Jump to content

Στάσιμο Μαγνήσιο

ΣΤΑΜΟΣ

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα , ξέρει κάποιος γιατί το Μαγνήσιο στο Reef μου δεν ανεβαίνει περισσότερο από 1275 ;

Συγκεκριμένα το ενυδρείο μου ( 240 λίτρα + 40 λίτρα sump) τρέχει 8 μήνες έχει LPS κοράλλια και πριν μία εβδομάδα , σε αναμονή της δοσομετρικής μου , οι μετρήσεις μου ήταν no2 0 nh4 0 nh3 20 kh 8,5 ca 420 mg 1260.

Έβαλα υλικό σταδιακά 30 ml ανά 2 ώρες που είχα πάρει από το aquario για αύξηση μαγνησίου ( 100 σε 1 λίτρο νερό ) , την πρώτη ημέρα ανέβηκε στο 1320 την επόμενη έπεσε στο 1290 την τρίτη ημέρα στο 1275 και έκτοτε όταν βάζω υλικό δεν αυξάνεται το Μαγνήσιο και παραμένει στο 1275.

Ξέρει κάποιος γιατί δεν ανεβαίνει το Μαγνήσιο;

μα και ετσι μια χαρα ειναι το μαγνησιο.η σχεση ειναι καπου προς το 1/3 μαγνησιο με ασβεστιο.

για ποιο λογο το θελεις και αλλο επανω?

μα και ετσι μια χαρα ειναι το μαγνησιο.η σχεση ειναι καπου προς το 1/3 μαγνησιο με ασβεστιο.

για ποιο λογο το θελεις και αλλο επανω?

Klaz , αναρωτιέμαι γιατί η κορυφή είναι το 1275 ; Για ποιό λόγο δεν ανεβαίνει ;

αυτο ειναι συναρτηση καλε μου φιλε.

συναρτηση με αλατοτητα,κεχα.

πολλες φορες ασχετα που μετραμε,δεν ειναι οι μετρησεις μας σωστες.και απο εναν και μονο συντελεστη παιρνουμε λαθος αποτελεσματα.

στην περιπτωση τη δικη σου υπαρχουν και παραγοντες οπως?

αυξηση κοραλινης?

τυχον κατακρημνηση μαγνησιου?

αν αυξήσεις την δόση θα ανέβει όμως πρόσεξε γιατί το μαγνήσιο είναι περίεργο και μπορεί μια μέρα να σου εκτιναχθεί στα ύψη ξαφνικά. είχα το ίδιο πρόβλημα δεν μου ανέβαινε με τίποτα πάνω από 1250 ή κάπου εκεί και με την δοσομετρική πάλι δεν ανέβαινε παρά την αυξημένη δόση που έριχνα καθημερινά μέχρι που μια μέρα μετράω και είχε φτάσει πηδώντας στα 1450

αν αυξήσεις την δόση θα ανέβει όμως πρόσεξε γιατί το μαγνήσιο είναι περίεργο και μπορεί μια μέρα να σου εκτιναχθεί στα ύψη ξαφνικά. είχα το ίδιο πρόβλημα δεν μου ανέβαινε με τίποτα πάνω από 1250 ή κάπου εκεί και με την δοσομετρική πάλι δεν ανέβαινε παρά την αυξημένη δόση που έριχνα καθημερινά μέχρι που μια μέρα μετράω και είχε φτάσει πηδώντας στα 1450

Sammy , θυμάσαι μετά από πόσο καιρό πήγε 1450 ; Είχες αλλάξει κάτι στις ρουτίνες σου;

δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά άδειασε τα 2/3 του 4λιτρου και μετά πήδηξε εκεί δεν είχα αλλάξει τίποτα εκτός του ότι είχα προσθέσει την δοσομετρική. πιο πριν παιδευόμουν με το advantage της Seachem ξόδεψα 2 μεγάλες συσκευασίες για να το φτάσω από 1170-1140 που έπαιζα στο 1280 και σε 5 μέρες ήταν πάλι στο πάτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...