- Πυροσβεστικη εδω, πως μπορουμε να σας βοηθησουμε?

- Με πλημμύρισαν τυφλες επλιδες.

Έγινε επεξεργασία - delta66

μεγαλη προσοχη στο ταιζμα τωρα.

Φίλε πως άφησες ένα πενταχρονο να ασχοληθεί με το ενυδρείο? Αυτή είναι η μόνη μου απορία....

Τα ψάρια τα βλέπεις να έχουν κανένα πρόβλημα ;

Αλλαγες μπορώ να κανω καθε μερα αν αυτο βοηθησει....! για μπολι που πηγα σημερα δεν εβγαλα ακρη με τον μοναδικο ανθρωπο που προσφερθηκε να μου δωσει..... γιατι αυτος επεμενε να μου δωσει ενα σακουλακι νερο απο το ενυδρειο του...... και ενω του εξηγουσα οτι θελω να στιψει το φιλτρο του μεσα μεσα σε ενα σακουλι δεν ελεγε να το καταλαβει και εφυγα.....! τι εννοεις ελιοτ οταν λες προσοχη με το ταισμα? Και φιλε Μιχαλη οπως εγραψα και πιο πανω εκεινη τι στιγμη εκανα μπανιο..... και μου φωναξε ο μικρος οτι ακουγεται η αντλια απο το ενυδρειο και με ρωτησε να του συμπληρωσω λιγο? ε.... και του ειπα βαλε λιγο.... το μπουκαλακι που πηρε ειχε τσιπουρο αντι για νερο......δεν εφταιγε αυτος... ουτε ειναι η πρωτη φορα που του ριχνει ετσι κ αλλιως επειδη λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι τους εχω πει αν ακουν την αντλια να ριχνουν λιγο απο το μπουκαλακι με το νερο που εχω για το ενυδρειο( το οποιο ειναι με αντιχλωριο...!) απλα ηταν να γινει!

Τα ψαράκια σε τι κατάσταση είναι ;

Έχεις ταΐσει από τη μέρα που έγινε αυτό ;

Τα ψαρια απο χθες μεχρι σημερα το πρωι που τα ταισα ηταν γενικως ζωηρα.... δεν νομιζω να επαθαν κατι απο το τσιπουρο γτ τα εβγαλα αμεσως δηλ να εμειναν το πολυ 7 με 8 λεπτα μεσα......! Σημερα που τα ειδα παλι ειναι λιγο νωχελικα..... :umm: δηλ τα τιγρακια που ειναι διαολια ειναι καπως ηρεμα σχετικα τωρα το απογευμα! τωρα δεν ξερω πως και τι...... μετρησεις που πηρα παλι σημερα ηταν οπως οι χθεσινες....με τη μονη διαφορα ηταν ελαφρως ανεβασμενα τα NO3 καπου στα 8 με 10ml!

Να κάνεις άλλη μια αλλαγή νερού , να μη ταΐσεις για 4 μέρες και να αφήσεις τα ψάρια στην ησυχία τους .

Και αυτο που του ζητουσες για μπολι παλι λαθος ειναι,πρεπει να σου δωσει βιολογικο υλικο απο το φιλτρο του,ουτε νερο,ουτε να στιψει τα σφουγγαρια του,ετσι δεν θα πιασει το μπολι.

Κοιτα εδω μηπως ειναι κανεις κοντα σου για μπολι.

Ωραια φιλε Σταματη αλλαγη φανταζομαι 30-40% του νερου σωστα?Αλλα εαν τ αφησω 4 μερες νηστικα δεν θα εχουν τα βακτηρια νηστεια και αυτα? γτ αν δεν κανω λαθος τα βακτηρια τρεφονται απο τα περιττωματα των ψαριων? σορυ για τις πολλες ερωτησεις!

Φιλε rastafarian μενω πυργο Ηλειας.... απο οτι καταλαβα εννοεις να παρω μερικο φιλτρο στην ουσια απο καποιο αλλο λιγο μακαρονι και λιγη λασπη..... σωστα? Γενικα απο αυτους που ξερω δεν ειναι κανενας προθυμος...... και αυτο με το στιψημο του σφουγγαριου φαντασου οτι μου το ειπε ο pet shopas :whistling: ο καθενας τα δικα του... οτι να ναι! (αυτο για τον petshopa μην παρεξηγηθω)

Θα παρεις λιγο μακαρονι απο ενα ενυδρειο που τρεχει πολυ καιρο και χωρις ασθενειες.Πιο πανω σου εδωσα ενα λινκ απο ενα θεμα για μπολι,κοιταξε εκει μηπως ειναι καποιος κοντα σου να σου δωσει λιγο.

Ωραια φιλε Σταματη αλλαγη φανταζομαι 30-40% του νερου σωστα? Ναί . Αλλα εαν τ αφησω 4 μερες νηστικα δεν θα εχουν τα βακτηρια νηστεια και αυτα? γτ αν δεν κανω λαθος τα βακτηρια τρεφονται απο τα περιττωματα των ψαριων? Και επειδή έχουν μειωθεί τα βακτήρια θέλουμε να μειώσουμε και τη τροφή τους . σορυ για τις πολλες ερωτησεις!

Φιλε rastafarian μενω πυργο Ηλειας.... απο οτι καταλαβα εννοεις να παρω μερικο φιλτρο στην ουσια απο καποιο αλλο λιγο μακαρονι και λιγη λασπη..... σωστα? Λάθος !! ότι σου είπε ο rastafarian ισχύει . Γενικα απο αυτους που ξερω δεν ειναι κανενας προθυμος...... και αυτο με το στιψημο του σφουγγαριου φαντασου οτι μου το ειπε ο pet shopas ( και χομπίστες τα λένε) :whistling: ο καθενας τα δικα του... οτι να ναι! (αυτο για τον petshopa μην παρεξηγηθω)

Να παρακολουθεις μόνο τα ψάρια και να μας ενημερώνεις .

Εγω το μόνο που φοβάμαι και δεν ξέρω αν έχει συνέπειες στα ψάρια είναι αν ο χρόνος παραμονής των ψαριών με το τσίπουρο πρόλαβε να τους κάνει κάτι ή αν μας πείραξε τα βακτήρια στο φίλτρο .

Το ενυδρείο δεν το φοβάμαι με το πλύσιμο που έγινε , θα επανέλθει πολύ σύντομα απο μόνο του .

Να παρακολουθεις μόνο τα ψάρια και να μας ενημερώνεις .

Εγω το μόνο που φοβάμαι και δεν ξέρω αν έχει συνέπειες στα ψάρια είναι αν ο χρόνος παραμονής των ψαριών με το τσίπουρο πρόλαβε να τους κάνει κάτι ή αν μας πείραξε τα βακτήρια στο φίλτρο .

Το ενυδρείο δεν το φοβάμαι με το πλύσιμο που έγινε , θα επανέλθει πολύ σύντομα απο μόνο του .

Σταματη,ο φιλος ειπε οτι το φιλτρο το επλυνε με νερο βρυσης οπωτε τα βακτηρια μαλλον πηγαν περιπατο..

Σταματη,ο φιλος ειπε οτι το φιλτρο το επλυνε με νερο βρυσης οπωτε τα βακτηρια μαλλον πηγαν περιπατο..

Μη το φοβάσαι αυτό , όσο και να το έπλυνε δεν κατάφερε να το αποστειρώσει ...................

ωραια οποτε αυριο πρωι αλλαζω νερο και δεν ταιζω για 4 μερες και ο θεος βοηθος.....! μετρησεις κανω καθε μερα η να περασει το τετραημερο και μετα? και κατι ακομα μπολι κανει απο ενυδρειο με χρυσοψαρα το οποιο τρεχει 1,5 χρονο?

Σαφώς και μετράς κάθε μέρα ........... και ενημερώνεις .

Εγω πιστεύω οτι δεν θέλεις μπόλι ......... υπάρχει στο βιολογικό σου .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...